Navodila za uporabnike: kot na "Alyexpress" potrdite prejem blaga

V zadnjih nekaj letih je ogromna virtualna platforma AliExpress postala ena najbolj iskanih po vsem svetu. To ni presenetljivo, saj večmilijonska paleta izdelkov omogoča nakup potrebnega blaga večkrat ceneje kot v običajnih trgovinah. Vendar pa je ta vir za tiste, ki so potrpežljivi, saj lahko z uporabo brezplačne dostave počakate 1 do 2 mesece. Toda to ni problem, ko gre za znatne prihranke, in oseba naroči blago, ni prva nujnost.
Pomembno je, da kupec ve, kdaj mora pritisniti "Potrdi prejem blaga" na "Aliexpress", ker je to vrsta jamstva za vrnitev denarja za nakup v primeru, da paket ni bil prejet.

Popolna in mobilna različica

Danes je uporaba te platforme mogoča ne samo s stacionarnim računalnikom, temveč tudi s katerim koli sodobnim telefonom ali tabličnim računalnikom, saj lahko brezplačno prenesete aplikacijo Android /iOS. To storite tako, da obiščete AppStore ali Google Play. Dizajn se ne razlikuje od polne različice, zato se noben kupec ne počuti neprijetno z uporabo mobilne različice "Alyxpress". Dodatna registracija ni potrebna. Dovolj je, da vnesete podatke, prek katerih uporabnik vstopi v račun preko brskalnika v računalniku. Kako "Alyxpress" potrditi prejem blaga? Ta metoda je mobilna, kar je enako polni različici. To lahko storite šele po temkako bo nakup v rokah kupca.


Kako deluje sistem naročil AliExpress?

AlieExpress je trgovalna platforma, kjer kitajski prodajalci in trgovine ponujajo občinstvo blago različnih kategorij po dostopni ceni. Treba je opozoriti, da ima pogosto isti izdelek pri mnogih prodajalcih drugačno vrednost, zato si morate ogledati čim več ponudb. Če je bila najdena potrebna stvar, potem ukrepamo po običajnem načelu nakupa v spletni trgovini. Blago pošiljamo v Koš, preverjamo naslov za dostavo, ki je naveden ob registraciji v programu, in opravimo plačilo.

Kako plačati naročilo

Pomembno je vedeti, da vir dela na predplačilnem sistemu. Čeprav je v meniju element »Plačilo ob prejemu«, ta funkcija trenutno ni na voljo. AliExpress sprejema plačila iz bančnih kartic, elektronskih plačilnih sistemov (WebMoney, QIWI, Yandex.Money). Zato lahko vsak kupec zlahka uporabi najustreznejšo metodo. Po registraciji nakupa in plačila denarnih sredstev se preveri v nekaj minutah, nato pa se naročilo pošlje v obdelavo prodajalcu. V skladu z ustaljenimi pravili se obdelava naročila izvede v enem tednu. Če v tem obdobju blago ni bilo odpremljeno, bo naročilo samodejno preklicano in denar bo vrnjen. Vsak uporabnik mora vedeti, kako potrditi prejem blaga s strani podjetja "Alyxpress", saj plačilo na račun prodajalca nastopi šele po določenih dejanjih kupcazlasti dokazilo o prejemu nakupa.

Kako potrditi prejem?

Sistem dela podjetja AliExpress je bil prilagojen uporabnikom, ki imajo dostop do novih pripomočkov. Konec koncev so isti kupci kot druga, bolj napredna občinstvo. V skladu s tem mora biti vmesnik jasen vsem uporabnikom "Alyxpress". Registracija, izbor, plačilo in potrditev nakupa - vse deluje na intuitivni ravni. Vsak uporabnik bo opravil nalogo. Potem ko je dolgo pričakovana pridobitev v rokah kupca, mora slednji na Alizexpressu potrditi prejem blaga. Če želite to narediti, pojdite na svoj osebni račun in obiščite razdelek "Moje naročila". Seznam aktivnih nakupov je običajno predstavljen kot običajen seznam dveh gumbov. S prejetim izdelkom morate izbrati naročilo in klikniti na gumb "Potrdi potrdilo". Nato bo sistem ponujal oceno kakovosti in dela trgovine.
V ta namen uporabnik preklopi na razdelek "Pending Recall" in prikaže število zvezd, za katere meni, da si zasluži blago in storitev, ki jo ponuja prodajalec. Če želite objaviti oceno in odpoklic, morate narediti vsaj eno fotografijo z blagom. V nasprotnem primeru objava ni mogoča. Ta inovacija se šteje za relativno novo in ni zelo primerna, saj bodo naročila v tej kategoriji visela v enem mesecu, če izdelka ni mogoče fotografirati. Kaj iskati, pred naslovom "Aliexpress"potrdite prejem blaga? Uporabnik mora upoštevati obdobje varovanja kupca. Praviloma se giblje od 30 do 45 dni. V tem obdobju ima kupec pravico sprožiti spor in zahtevati vrnitev svojega denarja, če blago ni bilo dostavljeno. Druga možnost je pritožba prodajalcu, ki bo podaljšala veljavnost varstva, saj "poštni predal Rusije" včasih deluje zelo počasi, nekatere parcele pa pridejo tudi po dveh mesecih čakanja.
Ni vredno verjeti, da prodajalec predlaga, da trdi, da bo parcela kmalu prispela do kupca, in bo od njega zahtevala, naj potrdi prejem, ko se rok izteče. V nasprotnem primeru lahko ne samo čakati na blago, ampak tudi izgubite svoj denar. Če je rok trajanja kupca potekel in stranka ni uspela odpreti spora, v tem primeru možnost vračila denarja ostane aktivna v roku enega meseca. Vendar je bolje, da ga ne skrajšamo in prosimo, da podaljšamo trajanje varstva ali uredimo spor s prodajalcem, ki zahteva vrnitev denarja.

Zaključek

Da bi spletno nakupovanje prineslo le prijetna čustva, mora uporabnik ne le pravilno izbrati izdelek in prodajalce, ampak tudi vedeti, kako pravilno potrditi prejem izdelka na "Alyxpress", tako da po potrebi lahko vrne svoje izdelke denarja

Sorodne publikacije