Mobilni telefonski ojačevalnik signala: Pregled, opisi, funkcije in pregledi

Zdaj je zelo težko najti ljudi, ki imajo doma fiksni telefon. To je posledica dejstva, da se vse tehnologije razvijajo zelo hitro. Stacionarni telefoni so že izginili iz naših življenj, samo niso postali nujni. Ljudje uporabljajo mobilne naprave, ki sprejemajo radijske signale. Na žalost danes lahko najdete kraje, kjer ni mobilne povezave. To se zgodi, če na signalni poti obstajajo kakršne koli ovire, kot so gozdni nizi, visoke zgradbe ali samo velika razdalja do repetitorja. V tem primeru lahko nastavite ojačevalnik signala mobilnega omrežja. Na ta način lahko izboljšate kakovost sprejema signala. Toda kako izbrati dober ojačevalec celičnega signala? V tem članku boste našli odgovor na vaše vprašanje.


Določite standard mobilne telefonije

Če želite preklopiti na izbiro ojačevalnikov, morate določiti, katere mobilne storitve najbolj potrebujete - govorne klice ali mobilni internet. Če nameravate izboljšati kakovost komunikacije, je bolje izbrati standardni GSM repetitor. V nasprotnem primeru morate uporabiti dobro anteno 3G ali visoko kakovostni 3G-repetitor. Prav tako morate biti pozorni na standard, na katerem deluje vaš operater. Od tega bo odvisen repertoar. Na primer, operater Tele2 deluje v standardnem GSM-1800. V tem primeru je potrebno izbrati ustrezen ojačevalnik signala mobilnega omrežja. Seveda lahkoBodite drugačni situaciji, ko morate naenkrat ojačati 2 signala. Kaj storiti v tem primeru? Nekatera podjetja proizvajajo 2-pasovna GSM /3G repetitorja. Pred nakupom se morate odločiti za te možnosti, da boste lahko sledili nakupu.


Preverite raven mobilnega signala

V drugi fazi je treba trenutno preveriti raven signala mobilne telefonije. Če želite to narediti, vzamemo več telefonov in preuredimo sedem kartico med njimi, da določimo natančno raven signala. Občutljivost anten na različnih telefonih se lahko razlikuje, zato potrebujete natančnejši faktor, da ojačevalnik poganja omrežje.
Kako določiti dobiček za repetitor?
 • Pojdite v hišo in si oglejte raven signala, ki jo pokaže telefon. Če znotraj 1-2 oddelkov, in na ulici pametni telefon kaže polno lestvico ali blizu te vrednosti, dobiček ne bo manj kot 65 dB.
 • Ko telefon na ulici prikaže le nekaj delitev, morate vzeti ojačevalnik signala mobilnega omrežja "Beeline", MTS, "MegaFon" s faktorjem več kot 75 dB.
 • Ojačevalnik signala mobilnega omrežja za dom mora biti večji od 60 dB. Šibki poročevalci vam ne bodo prinesli želenega rezultata. Prostor bo šibek signal, poleg tega pa bo omejitev števila naročnikov, ki govorijo hkrati.

  Merjenje površine stavbe

  Izmeriti morate površino prostora, kjer morate izboljšati signal mobilne komunikacije. Ta možnost je tudi odličnaPomembno je, ker velika površina nalaga dodatno omejitev izhodne moči repiitra. Na primer, če morate izboljšati signal na območju približno 160-210 kvadratnih metrov. m, potrebujete konvencionalni ojačevalnik z izhodno močjo približno 100 mW.

  Izbira repiitra

  Pri izbiri ojačevalnika je treba poleg vseh značilnosti pogledati tudi znamko tega modela. Ne shranjujte na tej opremi, tako da ne boste dosegli želenega rezultata. Če najdete repetitor, ki bo ustrezal vsem funkcijam, vendar po ceni, ki bo veliko cenejša od konkurenčne, bo verjetno ponaredek. Kakovost takšnih naprav pušča veliko želje, vse lastnosti, ki jih je napisal proizvajalec, ostanejo na papirju. Zato je bolje izbrati način in kvalitativni model ojačevalnika kot preprosto metanje denarja v veter.

