Kaj je iskanje zaščititi je, kako odstraniti virus in najprimernejša sredstva za to

Virusi oglaševalske narave, ki prodirajo v računalniške sisteme prek interneta ali pri nameščanju okuženih programčkov, lahko danes računajo na stotine in tisoče. V spodaj predstavljenem gradivu je predlagano, da se razmisli o enem izmed njih in morda najbolj pogumnem v njegovem obnašanju v računalniškem sistemu. Kaj je Search Protect, kako odstraniti virus in uporabiti napredne varnostne funkcije, preberite naprej. Načeloma tukaj ni nič posebej zapletenega, toda povprečni uporabnik, ki ni nikoli naletel na takšne stvari, lahko ponudi več osnovnih metod ročnega odstranjevanja, saj virus kot nameščen programski protivirusni in anti-oglasni skenerji ni vedno definiran.


Kaj je Search Protect in kako najlažje odstraniti program?

Sam virus je običajen ugrabitelj, ki se pri infiltriranju računalniškega sistema izvaja v vseh brskalnikih, ne glede na to, kateri je uporabljen privzeto.
Bistvo učinka je, da virus takoj nadomešča iskalnike in začetno stran, in ko poskuša dostopati do potrebnih virov na internetu, ustvari takojšnjo preusmeritev na spletna mesta oglaševalske narave (ponavadi s predlogom, da kupi nekaj nepotrebnega blaga ali namesti nekaj programske opreme - najpogosteje PROFESIONALNO PO TEŽNEM POREKLOU) Pri dolgotrajni izpostavljenosti lahko pride do nenaravnega povečanjaobremenitev sistemskih virov (procesor in RAM), kar lahko povzroči sesutje, uporabniške programe in lastne procese Windows. Navsezadnje ni izključena možnost in dejstvo, da bo virus preprosto ukradel zaupne uporabniške podatke, na primer pri uporabi plačilnih sistemov ali spletnega bančništva.


Toda kako se znebiti iskanja Protect? V najenostavnejšem primeru lahko uporabite razdelek programov in komponent iz nadzorne plošče, na seznamu pa najdejo želeno aplikacijo, v imenu katere je lahko tudi Conduit. Nato izberite program in kliknite gumb za brisanje.

Kako se znebiti iskanja Protect z lastnim dispečerjem? Čudno je, da je virus tako drzno utemeljen na sistemu, ki celo namesti lastno programsko opremo, ki jo je mogoče najti v meniju Start ali v mapi programa Xtab.
Uporabite ga lahko brez težav, če zaženete datoteko namestitvenega programa tudi v upravitelju datotek.

Čiščenje preostalih virusnih komponent in preverjanje nastavitev brskalnika

Kaj je iskanje zaščititi in kako odstraniti virus, je nekoliko jasnejše. Zdaj pa nekaj besed o čiščenju repov. Glavni problem je, da niti lastno orodje za odstranjevanje virusa niti operacijski sistem deinstaller ne izbriše v celoti tega programčka (potem lahko ostanejo datoteke, mape in registrski ključi).
Prva stvar je, da se prijavite v urejevalnik registra (regedit), nastavite iskanje (Ctrl + F) na ime virusa in izbrišete vse najdene vnose,premik iz enega rezultata v drugega s pritiskom na tipko F3 ali gumb "Najdi naslednje".
Podobno bi morali uporabiti iskalnik "Explorer" ali kateri koli nameščen upravitelj datotek z naknadno odstranitvijo rezultatov (po možnosti brez presledka v "koši" - Shift + Del). Nazadnje pa si poglejmo, kako odstraniti Search Protect iz nastavitev nastavitev spletnega brskalnika, ker jih je mogoče v njih razporediti zelo globoko, in zgoraj opisana sredstva brez brisanja brskalnikov ne bodo povzročila ničesar in virus se ponovno aktivira.
Rešitev je, da pokličete lastnosti bližnjice brskalnika (prek menija PCM) in preverite vrsto linije, kjer mora biti celotna pot končana izključno z imenom brskalnika ali datoteko Launcher s končnico EXE. Vsi registri, ki so po izbrisu, potem pa je potrebno shraniti parametre. Šele po tej odstranitvi se lahko zaščita za iskanje šteje za popolno. Preostali, da znova zaženete sistem in preverite učinkovitost brskalnika. Opomba: V nekaterih primerih morate pred dokončanjem vseh opisanih dejanj v upravitelju opravil dokončati virusni postopek, v brskalnikih pa preveriti za ista imena in razširitve.

Odstranitev s specializiranimi orodji

Kaj je iskanje zaščititi in kako ročno odstraniti program, je malo bolj jasno. Ampak zakaj se ukvarjati s takšnimi stvarmi, če lahko poenostavite svoje delo? Odstranjevanje zaščite iskanja in v najbolj obsežnem lahko izvedete z uporabo samodejnih programov, imenovanih deinstallers. Na primer na naslovuAplikacija iObit Uninstaller mora izbrati program s seznama, pritisniti gumb za odstranitev, namestiti samodejno iskanje ostankov v zmogljivem načinu skeniranja in po izvedbi vseh postopkov znebiti ostanke, vključno z uničenjem datotek.

Kaj storiti, če se virus ne izbriše?

Vendar se zgodi, da je dostop do programskih datotek blokiran. Če se zaščita iskanja ne izbriše, se boste morda morali prijaviti kot skrbnik. Včasih program za odklepanje pomaga (na primer Odkleni).
Toda kot eno najboljših rešitev lahko predlagate spremembo vrstnega reda delovanja. Najprej morate odstraniti registrske ključe, vendar šele nato odstranite program in se znebite preostalih datotek in map.

Namesto izida

Še vedno je treba dodati, da se ne smemo zanašati na anti-virus. Najbolje je, da se znebite tega virusa na zelo priročen način. Vsaj pri uporabi oddaljenega namizja lahko odstranitev naredite čim bolj popolno, ne da bi uporabili druga sredstva. Mimogrede, protivirusna programska oprema te aplikacije ne more opredeliti kot grožnjo vsaj iz preprostega razloga, ker ima zaupanja vredno stanje, tj. Ima digitalni podpis in celo nekakšno potrdilo o pristnosti.

Sorodne publikacije