VMDK - kako odpreti datoteko

V tem članku bomo govorili o razširitvah VMDK. Nato bodo podrobneje obravnavani spodaj opisani materiali. To je datoteka diska navideznega stroja. Razvijalec te rešitve je VMware.

Opis

Datoteka VMDK je dobila ime po besedilu Disk Virtual Machine. Ta postavka je namenjena za uporabo v navideznih strojih kot pravice za sliko diska. Zanima nas format datoteke, ki je dokumentiran in odprt. Z vsebino in strukturo je videti kot trdi disk. Navidezni medij lahko vsebuje eno ali več datotek, ki nas zanimajo. Lahko na primer določite, da mora biti navidezni disk razdeljen na dele z zmogljivostjo 1 GB. V tem primeru je število datotek neposredno odvisno od velikosti medija. Datoteka, ki nas zanima, lahko vsebuje podatke o diskovnih particijah.


Osnovna odločitev

Torej imamo pred seboj datoteko VMDK. Kako ga odpreti, vam bo pomagalo razumeti aplikacijo VMware Workstation. To je orodje, ki vam omogoča hkratno izvajanje več operacijskih sistemov na enem osebnem računalniku. Ta program emulira ločen računalnik za ta namen. Zaradi tega je mogoče z njimi narediti skoraj vsa dejanja, ki so na voljo običajnemu računalniku. Predvsem gre za namestitev aplikacij in operacijskih sistemov. Ta programska oprema omogoča testiranje različnih rešitev pod nadzorom vseh razpoložljivih operacijskih sistemov. Hkrati pa vam ne bo treba prekiniti dela glavnega, ki je že nameščen na računalniški platformi.Možen sočasno zagon aplikacij na različnih operacijskih sistemih brez ponovnega zagona računalnika. Lahko testirate in tudi popravite nove programe v posebnem okolju.


Orodje vam omogoča, da prikažete združljivost programa z različnimi platformami. Obstaja možnost oblikovanja referenčne arhitekture za njeno izvajanje v produkcijskem okolju. Orodje omogoča združevanje virtualnih računalnikov. Trenutne različice tega programa podpirajo 64-bitne platforme. Za operacijski sistem MacOS je bilo ustvarjeno ločeno orodje, imenovano VMware Fusion. Govorimo o ustvarjeni programski opremi, da bi okolje X lahko izvajalo programe, ustvarjene za druge platforme. Aplikacija močno razširja zmogljivosti operacijskega sistema Mac. Učinkovitost programov, ustvarjenih za platforme drugih proizvajalcev, lahko povečate. Preprost vmesnik omogoča udobno in hitro delo. Uporabite lahko tudi edinstvene funkcije okolja Mavericks, ki je na voljo v sistemu Windows. Zlasti lahko uporabnik Mac upravlja več monitorjev, ki so povezani z računalnikom. Opisano orodje vam omogoča, da uživate v zmogljivostih sistema Windows. Program uspešno uporablja procesorsko računalniško moč in optimizirane module. Zato aplikacije Windows stabilno delujejo v programih Mac.

Druge možnosti

Še naprej govorimo o formatu VMDK. Kako odpreti datoteke tega tipa, ki jih že poznate, vendar zgoraj opisana rešitev ni edinstvena. Pomagamo lahko tudi pri enem od naslednjih programov: VMware Player,WinMount, Sun xVM, strežnik VMware, Suse Studio, QEMU, Oracle VirtualBox, delovna postaja Parallels, Gilles Vollant WinImage. Zdaj veste, kaj je VMDK všeč, da ga odprete.

Sorodne publikacije