  Connect 2.0

  Če iščete kakovosten in poceni model, se obrnite na domače proizvajalce. Rusko podjetje REMO je razvilo ojačevalnik Connect 2.0. Predstavlja anteno in modem. Cena repiitra je 1000 rubljev.
  Connect 2.0 je namenjen izboljšanju internetnega signala 3G /4G in mobilnih komunikacij v omrežjih GSM. Boste lahko dosegli ne samo visoke kakovosti signala, ampak tudi povečati obseg Wi-Fi. Ta oprema ima precej dobre lastnosti:
 • Faktor ojačanja - do 90 dB.
 • Delovno frekvenčno območje je približno 2 GHz.
 • Repertoar ruske družbe je precej kompakten. Komplet vsebuje tudi trižični kabel. Prilagodi ta ojačevalnik signalaCellular omrežje "MegaFon", MTS, "Beeline" je zelo preprosta. Če ne morete ugotoviti, glejte priloženi priročnik. Ne pozabite, da morate najprej nastaviti parametre na modemu (združljiv je s skoraj vsemi modeli) in se nato povezati z anteno. Ocene kupcev se razlikujejo med seboj. Nekateri pišejo, da se je signal bistveno izboljšal, medtem ko drugi pravijo, da se praktično nič ni spremenilo. Morate razumeti, da je to proračunski model, ki morda ne izpolnjuje vseh vaših pričakovanj.

  Nextivity Cel-Fi RS2 Black

  Ameriško podjetje Nextivity je predstavilo precej dober ojačevalnik Cel-Fi RS2. Ta naprava ne more samo izboljšati 3G in GSM signal, temveč lahko opazno razširi pokritost. Proizvajalci so izdelali edinstveno poročevalko, ki ne potrebuje antene, in povezava je tako preprosta, da jo lahko obvlada tudi otrok.
  Vključuje 2 bloka, ki jih je treba namestiti skupaj, kjer boste našli najboljšo raven signala. Določi se lahko po telefonu ali po samem repertoarju, s premikanjem naprave doma. Raven signala je vidna na indikatorju na telesu enega od blokov, ko ga obrnete na vtičnico.
  Drugi blok ima lestvico zaslona. Določiti bi bilo treba, kje bodo dokazi največji. Žal ta enota potrebuje tudi električno napajanje, zato namestite obe enoti v vtičnico. Ta signal ojačevalnik mobilnega omrežja MTS, "Beeline" ali "Megafon", čeprav je nameščen brezpomožno anteno, vendar izpolnjuje svoje naloge. To je dokaj dober in kakovosten model, ki zagotavlja visoko raven signala. Seveda, tukaj je opazen minus - to je cena. Nextivity Cel-Fi RS2 stane približno 40.000 rubljev. Zaradi tega je ponavadi običajno nameščen v pisarnah, ne v zasebnih domovih. O tem ojačevalniku lahko vidimo samo pozitivne ocene. In to je normalno, saj je dragi tuji model popolnoma sposoben opravljati svoje funkcije. Ljudje hvalijo to napravo, toda edina težava je cena.

  TAU-2000

  TAU-2000 je dober ojačevalnik signala mobilnega omrežja za telefon, ki podpira glavne ruske operaterje. Ta oprema je predstavljena kot antena in zunanja enota, na katero je priključen pametni telefon ali modem. Ta model se običajno uporablja za velike prostore, saj ima precej veliko izhodno napetost. Če ste zaznali povprečni signal iz bazne postaje, ga ta sprejemnik lahko izboljša in prenese na razdalji približno 100 metrov.
  Seveda se lahko TAU-2000 uporablja tako za dom kot za avto. Območje pokrivanja bo tesno povezano s kakovostjo vhodnega signala. Z dobro povezavo lahko pokrijete približno 15 m 2. Cena tega sprejemnika je 13 tisoč rubljev. Preglede te naprave si lahko ogledate pred nakupom. Večina uporabnikov pusti veliko pozitivnih komentarjev in le nekaj negativnih. Gre za kakovostne ojačevalnike, ki jih je treba kupiti.

  Sklepna ugotovitev

  Visokokakovostni sprejemnik bo stal zelo drag. Če res želiteza izboljšanje signala, potem ne smete škrt na. Pri izbiri ojačevalnika bodite pozorni na značilnosti, veliko je odvisno od tega. Če želite pokriti večje območje, izberite sprejemnik z visoko izhodno močjo. Ne pozabite na dobiček, ki bo odvisen od sprejema signala. Izdelate lahko tudi ojačevalnik celičnega signala z lastnimi rokami. V tem primeru bo treba gradivo pobrati na podlagi njihovih potreb in iti na delo. Če vse naredite pravilno, bodo njegove značilnosti skladne s proračunskim modelom.

  Sorodne publikacije