Kako odstraniti HpUI.exe in s tem povezane virusne procese?

Zapisani so številni pisni virusi. Skoraj vse grožnje te vrste, ki vplivajo na sistem, so podobne. Vendar pa med njimi obstajajo izjeme. Kar se tiče dodatka oglaševanja pri delu z internetnimi brskalniki, lahko enega izmed njih imenujemo aplikacija HpUI.exe. Kaj je to in kako odstraniti program iz računalnika, preberite v spodnjem gradivu. Predlagane metode so precej preproste in se lahko uporabljajo ne le za to grožnjo, ampak tudi za vse viruse v tej skupini.


HpUI.exe: Kaj je to?

Začnimo z dejstvom, da ta majhni, velikopotezni applet prodre v sistem kot dodatna programska oprema, nameščena pri nameščanju drugih aplikacij, pogosto prenesenih iz vprašljivih virov, ki vsebujejo zlonamerne izvršljive kode neposredno na spletnih mestih. In ta virus je preprosto vgrajen v inštalaterje, zato lahko pri namestitvi najdete dodatne vrstice, ki so označene s kljukico za obvezno namestitev. Na to, na žalost, mnogi ne posvečajo pozornosti, čeprav ne dejstvo, da pri deaktiviranju takega polja ali vrstice zlonamerna aplikacija ne bo nameščena na vašem računalniku. Dokler je vprašanje, kako odstraniti program HpUI.exe, pustite ob strani in poglejte, kako virus vpliva na operacijski sistem in brskalnike. Njen glavni namen je dodati lastne oglasne enote pri zagonu spletnega brskalnika ali pri dostopanju do zaupanja vrednih virov. Po namestitvi program doda svojemu sistemu zagon lastnega procesa HpUI.exe, ki nenehno visistandard "Task Manager" med delom v ozadju. Posledice njegovega dela so lahko včasih usodne, celo pred vstopom v sistem še nevarnejših groženj, ki lahko motijo ​​delovanje in celovitost operacijskega sistema ter ukradejo zaupne informacije uporabnikov, vključno z registracijskimi podatki za različne internetne vire ali številke bančnih kartic z dostopnimi gesli. operacije


Zato je treba vprašanje, kako odstraniti HpUI.exe, najprej zmanjšati na dokončanje vseh procesov v "Task Manager". Najmanj dva sta: HpUI.exe in nskF8A3.exe. Lahko jih določite glede na trenutni opis (Search Protect). Če je virus tako rekoč shranjen v računalniku, so lahko procesi s tem opisom večji. Samoumevno je, da morajo vsi "ubiti".

Kako odstraniti HpUI.exe s standardnimi orodji Windows?

Nekateri uporabniki pomotoma predpostavljajo, da se ta program lahko nanaša na programsko opremo za upravljanje naprave Hewlett Packard (kratica je zelo podobna). Vendar pa to ni tako. Če nimate na voljo specializiranih orodij AdwCleaner, morate grožnjo odpraviti ročno. Aplikacija očitno ni prikrita, vendar jo lahko najdete v standardnem delu programov in komponent nadzorne plošče. Nato preprosto izberite priloge HpUI in SupTab ter jih odstranite s klikom na gumb za odstranitev /urejanje programa. Prav tako je zaželeno, da se razvrstitev izda založniku (Search Protect) in se znebite vse najdene vsebine.

Poiščite in odstranite ostanke glavnega

Vendar pa je še prezgodaj za veselje. Dejstvo je, da lahko standardna Windows-odstranitev odstrani le glavne komponente programa, za seboj pa pustijo ogromno količino tako imenovanega računalniškega smeti, iz katere se je mogoče znebiti.
Prvič, to se naredi v registru (regedit), kjer je iskanje po dveh zgoraj navedenih programčkih in nato v Raziskovalcu (Win + E).
V upravitelju datotek je to ponavadi mapa SearchProtect in SupTab. Če je njihova odstranitev nemogoča tudi po tem, ko so bili vnosi v registru popravljeni, pred-zagnati program Unlocker (v nekaterih zbirkah Windows 7 je prisoten v sistemu, kot se pojavi). In šele po vseh teh operacij, kako odstraniti HpUI.exe se lahko šteje rešiti, in sistem je mogoče brez bolečin ponovno v rednem načinu in samo v primeru po ponovnem zagonu preverite računalnik vse anti-oglaševanje pripomoček prenosni tip.

Odstranjevanje z oddaljenim namizjem

Vendar pa povprečni uporabnik, ki nima izkušenj z odstranjevanjem groženj te vrste, lahko celo olajša odstranitev programa, kot je iObit Uninstaller.
Namestite program, ga zaženite, aktivirajte niz za odstranitev serije, izvedite standardno odstranitev določenih programčkov, vklopite zmogljivo skeniranje in se znebite samodejno zaznanih ostankov (po možnosti z uničenjem datotek) in nato dokončajte ponovni zagon sistema.

V zaključku

je treba dodati, da vprašanje, kako odstraniti HpUI.exe v rešitvi, ni prav.že zapletena. Nastavitve brskalnika tukaj niso bile upoštevane, ker jih virus navadno nikakor ne vpliva. Toda za zvestobo preverite dodatne plošče in razširitve, jih izbrišite, spremenite iskalnike in začnite strani, če je potrebno, ali ponastavite vse nastavitve brskalnika (vse!) Na tovarniške privzete nastavitve.

Sorodne publikacije