Tablica Google Nexus 7: pregled, specifikacije in ocene

Tableta Google Nexus 7 ima dve generaciji. Prvič se uporabniki niso zelo dobro odzvali nanj. Dejstvo je, da je bil pripomoček predstavljen z veliko pomanjkljivostmi. Vendar pa je proizvajalec rehabilitira v očeh svojih potencialnih kupcev. Druga generacija, ki jo lahko varno rečemo, je bila popolnoma popolna. To je o njem v tem članku in se bo razpravljalo.

Pozicioniranje

Asus Tablet Google Nexus 7 (32 GB /16 GB) je skupni razvoj dveh svetovno znanih podjetij. Za tehnične "polnjenje" ustreza Asus, in za programsko opremo - Google. Uporabniki so čakali na izdajo druge generacije tablet za skoraj dve leti. Nazadnje se je leta 2013 pojavil na policah trgovin. Skoraj takoj je ta naprava premagala rekordno prodajo. Razlaga je zelo preprosta - po zelo nizki ceni, ki se je takrat gibala od 200 do 350 dolarjev.


Treba je omeniti, da so razvijalci skrbeli za oglaševalsko kampanjo. Že pred objavo je bilo že znano, da bo druga generacija tableta najmočnejša naprava, ki uporablja Android OS. Prav tako je treba omeniti, da tudi zdaj veliko ljudi z veseljem kupi ta model tablet. Ohranja optimalno ravnovesje med vrednostjo, funkcionalnostjo in kakovostjo. Uporabniki v svojih ocenah pravijo, da v njem ni nič odveč, in to pritegne veliko občinstvo. Nesporne prednosti pripomočka vključujejo dober fotoaparat, zmogljiv dvojedrni procesor, zaslon z visoko ločljivostjodovoljenje. In to ni vse, kar mora kupec vedeti. Oglejmo si podrobnejše tehnične značilnosti te naprave.

Spremembe in cene

V skupini druge generacije je proizvajalec predstavil tri konfiguracije tablet. Najcenejša cena se giblje od $ 200 do $ 230, z vgrajenim 16 GB pomnilnikom. Različica z vgrajenim skladiščem je 32 GB, bo dražja od prve - približno $ 30-40. Ta dva pripomočka sta opremljena za dostop do interneta samo prek modula Wi-Fi. Obstaja tudi dopolnilna različica. To vključuje Google Nexus 7 LTE. Za njo prosi za povprečno 350 $ (približno 21700 rubljev.). Poleg tega je ta model poleg brezžičnih modulov mobilne komunikacije opremljen z vgrajenim pomnilnikom velikosti 32 GB.

Dokončanje

Bila sem zadovoljna s svetlim in veselim dizajnom proizvajalca embalaže. Na prvi pogled se razpoloženje povečuje od kupcev. Če pogledamo v polje, lahko takoj vidite značilnosti oblikovalcev podjetja Asus. Na sprednji plošči je grafična risba pametnega telefona. Slika se je izkazala za razdrobljeno. Tudi tukaj je napis Google. Za primerjavo bi rekli, da je bila predhodna embalaža grafitne barve. Na njeni sprednji plošči je bilo ime linije NEXUS. Na strani je natisnjen logotip podjetja Asus. Proizvajalec je na kratko predstavil značilnosti tabličnega računalnika na škatli. Kaj je pod pokrovom? Seveda je tudi sam računalnik Google Nexus 7 (3G /Wi-Fi). Na voljo so naslednji dodatki: majhen napajalnik, kabel USB, različica LTEproizvajalec ponuja majhen ključ, da odpre režo, v kateri so nameščeni operaterji mobilne kartice.
Seveda je tablica opremljena z vso potrebno dokumentacijo, vključno z garancijsko kartico. Poleg standardnega sklopa komponent proizvajalec ponuja tudi dve zaščitni foliji. Uporabnik lahko izbere katerega od njih po svoji izbiri. Prva je proti bleščanju, druga je normalna.

