Kako dodati program za samodejni zagon v različne operacijske sisteme Windows

Po prehodu na posodobljeno jedro operacijskega sistema Windows so razvijalci popolnoma odstranili mapo »Samodejno varnostno kopiranje« v meniju »Start«. Zato je zdaj treba izvesti večji seznam dejanj za samodejni zagon. Če želite to narediti, lahko uporabite dodatek sistemskih datotek z uporabo registra ali uporabite aplikacije, ki pred delom ne tečejo.

Zakaj je potrebno

Kako dodati samodejno nalaganje? Ko zaženete računalnik, odprete niz aplikacij, ki omogočajo delo. Po tem se zažene izbira in zagon aplikacij, ki so v razdelku samodejnega zagona. Seznam programov, ki se samodejno zaženejo, vključuje krmilnike gonilnikov, nekatere programe za spremljanje delovanja sistema in komunikacijske programe. Takšni programi, na primer, vključujejo Skype, kurirje.


Kako dodati samodejno nalaganje? Načini

Obstaja več različnih načinov za dodajanje programov na samodejni seznam prenosov v operacijskih sistemih Windows 7810. Za to lahko uporabite standardna orodja in vgrajen register aplikacij. Poleg tega obstajajo programi, ki vam omogočajo, da to storite. Vendar pa ni zaželeno, da jih namestite, kot lahko z vgrajenim operacijskim sistemom Windows 10.

Vgrajeni operacijski sistemi

Microsoftovi operacijski sistemi omogočajo hitro dodajanje bližnjice programa. Začenši sv operacijskem sistemu Windows 7 je izginila mapa Auto Backup »meni Start. Zato morate narediti nekoliko drugačen seznam dejanj za dodajanje programske opreme na seznam samodejnega zagona na začetku operacijskega sistema.


Če želite program dodati v samodejno varnostno kopiranje, morate ustvariti bližnjico do programa. V ta namen uporabite bližnjice v meniju Start ali na namizju. Če takšnih ni, morate sami ustvariti. Če želite to narediti, pojdite v imenik z nameščeno programsko opremo, nato z desno tipko miške kliknite izvršljivo datoteko s programom in v pojavnem meniju izberite možnost »Ustvari bližnjico«. Nato morate to bližnjico kopirati ali premakniti v imenik C: Uporabniki vaš zapis RecordAppDataRoamingMicrosoftWindowsstart MenuPrograms. Po končanem delu je potrebno ponovno zagnati napravo. Ko se prvič zažene, se bo program začel z operacijskim sistemom.

Značilnosti

Kako dodati samodejni zagon v sodobnih operacijskih sistemih? Obstaja nekaj odtenkov, ki jih morate upoštevati.
Prvič, imenik AppData je skrit z lastnostmi mape, ki se uporabljajo v sistemu Windows. Za dostop do njega morate v lastnostih mape nastaviti lastnost Pokaži skrite mape. Kako dodati program za zagon v Windows 8? Za operacijski sistem Windows 8 je seznam dejanj nekoliko drugačen. Pritisnite kombinacijo tipk Win + X, nato pa vnesite Shell: Common Startup. Potem potrdite izbiro. V oknu tomorate odpreti vse kopije vseh potrebnih bližnjic do aplikacij. To vam bo omogočilo, da dodate v zagon.
Kako dodati samodejno nalaganje? Poleg tega imajo nekateri pripomočki ločeno funkcijo za dodajanje na seznam zagona. Hkrati kliknite na ta gumb in bližnjica programa se bo pojavila v sistemski mapi. To se ponavadi imenuje "Zagon aplikacije v Windows". Okno s tako ponudbo se lahko prikaže vsakič, ko se aplikacija zažene. Ko kliknete, ni potrebno nobeno dodatno dejanje. Kako dodati aplikacijo iz shrambe Windows 10 v samodejno varnostno kopiranje? Večina vdelanih aplikacij za shranjevanje se samodejno doda na seznam za samodejni zagon. Po potrebi lahko v imenik ročno dodate bližnjico programa.

Z uporabo registra

je ta metoda bolj primerna za izkušene in samozavestne uporabnike. V primeru napak se lahko pojavijo težave z delovanjem operacijskega sistema, zato so začetniki bolje v sistemskem registru aplikacij. Kako dodati program za zagon sistema Windows 10?
Če želite odpreti register, morate uporabiti ukaz Run. To naredite tako, da pritisnete Win + R in vnesete ukaz Regedit. Svojo izbiro boste morali potrditi kasneje. Po tem morate iti v ustrezno vejo registra in dodati element vrstice.
Za določenega uporabnika pojdite v oddelek HKEY_CURRENT_USERSprogramMicrosoftwindowscurrentversionrun. Na desni strani zaslona se prikaže seznam možnosti, ki določajo vrsto podatkov o poteh do programa in polno ime. Za dodajanjeČe želite seznam novega programa, morate z desno miškino tipko klikniti na prazno polje, v pojavnem meniju izberite »Novo« in nato »Linearne možnosti«.
Ime parametra ni načelo. Vendar je zaželeno poenostaviti delo in dopolniti seznam. Po tem morate dvakrat klikniti na parameter, ki se prikaže, in v oknu v polju Vrednost vnesite celotno pot do programa. Pot do izvedljive datoteke je zajeta v narekovajih. Nato morate ponovno zagnati napravo.

Kako dodati program zagonu. Metoda za Windows 7

Vsa načela dela so shranjena tudi za sorazmerno stare sisteme, začenši z Windows 7 katere koli različice in niza aplikacij za storitve. Če želite dodati, lahko uporabite vnos v registru ali ročno dodate bližnjico v mapo za zagon. Pri nekaterih različicah in v nekaterih zbirkah je mapa Auto Backup, v kateri lahko ponastavite bližnjico in znova zaženete napravo. Na ta način se programska oprema doda na seznam za samodejni zagon v sistemu Windows 7.

Sorodne publikacije