Napaka "inf datoteka txtsetup.sif je poškodovana ali manjka": kako popraviti?

Napaka "Datoteka INF txtsetup.sif je poškodovana ali manjka" se večinoma srečujejo le uporabniki, ki poskušajo namestiti različico operacijskega sistema Windows XP z odstranljive naprave USB (flash pogon). Hkrati je ta težava značilna samo za primere, ko je bil program UltraISO uporabljen za zapisovanje namestitvene distribucije na medije. Naslednje vam bo pokazalo, kako obiti to napako na nekaj preprostih načinov. Najprej pa je vredno raziskati bistvo vprašanja.

INF datoteka txtsetup.sif je poškodovana ali manjka (stanje 18): v čem je težava?

Izkazalo se je, da je celoten fokus natanko v programu, ki se uporablja za prenos distribucije iz prvotnega diska ali njegove kopije, shranjene na trdem disku, na zunanji USB pogon.


Aplikacija UltraISO, čeprav ni oglaševana, ima v zvezi s tem številne omejitve. Ta isti program meni, da je sprememba XP zastarela ali nepomembna, potem pa nekaj drugega. Najbolj zanimivo pa je, da slike sistema Windows 7 in novejših, napisane s tem pripomočkom, ne povzročajo težav in da se napaka "txtsetup.sif datoteka INF poškoduje ali manjka" se ne pojavi. Če želite popraviti situacijo, lahko ponudite nekaj preprostih tehnik.

Datoteka INF txtsetup.sif je poškodovana ali manjka: kaj storiti v najenostavnejšem primeru?

Kot je jasno, prva stvar, ki mi pride na misel - zavrniti uporabo slike za program UltraISO.
Če pa iz nekega razloga ne obstaja nobena druga korist, jo lahko uporabitev sami namestitvi (če želite, da vse deluje).

Dejanja z namestitvenimi mapami

Najprej morate izvirni predmet txtsetup.sif kopirati iz imenika i386 glavnega distribucijskega imenika v korenski pogon pogona USB. Seveda mora izvor uporabiti originalni DVD ali ga prenesti iz uradnega slikovnega sistema virov. V vsakem primeru ni priporočljivo izvajati takšnih dejanj v smislu slik ali distribucij, ki se na splošno imenujejo Re-Pack. Učinek se lahko doseže in ga ni mogoče doseči (včasih je mogoče doseči tudi nasprotni učinek, ko instalacija postane nemogoča).


Po tem, da bi se izognili "datoteki INF txtsetup.sif poškodovani ali manjkajoči", morate preimenovati iskani imenik z imenovanjem $ WIN_NT $. ~ BT in nato ponoviti namestitev. Mnogi menijo, da je ta tehnika preveč primitivna in ne daje ustreznega učinka.

Kaj naj storim, če pomnilniška naprava USB ni zaznana?

Včasih je problem z nastankom datoteke "INF txtsetup.sif poškodovan ali manjkajoč" tudi zaradi dejstva, da je naprava za shranjevanje USB v sistemu videti, da pa je v začetni fazi prenosa neuspešna. Če namestite sistem iz bliskovnega pogona, tudi prisotnost nameščenih gonilnikov ne zagotavlja, da ga lahko prenesete, čeprav je v normalnem načinu naprava določena brez težav.
Preden vklopite stacionarni računalnik ali prenosni računalnik, morate vstaviti medij v ustrezna vrata in šele nato v nastavitvah nastavitev BIOS-analaganje prednostnih nalog (ponavadi je to zagonski razdelek). Če to ne pomaga, boste morali v celoti ponovno namestiti gonilnike naprav, tudi če sistem to napravo prepozna ob normalnem zagonu.

