Volga Siber: pregledi. "Volga Saiber": tehnične značilnosti, uglaševanje

Vprašanje tega avtomobila se je začelo leta 2008 in je trajalo le nekaj let. Že v letu 2010 je bila množična proizvodnja zaprta. Zakaj? Verjetno zaradi nizkega povpraševanja potrošnikov za ta avto, ampak o tem malo kasneje. Dejansko se na cestah ne srečuje tako pogosto in obstaja nekaj o takšni "zveri". Oglejmo si osnovne ocene potrošnikov v tem članku. Volga-Saiber še vedno zasluži pozornost določene kategorije ljudi in še vedno ostaja priljubljena.

Nazaj v prihodnost

"Saiberja" ne morejo poklicati samo domači avtomobili. Dejstvo je, da so opremo ameriške tovarne "Chrysler" kupili predstavniki Gaze. Poleg tega je Volga Saiber popolna kopija takih avtomobilov, kot so Chrysler Sebring, Dodge Stratus. Ključne spremembe so vplivale le na prednji in zadnji odbijači, pa tudi na optiko, ki je bila nekoliko popravljena in izboljšana. Da bi se prilagodili ruskim cestam, so morali inženirji na avtomobilski tovarni Gorky povečati togost vzmetenja in narediti natančnejšo obdelavo. Vse pritrditve, ki so prejele metrično rezbarijo, so bile spremenjene. Ink je deloval zelo neprijetno in je bil upoštevan v tovarni.

Zakaj so Američani dejansko prodajali plinsko opremo? Bistvo je, da niti Stratus niti Sebring v Združenih državah niso prejele ustrezne pozornosti in se prodajajo precej počasi. Na splošno so to bili avtomobili za revne. Pogosto so jih uporabljali v policiji ali taksistih. Ampak nelahko rečemo, da so avtomobili slabi. Sploh ne, imajo številne prednosti, o katerih bomo zagotovo govorili, no, zdaj pa gremo še dlje.

Začetek prodaje v Rusiji

Konec marca 2008 je bila uvedena prva serija Volga Siber. Dobavili so jih velikim podjetjem, kot so banke, državne strukture, organi pregona itd. Toda oktobra se je začela prodaja na drobno. Glede na lokalizacijo, kot je že omenjeno zgoraj, sta bila sprednji in zadnji odbijač ter optika in vzvratna ogledala preoblikovana iz zunanjih delov. Tudi v salonu je prišlo do majhnih sprememb. Zlasti instrumentna plošča ni bila več milj, kilometrov a, kot bi morala biti. Skupno jo je poskušala spremeniti, kar se je izkazalo za zelo dobro. Tudi manjše izboljšave so se dotaknile notranjosti kabine.
Glavni nadomestni deli (Volga Saiber), na primer hladno valjano jeklo za telo, so bili uvoženi iz ZDA. To velja tudi za številne dele sistema vzmetenja in motorjev. Pravzaprav je bila proizvodnja komponent načrtovana le v primeru visoke prodaje in boljše kakovosti domačih delov v primerjavi s tistimi, ki so jih prinesli iz Amerike.

Pričakovanja niso bila upravičena

Če pogledate mnenja potrošnikov. Volga Saiber je precej dober avto od zunaj in od tehničnega dela. Toda prodaja v Rusiji zagotovo ni izginila. V letu 2008 je načrtovala sprostitev približno 10.000 avtomobilov, leta 2009 jih je bilo že 45.000 in več kot 65.000, v resnici pa je bilo v letu 2008 zbranih 1717 modelov, od tega je bilo prodanih le 430. Že v letu 2009 so bile prve informacije ozaključek postopka v zvezi z nedonosnim. Podatki o vodenju so bili potrjeni. V prvih šestih mesecih leta 2009 je bilo izdelanih le 445 avtomobilov, po katerih je serijska proizvodnja prenehala.

Vendar je kmalu vstopil v državno naročilo za 500 avtomobilov za policijo in MOE. Poleg tega je bila prodana Volga Siber, ki se je nahajala v trgovskih centrih različnih mest. Po rezultatih leta 2009 je bilo izdelanih le 2151 modelov. V letu 2010 je bilo izdanih še 5000 izvodov, po katerih je bila 31. oktobra vprašanje ustavljeno zaradi nezadostnega povpraševanja in nedonosne proizvodnje. Prodanih je bilo več kot 9000 modelov. Vse to je seveda dobro, toda vozilo z izgubo ne omogoča imenovanja pregledov. Po mnenju lastnikov, "Volga Saiber" je veliko boljši od mnogih sodobnih avtomobilov. Ali je to res, zdaj ga bomo videli.

