Katere ščetke izberete z metlico? Krtače metlic brisalcev

Jeseni in pozimi vozniki začnejo skrbeti za stanje naprav, ki zagotavljajo zunanjo zaščito avtomobila. Brisalci ali brisalci so v tem pogledu ena najpomembnejših prilagoditev. Očistijo površino vetrobranskega stekla in tako odprejo zadosten pogled. V tem primeru obstajajo različne različice brisalcev, da ne omenjamo njihovih sestavnih delov in opreme za pritrditev. Na primer, metlice brisalcev avtomobila neposredno določajo učinkovitost čiščenja, vendar bo pomanjkanje zanesljivega zadrževalnika zmanjšalo njihovo funkcijo na minimum. In, nasprotno, šasija naprave lahko pravilno opravlja svojo nalogo, delovno območje z gumo pa je slabo v stiku s površino. V skladu s tem je treba pri izbiri upoštevati najmanjše nianse, da ne ostanejo neovirane pred cesto v slabem vremenu.


Okvir ali brez okvirja?

Klasična konstrukcija hišnika predvideva prisotnost zaščitnega ohišja. To je najpogosteje uporabljena krtača, katere naprava je kovinska ali plastična karkasa. Neposredno krtačo pritrdite z vodilnimi zaponkami, pri nekaterih modelih pa lahko tudi prilagodite njen položaj. Prednosti okvirne konstrukcije vključujejo nizko ceno in tesno prileganje površini stekla - kljub upogibanju. Toda pri takšnih modelih obstajajo tudi slabosti. Glavna od njih je kompleksna mehanska naprava in posledično visoka stopnja obrabe. Poleg tega v pogojihmočne zmrzali lahko okostje pokrijemo s skorjo ledu, kar preprečuje stabilno delovanje čiščenja. Pomanjkanje okvirja se lahko pohvali z modernejšimi modeli brisalcev, vendar to ne pomeni, da je krtačo popolnoma odvzeta ležajnemu delu. Rešuje se iz masivnega telesa, čistilni element pa zadržijo tudi kovinski vodniki. Katere ščetke za brisalec izberete - okvir ali brez okvirja? S stališča kakovostnega čiščenja je steklo boljše od prve možnosti, saj taki modeli pokrivajo celotno nadzorovano območje. Različice brez okvirjev lahko "skočijo" na konveksna očala. Toda v smislu trajnosti in zanesljivosti zmaga čopič z minimalno vključitev mehanike. Prav tako ima verjetnost kritičnega zaledenitve z naknadno imobilizacijo čim manjšo. Iskanje kompromisa med zgoraj navedenim plusom in minusi bo pomagalo še eno možnost v obliki kombiniranega čopiča.

V katerih primerih so "hibridi" primerni?

Ta rešitev združuje najboljše strani okvirja in brisalcev brez okvirja. Doseganje tako privlačnega operativnega učinka je postalo mogoče zaradi nenavadnega izvajanja primera. Gre za enako zasnovo, zibanje z gostim stiskanjem na površino stekla. To pomeni, da o kakovosti čiščenja ne morete skrbeti, saj ne bo nobenih vrzeli in prehodov. Po drugi strani pa je okvir zaprt s plastičnim ohišjem, ki odpravlja nevarnost zmrzovanja. Posledično je precej masivna, a učinkovita delovna oprema praktično brez pomanjkljivostifunkcionalnosti. Edina pomanjkljivost te zasnove je visoka cena. Hibridni modeli so podobni okvirjem in podobnim okvirjem.
In kljub temu, kakšne krtače za brisače lahko izberejo za navadnega voznika? Strokovnjaki priporočajo, da se zanašajo na kakovost samega stekla. Če je bila kupljena iz premium segmenta in ima visoke servisne zahteve, bo hibridna krtača najboljša rešitev. Stroški nakupa in poprodajnih storitev bodo ustrezali naložbam v isto vetrobransko steklo. Toda za proračunske modele v takem preplačilu ne bo smisla, tako da se lahko vsaj ne odločite v različici brez okvirjev.

Elastične ščetke za brisalce, ki upoštevajo izbiro?

Odstranitev atmosferskih padavin in kontaminacije s površine stekla se opravi prav z brisalci, nameščenimi na ščetke. To je odgovoren del, ki vključuje mehanske, temperaturne in včasih kemične obremenitve, če reagenti padejo na steklo. Pri izbiri upoštevamo velikost, obliko in fizično stanje elementa. Kvalitativna guma za brisalce brisalcev je enakomerno pobarvana po celotni površini in notranji konstrukciji. Njihova oblika nima togosti in zavojev, ki lahko negativno vplivajo na proces čiščenja. Prav tako skrbno preverite izdelek za majhne izbokline in razpoke. V prihodnosti lahko te napake postanejo središče uničenja konstrukcije - zlasti v ozadju povečanih obremenitev.