Ustvarjanje zagonskega medija: nekaj odtenkov

Vendar, ker je problem prav v UltraISO, zaradi katerega je "INF datoteka txtsetup.sif poškodovana ali manjka", morate uporabljati programe, kot je Win SetupFromUsb ali WinToFlash.
Oba programa sta dokaj preprosta, vendar je bolje uporabiti isti drugi pripomoček. Dejstvo je, da ne potrebuje uporabe slike, ampak lahko med snemanjem neposredno doda datoteke in mape. To naredite tako, da zaženete "Čarovnik za prenos" in sledite navodilom. Pri ustvarjanju zagonske distribucije boste morali z namestitvenimi datotekami določiti samo pot do celotnega imenika in počakati na dokončanje snemalnega postopka na mediju.
Pri nameščanju bo sistem prikazal okno z več vrsticami, vendar morate ob prvem zagonu izbrati element 1 z nastavitvijo aktivne vrstice 1-tega besedilnega načina (Debug boot rDisk 1, ki označuje particijo 2). Če nadaljujete z izdajanjem napake v knjižnici HAL.dll, morate ponoviti namestitev, vendar izberite četrto postavko v meniju (rDisk2 s particijo 1).
Ko je namestitev XP končana, boste morali odpreti datoteko boot.ini v katerem koli urejevalniku besedila in jo dodati v vrstico, ki vsebuje možnosti "particija

= Windows", ki označuje trenutno različico, s pomočjo ukaza za desno poševnico (/) noexecute in več, kot je prikazano na slikizgoraj. Mimogrede, pojav napak, povezanih s komponento HAL, morda v delovnem sistemu. Odstranjevanje je precej težka zadeva, čeprav jo lahko razvrstite, če želite. Res je, da je v tem primeru ta knjižnica tista, ki se nanaša na glavno vprašanje, tako rekoč, saj ni vredno zavreči take situacije iz računov.
Praksa kaže, da ta metoda deluje skoraj vedno. Vendar to velja samo za uradne distribucije. Če je na razpolago, obstaja določena ponovna embalaža, ki jo je ustvarila neznana oseba in od česar taka dejanja z vsemi željami učinka ne morejo dati. Še več, ko so preneseni, nihče ni imun na virus in penetracijo zlonamerne kode (lahko delajo tudi, ko so nameščeni, vgrajeni v RAM ali se začnejo z zagonskimi procesi). Postopek čiščenja je lahko precej zapleten, v nekaterih primerih celo uporaba posebnih pripomočkov, kot je reševalni disk, ki se prenese iz izmenljivih medijev, preden se sistem zažene, in zazna takšne grožnje, ki jih povprečni uporabnik sploh ne sumi.

Sklepi

Narava napake "INF datoteka txtsetup.sif je poškodovana ali manjka." Kako popraviti situacijo, mislim, da je že jasno. Način ustvarjanja zagonskega medija, ki temelji na programu, ki ni UltraISO, je seveda videti nekoliko zapleten. Reševanje problema na ta način je mogoče izvesti v 99 odstotkih primerov od 100. Pri uporabnosti UltraISO je njegova uporaba primerna le pri ustvarjanju slik drugih sistemov. Windows 10na primer, bliskovni pogon je nameščen brez težav. In sama narava vprašanja je očitno ne le v zgornjem pripomočku, ampak tudi v sami distribuciji Windows XP, ki se ne more vedno uporabiti za namestitev v sodobne računalniške sisteme, ki temeljijo na najnovejših konfiguracijah, ki, mimogrede, spadajo tudi v to programsko opremo, milo rečeno, s popolnim zanemarjanjem. Če poskusite namestiti XP v običajni obliki, je najbolje namestiti minimalni paket, ki ste ga prenesli z uradnega Microsoftovega spletnega mesta, nato pa namestiti dodatne pakete storitev, vključno s servisnim paketom SP3, in omogočiti samodejne posodobitve na samem sistemu. To bo uporabniku vsaj preprečilo nenehno nameščanje varnostne posodobitve (in ti izdelki so zasnovani posebej za to). Toda na splošno, in to je daleč od dejstva, da bo sistem v normalnem načinu. Na splošno, čeprav je verjel, da je XP zdi, da je eden od najpreprostejših in najmanj porabi sredstev sistema, na žalost, lahko najdete toliko napak in slabosti, ki jih pravkar dobite čudež. Zato je še vedno treba svetovati uporabnikom na kateri koli ravni, da ne uporabljajo take spremembe (še toliko bolj, kot je bila nedavna napoved uradne prekinitve podpore za XP in Vista). Torej, pomislite sami.

Sorodne publikacije