Sigma pulzni merilniki: funkcija, navodila za uporabo, funkcije in odzivi

Nemško podjetje SIGMA SPORT je specializirano za proizvodnjo multifunkcijskih kardiomonitorjev - pulzometrov. Široka paleta modelov vključuje tako preproste in poceni naprave s potrebnim minimumom funkcij kot tudi večfunkcijske naprave, ki vam omogočajo načrtovanje vadb in vodenje dnevnika. Na uradni strani podjetja je predstavljen rusko-jezikovni imenik pulsometrov "Sigma" z značilnostmi in navodili, ki vsakemu uporabniku omogoča, da izbere optimalni model zase.

Modelna linija pulsometrov Sigma

Podjetje proizvaja tri glavne vrste pulzometrov "Sigma", ki se lahko uporabljajo tako za usposabljanje koles kot za tek. Poseben nosilec vam omogoča, da napravo ne nosite samo na roki, ampak jo tudi postavite na kolo ali kolo. Tipi merilnikov impulzov "Sigma":
 • z analognim sistemom za prenos indikacij na ročno uro s senzorja srčnega utripa. Takšni modeli so bolj primerni za začetnike, saj se razlikujejo po enostavni funkcionalnosti in po nizki ceni. Pomanjkljivost te kombinacije kardiomonitorja in pulvometra je pomanjkanje zaščite pred motnjami: naprava lahko zajame signale drugih športnikov, zato uporaba takšnih modelov za skupno usposabljanje proizvajalca ne priporoča. Indikatorji impulza "Sigma" se lahko izkrivijo tudi zaradi elektromagnetnega delovanja.
 • S kodiranjem digitalnega signala.Relativno nova tehnologija zaščite pred pregrado, s katero se ne morete bati napačnih vrednosti. Stroški takih modelov pulsometrov "Sigma" je višja, vendar plačajo polno nazaj.
 • Tekoči računalniki. Paket takšnih modelov vključuje poseben senzor za prsni koš, ki zajema ne samo srčni utrip, temveč tudi pot in hitrost, ki jo je prepotoval.
 • Sigma PC 311

  Najpreprostejši pulzometer, izdelan v elegantni obliki. Naprava deluje z enim gumbom in je primerna za tiste, ki ne želijo preplačevati in potrebujejo samo štoparico, ure in impulzno tipalo. Telo merilnika impulzov "Sigma" je vodotesno, zato ga lahko uporabljate med dežjem ali pod vodo. Edina omejitev je, da ne morete pritisniti gumbov pod vodo.


  Obloga ohišja je narejena v različnih barvnih rešitvah, kar omogoča uporabo kardio monitorja kot običajne ure.

  Impulzni merilnik "Sigma Sport" 1011

  Naprednejša različica kardiomonitorja, primerna za ljubitelje preprostih vaj. Kontrola pulzometra se izvaja s tremi tipkami, ki določajo ciljno območje pulza, omogočajo prilagoditev časa vadbe in štetje porabljenih kalorij. Navodila v ruskem jeziku za pulmonometer "Sigma" 1011 govorijo o treh območjih pulza:
 • Fat Burnung. Proizvajalec za začetnike priporoča, da to počnete na tem območju. Dolgoročno usposabljanje v njej pomaga izgubiti težo.
 • Fit Zone. V navodilih za pulmonometer "Sigma" 1011 je navedeno, da je usposabljanje na tem področju usmerjeno v povečanje vzdržljivostizlasti telesa in srčno-žilnega sistema.
 • Posameznik. Območje za profesionalne športnike in napredne uporabnike, ki lahko samostojno določajo njegove meje.
 • Uporabniki čitalca impulzov Sigma 1011 opozarjajo na privlačno obliko kardiomonitorja, izvedeno v več barvnih različicah: sivi, vijolični in modri barvni odtenek.

  Impulzni merilnik PC 1511

  V pregledih se impulzni monitor Sigma PC 1511 imenuje najnaprednejši analogni model s širokim funkcionalnostjo, vključno s povzetkom rezultatov kroga, števca kroga in navedbe maksimalnega srčnega utripa med vadbo. Model je narejen v klasični športni obliki ohišja in je na voljo v različnih barvah.

  Sigma PC 2213

  Kardiomonitor je od vseh modelov z digitalnim kodiranjem signalov najcenejši. Funkcionalna, približno podobna modelu PC 1011, se razlikuje le pri osvetlitvi ozadja in velikem zaslonu z velikimi znaki. Končana v dveh izvedbah: ženski in moški. Model za ženske je elegantnejši, merilnik pulza za moške je večji in hujši. Na voljo v različnih barvnih rešitvah: siva, zelena in roza.