Prednostno so prednostni modeli mehki in elastični. Takšna guma lahko zdržimočna zmrzal, ne opraska površine stekla in se enostavno vgradi v konstrukcijo hišnika. Posebno pozornost je treba posvetiti vrsti gumijastega profila brisalca. Nasveti za izbiro strokovnjakov poudarjajo, da so eno-profilne rezila optimalno primerne za zimski čas, večletni profili pa so poleti bolj učinkoviti. Ne prezrite vrste uporabljenega materiala. Silicijeve in grafitne modele lahko imenujemo osnovna rešitev. Te so tradicionalne in v skladu s sedanjimi standardi proračunske izdelke, ki zaostajajo za naprednejšimi rezili. Dolgoročno je smiselno kupiti bodisi teflonsko gumo ali kombinacijo gume in grafitnih analogov.

Kako izbrati držalo ročice brisalca?

Najbolj priljubljena vrsta pritrditve je kvačkasta. To je tipična ključavnica, ki je zavoj v obliki črke U. Kavelj je pritrjen na držalo in povezan s hišnikom. Rešitev je precej preprosta, vendar je po sodobnih standardih tehnično zastarela in nezanesljiva.
Naslednja možnost je stranski čep. Pritrdilna palica je integrirana v držalo na strani in pritrjena v posebno nišo. To je bolj trpežen in trajen sistem, vendar je postopek namestitve v tem primeru zapleten in lahko prinese veliko težav. Najsodobnejše pritrdilne elemente za brisalne ščetke predstavljajo tipkalni gumbi. Načelo vgradnje temelji tudi na sponki v pravokotni ali kvadratni luknji, vendar je tehnika pritrditve popolnoma mehanizirana. Uporabnik mora samo kliknitiustrezen gumb in pritrdite držalo.

Pigmej po velikosti

Eden glavnih dimenzijskih parametrov je dolžina. Domneva se, da izbira te značilnosti ni pomembna, saj se lahko izdelek skrajša na rokodelski način. Ampak to velja največ za pokončno in potem ne v vseh primerih. Zaželeno je najprej izbrati optimalno velikost brisalcev za določeno steklo - enaka dolžina sega od 350 do 650 mm. Ta serija pokriva skoraj celotno paleto avtomobilov. Določitev ustrezne oblike je preprosta - lahko izmerite redne brisalce z merilnim trakom in izberete izdelek pod njimi. Vendar pa ni potrebno sklepati o vseh brisalcih na eni strani. Pri pregledu voznika je lahko več kot potnik. Enako velja za zadnje steklo. Standardna velikost metlic brisalcev za vse strani je pogosta pri domačih modelih - AvtoVAZ, na primer, Prioryju zagotavlja sklop identičnih brisalcev z dolžino 510 mm. Tudi nekateri čopičasti vzorci so na voljo z oznakami v palcih. Torej, 17 palcev bo ustrezal 430 mm Minimalne dimenzije približno 350-400 mm so značilne za proračun tujih avtomobilov od proizvajalcev ravni Daewoo in Renault. Običajno so v tem formatu izdelani izdelki z masivnim telesom, vendar obstajajo tudi majhni brisalci. Pregled različnih vrst brisalcev vetrobranskega stekla velikih proizvajalcev vam bo pomagal pri izbiri.

Modeli Valeo

Francoski proizvajalec avtomobilskih dodatkov, ki je glavni distributer ščetk za Mercedes, BMW itd.predstavil dostojno možnost Silencio Performance. To je klasična brisalci, katerih rob je razširjena plošča z ostrim robom. Rezilo nežno drsi po stekleni površini in tiho očisti tuje delce umazanije in snega. Za razliko od drugih modelov okvirjev, ti brisalci kažejo odpornost proti zmrzali zaradi uporabe posebnih zatesnjenih sestavkov za material brisalcev. Cena Silencio Performance je 900 rubljev. Za zahtevnejše lastnike avtomobilov podjetje ponuja hibridno različico prvega Covertecha v vrednosti 1200 rubljev. Ta brisalec se odlikuje z elastičnostjo, dobro aerodinamiko ohišja in prisotnostjo univerzalnega nosilca, ki omogoča namestitev konstrukcije na kateri koli avto.

Boscheve ščetke

Nemški razvijalci ostajajo zavezani tradicionalnemu konceptu. V vsakem primeru so ljubitelji blagovne znamke raje okviri in modeli brez okvirjev. Kot prvi, je Twin model s subtilnim, a elastičnim temeljem zelo potreben. Robovi združujejo tudi trpežne, a pomembne za brisanje lastnosti - trdoto z zoženo obliko. Ta varianta tudi stane približno 900 rubljev, in frameless čopičev brisalcev Bosch družine Aerotwin so na voljo v povprečju za 500 rubljev. Prefinjena oblika osnove tega izdelka poudarja glavno prednost hišnikov, ki so prikrajšani za masivno telo. Gre za sosednje steklo, ki ga ojačamo s protitokom zraka. Struktura krtače se razlikuje elastičnost in to kakovostPrav tako je shranjena v zmrzali - v veliki meri zaradi posebne silikonske zmesi. Potek gume poteka gladko in brez trzanja pri delu s suho površino. Obstaja pa tudi pomanjkljivost tega modela z montažnim sistemom. Na samem temelju kovinskih zob, ki se, če so obrabljeni, lahko tudi dotaknejo površino vetrobranskega stekla.

