MacBook se ne vklopi: Možni vzroki in načini za rešitev težave

Malo je verjetno, da bo kdo trdil, da je Appleova tehnologija kakovostna in zanesljiva. Opozoriti je treba, da je večina sodobnih in pred kratkim izdanih prenosnih računalnikov drugih proizvajalcev veliko slabša od izdaje MacBooks 2008. Vsi razpoložljivi modeli v seriji delujejo brez zrušitev, zamrznejo, vendar to ne zagotavlja neprekinjenega delovanja naprave. Včasih pride do nepredvidenih situacij. To je točno to, čemur je namenjen ta članek. Oglejmo si razloge, zakaj ni mogoče vklopiti MacBook in kako jih popraviti.
Kako razumeti, da Macbuk ni vključen?

Da bi razumeli, da tehnika ni vključena, ni potrebno imeti spretnosti in nekaj posebnega znanja. Dovolj je, da ste pozorni na to, kar je prikazano na zaslonu med nalaganjem. Če se je ikona pojavila v obliki mape sive barve, na kateri - znak klica, potem to pomeni, da je težava s prenosnim računalnikom. Ni vam treba panike takoj. Če sistemske napake ni, lahko tehnologija prenosnika zaščiti vse podatke, ki so na trdem disku.

Kako ponastaviti nastavitve?

Če pride do rahlega obešanja, in če ne želimo dolgo časa skrbeti za obnovo, lahko uporabite funkcijo hitrega vračanja EFI. Vsi podatki po tem ne bodo izbrisani in bodo ostali na trdem disku. Kaj je treba storiti za to? Za začetek izklopite prenosni računalnik tako, da pridržite gumbe Command-P-R-Option, nato pritisnite tipko za vklop /izklop. Kliknite na njih, dokler se ne prikažejozagonski zaslon. To vam bo omogočilo, da se hitro znebite obešanja, pomnilnik bo odstranjen, Macbuk pa bo popolnoma obnovljen. Da bi se izognili takšnim težavam v prihodnosti, je bolje, da varnostno kopirate računalnik in ga shranite v kakršen koli oblak. Potem, ko pride do nepričakovanega zrušitve, je enostavno obnoviti vse podatke.


Če se po takšni manipulaciji prenosni računalnik še vedno ne zažene, je potrebno preveriti stanje trdega diska in tistega, ki se pritrdi na zanko na matično ploščo.

Možen vzrok

Da bi shranili vse vaše podatke, ko se operacijski sistem zruši, morate opraviti vsa dejanja previdno in skrbno. Potem lahko dosežete želeni rezultat. Preden izberete, kako rešiti problem, morate ugotoviti, zakaj je prišlo do obešanja. Vprašanje, zakaj "MacBooks" ni vklopljeno, bo motilo vsakega lastnika, ki se znajde v takšni situaciji. Ki je povzročila izključitev varnosti: napaka sistema, napaka v pomnilniku, procesor ali kakšne druge težave? Poleg tega lahko pride do okvare zaradi nestabilnega delovanja operacijskega sistema. Pogosto je taka reakcija v prenosniku proces posodabljanja. Včasih se to zgodi pri povezovanju nezdružljive naprave z »MacBooks«. To je mogoče rešiti z lahkoto - dovolj je, da izklopite vso dodatno opremo. Da bi ugotovili vzrok, morate pogledati tudi stanje baterije. Če je bila izpraznjena ali prenehala delovati in je bil sistem posodobljen, je prišlo do 99% napakezaradi prekinitve postopka. Nato bomo podrobneje preučili načine reševanja problema.

