Odstavek - ikona v »Vardo«

V tem članku bomo govorili o odstavku. Ta ikona se uporablja povsod. Pogosteje si ga lahko ogledate v knjigah. Označuje novo poglavje in je nekakšna okrajšava besede "podpostavka". Študenti se pogosto srečujejo s tem simbolom, saj izvajajo ogromne količine pisnega dela.

Žal pa mnogi ljudje ne vedo, kako postaviti ikono odstavka v "Vardo". V tem članku bomo razpravljali o tej temi. Recimo, kako ga vstaviti ne samo v "Vardo", ampak tudi zunaj njega. Razmislite o štirih različnih načinih. Vsi so na svoj način različni, zato pred odločitvijo, kaj bodo uporabili, preberite članek do konca.


Uporabi šestnajstiško kodo

Na tipkovnici ne boš našel ikone odstavka, vendar ne razveljavi dejstva, da se lahko vnese na nje. Zdaj vam bomo povedali, kako to narediti, in uporabili bomo šestnajstiško kodo. Njegova uporaba bolečine je preprosta. Vse kar morate storiti je, da poznate isto kodo. In naslednji je: 0167. Zdaj pa se približajmo primeru:
 • Odprite dokument, v katerem delate.
 • Postavite kazalec na mesto, kjer želite postaviti znak.
 • Pritisnite tipko ALT.
 • Vnesite kodo na desni številski tipkovnici.
 • Spustite tipko ALT.
 • To je vse, si dal odstavek. Ikona je enostavno nastaviti, vendar je bila le ena od poti. Glavna stvar - ko ga uporabljate, se prepričajte, da je lučka Num Lock vklopljena.

  Uporabimo kodo ALT

  Poleg šestnajstiške kode,še vedno obstaja alt-koda. Med njimi praktično ni razlik, le sprememba kode. Ampak zaradi večje prepoznavnosti je vredno razmisliti o njegovem zgledu.


  Najprej morate deklarirati kodo - 21. Zdaj pa predpostavite, da želite v dokument postaviti odstavek. To naredite tako, da kazalec postavite na pravo mesto. Nato, tako kot zadnjič, pritisnite tipko ALT in jo držite na desni številski tipkovnici Enter 21. Ko pritisnete tipko ALT, se na mestu, kjer je bila nastavljena kazalka, prikaže odstavek. Značka je tako natisnjena povsod, ne samo v programu Ward.

  Uporabite tabelo simbolov

  No, zdaj pa se pogovorimo neposredno o "Vardo". Poglejmo, kako postaviti simbol odstavka z uporabo tabele simbolov. Najprej zaženite sam program. Izberite mesto, kjer bi moral stati odstavek, tako da ga kliknete z levim klikom. Zdaj pojdite na zavihek "Vstavi". V njem morate klikniti na gumb "Simbol", ki se nahaja na desni strani orodne vrstice. V spustnem meniju izberite »Drugi znaki«. Znak, ki ga potrebujemo, je v oknu. Vendar pa, da ga najdete med množico, morate porabiti veliko časa. Na drug način bomo uporabili iskanje znakovne kode. Če želite izvesti manipulacijo podatkov, morate v isto ime vpisati polje 00A7. Takoj, ko to storite, bo na plošči označen zahtevani znak.
  Ostaja le pritisk na gumb "Prilepi". Odstavek je natisnjen na določenem mestu. Ikona na ta način,seveda, dolga za vstavljanje, če pa se prejšnje zdijo zapletene, potem ta metoda ustreza sto odstotkom, saj obstaja grafični vmesnik, ki ga je lažje navigirati tudi neizkušen uporabnik.

  Sorodne publikacije