Kako izbrati ravno TV? Katera znamka daje prednost?

Mnogim kupcem pri izbiri televizije igra pomembno vlogo veliko različnih parametrov. Vendar pa ne bodo vsi lahko prvič sami pojasnili, kaj točno želijo videti vsak večer pred njihovimi očmi. Obstaja veliko nasvetov o tem, kako izbrati to tehniko na internetu. Asortiman je tako širok, da se bodo oči drug drugega razlikovale. Večina kupcev se osredotoča na tiste naprave, ki vplivajo na njihovo funkcionalnost in življenjsko dobo. Televizorji s ploščatimi zasloni so že dolgo priljubljeni. Na kaj morate biti pozorni pri izbiri takšne opreme?
Vrste ploščatih televizorjev

Najbolj priljubljeni so plazma, LED in LCD televizorji. Kako se razlikujejo? Plazma TV prikaže sliko tako, da pošlje električno razelektritev v plazmo, ki zapolni celice. Naprave s tekočimi kristali odlikuje dejstvo, da so sestavljene iz tekočih kristalov (od tod tudi ime). Nahajajo se med dvema steklenima ploščama. Odsev je posledica dejstva, da so kristali napolnjeni s praznjenjem in so osvetljeni s fluorescentno svetilko. LED televizorji so podobni prejšnjemu, vendar se namesto zgoraj opisanega svetlobnega vira uporabljajo LED diode.

Primerjava kontrasta

Potrošnik mora pred nakupom videti, kako dober je televizor sposoben prikazovati svetle in zatemnjene.slik Ker je kontrastno razmerje višje, boljša je kakovost slike. Če je nizka, potem oseba ne bo mogla videti nekaterih podrobnosti na dovolj svetlih /temnih slikah. Za nekatere kupce je ta vidik zelo pomemben. Pogosto imajo vsi ploski televizorji odličen kontrast. Na prvem mestu plazme, na drugi - LED, na tretji, oziroma, tekoči kristal. Opozoriti je treba, da imajo LED diode osvetlitev ozadja. Če imajo stransko vrsto, potem skupaj z napravami LCD opazno popusti v parametre.


V večini naprav s tekočimi kristali se kontrast začne s parametrom 600: 1, medtem ko je v plazmi ta številka več kot štirikratna. Izbrati morate ravno televizor, ki prikazuje najboljšo sliko črne barve. To vprašanje se ne zdi resno, vendar številni proračunski modeli predstavljajo tako zbledelo podobo.

Izbira znamke

Da bi lahko pravilno izbrali ravno napravo, morate biti pozorni na številne parametre. Pomembno vlogo igra znamka. Vsak specialist bo rekel, da je za nakup takšne naprave potrebno, glede na svoje želje. V večini primerov se vsi veliki in majhni ploski televizorji ustvarijo na podlagi ene same tehnologije, ne glede na proizvajalca. Toda mnogi potrošniki razmišljajo drugače - zato je vprašanje izbire znamke zelo pomembno. Da bi razumeli, kakšno blagovno znamko je zagotovljeno, bo le prijetno vtis, morate paziti le na že priljubljene blagovne znamke. Potem morate razmisliti o vseh priljubljenihmodele in naredijo končno izbiro. Televizorji Samsung in Sony veljajo za najboljše v tej kategoriji tehnologij. Zato je neverjetno težko pobrati res vredno med njimi - vse kriterije bomo morali primerjati.

"Samsung"

Priljubljena blagovna znamka proizvaja ogromno tehnologije. Južnokorejsko podjetje se ukvarja s proizvodnjo različnih naprav, vključno s televizorji. Vsako leto poveča prodajo, ne da bi izgubila zagon na svetovnem trgu. Kljub dejstvu, da je južnokorejsko podjetje, je večina tehnologije proizvedena v Ruski federaciji, in sicer v regiji Kaluga. Zaradi tega se vsi televizorji prodajajo po primerni ceni. Treba je opozoriti, da je to podjetje lansiralo prvo Smart TV TV. Vsako leto v svojo tehniko uvaja bolj inteligentne možnosti. Če obstaja ideja v načrtih, da visi ravno TV na steni, nato pa pri nakupu, bodite pozorni na prisotnost posebnih pritrdilnih elementov. Najpogosteje so v vsakem modelu. Med razpoložljivimi možnostmi iz "Samsung" bi moral biti model 2016 diagonale 28 in 55 palcev. Zaradi dejstva, da je podjetje tudi v času hude krize lahko sledilo tržnim voditeljem, mnogi kupci praznujejo odličen ugled blagovne znamke in njene kakovosti.

"Sony"

Tisti, ki želijo kupiti 55-palčni televizor s ploskim zaslonom, morate biti pozorni na Sony. Ta znamka je že dolgo znana na ruskem trgu, trenutno velja za vodilno podjetje, kot je Samsung.Podjetje se je že dolgo izkazalo. Povezan je z resnično visoko kakovostno opremo za vse kupce. Nekatere ploščate modele v letu 2016 bi lahko kupili po razmeroma nizkih cenah. Najbolj priljubljen model je KD-55XD8599. Dobila je 4K dovoljenje. Povratne informacije lastnikov bodo jasno pokazale, da je slika čim bolj jasna in jasna. Drugi najbolj priljubljen model je KDL-40W705C. Ima 40-palčni, nekoliko okrnjen Smart TV meni, vendar je popolnoma skladen z njegovo ceno.

Povzetek

Pred nakupom morate biti pozorni na blagovno znamko, diagonalo, prikaz in ločljivost. Ne smemo pozabiti, da bo TV drugačen od tistega doma v trgovini! Ta odtenek je popolnoma odvisen od velikosti naprave. Funkcionalnost bo v celoti cenjena doma. Odlična izbira je TV z ravnim zaslonom (42 ali 55 palcev). Takšna enota bo ustrezala vsakemu prostoru.

Sorodne publikacije