H1 Avtomobilska svetilka: Vrste, opisi, specifikacije

Vsako vozilo je opremljeno s prednjim in kratkim svetlobnim pramenom. Sistem razsvetljave je sestavni atribut vsakega stroja. Boljši je žarek svetlobe, lažje je vozniku analizirati stanje na cesti. Ni treba pojasnjevati, kako kakovost žarometov vpliva na število nesreč v temi. Zdaj je razširjena s sijalko H1. V tem članku bomo govorili o tem, kakšne so svetlobne rešitve in kakšne so njihove lastnosti.

Specifikacija osnove

Treba je omeniti, da to ni edina vrsta pokrovčka, ki se uporablja v sistemu razsvetljave avtomobila.
Poleg označevanja H1 je lahko svetilka H7 N11 H4 in druge sorte. V našem primeru je nameščen izdelek s takšno podlago:
 • Nadaljnja svetloba.
 • Blizu.
 • Luči za meglo.
 • Sorte

  Med žarnico obstaja razlika. Obstaja več vrst izdelkov:
 • LED svetilke H1.
 • Ksenon.
 • Halogen.
 • Slednji je prišel na vidno prej. O njih bomo govorili spodaj.

  Halogen

  Prve žarnice tega tipa so bile linearnega tipa. Sprva je bil uporabljen inertni plin. Sčasoma se je zasnova izdelka izboljšala. Sedaj so halogenske žarnice H1 stekleni valj, znotraj katerega je vmesni plin.

  Ponavadi gre za par bromovih ali halogenidnih jodov. Takšno zasnovo so prvič izvedli inženirji nemškega podjetja OSRAM. Vrhunec izdelkov je padel na 80. in 90. let. Za nekatereše vedno se uporablja proračunski avto s svetilko H1.

  Kako deluje?

  Ta izdelek napaja vgrajeno omrežje avtomobila. Električna energija, ki jo dovaja žarnica, gre skozi spiralo volframa. Posledično se poslabša in osvetli trosilnik. Snop svetlobe se dovaja v cesto. Halogenska žarnica s pokrovom H1 deluje pri povišanih temperaturah. Samo pod tem pogojem bo spirala dobro osvetlila cesto.

  Zakaj se halogen vrne v preteklost? Ker je takšna svetilka močno segreta, je njena življenjska doba največ tisoč ur. Z uvedbo novih zakonov, ki so morali voziti z vklopljenim kratkim svetlobnim pramenom žarometov, je uporaba take optike preprosto nedonosna. Hitro izgori in ne uspe. Tudi mnogi lastniki avtomobilov ne marajo temperature žara. H1 žarnica sije med 1,5 in 3000 Kelvinov. To je redna dnevna svetloba, ki pogosto daje rumeno. Značilnosti svetlobne moči so največ 22 lumnov na 1 vat. Tudi sodobni izdelki ne morejo sijati belo kot LED in ksenonski kolegi. Ampak o njih malo kasneje. Treba je opozoriti, da je halogenska svetilka Philips H1 ali OSRAM - ena najcenejših na trgu. Analogi z belo svetlobo so večkrat dražji. Tudi dnevna svetloba, ki proizvaja volframov nit, ne vpliva na difuzor. Ne zbledi niti pod visoko toploto svetilke.

  Xenon

  Govorimo zdaj o tem, kakšne so različne ksenonske žarnice H1. Pojavili so se relativno pred kratkim. Večjapriljubljenost se je začela zaposliti po ničelnih letih. Načelo delovanja ksenona temelji na vžigu električnega loka.
  V notranjosti steklene žarnice je poseben plin - ksenon (od tod tudi ime). Izdelek ima dve elektrodi, ki pri stiku s plinom proizvajajo velik žarek svetlobe. Treba je omeniti, da običajno omrežje avtomobilov na krovu ne more vključiti žarnic Xenon H1. V ta namen se uporablja blok. Proizvaja napetost 25 kW. Zaradi tega svetilka proizvaja dobro in močno svetlobo. To je 3-4-krat močnejši od analogov halogenov. Glede temperature svetlobnega toka je od 4 do 6 tisoč kelvinov. Značilnosti, ki jih ima ksenon s kupolo H1, so žarometi s kratkim svetlobnim pramenom.

  Značilnosti ksenona

  Zakaj je postal tako priljubljen? Ta optika ima visoko učinkovitost. Svetilke te vrste H1 lahko "zlomijo" vsako meglo. Še posebej dobro osvetlijo cesto v dežju, kjer je halogen preprosto neuporaben. Življenjska doba teh izdelkov je do 25 tisoč ur. Vse zaradi nižje temperature ogrevanja. Če halogenske žarnice pretvarjajo toploto v 40 odstotkov energije, potem v ksenon - samo 7.

