Crossover DFM AX7: pregledi, specifikacije, proizvajalca

DFM AX7 je prvi crossover v kitajski avtomobilski znamki Dongfeng. Predstavili so ga širši javnosti na pekinškem avtomobilskem sejmu leta 2014. Naslednje leto se serijska različica avtomobila odpravi na kitajski trg in skoraj takoj postane uspešnica. Na trgu SND se je crossover pojavil šele leta 2017. Danes bomo pregledali prve strokovne preglede DFM AX7 in ugotovili, zakaj je ta stroj tako priljubljen doma.

Rodovid

Proizvajalec DFM AX7 - Avtomobilska družba Dongfeng Motor - v svojem segmentu je ena največjih in najstarejših v LRK. Ustanovljena je bila leta 1969. Poleg osebnih avtomobilov podjetje proizvaja tudi tovornjake, avtobuse in posebno opremo. Ne tako dolgo nazaj je avtomobilska skupnost razpravljala o predstavitvi "kitajskega kladiva" - velikega vojaškega terenskega vozila Warrior. Torej ga izda tudi blagovna znamka Dongfeng (to je točno ime podjetja, vendar zaradi enostavnosti uporabite kratico DFM). Na post-sovjetski trg je podjetje šlo z limuzino S30 in psevdo-crossover N30 Cross. Ker so ti avtomobili zastareli, ti avtomobili niso bili posebej prepoznani. Prihodki od prodaje novega modela so bili napovedani že dolgo, vendar se je to zgodilo šele dve leti po predstavitvi istega modela doma.


Zunanjost

Kitajsko telo avtomobila je bilo razvito neodvisno, v posvetovanju s strokovnjaki iz italijanskega studia Dzhujaoro. Vendar pa je ime edinstveno ne more biti - veliko voznikov v svojih ocenah o DFM AX7se pritožujejo zaradi podobnosti s crossoverjem Hyundai, pa tudi z avtomobili Nissan Qashqai in Honda CR-V. Zagovorniki najnovejše različice so se izkazali za najbližje resnici - avto temelji na temeljito prenovljeni platformi Honda CR-V 3. generacije. Po kitajski registraciji se je preimenovala v DFMS. Tudi če je bele barve, crossover ne izgleda nerodno. To je kljub dejstvu, da v svojih dimenzijah ni slabša od Hyundai Santa Fe, Nissan X-Trail in KIA Sorento. Dodatno plačilo za barvo pri nakupu tega avtomobila ni potrebno, vendar je barvna paleta omejena - na voljo so črna, srebrna, črna in bela.

Notranjost

Če gledamo na telo, lahko nekoliko razumemo, kje so navdihovali oblikovalci, potem je salon manj očiten. Torpedo se izvaja v stilu japonskega in korejskega crossoverja, daleč od najnovejšega. Na voljo je v dveh vrstah plastike - mehko je prisotno neposredno na kontaktnih površinah, trdna snov pa je nameščena na vrhu. Na splošno je notranjost videti trdna, manjka značilen vonj novih kitajskih avtomobilov. V notranjosti praktično ni modnih bleščečih elementov, vložki pod drevesom in aluminija se usklajujejo s prijetnim na dotik plastiko. Ergonomija tudi ne povzroča nobenih pritožb. Sredinski naslon za roke ima mehko prevleko, ki v smeri naprej odpira dostop do precej velikega prostora. Držala za skodelice imajo močne nosilce, tako da ne morete preživeti kozarcev z ostrimi zavoji. In tako, da je pri prehodu takih krogov mirno spredaj potnik, ima dva gumba - klasičenglavo in drugo naravnost po osrednjem predoru. Streha kitajskega avtomobila ima streho, katere velikost lahko zavidajo številnim uglednim konkurentom.
Na zadnji vrsti je veliko krajev. Zaradi ravnoga kavča in ne preveč visokega centralnega tunela lahko tukaj sprejmejo tri osebe z relativno udobnostjo. Med dodatnimi dodatki lahko omenimo samo osrednji naslon za roke, opremljen s parom držal za skodelice. Prostornina crossover trunk je 565 litrov. Če zložite zadnje sedeže, se ta številka poveča na 1572 litrov. V podzemnem prtljažniku je rezervno kolo (v zgornji različici celo v polni velikosti z lito disketo). Omeniti je treba, da je pri sestavljanju hrbta zadaj oblikovan praktično enak tlem, z majhnim korakom. Sprejme lahko dve osebi povprečne višine. Mimogrede, v zvezi s tem bi kitajski crossover premagal veliko konkurentov.