  Sigma PC 2510

  Model za izkušene in profesionalne športnike, ki zapisujejo v dnevnik usposabljanja. V spomin pulsometra lahko shranite vse podatke in skupne vrednosti v določenih časovnih intervalih. V primerjavi s prejšnjim modelom "Sigma" 2510 impulz zazna ne samo maksimalno in povprečno, ampak tudi minimalno srčno frekvenco. Razpoložljive funkcije alarma in časovnika.

  Sigma PC2614

  Za profesionalne športnike in izkušene ljubitelje podjetje proizvaja večnamenski model. Značilnosti pulznega merilnika "Sigma" vam omogočajo natančno merjenje srčnega utripa, vodenje treninga v štirih območjih z možnostjo individualne prilagoditve vsakega od njih. Pomnilniški kardio je zasnovan za sedem dni. Zaslon je zaščiten z mineralno visoko trdno steklo.

  Posebej je treba opozoriti na ergonomijo pulzometra: dve spodnji črti na zaslonu se lahko prilagodita, med treningom pa so na zaslonu prikazani potrebni parametri v povečani obliki.

  Tekoče računalnike Sigma

  Tisti, ki združujejo vožnjo s kolesom in vozijo, lahko kupite enega od priljubljenih pulzov Sigma ("Sigma") s senzorjem R3. V drugih primerih ni treba plačati za merilnik pospeška.

  Sigma RC 1209 + senzor R3

  Model za začetnike. Funkcionalnost ustreza pulznemu merilniku PC 1011, vendar je značilna sposobnost merjenja povprečne, maksimalne in trenutne hitrosti ter prevožene poti. Vrednost hitrosti je prikazana v kilometrih na uro in minuto na kilometer, s čimer se določi hitrost vožnje.

  Senzor Sigma RC 1411 + R3

  Model s štetjem opravljenih krogov, ogledov rezultatov in pomnilnika, ki hrani podatke za 90 ur treninga. Vključuje priključno postajo s pulzometrom, ki omogoča prenos podatkov v računalnik. Aplikacija Sigma Data Center vam omogoča vodenje dnevnika usposabljanja z analizo dinamike metrik in shranjevanjem zgodovine sprememb.

  RC Move + senzor R1

  Model za sinhronizacijo zpametni telefon Komplet je opremljen s senzorjem R1, ki omogoča povezavo s telefonom prek Bluetootha in prenos podatkov. Pulsometer RC Move poganja večina sledilnih aplikacij. Skladbe se sledijo z GPS napravo na iOS-u ali Androidu, ki kolesarjev ne bo pustila ravnodušne. Sigma ponuja lastno programsko opremo: mobilno aplikacijo Sigma Move, ki ne podpira le standarda za druge modele funkcionalnosti impulzov, temveč omogoča tudi aktiviranje blagovnih znamk. Ena od teh je možnost, da med vožnjo preklopite skladbe v pametnem telefonu igralca z merilnikom impulza. Glavne funkcije merilnika impulzov vključujejo nastavitev vadbenih območij, shranjevanje informacij za teden /mesec, števca kroga, osvetlitev zaslona, ​​prilagajanje polja in možnosti povečave zaslona, ​​personalizacijo podatkov in meritev v pomnilniku naprave, ki je ocenjena na 260 ur.

  Ocene uporabnikov pulmonometrov Sigma

  V Rusiji in SND so pulmonometri "Sigma" zelo priljubljeni. Uporabniki opazijo zanesljivo in brezhibno delovanje celo analognih modelov. Na primer, merilnik impulzov PC 1511 lahko vzdrži dolgo kolesarjenje brez ulova. Težave, po mnenju uporabnikov, so se začele s skupinskim treningom, pod pogojem, da je sosednji senzor bližje bližjemu od enega in pol ali dva metra. Ni nobenih pritožb glede kakovosti in natančnosti merjenja srčnega utripa za uporabnike. Ritem pulza se redko pokvari, v večini primerov pa je posledicanezadostna vlažnost senzorja ali zelo nizka temperatura okolja - pod -15 stopinj. Impulzni števci blagovne znamke Sigma so zelo priljubljeni, kar je preprosto pojasnjeno: za razumno ceno lahko kupite visokokakovostni kardioverter od dokazanega in zanesljivega nemškega proizvajalca. Za vsakogar, ki želi kupiti kardio monitor za trening, ki bo služil zvesto in resnično, je vredno pogledati pulzometre nemškega podjetja Sigma - proizvajalca z dolgoletnimi izkušnjami na trgu.

  Sorodne publikacije