Kako odstraniti svetlost na prenosnem računalniku: načine in navodila

Pri nakupu prenosnega računalnika pričakujte, da boste prej ali slej naleteli na nekaj težav. Poleg tega, če jih še niste uporabljali ali so delali samo na osebnem računalniku. Čeprav osnovna baza ostaja ena, vendar so v malenkosti različni. Na primer, uporabnik trdega računalnika se lahko znajde v pomanjkanju razumevanja, kako spremeniti svetlost prenosnega računalnika. Druga vprašanja so možna.

Ta članek bo razpravljal o tem, kako odstraniti svetlost na prenosnem računalniku. Vsi možni načini so zlomljeni, tako da bodo vsi našli odgovor zase. In podrobna navodila o izvedenih akcijah vam ne bodo povzročila odvečnih vprašanj.


Z vročimi tipkami

napredni uporabniki se dobro zavedajo uporabnosti in v nekaterih primerih potrebujejo vroče tipke. Vsaj v tem primeru je to najpreprostejši odgovor na vprašanje, kako odstraniti svetlost prenosnega računalnika na absolutno vsakem modelu. Najprej poiščite tipko Fn. Nahaja se spodaj levo, poleg tipke Win. Ne pozabite, saj je tipkovnica na prenosnih računalnikih pogosto manj kot na računalniku, in vsi ključi niso nameščeni na njej. Poleg tega imajo prenosni računalniki dodatne funkcije, zato je potreben ključ Fn. Če ga pritisnete, nekateri gumbi spremenijo cilj. Zdaj boste vse razumeli v vizualnem primeru.
Torej držite Fn pritisnjeno, zdaj poiščite ključ, na katerem je narisano sonce. Vedno sta dve naslednji, da zmanjšata in povečata svetlost. Najpogosteje sona zgornji plošči, kjer je nameščenih več številk s predpono F (F1 F2 F3). Medtem ko držite Fn, kliknite na ikono sonca in svetlost se bo povečala ali zmanjšala, odvisno od tega, katero tipko pritisnete.


Zdaj veste, kako odstraniti svetlost na prenosnem računalniku.

Center za mobilnost

Poleg vročih tipk obstaja še ena možnost, da odgovorite na vprašanje, kako odstraniti svetlost na prenosnem računalniku Windows 7 - prek centra za mobilnost. Ta metoda seveda deluje v drugih različicah operacijskega sistema Windows, vendar bo ta metoda obravnavana v sedmem. Torej moramo priti v center za mobilnost Windows, najkrajšo pot - prek indikatorja v opravilni vrstici.
 • V spodnjem desnem delu, kjer se nahaja pladenj, poiščite ikono baterije. Z desno miškino tipko kliknite in v kontekstnem meniju izberite Center za mobilnost Windows.
 • Pred vami se je pojavilo okno.
 • V levem stolpcu, imenovanem "Svetlost zaslona", lahko spremenite vrednost. Če drsnik premaknete v desno, se bo svetlost povečala, levo zatemnitev pa se bo povečala.
 • Ko se ustavite pri zahtevani oznaki, zaprite to okno. Zdaj poznate tudi drugo možnost, da odgovorite na vprašanje, kako odstraniti svetlost zaslona na prenosnem računalniku. Toda to ni vse, greva na tretje.

  Zaradi sistema oskrbe z električno energijo

  Če v operacijskih sistemih niste močni in se ga bojite poškodovati, je najbolje, da to metodo uporabite le, če prejšnji dve ne pomagata.Torej, gremo naprej, da odstranimo svetlost na prenosnem računalniku skozi napajalno vezje.
 • Najprej morate vstopiti na nadzorno ploščo. To lahko storite na več načinov, prek menija Start ali prek iskanja. Če imate Windows 7, kliknite "Start" in v oknu na desni poiščite "Nadzorna plošča". Če imate Windows 10 in meni Start, ne vidite zahtevane vrstice, nato pa bolje izkoristite iskalnik.
 • Zdaj ko ste na nadzorni plošči, poiščite vrstico "Sistem in varnost".
 • Ko ga vnesete, morate videti napajalnik, se prijaviti.
 • V trenutnem oknu je drsnik, ki spreminja svetlost zaslona. Prilagodite ta indikator tako, kot želite, in kliknite »Shrani spremembe«, da se prepričate, da po izstopu ne boste izgubili vseh nastavitev.
 • Zdaj veste, kako odstraniti svetlost na prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Ampak kot je navedeno zgoraj, ta metoda deluje odlično tudi za druge različice.

  Zaradi katere se svetlost ne spremeni?

  Zgodi se, da ste izvedli vse manipulacije, ki so bile predstavljene zgoraj, in vaš prenosnik ne skrbi veliko, da bi skušal zmanjšati svetlost. Potem obstajata dve možnosti: ena je dobra, druga slaba. Zdaj je vse v redu. Verjetno je, da imate preprosto zastareli gonilnik grafične kartice ali pa ga sploh ne manjka, kar je pogosto pri novih prenosnikih. Zato obiščite uradno spletno stran proizvajalca. Tam boste našli razdelek »Service« in v njem že najdete gonilnik za vaš prenosnik. Ko ga prenesete, ga namestite tako, da sledite vsem navodilom, ki bodo posredovana čim prejnamestitve. No, zdaj se obrnemo na žalostne novice. Če vam gonilnik za posodobitev ni pomagal, potem je najverjetneje prišlo do okvare v računalniku. Morda je matrika ali zanka poškodovana. Ta problem je mogoče popraviti le z zamenjavo pokvarjenega dela.

  Sorodne publikacije