GAZ 2402 "Volga" vsestranski oseba - specifikacije, opis in ocene

"Volga" je nekoč veljala za predmet razkošja in statusa. Eden od priljubljenih modelov GAZ-24. Na podlagi tega avtomobila je bil ustvarjen in vsestranski oseba - GAZ-2402. Vendar pa se je začela proizvajati šele leta 1972. Različica "limuzine" je bila izdana od leta 1966. Zadnji "Volga" GAZ-2402 vsestranski je bil izdan leta 1987. Zdaj se ti avtomobili skoraj ne vidijo na ulicah. In če je nekaj primerov, potem v zelo bednem stanju. No, poglejmo, kaj je bil avto GAZ-2402. Opis in specifikacije - nadalje v našem članku.

Oblikovanje

Začnimo z videzom. Vsestranski dizajn je bil popolnoma "vgrajen" v limuzini GAZ-24. Izjema je le oblika zadnjega telesa telesa. Spredaj ima avtomobil široko kromirano masko, preproste steklene luči in kovinski odbijač z gumijasto blazinico.
Poleg tega je imel GAZ-2402 dodatno ogledalo. Bila je na krilu, kot v takratnih japonskih avtomobilih. Z zasnovo je bilo uporabljenih veliko kromiranih elementov. Zdaj na mnogih modelih krom je opazno dolgočasno. Nekateri obrtniki jo obnavljajo s hrano. In če je sijaj uspel obrniti na ta način, potem luknje v telesu - ne. Mnenja pravijo, da je "Volga" močno razjedena. Vagon GAZ-2402 ni bil izjema. Pogosto se morajo lastniki zateči k varjenju, odstraniti lokalno del korozije tal, lokov in vrat. Toda nazaj k oblikovanju. Leta 1985 je obrat Gorky izdal novo različico - 24-10. To je topreoblikovanje štiriindvajsetih. Revizija je vplivala ne le na tehnični del, ampak tudi na zasnovo.
Avto je kupil novo plastično masko hladilnika in se znebil številnih kromiranih elementov. Mnogi pravijo, da te spremembe Volge niso na obrazu. Odsotnost kroma je občutno pocenila avto. V tej obliki je bil avto izdelan do leta 1987 v telesu "univerzalnega" in do leta 1992, ki ga je izvedla "limuzina". Zanimivo dejstvo: GAZ-2402 univerzalni postal prvi sovjetski model, ki je bil narejen iz obrata z anti-krilo. Vidimo jo lahko na zadnji strani telesa. Vendar pa ta "greben" sploh ni bil ustvarjen za izboljšanje značilnosti aerodinamike in vpenjalne sile. Ta element je ustvaril turbulenco, ki ni dopuščala, da bi umazanija ostala na površini stekla. Konec koncev, električni hišnik v Volgi ni bil.

Mere, zračnost

Stroj spada v srednji razred in ima naslednje dimenzije. Dolžina karoserije je 474 metrov, širina - 18 višin - 154 metrov. Cesta je presenetljiva - 18 centimetrov do najnižje točke. Toda zaradi dolge osnove (enake 28 metrov) je bila včasih ne dovolj. Tara teža avtomobila znaša približno eno in pol tono.

Salon

Notranjost je izdelana v stilu 60-ih let: tanek, dvokraki volan in ploska sprednja plošča z zaobljenimi robovi. Na armaturni plošči - najmanj puščic (samo merilnik hitrosti, indikatorji nivoja goriva in temperatura ICE). S potniške strani je majhen predal za rokavice. Včasih je bil radio postavljen v središče, ni bilo v vseh "muh".
Notranjost je izvedenaiz materialov, odpornih proti obrabi. Očitno je to zadnja "Volga", v kateri je bila resnična sovjetska kakovost. Sedeži - tkanina ali usnje. Sprednji sedeži niso opremljeni z nasloni za glavo. Nekatere različice so šle s trdnim kavčem spredaj. Toda v 80. letih niso bili izpuščeni. Hrbet se lahko razgradi za 180 stopinj, kar ustvari polno posteljo - vagon je idealno primeren za dolga potovanja.

Skupno število potnikov je doseglo do 8. V prtljažniku je bila še ena "klop".
V niši pod tlemi je bila skrita polna zaloga. Univerzalno se je odlikovalo z razširjenimi režami, kar je olajšalo udobno nakladanje in razkladanje stvari.

