Beidou - Kaj je v pametnem telefonu? Glavna stvar pri novem navigacijskem sistemu

Pri nakupu pametnega telefona pridobimo večnamensko napravo. To je telefon in mini računalnik, foto /video kamera, bliskovni pogon in predvajalnik, snemalnik zvoka in ura ter precej natančen navigator. Glede na najnovejšo kakovost smo se že navadili na sisteme GLONASS in GPS, ki podpirajo napravo. Ampak Beidou - Kaj je v pametnem telefonu? Odgovori na to vprašanje in bomo posvetili članek.

Spoznavanje Beidouja

Torej ste kupili popolnoma nov pripomoček. Med drugim v tehničnih značilnostih, ki jih izpolnjujete: podpora satelitskemu sistemu "Beyodou" (Beidou). Včasih v razdelku o navigacijskih parametrih imenujemo tudi okrajšava BDS. Toda kaj je to?


"Baidou" je navigacijski sistem kitajskega porekla. Podobno kot ameriški GPS in domači GLONASS. Poimenovan po konstelaciji velikega medveda. To ni tako novo - leta 2000 se je začelo v testnem načinu. Vendar pa so več kot desetletje potrebovali izumitelje, da bi ga izboljšali do sedanjega stanja. Kaj je Beidou v pametnem telefonu, krog kitajskih uporabnikov se je naučil šele leta 2012
"Baido" je navigacijski sistem ne samo za civilne, ampak tudi za vojaške namene. Glede na test, izveden leta 2014, je njegova največja napaka le 1 meter!

Načelo delovanja

Podrobneje, kaj je v pametnem telefonu - Beidou, vam bomo pomagali s kratkim uvodom v načela sistema. Na splošno so enaki kot pri GLONASS-u in GPS-u. Celoten sistem je sestavljen iz dveh struktur:
 • Prostor - več satelitov, kis katerimi se trguje na navkoloplanetnoyi orbit.
 • Ground - postaje na Zemlji, ki poveča natančnost navigacije, hitrost celotnega sistema.
 • Kako odločen lokacija v Beidou? Enostavno - z merjenjem časa, za katerega bo radijskih valov prenese iz sprejemnika (v vašem primeru gre za pametni telefon, tablični računalnik, avto ali turistične navigator) s satelita ali prizemne platforme. Opozoriti je treba, da je pred točko, kjer ste, "Bэydou" preveri podatke iz 3 virov.


  meritve uporabljajo radijske valove iz dejstva, da je njegova hitrost statično - vedno enaka hitrosti svetlobe.

  "Bэydou" danes

  Ko izve, da je pametni telefon - Beidou, bralec bo dobavo zemeljskega vprašanje: "Ali ni zamenjati v bližnji prihodnosti kitajskega konvencionalno GPS navigacijski sistem GLONASS" Kot je za letošnje leto, "Bэydou" ni v celoti konkurent teh sistemov. Za večino njegovih zemljišč ploščadi so osredotočeni le na kitajski zemlji. Ampak, če pogledamo na številnih azijskih držav (večina od Kitajske, Tajske, Laosa, Brunej), nato pa tam "Bэydou" GPS-navigacijo in priljubljena na isti ravni. Poleg tega Beidou gre za širitev. Vemo, da je bilo v letu 2013 stolp nameščen ta sistem v Pakistanu. Organi te države se bojijo, da bo v primeru spora z ZDA lahko ostali brez navigacije vse. Torej, z veseljem odzvali na ponudbo kitajskega razvijalcev. Leta 2015 je bila prva postaja nameščena v Evropi - v Belgiji. Kot je za našo državo, ali je koristno "Bэydou" pametni telefon? V bistvu ne, ker jedelo je nestabilno. Brez zemeljskih stolpov, zaradi samo vesoljskih satelitov navigacijskega sistema, je težko navesti natančno lokacijo sprejemnika. Konec koncev, dejstvo je, da sateliti ne držijo ves čas na ozemlju in se vrtijo okoli Zemlje.
  Prihodnost Baidouja
  Če pogledamo meritve, opravljene v preteklem letu 2017, bomo videli, da je signal šestih satelitov Beidouja v vzhodni Evropi že precej stabilen. Raziskava tudi potrjuje, da v državah Baltskega morja, evropskega dela Rusije, Ukrajine in Belorusije, "Baido" trenutno deluje dokaj sprejemljivo. Razvijalci sami zagotavljajo, da bo do leta 2020 njihov otrok bo vreden zamenjava običajnega GPS. To se bo zgodilo zaradi povečanja obsega pokritosti - načrtuje se, da se bo število vesoljskih satelitov povečalo na 35 enot. Poleg tega so od novembra 2017 Kitajci začeli krožiti po napravah z izboljšanimi značilnostmi za številne parametre - Beidou-3. Kar se tiče nas, je zelo verjetno, da bo "Badoo" v nekaj letih zamenjal stari dober GPS v naših pametnih telefonih. Že zdaj je znano, da se od leta 2015 med Rusijo in Kitajsko razpravlja o možnosti obojestranske izmenjave: sosedje vzpostavijo v naši državi 3 zemeljske postaje Beidou, na njihovi zemlji pa bodo delovali 3 stolpi domačega GLONASSa.

  Kateri pametni telefoni podpirajo "Baidu"?

  Kakšen je v pametnem telefonu Beadou - danes lahko cenijo lastniki pripomočkov, ki so bili izdani predvsem za kitajski trg. Med najpomembnejšimi svetovnimi pobudami lahko izberete »Samsung«.
  Seznam svetovnih modelov pametnih telefonov, ki podpirajo modul "Beyodou", prav tako navaja:
 • Meizu M6 Note - kitajska novost, ki postaja vse bolj priljubljena v svetu in zbira veliko pozitivnih povratnih informacij strokovnjakov.
 • Samsung Galaxy Note 8 je najnovejši in najbolj funkcionalen model južnokorejskega proizvajalca, ki podpira pisalo S Pen.
 • Nokia 8 je simbol oživitve legendarne korporacije, kovinskega telefona z optiko Carl Zeiss.
 • Xiaomi Redmi 4A - najbolj dostopna od vseh naštetih v seznamu naprav, ki prav tako podpira "Baydo" (njegova vrednost danes ne presega vrstice v 5 tisoč rubljih).
 • Huawei P10 je odličen model, ki je poleg podpore novemu navigacijskemu modulu znan tudi kot odličen fotoaparat s tehnologijo Leica.
 • Ali podpira moj pametni telefon Beidou?

  Če želite preveriti, ali je vaš pripomoček "Baidu", je enostavno narediti - prenesite aplikacijo Test AndroiTS GPS. Pojdite na seznam satelitov. Če bo prišlo do elementov z rdečimi zastavami (saj so sateliti iz Kitajske), potem lahko govorimo o podpori za pametni telefon "Baidu".
  Razstavili smo Beidou (to je tisto, kar je na pametnem telefonu) - navigacijski sistem, ki ga že podpirajo številni priljubljeni kitajski pametni telefoni, se aktivno širi. Verjetno bo v nekaj letih postala popolna zamenjava GPS v Rusiji in svetu.

  Sorodne publikacije