Oprema

Največji domet avtomobila je opremljen s sistemom za krmiljenje potovanj in klimatske naprave, zadnjo kamero, električnimi pogoni ročne zavore in ogledal, električno nastavitvijo voznikovega fotelja s sistemom za shranjevanje dveh položajev in avtomatskim načinom delovanja oken. Prednji fotelji imajo dvostopenjsko ogrevanje. Stroji za kitajski trg so opremljeni z 9-palčnim zaslonom, za države CIS pa le 7-palčni. Hkrati ima premalo svetlosti in slabega zvoka. Ni vgrajene navigacije. Popolne različice z avtomatskim menjalnikom imajo možnost odklepanja in dostopazaženite motor z gumbom. Kontrola klime je na voljo v vseh različicah ACPP in draga od MKPP. Gumb ERA GLONASS se nahaja med ključi za ogrevanje sedeža. Presenetljivo je, da celoten crossover nosi samo eno USB vrata.

Instrumentna plošča izgleda precej lepo, vendar zaradi slabe svetlobe v dnevnih urah se ne bere dobro. V zadnjem naslonu za roke so deflektorji za potnike druge vrste in dva vtiča: 12 in 220 voltov. Releji za smernik tako glasno kliknejo, da voznik zagotovo ne bo pozabil njihovega pravočasnega izklopa. Alarmna tipka je nameščena na sprednji plošči s strani potnika, tako da mora voznik doseči. Kot kažejo predstavitve DFM AX7, oblazinjenje sedeža (grobo umetno usnje brez perforacije) povzroča izkušenim voznikom ne najbolj pozitivna čustva. Nasprotno pa je močna ledvena podpora prijetno presenečena. Pomanjkanje sposobnosti prilagajanja volana ob odhodu ne povzroča nobenih pritožb, saj je pristanek na voznikovem sedežu precej udoben.

Motor in menjalnik

Veliko motoristov zanima, kateri motor v DFM AX7. Kot skoraj vsi predstavniki kitajske avtomobilske industrije, ta crossover ni v celoti sestavljen iz izposojenih komponent. Ena je všeč - v tem avtomobilu so te komponente sprva zanesljive in dokazane po letih. Tako 2-litrski bencinski motor RFN 10LH3X ni nič drugega kot licenčni francoski motor EW10A. Na predstavitvi avtomobila, osebje proizvajalca je dejal, da je družba PSA vgrajenkitajsko mesto, imenovano Wuhan specializirana tovarna, ki jo poganjajo motorji, v kakovosti niso slabše od tistih, ki so pod pokrovom avtomobilov Peugeot in Citroen. Zgornji motor razvije 140 konjskih moči in 200 Nm navora. Ima precej zmeren apetit - 9-125 litrov na 100 km poti, odvisno od načina vožnje. 5-stopenjski ročni menjalnik VE4 /5 je izposojen tudi pri PSA, 6-stopenjski avtomatski menjalnik pa je izdelan na Japonskem in nameščen na istem Peugeotu in Citroenu. Dongfeng Motor Corporation ima v lasti 14% delnic PSA, tako da Francozi aktivno partnerje oskrbujejo z najnaprednejšimi, vendar preizkušenimi tehnologijami.