Oblikovanje

Prva stvar, ki so jo opazili uporabniki Google Nexusa 7 (2013) - tableta je postala tanjša za skoraj 2 mm. Prav tako se je nekoliko zmanjšala in širila. Razlika je bila 6 mm. Toda sprememba parametra dolžine za uporabnike je ostala nejasna. Zaradi povečanja okvirja je tablica postala daljša. Še vedno pa je nesporna prednost, da je obrobljanje matrice na straneh postalo precej daljše. Prav tako so uporabniki navdušeno sprejeli zmanjšanje teže naprave. V prvi generaciji je masa dosegla 340 p. V posodobljeni različici je proizvajalec uspel zmanjšati količino na 50 p. V pregledih uporabniki pogosto opazijo, da se tableta zlahka nosi v običajno vrečko. Naj na kratko preučimo, kaj je na sprednji plošči. Zaslon je zaščiten s steklom Corning. V zgornjem delu primera je proizvajalec prinesel objektiv celofanskega fotoaparata. V primerjavi s svojim predhodnikom je premaknjen na desno stran. Mnogi lastniki so bili presenečeni, ker svetlobni senzor ni izven kamere, ampak tik nad njim. To vsaj upravičuje to ureditevpoveča širino okvirja zaslona.

Nestandardne rešitve na tem področju se niso končale. Indikator dogodka se zdaj ne nahaja na vrhu, ampak na dnu. Obvešča vas o neodgovorjenih sporočilih. Oblikovalci podjetja Asus so se odločili, da se bodo odrekli srebrnemu okvirju sprednje plošče. Mislili so, da je tak izdelek že izginil iz mode. Zdaj tableta izgleda strogo. Na obodu sprednje plošče je sijajni okvir-tesnilo, pobarvano v glavno barvo (črno). Zadnja plošča je izdelana iz mat plastike. Ima premaz Soft Touch, ki ne more preživeti za kopičenje prstnih odtisov. Glavna kamera se nahaja v zgornjem levem kotu. Za to ni bliskavice. Ime ravnila je vodoravno centrirano. Asusovo povezavo lahko določite tako, da pogledate na dnu hrbtne plošče. Tam je proizvajalec predstavil svoj logotip. Inovacijo, ki sta jo predstavila oba govornika, so ocenili uporabniki. Upoštevajte, da je predhodnik imel samo enega. Po zaslugi te rešitve lahko lastniki uživajo v visokokakovostnem zvoku tudi brez uporabe stereo slušalk. Na spodnjem koncu, med luknjama zvočnikov, je proizvajalec prinesel vrata microUSB. Opremljen je s SlimPort podporo. Za priključitev slušalk in druge avdio opreme, opremljene z mini vtičnico, je na zgornji strani priključek. Mehanske tipke za upravljanje so na enem koncu na desni. Če pogledate od zgoraj, potem prvi gumb zaklene. Za njo je na kratki razdaljiGlasnost "Rocker". V različici Asus ima Google Nexus 7 3G /LTE "sedem" režo. Ugotovili so, da so na dnu iste stranske strani.
Zaslon
Glavna prednost tega modela tablet je zaslon. Proizvajalec je v primerjavi s prvo generacijo uvedel dramatične spremembe. Velikost ostane enaka - 7 palcev. Vendar pa zaslon temelji na matrični ločljivosti 1920 x 1200 px. Rad bi omenil, da imajo nekatere konkurenčne družbe takšne značilnosti. V času izdaje je bil sedem-palčni tablet s polno ločljivostjo HD edini na trgu. Prav tako je vredno posvetiti pozornost kupcu za visoko gostoto slikovnih pik. Prej v predhodniku je ta številka znašala 215 ppi. V drugi generaciji ima proizvajalec gostoto zaslona 323 ppi. Ne samo uporabniki, ampak tudi strokovnjaki so cenili njegove zmogljivosti precej visoko. Zaradi sodobnih tehnologij je proizvajalec dosegel kakovost tiskanja. Zaslon Google Nexus 7 temelji na tehnologiji IPS. Kaj piše? Prvič, tableta ima širok kot gledanja. Drugič, prenos barv je na visoki ravni. Tretjič, ni opomb glede nasičenosti in kontrastnega razmerja slike. Prav tako je vredno pohvale razvijalcev za nastavljeno svetlost. Dovolj je za udobno delo v vseh pogojih. Zahvaljujoč senzorju za svetlobo obstaja avtomatska kontrola svetlosti. Tableta ima večkratni dotik za 10 dotikov.

Strojna "polnila"

No, čas je, da govorimo o glavni značilnosti vsakega pripomočka - strojne platforme. V tabličnem računalniku Google Nexus 7Zgrajen je na zmogljivem Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesorju. Ta model čipov temelji na 4 jedrih. Vsaka od njih ima delovno frekvenco 1500 megahertz. Tip računalniških modulov je Krait 300. V povezavi z glavnim procesorjem je zagotovljena integrirana grafična kartica Adgrafico 320. Zaradi tega so vse grafične slike na zaslonu prikazane kakovostno, brez zrušitev in zamrznitve. Ko govorimo o značilnostih učinkovitosti, je treba zapomniti količino sistemskega pomnilnika. V primerjavi s prvo generacijo se je povečala na 2 GB. Zdaj je tableta hitrejša obdelava vseh procesov. V vsakdanjem življenju so uporabniki opazili, da sistem deluje dinamično in se praktično takoj odziva na dotik prsta.