Modeli Denso

Japonsko podjetje ni tako priljubljeno kot Bosch, vendar je njegova kakovost nekoliko slabša od kakovosti nemških brisalcev. Serijsko ploščato rezilo lahko imenujemo osnova. V njej so brisalci brez okvirja s ceno 500 rubljev. Zaradi visoke elastičnosti in optimalne togosti čopiča, tudi pri visoki hitrosti, je delovno območje trdno pritrjeno in ne pušča umazanih vrzeli. Poleti se brisalec lahko posuši brez najmanjših trakov. Dobra izbira bodo hibridni brisalci za 650 mm. To je serija Hybrid Wiper Blade, ki predstavlja izdelke s kovinskim okvirjem in elastično gumijasto rezilo. Ta varianta učinkovito obvladuje vodo, umazanijo in ledeno skorjo, vendar je za poletno obdobje bolje predvideti drugo varianto.

Najboljša domača podjetja

Vsi uvoženi izdelki tehnološko presegajo domače ponudbe, zato se oči potrošnikov redko obračajo na naše brisalce. Ampak glede na skromno ceno in ruski brisalci zaslužijo pozornost. V tem segmentu je vredno omeniti blagovne znamke ščetk brisalcev Airline in Rekzit. V prvem primeru govorimo o modelih AWB-BK 430 mm z grafitnim premazom, ki je zaradi aerodinamičnostiKakovostno in varno oblikovanje za steklo odpravlja snežne vodne mase. V liniji Rekzit ruskih motoristov privlači model SUPER FLAT. Najprej ima rekordno krtačo (330 mm), ki je primerna za lastnike kompaktnih hatchbackov. Drugič, izdelek sploh nima ogrodja, kar prispeva k ohranjanju visoke vpenjalne sile na celotnem pokritem območju pri visoki hitrosti.

Kako zamenjati krtačo?

Proizvajalcem svetujemo, da enkrat letno posodabljajo brisače, vendar je to priporočilo verjetnejše zaradi tržnih interesov. Sodobne visokokakovostne konstrukcije lahko služijo več let. Priporočljivo je, da se odločite za zamenjavo naprave na podlagi izgube zmogljivosti - če površina ostane na široki površini umazanije ali če izdelek začne izrecno propadati. Kateri metlice brisalcev izberejo maksimiranje časa naslednjega vzdrževanja? Zaželeno je kupiti hibridne ali frameless modele. Bolj se osredotočajo na možnost zamenjave posameznih komponent, zato je posodobitev le gumija dovolj, da se znatno podaljša življenjska doba naprave. Popolna zamenjava ščetke se izvede na naslednji način:
  • Območje stekla, s katerim so krtača in njeni priključki prekriti z mehko krpo ali krpo.
  • Čarovnik se pretvori v položaj za servisiranje. V tem položaju se lahko odstrani.
  • Čistilo je razstavljeno. V ta namen se lahko zahteva pritiskanje mehanizma za pritrditev ali zapahovalnih manipulacij, odvisno od vrste zapaha. Če je pritrdilna napravarusted ali zayed, potem je vredno poskusiti zdravljenje posebnih kemikalij auto.
  • V izpuščen prostor je v obratnem vrstnem redu vgrajena nova ščetka. Pomembno je vnaprej predvideti, da ne ustreza samo vrsti pritrdilnega mehanizma, temveč tudi velikosti.
  • Zaključek

    Žgane pijače je mogoče razumeti kot potrošno blago, vendar je njihova zamenjava prepogosto tudi nezaželena. Bolje je, da enkrat v 3-4 letih kupite drage, vendar primerne za steklene izdelke, kot je vsako sezono izpostavljeno tveganjem na zasneženi cesti. Kateri brisalci se odločijo, da bodo služili dolgo in učinkovito - to je večplastno vprašanje in je v veliki meri odvisno od izvornih podatkov. Priporočljivo je vsaj kupiti modele velikih podjetij, vključno z omenjenimi blagovnimi znamkami. Prav tako je koristno dati prednost modelom, ustreznim in podnebnim razmeram v regiji in tehničnim parametrom avtomobila. In že na zadnjem koraku pred nakupom morate nujno opraviti pregled izdelka, preveriti njegovo fizično stanje.

    Sorodne publikacije