Videz vozila in njegove mere

Imamo povprečno limuzino, ki jo najpogosteje imenujemo razred D. Dolžina telesa je 485 metrov, kar je zelo veliko. Dolge slabosti, kar je precej pomanjkljivost, kot prednost. Zaradi velike velikosti in zastojev, pa tudi odsotnosti parkourja, se prvič veliko držijo vsega, kar je mogoče. To prispeva tudi k zračnosti, ki je le 140 mm. Ponavadi za n cestah se poveča, ampak tukaj so se razvijalci odločili, da zapustijo vse, kar je. Zato je priporočljivo takoj po nakupu takoj zaščititi škatlo in motor.
Kar zadeva optiko, je vse precej proračunsko prijazno in brez pretiranega hrupa. Halogenska prednja in zadnja žarometa, brez diodin drugo. Res je, da obstaja antifog, odstranjevanje temne točke v bližini avtomobila med vožnjo v oddaljeni svetlobi. Posebno pozornost je treba posvetiti dejstvu, da kapuca gladko preide v vetrobransko steklo. Zaradi tega je torpedo v kabini preprosto ogromen, o tem pa govorijo številne ocene potrošnikov. "Volga Saiber" izgleda precej agresivno, zato je tu majhen namig športa, kar še posebej velja za par z 27-litrskim motorjem.

Američan preprosto

Vozilo Volga Saiber ima precej veliko velikost. To je neposredno vplivalo na količino prostora v kabini. Njegova več kot dovolj. Tudi 3 odrasle osebe, ki sedijo na zadnjem kavču, se lahko počutijo zelo dobro. Kar zadeva voznika in sovoznika, sta imela še več sreče. Električna nastavitev sedežev pod kotom nagiba in odhodom vam omogoča, da izberete najbolj udoben položaj. Poleg tega imajo sedeži kljub nizkim stroškom avtomobila stransko oporo. Pogosto to ni na voljo na dražjih modelih. Kar se tiče armaturne plošče, je vse preprosto, a hkrati priročno. Centralna konzola je najpreprostejša. Obstaja krmilna enota za klimatsko napravo in grobo, malo pod radio in CD izmenjevalnikom. Plastični vrh torpeda je precej mehak, velja tudi za zvonec vrat. Glavne pritožbe glede salona se ne pojavijo. Ja, to ni v sodobnih avtomobilih, tukaj ni toliko elektronike, ampak je prostorno in za volanom se počutite zelo udobno in samozavestno. Kljub temu je tukaj vse potrebno, in sicer:
 • osvetlitev zrcala na nadstreški;
 • električno zatemnitev vzvratnih ogledal;
 • električno nastavljiva ogledala;
 • električna nastavitev vozniškega sedeža;
 • klimatska naprava;
 • avdio sistem;
 • ABS, ESP;
 • računalnik in diagnostika s ključa.
 • Glede na to, da cena za ta avto ni tako velika, je to več kot zadostna oprema. Toda to še ni vse, kar nam Volga Saiber lahko ponudi. Motor je še ena posebnost tega avtomobila.

  Izbira motorja - 2024 ali 27?

  Na začetku je bilo načrtovano, da se kupcu ponudi izbira med tremi agregati. To je 20 litrski motor z notranjim zgorevanjem z močjo 141 konjskih moči v paru z ročnim menjalnikom. Najmočnejši motor V627 na 203 KM, ki bi lastniku omogočil, da bi v celoti občutil moč ameriških pogonskih enot. Toda realnosti izkazalo, da je nekoliko drugačna, in razvijalci so morali opustiti serijsko proizvodnjo avtomobilov z motorji 20 in 27. Tam je bil le "Chrysler" 24-litrski motor z zmogljivostjo 152 konjskih moči. Ampak, da bi dosegli okoljske standarde Euro 4, je bil motor "zadavljen", število konjskih moči pa je padlo na 143. Prvotno je bil v tovarni "Volga Saiber" GAZ izdelan samo s samodejnim menjalnikom 41TE tipa hidravličnega pretvornika, ki je tudi v celoti ameriški razvoj. Toda v prihodnosti je začel ponuditi potrošniku 5-stopenjsko mehaniko. Mnenja o tem so dvoumna. Škatla je zelo premišljena in ne zelo priljubljena, zato jo je težko imenovati zanesljivo. Motor 27 naredi avtomobil bolj dovzeten, vendar s takšno močjoObstajajo tudi njihove slabosti. Prvič, GPM tipa verige, je draga in raztezanje je veliko hrupa. Drugič, olje je treba čim pogosteje spreminjati, saj naftna stradanja za 27 ni redka. Najpogosteje se to zgodi ravno zaradi tega.