Pomnilnik

Posebej želim uporabnike opozoriti na količino notranjega pomnilnika. Kot je bilo omenjeno zgoraj, obstajajo dve spremembi v seriji. Prvi je "mlajši". V njem je proizvajalec realiziral 16 GB. Drugi je "starejši", ki ga predstavlja model Google Nexus 732GB. Vsak uporabnik izbere spremembo na podlagi individualnih zahtev. Ena je dovolj za namestitev aplikacij, glasbe, filmov in 16 GB. Naprednejšim lastnikom priporočamo, da se ne odločijo za različico s 32 gigabajti. Vendar pa bo nekoliko dražja od "mlajšega".

Avtonomija

Uporabnikov in pogojev avtonomnega dela ni bilo nobenih pripomb. Proizvajalec je opremil 7-celično baterijo Google Nexus s 3950 MAG. Če pogledate predhodnike, jih je druga generacija večkrat zmanjšala. Med preizkušanjem je naprava med brskanjem delovala približno 8 urvideo pri največji svetlosti in v HD ločljivosti. Težko je reči, koliko tablet bo delovalo v kombiniranem načinu, toda kot trdijo uporabniki, bo ta izraz vsaj en dan. In če zmanjšate obremenitev na najmanjšo možno mero, jo boste morali polniti samo enkrat na teden. V skladu s tem merilom lahko pametni telefon Nexus 7 tekmuje z iPad mini.

Kamere

Čeprav kamere niso glavno merilo v tablicah, je proizvajalec še vedno namestil Google Nexus 7 kot glavni in glavni modul. Kot zadnji uporabljeni 5-megapixel senzor. S svojo pomočjo je mogoče narediti, čeprav ne profesionalne slike, vendar povsem dostojno. Žal je težko dobiti visokokakovosten okvir brez bliskavice. Ampak v pregledih uporabniki pravijo, da uporabljajo fotoaparat najpogosteje za video komunikacijo. Za te namene zadostuje to dovoljenje. V tabličnem računalniku je tudi prednji senzor. Njegova ločljivost je 12 milijonov slikovnih pik. Obstaja samodejno ostrenje, vendar pregledi kažejo, da to ne vpliva v veliki meri na izboljšanje kakovosti.

Programska oprema

Ker sta dve družbi delali na tabletah Nexus 7, s programsko opremo ni težav. Seveda Google najprej zagotavlja posodobitve za svoje izdelke. Pripomoček je bil prvič izdan s sistemom Android 4.3. Vendar pa imajo lastniki možnost, da posodobijo programsko opremo "po zraku". Nekateri pregledi so povedali, da so uporabniki že namestili peto različico, vendar ta strojna programska oprema v Googlu Nexus 7 deluje z nekaj napakami. Sistem je nedvomnozasluži le pozitivne povratne informacije. Deluje stabilno. Vmesnik je videti barvit. V meniju je vse zelo preprosto in jasno. Na tej točki je Google poudaril razvoj tega modela tablet.

Mnenja

Med pregledovanjem pričevanja lastnikov nam morate najprej povedati o slabostih tabličnega računalnika Google Nexus 7. Uporabniki so omenili, da ni bilo podpore za pomnilniške kartice. Edina stvar, ki olajša stvari, je uporaba pomnilniškega ključa USB preko vrat microUSB. To je edina rešitev, ki je primerna za uporabo množičnih podatkov. Čeprav ni kritično, vendar še vedno minus postal kamero. Na žalost, s pomočjo tega je nemogoče odstraniti visoko kakovostno fotografijo ali napisati dober video. No, zdaj se vrnimo k zaslugam. Na tej tablici imajo veliko več. Prvič, uporabniki poudarjajo barvit zaslon z visoko ločljivostjo. Interakcija s pripomočkom je postala veliko bolj prijetna. Močna strojna platforma se prav tako šteje za pomembno prednost. Zaradi velike količine RAM-a in procesorja se tableta hitro spopade z vsemi nalogami. Tudi prednosti se lahko pripišejo trajanju avtonomnega dela. Po tem merilu model nima praktično nobenih konkurentov. No, seveda, plus, ki prekriva vse zgoraj omenjene pomanjkljivosti, privlačno vrednost. To je bila ta, ki je na splošno vplivala na povečanje povpraševanja potrošnikov.

Sorodne publikacije