  O pomanjkljivostih

  Ne vedno ksenon - je zakonit. Če takšno optiko namestite ne na specializiran SRT in brez registracije dokumentov, je za to predvidena globa. Tudi, če ta ksenon ni tovarniško, ne boste mogli opraviti tehničnega pregleda. V drugih državah CIS takšne globe niso predvidene za takšno nastavitev. V Rusiji je mogoče voziti s ksenonomsamo, če je nameščen v tovarni. Naslednji minus je kompleksnost namestitve.
  Ker je za dvig svetilke potrebna posebna enota, jo je treba namestiti nekje. Pogosto se izvrtina v zadnjem pokrovu izvrti in žice raztegnejo. Enota je nameščena zunaj žarometa, v urejenem prostoru. Če se s pokrovčkom N1 uporablja antifog, je pomembno doseči tesnost vseh spojev. V nasprotnem primeru se bo VTF prelila ob prvem dežju. Kot je za stroške, originalni ksenon (kit) je mogoče kupiti za 5-10 tisoč rubljev. Halogenska žarometa v tem pogledu zmagata. In, seveda, po namestitvi, boste morali ponovno prilagoditi, tako da ne slepi offcoming vozniki.

  LED svetilke H1

  Pred nekaj leti so se na trgu pojavile rešitve LED. To je povsem nov, revolucionarni razvoj.
  LED svetilke se razvijajo hitro. Element je sestavljen iz kristalnega polprevodniškega mehanizma in optičnega sistema. Tudi v tej svetilki je neprevodna obloga s stiki. Razdalja med kristalom in lečo je napolnjena s prozornim silikonom. Takšna svetilka N1 se ne segreje in tako zagotavlja širok spekter temperatur sijanja - od 1500 do 6000, da tu ni potrebno uporabiti dodatnega bloka dviga. Element je nastavljen na mesto standardne žarnice. Glavni plus je legitimnost. LED izdelki v RF niso prepovedani in jih je mogoče namestiti na kateri koli avto. Hkrati žaromet ne slepi nasprotnih voznikov. Stane toliko kot ksenonske rešitve.

  Težave lokacije LED

  Zdi se, da LED diode H1 združujejo vse prednosti ksenona, medtem ko so enostavne za namestitev in popolnoma zakonite. Toda ena opomba je ena značilnost diod. To je skok napetosti. Verjetno ste namestili izdelke podobne velikosti. Nekaj ​​mesecev kasneje so prenehali delati. Toda kako je, ker je življenjska doba LED 10 let? Vse je preprosto - element se boji stresnih skokov, ki se v avtomobilu tako pogosto pojavljajo. Zato so sodobne rešitve LED opremljene z regulatorji ali "gonilniki", ki stabilizirajo ta parameter na omrežju na vozilu. Toda tudi s temi napravami življenje izdelkov ni več kot eno leto. Poleg preskokov napetosti se LED-lase zelo bojijo pregrevanja. Če in kupite takšne svetilke, potem samo z dodatnimi radiatorji.
  Brez njih bo izdelek hitro propadel. Tudi pri takšnih radiatorjih lahko svetleče diode enostavno namestite v notranjost žarometa, brez nadaljnjih sprememb. To je velik plus.

  Kakšen je rezultat?

  Tako smo ugotovili, kakšne so svetilke s kapico N1. Kaj izbrati motorist? Težko je odgovoriti na to vprašanje. Halogen je zastarel in ksenon ni vedno zakonit. Toda prihodnost je zagotovo LED. Nekaj ​​let kasneje bodo iz trga iztisnili ksenonske rešitve. Konec koncev se LED svetilka stalno izboljšuje. Bilo je dodatnih radiatorjev, napetostnih regulatorjev. Zdaj lahko tvegate in kupite take žarnice. Toda sodeč po ocenah, bo trajalo več kot eno leto.
  Kot alternativo lahkouporabite ojačane halogenske žarnice z oznako Bela ali +130. Te izdelke odlikuje višja temperatura sij (blizu ksenona), medtem ko osvetlitev ceste ni slabša od sodobnih analogov diod. Kot proizvajalec je treba omeniti Philips. Podjetje proizvaja kakovostne svetilke z bazo H1 in sprejemljivimi lastnostmi žarometov.

  Sorodne publikacije