Odpravite težavo: prvi način

Najprej morate uporabiti varen način za vklop prenosnega računalnika - Safe Boot. Zakaj ga potrebujete? Pri delu z njim MacBoK prenese samo programsko opremo, ki je bila preverjena in nameščena iz certificiranih virov. Če želite vklopiti prenosni računalnik v tem načinu, morate pritisniti gumb Shift in nadaljevati z običajnimi manipulacijami. Na žalost je lahko postopek prenosa dolgotrajen, vendar ga ni treba pohiteti ali prekiniti, ker bi morali vsi podatki ostati nedotaknjeni. Če mora uporabnik narediti podroben prenos, da bi razumel, zakaj je prišlo do okvare, morate najprej obrniti prenosni računalnik na običajen način s pritiskom na Command, Shift in V. Toda MacBook se bo zagnal v varnem načinu z možnostjo ogleda vseh podrobnosti zagona. Z drugimi besedami, aktiviran je tudi podroben način. Kaj to pomeni? Ta način nalaganja vam omogoča, da najdete vse informacije o datotekah in gonilnikih, kot tudi vse napake, ki so nastale zaradi njihovega dela. V tem primeru, če je po tem zagonu laptop deluje normalno, potem ga lahko prenesete kot standard. Ampak včasih ta metoda ne pomaga rešiti problem, potem morate nadaljevati z drugo rešitvijo problema. Če po tem "MacBooks Pro" ne vklopi, kaj storiti, lahko razumete še naprej.

Odpraviti težavo: druga metoda

Seveda,prenosnik lahko visi in se ne vklopi iz več razlogov. Če predpostavljate, da je težava na trdem disku, lahko s pripomočkom za disk preverite njegovo stanje. Najprej morate izklopiti prenosni računalnik. Če je na zaslonu prikazan sivo /modri /drugi barvni zaslon in tega ni mogoče storiti, boste morali moč prisilno izklopiti. To storite tako, da pritisnete gumb za zagon le 7 sekund.
Zdaj lahko odprete način obnovitve. Iz njega je potrebno zagnati "Disk Utility". Kako to storiti? Hkrati morate pritisniti gumb za aktiviranje Macbuk, kot tudi ukaz Command in R. Po tem bo uporabnik videl zaslon z ikonami pripomočkov, nameščenimi v operacijskem sistemu. Poiščite program Disk Utility in ga zaženite. Zdaj morate na zaslonu poiskati ime vašega trdega diska in vklopiti njegovo potrditev. Po koncu, morate popraviti vse težave in ponovno zagnati laptop. Če pa je MacBox vklopljen in izklopljen, in zgoraj navedene metode ne pomagajo, nadaljujte z naslednjim korakom.

Rešite problem: tretja pot

Če je uporabnik varnostno kopiral dokument, vendar ne more priti do njega zaradi nesreče na MacBooku, je tretja pot primerna zanj. Vnesti morate način zunanjega diska, imenovan Target Disk Mode. Kako začeti? Potrebujete drug MacBook. Potrebno ga je povezati z enim kablom. Zdaj lahko vklopite svoj prenosni računalnik. Če pride do težav, lahko za nekaj sekund pritisnete gumb za vklop /izklop.dokler se ne prikaže logotip. Sedaj morate takoj pritisniti tipko T in jo držati v tem stanju, dokler se na zaslonu ne prikaže Thunderbolt. Način zunanjega diska se izvaja. Trenutno je laptop pravzaprav le njih in ne običajen računalnik. Če je prenos uspešen, se prikaže nov trdi disk. Zaradi tega lahko na ta medij enostavno prenesete potrebne podatke. Zdaj lahko izvedete obnovitev prenosnega računalnika. Tudi če informacije gredo z glavnega diska, bodo ostale na novem.

Rešite problem: četrti način

Če nobena od zgornjih metod ne bi rešila problema in njegovih rezultatov in zaslon MacBooks ni omogočen, ostane zadnja možnost - ponovna namestitev operacijskega sistema. Da bi naredili vse, kar je pravilno in ne dobite zaradi okvare, morate vklopiti način za obnovitev prenosnega računalnika. Kako to storiti, kot je navedeno zgoraj v članku: vredno je, da kliknete gumb za zagon MacBooks, s pritiskom na tipko R in Command. Po tem se bo vklopil operacijski sistem. Poiščite meni Ponovna namestitev. Odpre se pogovorno okno. Upoštevati morate vsa navodila, ki so opisana v njem. Zdaj je treba vprašanje, kaj storiti, če "MacBooks" ni vklopljen, rešiti sama.

Sorodne publikacije