Domača aktivna podpora: povezava, nastavitev, funkcije

Subwoofer velja za pomemben del akustičnega sistema. Brez tega je težko uporabiti domači kino. Ta element obdeluje nizke frekvence, ki se ne morejo spopadati z dvojnimi stereo. Pri nekaterih napravah te nastavitve omogočajo čisto predvajanje. Domača aktivna podskupina nima veliko vpliva na fizično organizacijo sistema. Oprema se lahko namesti kjerkoli, saj je kompaktna. To je posledica dejstva, da bo na kateremkoli mestu, kjer se nahaja, signal še vedno zajet. Še vedno pa potrebujete pravilno nastavitev in povezavo aktivne sabe. Potrebno se je seznaniti z nekaterimi zapletenostmi dela.


Značilnosti

Glavna razlika med aktivnimi subwooferji od pasivnih je prisotnost integriranega ojačevalnika moči. Zaradi te opreme odstranjuje nizkofrekvenčno obremenitev z glavnega ojačevalnika. Naprava ima tudi aktivni crossover, ki filtrira visoke frekvence, poenostavlja združljivost tehnologije s širokopasovno akustiko.
Nekatere naprave imajo tudi dodatne funkcije. Aktivna podmornica, katere cena je v okviru 30 - 35 tisoč rubljev, vključuje uglaševanje za različne pogoje delovanja. Takšna oprema se ne šteje za bonus, ampak ima srednji razred. Ima podporo za prilagajanje frekvenčnega spektra, obračanje faze, prilagajanje položajev križnih točk.

Povezave

Ojačevalniki imajo pogosto kanale PCA, ki so potrebni za priključitev aktivnih globokotoncev. Nekatere naprave so opremljenetudi z nekaj vhodi, zaradi katerih se akustične zmogljivosti širijo. Uporabnik mora pripraviti ustrezen RCA kabel, nato pa ga priključiti na ustrezen priključek. Večina ljudi nima težav s povezavo.


Če uporabljate 2 vhoda, potem potrebujete močno aktivno podmornico, ki deluje s kabelskim razdelilnikom. Ta metoda interakcij podvoji vhodno občutljivost, vendar ni posebnega učinka na zvok te matere. Nizkotonski zvočnik ima v kompletu levi in ​​desni kanal. Če uporabljate takšno akustiko, morate izbrati ustrezen kabel. Najbolje je, da dobite bakreno monofilamentno žico, ki shranjuje količino signala. Če uporabljate aktivni podproračun, povečanje produktivnosti nima smisla.

Povezovanje z izhodnimi priključnimi sponkami

Kako povezati aktivno podmeni? Pri tem se uporabljajo glavni izhodni terminali. Akustični sistemi so pritrjeni na visoke ravni izhodov na subwooferju. Terminali imajo visokofrekvenčne filtre, ki zagotavljajo 6 dB. Sistem ima majhen pritisk na akustiko v nizkofrekvenčnem območju. Toda pri povezovanju aktivne saba z izhodnimi terminali morate upoštevati minus takšne sheme. Če opisano povezavo uporabljate preko direktnih izhodnih priključkov in globokotonskih filtrov, lahko dobite optimalni zvok z manjšo napako. Ker pa povezovalni kanali delujejo vzporedno, se celotna obremenitev poveča.

Nastavitve

Osnovna nastavitevoprema se izvaja na podlagi akustičnih lastnosti. Osredotočiti se mora na to. Namestitev popravi parametre zvočnega križanja in faznega stikala. Za umerjanje pa je potrebno nadzorovati kakovost povezave. Prav tako morate optimizirati povezovalna vozlišča.
Obstaja domači aktivni brezžični globokotonec. V tem primeru niso potrebni običajni povezovalni kabli, saj se za to uporabljajo radijski senzorji. Izkazalo se je, da moramo tehnologijo sinhronizirati z Bluetoothom ali drugo brezžično povezavo. Mnogi uporabniki verjamejo, da bo pravilno delovanje opreme v primeru, če bo sistem kupil vse kvalitativne, pravilen.

Crossover

Prilagodi crossover za nastavitev frekvenčnega spektra subwoofer delitve. Ta krmilnik vam omogoča nastavitev opreme v celotnem območju. Nekatere naprave so zelo pomembne za frekvenco, s katero človeško uho ne zaznava opreme. Klasična vrednost je 80 Hz. Odstopanje od tega indikatorja naj bo le, če je močan bas. V tem primeru je potrebno zmanjšati frekvenco s strani regulatorja.

Fazno stikalo

Stikalo je potrebno za izravnavo razlike med namestitvijo sistema. Prav tako mora uskladiti signale iz različnih satelitov. Nastavitev nizkotonskega zvočnika je treba izvesti med predvajanjem glasbenih posnetkov. Uporabnik mora izbrati način, s katerim je mogoče poslušati vokale.

Kako se izkrivljanja odpravijo?

Tudi pri dragih napravah zvok ni vedno absolutenčist Toda takšne težave so odpravljene. Na primer, zvok se pojavi zaradi razpršenosti v žicah. V tem primeru je pomembna kakovost kabla. Zato morate kupiti novo žico ali prilagoditi glasnost. Z visoko kakovostnimi kabli RCA je treba vključiti zmogljivo opremo. Imeti morajo funkcijo zaščite. Med uporabniki so različni pregledi. Mnogi odjavijo, da je glasen zvok. Odpravljanje težav bo omogočilo, da je trenutni filter v kablu.

Izbira

Kakovostni sistem ima lahko povprečne značilnosti. Če je vse pravilno priključeno, bo oprema omogočala delo brez prekinitev. Prodani močni subwooferji za ceno 50-60 tisoč rubljev. Takšni sistemi obvladujejo svoje naloge. Lahko pa kupite model gospodarstva, ki je po parametrih podoben glavni napravi. Izkazalo se je, da cena ni vedno glavno merilo.
Pri izbiri materiala. Čeprav je plastika v povpraševanju, so še vedno priljubljeni leseni subwooferji. Glede na povratne informacije uporabnika je jasno, da je sistem naravnih materialov bolj verjetno, da zavre vibracije in enakomerno porazdeli signal. Toda les ni tako praktičen kot plastika. Za dom lahko uporabite aktivno in pasivno sub. Zadnji sistem ima enega ali več nizkofrekvenčnih zvočnikov. Za svoje delo sta potrebna zunanji ojačevalnik in deljeni zvočni filter. Obe vrsti opreme se uporabljata za izdelavo visokokakovostnega zvoka. Za to so bolj primerni aktivni subwooferji. Če je pravilno priključen in konfiguriranopreme, zagotavlja odlično kakovost zvoka.

Sorodne publikacije