Na cesti

Ne zaspajte za volanom DFM AX7, saj motor vzburja kri s hrupom, ko pritisnete pedal za plin. Samo zvočnik se ne ujema z zvokom. Tehnične značilnosti proizvajalca iz določenega razloga ne kažejo hitrosti pospeševanja avtomobila na 100 km /h, seveda ta kazalnik ni razlog za ponos kitajskih oblikovalcev. Vendar pa testna vožnja DFM AX7 dokazuje, da se avto počuti povsem samozavestnega v pretoku, pri hitrostih do 120-130 km /h. Samodejni menjalnik se začne brez odlašanja in prestavlja brez kakršnih koli sunkov. Impulz lahko čutimo, kot da bi se v primeru, ko po vožnji na meji prostega teka, pospešiti. V ročnem načinu se preklopi, ko puščica merilnika vrtljajev doseže 6000 vrt /min. Približno, kontrolna točka deluje v avtomatskem načinu, če pritisnete pedal za plin preveč. Stabilnost crossoverja DFM AX7 se prav tako ne razlikujeodpornost na stranske sunke vetra. V ničelnem položaju je volan, opremljen z električnim ojačevalnikom, premajhen. Z ostrimi manevri je avto precej močan. Native element za kitajski avto - pot. Na njem se drži vrednega. Majhna in srednja hrapavost suspenzije se praktično neopazno absorbira. Pred avtomobilom je opremljen z regali "MacPherson", zadaj - večstopenjsko vzmetenje, ki je zelo podobno tistemu na Honda CR-V.

Terenska vožnja

Možnost namestitve polnega pogona na DFM AX7 je malo verjetna, saj očitno ni namenjena premagovanju hude nezanesljivosti. Vzmetenje ima dovolj prehoda, da prenaša svetlobne in srednje neenakosti, vendar ni treba govoriti o permisivnosti stroja. Kot vsak običajen crossover, kitajski avto precej udobno premaga temeljni premaz. Pod dnom, poleg izpušnega trakta, nič ne sag, ki je zelo stvar, da vozi na post-sovjetskih cestah. Plastična zaščita motorja je seveda slabša od zanesljivosti kovine, toda za izmerjeno vožnjo je dovolj. Zadnji fiksni vlečni nosilec je dobro nameščen, sprednji pa sploh ni. "Sedenje" na sprednjem odbijaču bo moral izkopati, da bo avto izvlekel iz težav. Testna vožnja DFM AX7 je pokazala, da z ustreznim usposabljanjem voznikov in razpoložljivostjo ustrezne gume lahko DFM AX7 poganja majhna območja umazanije. Zato je 19 centimetrov cestne svetilke, trdnih vogalov vstopa in izstopa (23 in 24 stopinj oz. 24 stopinj) in močno nebarvanega plastičnega dna. Prekinitev sistema dinamične stabilizacije je možnain "stop".

Politika oblikovanja cen

DFM AX7 v Comfort Comfort 5MT stane približno 858400 rubljev. To je začetni komplet, ki vključuje: dinamični stabilizacijski sistem, par zračnih blazin, pomoč pri spustu in spustu, električna ogledala in okna, klimatsko napravo, večnamensko in radio s šestimi zvočniki. Ta različica 5-stopenjskega MKPP se združuje. Ena bolj popolna "mehanika" pod imenom Premium 5MT stane približno 100000 rubljev. Od prejšnje različice se razlikuje po prisotnosti klimatske naprave, ogrevanih sprednjih sedežih in "pseudo-usnjenem" salonu.
Naslednja različica se imenuje Prestige 6AT. Poleg vsega navedenega ima še naslednje možnosti: tempomat, ogrevanje ogledal, električno ročno zavoro in usnjen volan ter prestavno ročico. In kar je najpomembneje, kot je razvidno iz naslova, je ta komplet opremljen s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Cena DFM AX7 v tej različici je že 160 tisoč rubljev. Najdražji komplet se imenuje Luxury 6AT. Njegova cena je približno 1095000 rubljev. Iz različice "Prestige" je značilna prisotnost: sončne strehe, stranskih blazin in varnostnega droga, pa tudi električnih mikro dvigal in spomina na vozniški fotelj. Poleg tega se samo lastniki tega popolnega kompleta razpoložljivega motorja začnejo s tipko, brez diskretnega dostopa, polno velikosti rezervnega kolesa z lito ploščo in zadnjo kamero.