  Ali imate težave s popravilom?

  Ameriški avtomobili na ruskem trgu niso v veliko povpraševanje. To je posledica visokih stroškov rezervnih delov, ki jih je treba naročiti v ZDA. Zdaj pa je malo lažje. V velikih mestih obstajajo posebne spletne trgovine, ki omogočajo nakup originalnih nadomestnih delov in njihovih analogov za ameriške avtomobile in Volgo Saiber. Samo po sebi, "Volga" v službi - ni poceni užitek. Vzmetenje avtomobila zagotavlja maksimalno udobje med vožnjo, vendar je precej zapleteno. Na primer, če želite zamenjati zadnji zgornji kroglični ležaji, morate odstraniti podokvir. Na eni strani je veliko STO vprašanih za tisoč rubljev. V takšnih razporedih so rezervni deli cenejši od dela.
  Motor običajno nima težav. To je izredno zanesljiv ameriški motor z ogromnim virom. Za prenovo z ustrezno nego traja približno 200-300 tisoč kilometrov. Stroj je tudi precej zanesljiv in preizkušen. Njegovo popravilo je pogosto omejeno na zamenjavo bloka solenoidov in filtrirnega olja. Nekateri deli vzmetenja in deli karoserije so izdelani v obratu GAZ, zato je njihova vrednost več kot sprejemljiva. Glede na to, da izvirni sprehodi dolgo časa, potem se lahko in preživijo.

  Ameriška dimenzija

  NeSkrivnost, da v Združenih državah Amerike zelo cenijo prostorni močni avtomobili. Prostorne "Sebring" in "Stratus" lahko imenujemo močne - z napetostjo. Ploski 4-valjni motor se dobro pokaže. Toda "Volga Saiber", katere tehnične značilnosti smo pregledali, je bolj primerna za zmerno vožnjo. Očiten začetek zagotovo ni za ta avto. Toda v polni meri se celotno bistvo avtomobila kaže pri vožnji po poti. Dinamika tudi po 140 km /h ni izgubljena in avto se razprši. V zvezi z aerodinamiko, potem zaradi "luster" na sprednji strani avtomobila in nizko hitrostjo carinjenje, avto drži na cesti in ohranja zelo samozavestni. Tukaj je taka "Volga Saiber". Tehničnih lastnosti avtomobila ne moremo imenovati izjemne, vendar je tudi danes vreden konkurent za drage azijske in evropske avtomobile. Seveda, na nekaterih točkah, "Volga" zaostaja, medtem ko drugi, nasprotno, vodijo. Vzemite na primer rezervne dele. "Volga Saiber" v zvezi s tem ni dražja od "Hyundai Solaris" ali "Kia Rio". Ampak včasih smo presenečeni nad precenjenimi cenami za delo mojstrov v servisnih centrih. Na splošno je to dober avto. Oglejmo si, kaj potrošniki govorijo o tem avtomobilu.