Spremembe

V sredini 80-ih let se je notranjost nekoliko spremenila. Da, sprednja plošča je dobila okroglo obliko, se je zdela kot osrednja konzola. Zadnji je bil pečni blok. Volan se je spremenil v trikraki in postal bolj kompakten.
Instrumentna plošča je dobila ločen vizir in je bila vizualno ločena od torpeda. Sprednji sedeži na vagonu Volga so bili opremljeni z nasloni za glavo, prejeli so bolj izrazito stransko in ledveno oporo.

Specifikacije

Začetne različice avtomobila so bile opremljene z motorjem iz Zavolzhsky Motor Plant ZMZ-24D. Ta bencinska pogonska enota z vgrajenimi valji. Motor je izkrčen, z zmanjšanim kompresijskim razmerjem (67), zato je idealen za 72. bencin.
Pri prostornini 24 litrov je ta motor izdal 85 konjskih moči, kar je za red velikosti več kot VAZovski"Classics", ampak za klic "Volga" hitro ne more. Glede na ogromno količino orodja (v različici "reševalnega vozila" je dosegla do dve toni) je imel avto šibke dinamične značilnosti. Pospešek do stotine traja več kot 25 sekund, največja hitrost pa komaj doseže 120 kilometrov na uro. Z izdajo posodobljenega "štiriindvajseterice" (1985) je bil na karavan postavljen motor ZMZ-2401. Imel je višje kompresijsko razmerje 82 in računal na 92. bencin. Čeprav je bil načrt isti uplinjač - D-126. Z enakim volumnom je ta motor proizvedel 95 konjskih moči.

Navor je enak 182 Nm, kar je 5 odstotkov več kot motor ZMZ-24D. Vendar to ni dalo znatnega povečanja vleke. Avto je še vedno ostal počasen in počasen. V 21 sekundah je zbiral sto, in vožnja s hitrostjo nad 90 je bila strašna.
Pregledi vedno znova opozarjajo na prebujanje teh motorjev. Po podatkih iz potnega lista je Volga porabila 11 litrov na 100 kilometrov. Toda v praksi lastniki niso uspeli znižati bar pod 15. Tudi s idealno urejene uplinjača "Volga" razlikuje brutalno "apetit". Torej, v letih svoje proizvodnje, gorivo stane peni, nihče ni upošteval stroškov. Toda v današnjih razmerah delovanje takšnega avtomobila postane precej drago.

Izvozne različice

Malo ljudi ve, vendar je bila Volgina vsestranska oseba opremljena z dizelskimi motorji. Res je, da so vse spremembe potekale izključno na zahodu. Tako so bile prve različice opremljene z motorji iz Peugeotamoč 50 konjskih moči. Malo kasneje se je v seriji pojavil dizelski motor Forda z zmogljivostjo 70 konjskih moči. Montaža avtomobilov je bila izvedena v obratu "Skaldea", ki se nahaja v Belgiji.
Vse pogonske enote (vključno z motornim obratom Zavolzhsky) so bile opremljene s štiristopenjskim ročnim menjalnikom. Vsi prenosi so bili opremljeni s sinhronizatorji. Vendar, glede na povratne informacije, polje pogosto zahteva pozornost. To je bilo posledica rednih preobremenitev, saj je bil v 90. letih priljubljen "Volgin" vagon. Na njej so prinesli krompir, paradižnik in veliko druge zelenjave, ki niso pokvarili niti motorja niti škatle.

Stroški

Kljub prenehanju proizvodnje pred več kot 30 leti je ta avtomobil mogoče najti na sekundarnem trgu. Na žalost jih je večina v nesrečnem stanju. Cena vagona "Volga" je od 10 do 50 tisoč rubljev.
Toda na trgu so tudi obnovljene kopije za popolnoma sprejemljiv znesek, ki ne presega 60.000 rubljev.

V zaključku

Tako smo ugotovili, kaj so volga univerzali. Kdo kupuje te avtomobile? V zadnjem času so takšni avtomobili kupljeni za tehnično uglaševanje. GAZ-2402 za to je več kot primeren - prostor v podvozju vam omogoča enostavno namestitev šestih - in celo osemvaljnih japonskih motorjev. No, za tiste, ki preprosto cenijo sovjetske klasike in nimajo velikega proračuna, lahko kupite velik model GAZ-2402 od Deagostina.

Sorodne publikacije