Specifikacije DFM AX7

Če povzamemo zgoraj navedeno, se seznanimo s seznamom osnovnih tehničnih značilnosti, ki jih je zagotovil proizvajalec tega crossoverja. Telo:
 • Tip - karavan.
 • Število vrat - 5.
 • Število sedežev - 5.
 • Elektrarna:
 • Tip - bencin.
 • Število valjev - 4.
 • Lokacija valjev - zaporedno.
 • Prostornina - 1997 cm 3.
 • Moč - 140 kos.
 • Navor 200 Nm.
 • Mere in teža:
 • Mere - 4690/1850/1727 mm.
 • Medosna razdalja - 2712 m.
 • Odmik od ceste - 19 glej.
 • Nosilna teža je 1625 kg.
 • Prostornina posode za gorivo - 61 k.
 • Prostornina prtljažnega prostora je 565/1572.
 • Pnevmatike 225/60 R18.
 • Obratovalni parametri:
 • Največja hitrost - 180 km /h.
 • ​​
 • Poraba goriva v kombiniranem ciklu je 87 l /100 km.
 • Okoljski razred - "Euro-5".
 • Tekmovalci

  Zaradi izjemne velikosti Dongfeng AX7 ima veliko konkurentov. Pod velikostjo kitajskega crossover-ja pade KIA Sorento, Nissan X-Trail in Hyundai Santa Fe ter pod cenovnim razredom - Renault Duster in Hyundai Creta. Treba je omeniti, da so vse te crossover oblikovali ciljno občinstvo, in je malo verjetno, da bo pozoren na kitajsko novost. Seveda je opis DFM AX7, ki smo ga pregledali, daleč od svojih rojakov, ki so začeli nič. To je polnopraven, dobro sestavljen in lep avto. V toku je enostavno zamenjati z japonsko in korejsko crossover. To je šele, ko prideš v salon, izkušeni voznik se hitro znebi tega vtisa, saj oprema in vozni parametri avtomobila ne dosežejo avtomobilske proizvodnje zadnjih let. Tako so pravi nasprotniki DFM AX7 lahko samo blizuvelikost "kitajski" - Haval H6 in FAW Besturn X80 ali stari "korejski" z "japonskimi", na primer, Nissan X-Trail. Oglejmo te tri modele podrobneje.

  Haval H6

  Predstavnik kitajske blagovne znamke Great Wall, ki je že dolgo znana v naših zemljepisnih širinah, je krajša od Dongfeng AX7 za 51 milimetrov in nižja od medosne razdalje - celo 37 mm. Bogatejša je in izgleda bolj trdna. Haval H6 združuje 15-litrski bencinski motor s 150 konjskimi močmi, ki deluje s samodejnim ali mehanskim menjalnikom s 6 stopinjami. Bencinska različica ima lahko sprednji in polni pogon. Obstaja tudi različica s štirikolesnim pogonom z 2-litrskim dizelskim motorjem s 150 konjskimi močmi. Njegova pomanjkljivost - samo mehanski prenos. Cena kitajskih "mimo", odvisno od opreme, se giblje v razponu od 976800-1270000 rubljev.

  FAW Besturn X80

  Kitajska družba FAW (kratica prepisa je prevedena kot "prva avtomobilska družba") je postala znana zaradi tovornjakov. Njena avtomobilska paleta je zelo skromna - na našem trgu, razen crossoverja, je Besturn X80 predstavil samo limuzino Oley. To pomeni nizko stopnjo zaupanja potencialnih kupcev proizvajalcu. Besturn X80 je 104 mm krajši od junaka našega pogovora na karoseriji in 37 mm v medosni razdalji. Opremljen je samo z bencinskim 2-litrskim motorjem s 142 konjskih moči, ki deluje v povezavi s 6-stopenjskim "avtomatskim strojem". Pogon v crossoverju je samo spredaj. Trenutno je na voljo samo Comfort, ki nima klimatskih naprav in video kamer. Njegova cena je približno 1.000.000 rubljev.

  Nissan X-Trail

  Japonski crossover je 5 cm krajši od DFM AX7 na karoseriji in 7 mm na dnu. Ima sprednji in polni pogon. Motorje predstavljajo dva bencinska in en dizelski motor. Delujejo v parih z variatorjem ali 6-band ICE. Izbira možnosti je dovolj široka. Cena Nissan X-Trail se giblje od 1250000 do 1750000 rub.

  Na koncu

  Po pregledu pregledov DFM AX7 lahko sklepamo, da je ta avtomobil očitno vreden pozornosti zaradi dobre vrednosti za denar. Glede na njegove značilnosti popolnoma ustreza tipičnemu križanju. Vendar pa bo težko tekmovati z znanimi predstavniki tega razreda. Čas bo pokazal, ali lahko doseže ciljno občinstvo in doseže enak uspeh na našem trgu kot na Kitajskem.

  Sorodne publikacije