  "Volga Saiber" 24: Koristi

  Mnogi vozniki resnično obožujejo ta avto. Treba je omeniti, da je kakovost njegovega zbiranja vplivala tudi na dejstvo, da je večina rezervnih delov ameriška. Vir njihovega dela je veliko več domačih ali kitajskih delov. Zato mnogi menijo, da je Volga zelo zanesljivo prevozno sredstvosredstva Telo avtomobila si zasluži tudi pozornost. Je pocinkana in izdelana iz hladno valjanega jekla. Ne morete ga imenovati "folija". Visoka trdnost in varnost voznika in sovoznika sta jasno vidna pri testih trčenja. Velika oddaljenost od sprednjega odbijača do voznika pogosto prihrani življenje. Poleg tega so 4 zračne blazine (sprednje in stranske zavese). No, največ pozornosti je namenjeno podvozju. Visoka gladka vožnja in odlično delo z vzmetenjem na majhnih vrtačah. Posledično se majhne neenakosti sploh ne čutijo. S pravilno vzmetenjem je avtomobil popolnoma vključen v zavoje z minimalnimi zvitki. Če stabilizatorji ali amortizerji ne uspejo, se vozne lastnosti znatno poslabšajo. Zato je zaželeno, da se popravilo "Volge Syber" izvede čim prej, da se ponovno vzpostavi staro zaupanje na cesti. No, zdaj gremo še dlje in preučimo glavne pomanjkljivosti tega avtomobila. Tudi tu so tudi tu, čeprav so mnogi navajeni, da jim niso pozorni.

  Konec, ki ga morate vedeti

  Najprej bi rada omenila, da nizka razdalja, le 140 mm, ne dovoljuje vožnje po zlomljenih cestah. Poleg tega avto nima najbolj zanesljivega in trajnega vzmetenja. Veliko število krogličnih ležajev, ki jih je treba stalno nadzorovati, je lahko zelo neprijetno na cesti. Pogosto so originalni deli zelo kakovostni in dolgi, kar ne moremo reči o nadomestkih za avto "Volga Saiber". Uglaševanje tega avtomobila praktično ni pomembno, saj skoraj ni utež. Druga pomanjkljivost je šibka izolacija hrupa. Včasih se zdi, da je splohne Še posebej se je slišal hrup pod oboki koles. Toda ta konstruktivna pomanjkljivost je preprosto odpraviti sama. Če naredite ves avto, lahko bistveno izboljšate zvočno udobje in kakovost zvoka glasbenega sistema.
  Vredno je reči, da je baterija tudi nerodna. Volga Saiber, Dodge Stratus in Chrysler Sebring so zasnovani tako, da je baterija nameščena pod prednjim krilom. Če želite odstraniti akumulator, morate kolo obrniti v skrajni desni položaj, odstraniti zaklopke in šele nato odstraniti baterijo. Ni zelo udobno, še posebej, če se nekaj zgodi pozimi. Toda "dim" je lahko pod pokrovom. Obstajajo minus in plus terminali. Kot lahko vidite, design ni brez pomanjkljivosti, vendar ni nobenih pomembnih slabosti.

  Povzemite

  Mnogi vozniki pustijo pozitivno in negativno povratno informacijo. "Volga Saiber" se preprosto preprosto popravi z lastnimi rokami. To je njena prednost. Hkrati pa ima velike razsežnosti. "Volga Saiber" dolžine približno pet metrov. Seveda, ta prostor in udobje v kabini, ampak za megacity in parkiranje na omejeni lokaciji, avto ni primeren. Toda vse prihaja z izkušnjami, zato ne izpostavljajte te posebne pozornosti. Obstaja še en minus, ki ni bil upoštevan v tem članku. Leži v tem, da je krmilni regal nameščen na podokvir. To je pripeljalo do dejstva, da se na praznem hodu vibracije prenašajo na volan. Skupaj z raztrganimi blazinami motorja to povzroča nelagodje in neprijetne občutke. Zanima me še ena podrobnost. "Volga Saiber" ni všeč pregrevanju.Glava motorja je aluminijasta in se boji visokih temperatur. Ko vre lahko vodi kovino. V tem primeru boste morali opraviti večja popravila. Približno 70% motorjev odpove zaradi pregrevanja. Preostalih 30% je posledica nepravočasne zamenjave motornega olja in nepravilnega vzdrževanja. Glavni problem tega avtomobila - teče. Na drugih točkah je vse v redu. Trenutno lahko "Saiber" kupite v običajnem stanju. Ampak morate pogledati. Ne pozabite, da kilometrina 100-200 tisoč kilometrov za ta motor ni meja. Ima dve velikosti popravila in teče do 800.000 kilometrov. Danes lahko približno 250-300 tisoč rubljev kupite "Volga Syber" 2008-2010 leto izdaje s kilometrino približno 100.000 kilometrov. Kako pomembnejše je bilo servisiranje avtomobila. Še posebej bodite pozorni na stanje šasije in motorja kot celote.

  Sorodne publikacije