MAZ-6422 Sedan Traktor: Tehnični podatki, Mnenja

Cestni vlačilec MAZ-6422 in njegove spremembe so namenjene učinkovitemu delu v sestavi avtomobilskega vlaka za opravljanje prevoza na različnih razdaljah. Vozilo izpolnjuje sodobne ekološke standarde, odlikuje pa ga ekonomska učinkovitost in visoka vlečna zmogljivost. Avto je opremljen z ABS sistemom, avtonomnim grelcem in dodatno opremo, ki omogoča, da se uporablja za vleko polpriklopnika, cisterne in tovornjaka. V povezavi z obratovalnimi parametri in ugodno ceno je zadevni tovornjak eden najboljših zastopnikov na domačem trgu.

Zgodovina nastanka

Prednik avtomobila MAZ-6422 je postal znana sprememba po indeksu 5335, ki je imel relativno majhno nosilnost približno osem ton. Osnovni model se je odlikoval s kakovostno oblogo kokpita in popolnoma kovinsko tovorno ploščadjo. Na podlagi tega je bilo izdelanih več različic na vozilu in traktorjev s trojno kabino ter spalna vreča za dva mesta. Napredni avtomobil beloruskih proizvajalcev je bil opremljen z novim motorjem YMZ-238E in sinhroniziranim 8-stopenjskim ročnim menjalnikom. Poleg nove različice z nosilnostjo osmih in pol ton leta 1978 se je pojavil MAZ-traktor 6422, ki je splošno znan kot SuperMaz. Ta model je bil večkrat nadgrajen, opremljen z močnejšimi elektrarnami, nekateri vzorci pa so dobili še več.nosilnost.

Tehnični parametri

Tovornjak je prejel formulo 6 * 4 YMZ-238F s kolesno formulo, vzmetenje s stabilno prečno stabilnostjo in udobno kabino s predalom za počitek. Moč motorja je 320 "konj", poraba goriva - približno 45 litrov na sto kilometrov, s prostornino rezervoarja za gorivo 350 litrov.
Skupne dimenzije avtomobila MAZ-6422 so naslednje:
 • dolžina /širina /višina - 657/25/297 metrov;
 • medosna razdalja - 29/14 metrov;
 • proga (spredaj /zadaj) - 2 in 17 m;
 • najmanjši polmer polmera - 92 m;
 • razdalja - 26 centimetrov.
 • Polna teža avtomobila pri 239 tonah vam omogoča, da razvijete hitrost 85 kilometrov na uro. Teža traktorja je več kot devet ton, s prikolico 26 ton pa vozilo tehta približno 42 ton, leta 1988 pa so začeli sodelovati z nemškim koncernom MAN, po katerem so prišli traktorji z uvoženimi 360-močnimi dizelskimi enotami.

  Kabina MAZ-6422

  Ena glavnih razlik med obravnavanim tovornjakom in njegovim predhodnikom je bila kabina. Novi model je prejel svetlobne elemente v obliki škatle, moderne oblike in originalno rešetko hladilnika. Namesto masivnega jeklenega odbijača se je pojavil napreden element z vgrajenim žarometom. Na strehi posodobljenega avtomobila je aerodinamični spojler. Strani niso mimo sprememb in notranjosti kabine. Namestitev izboljša pogled na ukrivljeno vetrobransko steklo, nastavljiv v več ravninah voznikovega fotelja,varen volan, opremljen tudi z nekaj spalnimi mesti.
  Med drugimi značilnostmi traktorja MAZ-6422 je mogoče ugotoviti, da se je elektrarna pomaknila za skoraj štirideset centimetrov naprej glede na prednjo os. Poleg tega je avtomobil opremljen s hidravličnim dvigalom, posodobljenim menjalnikom, vodilnimi mostovi in ​​novim zavornim pestom.

  Energetska enota

  Beloruski "Superman" je bil opremljen z različnimi tipi motorjev. Najpogosteje uporabljen štiritaktni dizelski motor z osmimi valji YMZ-238F. Instalacija je bila nameščena spredaj in ima obliko V, kakor tudi turbino. Avtomobil MAZ-6422 ima naslednje tehnične lastnosti:
 • delovni volumen - 1468 litrov;
 • nazivna moč - 320 konjskih moči;
 • mejni navor - 1120 Nm;
 • Spretnost - 1500 vrt /min.
 • Po začetku sodelovanja avtomobilske tovarne Minsk z nemškim podjetjem MAN so nekateri modeli traktorjev opremljeni z nemškimi dizelskimi motorji za 360 "konjev".

  Koristi in značilnosti

  Kmalu po začetku serijske proizvodnje je tovornjak MAZ-6422 s polpriklopnikom postal sanje za vsakega voznika tovornjaka iz več razlogov. V številnih pogledih so k temu prispevali naslednji vidiki:
 • volan je postal bolj udoben in varnejši;
 • Večje udobje zagotavlja izboljšano zasnovo foteljev z vzmetenjem;
 • zagotavlja poseben prostor za shranjevanje oblačil in osebnih stvari;
 • mostni del je postal bolj vzdržljiv zaradi dodatne toplotne obdelave;
 • spalna vrečaza dva mesta omogoča počitek v udobnih pogojih;
 • je povečal vodljivost in okretnost avtomobila z uporabo osemstopenjskega menjalnika z demultiplikatorjem.
 • Tovornjak je bil opremljen z drobnimi vzmetmi s spremenljivim delom, ki omogočajo povečanje gladkosti proge in zmanjšanje teže vozila. Sejalnica MAZ-6422 je dramatično spremenila tradicionalni pogled na sovjetske večnamenske tovornjake. Vožnja avtomobila je postala lažja z izboljšanjem udobja voznika.

  MAZ-6422: pregledi

  Pregledi lastnikov in uporabnikov tega avtomobila so večinoma pozitivni. Potrošniki upoštevajo visoko vlečno moč vozila, premišljeno in izboljšano zasnovo kabine ter zanesljivost pogonskega agregata. Supermass je upravičeno eden od voditeljev v svojem razredu, ne samo na post-sovjetskem prostoru, ampak tudi na mednarodnem trgu. Skupaj s kazalniki ekonomičnosti, udobja, karakteristik in cen, ta avtomobil presega številne analoge. Razvoj več modifikacij in možnost uporabe dodatnih prilagoditev omogočata aktivno uporabo vozila v različnih panogah, ki zahtevajo zmogljivo in zanesljivo tehniko za prevoz blaga kakršne koli narave.

  Sklep

  Ni pretirano reči, da je model MAZ-6422 nekoč postal popolnoma nov tovornjak v smislu oblikovanja in tehnologije. Poleg tega, da je imel traktor tri osi, je bil opremljen s kabino z najbolj udobnim delovnim mestom inza počitek. Avto je že več desetletij doživljal večletno restiliranje, zaradi česar so bile izvedene nekatere spremembe, ki se še vedno uspešno izvajajo v različnih gospodarskih panogah.
  Prav tako je treba omeniti primernost tega tovornjaka za težke podnebne razmere v državi in ​​za težave na cestah. Najboljša potrditev konkurenčnosti traktorja, ki ga proizvaja Minsk Automobile Plant, je hvaležna povratna informacija strank, strokovno mnenje in veliko povpraševanje po tem avtomobilu.

  Sorodne publikacije