Ferrari 458 Italija: Specifikacije in značilnosti uglednega Supercarja

"Ferrari 458" je super avtomobil, za katerega so nestrpno čakali vsi pravi vozniki. Javnosti je bil predstavljen leta 2009. Hkrati se je začela proizvodnja. Ta avto je postal naslednik dobro znanega modela F430 in povpraševanje po njem je obstajalo do leta 2015, ko je zadnja kopija prišla iz transporterja. Razlog za zaključek proizvodnje je bila izdaja novosti, ki je postala Ferrari 488 GTB. To je seveda tudi dober avto, zdaj pa bi rad govoril o njegovem legendarnem predhodniku.

Splošne informacije

Ta dinamični avto je kompaktne velikosti. Dolžina doseže 4527 mm, v širino pa 1937 mm. Hkrati je višina 1213 mm, dimenzije pa so zelo majhne, ​​a zaradi sorazmernih razmerij avtomobil izgleda dinamično. Mimogrede, medosna razdalja je 2650 mm, višina ceste pa ne presega 11,3 cm.

Če pogledamo v notranjost avtomobila, lahko ponovno prepričamo, da italijanski razvijalci še naprej poudarjajo zanesljivost in stil. Notranjost modela ima analogno-digitalni značaj, materiali, ki se uporabljajo pri obdelavi, pa niso videti tako opazni, vendar njihov videz povzroča visoke stroške in nedvomno kakovost.

Specifikacije

Vredno je iti naravnost do njih, saj lahko videz "Ferrarija 458" cenijo vsi, gledajo predstavljene fotografije. Tehnično je ta avto zelo dober. Opremljen je z 8-cilindrom v obliki črke Vbencinski motor, ki proizvede 570 konjskih moči pri prostornini 4,5 litra. Deluje v paru z 7-stopenjskim robotskim menjalnikom. Zaradi takšnega "polnjenja" avto pospeši na stotine v samo 3,4 sekunde. Največja hitrost je omejena na 325 km /h, kakšen je strošek? Prijetno je presenečen, saj v mešanem ciklu motor porabi le 13,7 litra goriva na 100 kilometrov. In to je red velikosti manjši od predhodnika (model F430), čeprav je motor novosti v letu 2009 močnejši.

Gradbeništvo

Osnova modela "Ferrari 458 Italija" je bil izdelan aluminijast prostorski okvir. Izdelana je bila s premišljeno kombinacijo ekstrudiranih profilov in žigosanih elementov. Kaj naj rečem o šasiji? Enako je naredila. Spredaj je bil opremljen z 2-vzvodno konstrukcijo. Od zadaj - veliko denarja. Pomembno je opozoriti, da je superavto opremljeno z reguliranimi elektroniškimi amortizerji Delphi. Štejejo se za najboljše in ni čudno. Konec koncev, Delphi uporablja napredno tehnologijo v proizvodnji regalov, kot tudi svoje bogate izkušnje, pridobljene od vstopa v General Motors.

Še ena omembe vredna je zavorna naprava Ferrari 458. Značilnosti tega načrta so prav tako dobre - stroj je opremljen z ventiliranimi napravami s premerom 398 in 360 milimetrov. Mimogrede, nameščena sta dva algoritma ABS. Ena je navadna, druga pa športna.

Paket

Ferrari 458 ima vse, kar potrebujete tudi v bazi. Na seznam opreme za varnost,vključuje ABS, ESP in štiri zračne blazine (spredaj in stransko). Za majhno doplačilo je vgrajen parktronic in vzvratna kamera.
Udobno krmiljenje podnebja, računalnik na vozilu, senzor za dež in svetlobo, CD-sistem z zvokom, ki podpira MRZ, servo volan, daljinski upravljalnik, električno nastavljiva ogrevanja z ogledali. Vendar to ni vse. Tudi na seznamu opreme so bila električna okna (spredaj in zadaj), ogrevanje sedežev in celo volanski drog ter sedeži. Poleg seznama je "Ferrari 458" opremljen z aluminijastimi platišči, biksenonsko optiko, usnjeno notranjostjo, navigacijskim sistemom, pripravo telefona, avtomatsko ročno zavoro, ključem in zadnjo diferencialno ključavnico. Dodatno polnilo je bilo dodano senzorju tlaka v pnevmatikah, prilagodljivih žarometih, nastavljivem odmiku, kot tudi električnih sedežih z nastavitvami pomnjenja in prezračevanjem.

Odprta različica

Sprememba obravnavanega modela, znanega kot "Ferrari 458 Spider", je vredna pozornosti. To je odprta različica. Predstavljena je bila javnosti v Frankfurtu septembra 2011. Avtomobilisti so bili zajeti z roadster z elegantno in živo podobo, izgleda še bolj spektakularno kot različica v karoseriji coupe. Ta različica "Ferrari 458", ki je prikazana spodaj, se razlikuje od predhodnika z aluminijasto streho in izboljšano aerodinamiko. Zasnovan je tako, da je v kabini tudi pri hitrosti 200 km /hdobi najmanjši zunanji hrup.

Prav tako je treba omeniti, da je roadster za razliko od coupe manj praktičen. Prostora za sedeži ni mogoče uporabiti, da bi tam namestili nekaj stvari, saj vse, s čimer se ukvarja, oblikuje streha. Toda ta posebna lastnost lastnikov roadsterjev ni posebej zaskrbljujoča.

Stroški

In končno, vredno je povedati nekaj besed o ceni. Zdaj je proizvodnja prekinjena, ko pa je model izšel, so prvi primerki razpršeni po ceni približno 215-220 tisoč evrov. Po trenutni stopnji je nekje 1.400.000 rubljev. Potem, kot smo že omenili, je na svetu prišla različica v karoseriji. Določila je višjo ceno - 226000 evrov, kar v rubljih znaša ~ 15250000 UAH. Zdaj tak model je mogoče kupiti. Ne v Rusiji, vendar v naši državi ni lastnikov tega avtomobila, ki bi se radi radi poslovili od nje. Ampak, če zaradi interesa iskanja v evropskih oglasih, potem lahko vidite, da tuji avtomobilisti prodajajo ta super avtomobil z ne toliko popusta. In to ni čudno. Stanje večine modelov je odlično, število prevoženih kilometrov pa je minimalno.

Sorodne publikacije