Subini GR4 Navigator: tehnične specifikacije in pregledi

Že se je zgodilo, da je uporaba naprav v avtomobilih tesno povezana z vsakodnevnim življenjem. Članek bo povedal o navigatorju Subini GR4 STR in njegovi funkcionalnosti.

Zakaj potrebujemo te naprave?

Uporaba pomožnih naprav, ki niso del standardne konfiguracije vozila, je postala enak naravni pojav kot pranje ali ščetkanje zob. Video snemalniki Subini GR4 STR (ali kateri koli drugi modeli) so postali sestavni del vozila, zdaj pa njegova odsotnost na vetrobranskem steklu nekje blizu vzvratnega ogledala ustvarja občutek nepopolnosti. Preobremenitev večjih mest različnih vrst vozil ogroža ne samo okolje, ampak tudi zdravje in varnost vsakega voznika. Ni vedno mogoče pravilno ponoviti podrobnosti prometne nesreče, zlasti če je krivec uspel pobegniti.


Tu in tam so video pripomočki, ki ne morejo samo zakleniti lastnika avtomobila, ampak tudi podrobnosti o incidentu. Pomembno je le, da spremljate razpoložljivost prostega prostora na pomnilniški kartici, raven polnjenja baterije in uporabnost samega izdelka.

Lastnosti in značilnosti

Ta model je bil zgrajen na principu "vse v enem", ker združuje registrar, antiradar in navigator. Subini GR4 se uporablja tudi kot ebook in multimedijski predvajalnik, ki podpira vse priljubljene avdio in video formate. Gadget se šali imenuje zakonitvohun, ker je objektiv kamere nastavljen tako, da je neviden s prostim očesom, občutljiv mikrofon pa lahko posname vse pogovore. Podpira zmožnost posodabljanja zemljevidov območja, udobno polaganje poti. Izdelek tudi prepozna glasovne ukaze, kar zelo poenostavi delovanje. Ima barvni LCD monitor z diagonalo 7 palcev in ločljivostjo 800 x 480 slikovnih pik. Zaslon na dotik, nadzor se izvede s pritiskom na gumbe s prstom in s posebnim peresom.


Procesor ni Ambarella, kot pri večini DVR-jev, ampak MediaTek MT3351 s frekvenco 600 MHz, vgrajenim pomnilnikom do 4 GB in 64 MB RAM-a. Prav tako je bil izdan napredni model z oznako V2, ki se je razlikoval od prvotne visoko kakovostne optične leče na videokameri, velikosti RAM-a 128 MB, vgrajenega pomnilnika 8 GB.

Dodatne funkcije

Kot multimedijski predvajalnik Subini GR4 STR deluje z MP3 formatom in video datoteke sprejemajo iz ASF in WMV v 3GP in MP4. Vgrajen FM oddajnik, video snemalnik in radarski detektor. Slednje deluje na razdalji od 800 do 1100 metrov in zajame signale naprav za določanje hitrosti tipa "Arrow", "Vizir", "Chris-P" in "Binar". Vgrajen GPS modul s koordinatami kamer in hitrostnih oklepajev. Možnost dodajanja lastnih oznak. E-knjiga sprejema samo TXT datoteke.

Pozitivne povratne informacije

Subini GR4 STR cenijo vozniki zaradi hitrega dela, vsestranskosti in zunanje privlačnosti. Sodeč po komentarjih,kupili ljubitelji dolgih potovanj, da se ne bi izgubili. Sateliti se lovijo hitro, zamrzovanje ni opaziti.
Opozoriti je treba tudi, da operacijski sistem Windows CE 6.0 najde pristanišča za posodobitev vseh potrebnih komponent naprave do najnovejše različice.

Negativni odzivi

Na žalost ni nobenih prijateljev na okus in barvo, zato je na Subini GR4 veliko pritožb. Prvič, mnogi pravijo, da Navitelova programska oprema ni licencirana in zato ne omogoča nadgradnje (čeprav je nekdo še vedno upravljal). Drugič, lastniki ugotavljajo, da proizvajalec priporoča, da se obrnete na Navitel, da kupite aktivacijski ključ, in tisti, ki odgovarjajo, da se ne ukvarjajo z izvajanjem takšnih stvari. Kot rezultat, stranka je bila prisiljena vrniti pripomoček nazaj v trgovino, ki tudi ni vedel, kako biti. Tretjič, pojavile so se pritožbe zaradi nepravilnega delovanja registrarja: pogoste zamrznitve, ki so bile obravnavane le s prisilnim ponovnim zagonom. Poleg tega avtomobilisti opozarjajo, da po izklopu izdelek še naprej deluje v načinu radarskega detektorja in moti okoliške signale, ki so izključeni samo z odstranitvijo kabla iz omrežja na vozilu. Morda je to samo tovarniška napaka, saj so v navodilih podrobni opisi, kako izklopiti zvok. Kljub temu pa številni kupci ne priporočajo Subini GR4 za nakup. Drugi, nasprotno, pravijo, da je pripomoček vreden svojega denarja (8500 rubljev v letu 2013).

Sklepna ugotovitev

Če povzamemo, je treba opozoriti, da je največja pomanjkljivost dejstvo, da je bil model že dolgo umaknjen iz proizvodnje (približno leta 2013) inTo je mogoče najti le na "Avito", ki je kupil na eni od rok. Tudi vozniki, ki se zanimajo za pravilno nastavitev vsega na videu, so ogorčeni, da tako dober model nima G-senzorja in tehnologije WDR. Funkcije so zelo koristne, saj je kakovostni videoposnetek jamstvo, da bodo podrobnosti o prometni nesreči temeljito obnovljene. Če je razpoložljivost takšnih možnosti, kot je predvajanje zvoka in videa, še vedno jasna (voznik lahko gleda video v zastoju ali posluša glasbo na poti), potem funkcija e-knjige pusti več vprašanj kot odgovorov. Težko si je predstavljati voznika, ki nadzoruje vozilo, medtem ko bere zanimivo knjigo na sedem-palčnem LCD zaslonu. Navsezadnje se v tem primeru verjetnost nesreče včasih poveča. Predpostavka, da se to bere v času mirovanja avtomobila, je pomembna le za tovornjake. In potem v času raztovarjanja ali natovarjanja blaga ali počitka. Poleg tega bo takšno delovanje izdelka hitro izpraznilo baterijo.
Vse druge lastnosti naprave Subini GR4 STR lahko pozitivno ocenijo napravo, vendar je še vedno veliko možnosti, ki odvračajo pozornost voznika. Zato, preden izberete izdelek, morate določiti lastnosti, ki bi bilo zaželeno videti v prihodnosti pomočnik motorist. Navsezadnje naj bi pripomoček pomagal, ne pa odvrnil. Pravilno narediti veliko voznikov, ko so spoznali komentarje, pazi video, ki vam omogoča, da oceni kakovost DVR, kot tudi posvetuje ne samo s prodajalci v trgovinah, ampak tudi s prijatelji, ki so se prej srečujejo podobni modeli.

Sorodne publikacije