Telefon Nokia 3120: specifikacije, analogi in ocene

Vsakdo, ki gleda na fotografijo Nokia 3120 Classic, se začne žaliti. Naprave finskega proizvajalca lahko imenujemo legenda. Prvič se je leta 2004 pojavil model s takšnim indeksom. Zamenjala je ne tako priljubljen telefon Nokia 3100. Zakaj ga ni zahteval? Razlog je precenjen. Če pogledamo naslednika, lahko vidite, da je proizvajalec korenito spremenil svoj pristop, tako da je izdal proračunsko kopijo. In ta odločitev je bila resnično resnična! Nokia 3120 je hitro osvojila srca kupcev. Ciljno publiko so sestavljali predvsem mladi. Ljudje v odrasli dobi redko opozarjajo na ta model. Vendar to dejansko ni vplivalo na obseg prodaje. Glede na to, da je izbrani indeks zlahka zapomnjen, se je podjetje odločilo nadaljevati linijo z dodajanjem že znanega imena predpone Classic. Specifikacije in funkcije te naprave bodo obravnavane v članku.
Paket in dodatna oprema

Nokia 3120 Classic - tipičen "proračun", namenjen klicanju. Telefonski indeks je neposredna potrditev tega. Pripadnost določenemu segmentu se je seveda jasno odražala v embalaži. Za okrasitev škatle so bile izbrane prijetne barve. Vse so tople zelene odtenke. Linije v obliki loka se uporabljajo na sprednji plošči. Obstaja tudi fotografija telefona. Pod njim je predstavljeno ime modela. Velika zahteva za dokončanje seta ni vredna ponudbe. Razlog za to je enaka nizka cena. Poleg naprave in baterijeuporabniku se ponudi majhen bonus v obliki mono slušalk. Je vrsta žice. Opremljen je s kontrolnim gumbom, ki omogoča sprejemanje klicev. Slušalke so iz plastike, plošče iz pene manjkajo. Vključen je tudi polnilnik Nokia 3120 Classic. Velikost je precej velika. Na žalost, čeprav USB vrata so na voljo, vendar kabel ne bo mogoče najti v škatli s strani kupca.


Oblikovanje

Nokia 3120 Classic je pritegnila pozornost kupcev. Popolnoma je brez ostrih vogalov. Vse črte so gladke, spodnji del je obokan. Telefon tehta samo 85 gramov, kar je nedvomno prednost. Prav tako je nemogoče prezreti dimenzije. Optimalno jih izberejo razvijalci - 1113 x 454 x 134 mm. Površina telesa dveh vrst: na sprednji strani - sijajna, od zadaj - mat. Po mnenju uporabnikov je taka odločitev praktična. Vsi telefoni Nokia 3120 Classic so na voljo v treh barvnih odtenkih. Na prvi pogled se zdi, da ni nič posebnega v oblikovanju, vendar naprava takoj ujame svoje oči. Lastniki ne občutijo nelagodja med uporabo. Zaradi lahke teže je med pogovorom v roki. Nošenje tudi ne bo povzročalo težav. Postavljen je povsod - celo v žepih, celo v vrečki. Zadnji pokrovček izgleda spektakularno, predvsem zaradi prvotne zasnove prostora v bližini objektiva. Nahaja se v ploščo iz prozorne plastike, ki je rahlo dvignjena nad ohišje. To je okno kamere, ki se nahaja v zgornjem delu, na dnu pa ime blagovne znamke in ločljivost optične matrice. Na levi strani lahko vidite bliskavico. Nad njoZa zvočnik je luknja. Pod pokrovom bo uporabnik našel baterijo. Nokia 3120 Classic deluje z eno samo kartico SIM, tako da je za vgradnjo pravica pod baterijo. Vendar je priključek za pomnilniško kartico prikazan na sprednji strani. Če želite zamenjati pogon, morate samo odstraniti pokrov.
Sprednja plošča telefona je običajno zasnovana za monoblok gumbe. Zgornji del zavzema zaslon, spodaj - tipkovnico. O slednji se pogovorimo malo kasneje. Zaslon je uokvirjen s črnim okvirjem. Ime proizvajalca, ki se nahaja nad njim, takoj pritegne pozornost. Na vrhu je tudi zvočnik in oko za sprednjo kamero.

Krmilni elementi

Stranske površine telefona se lahko varno imenujejo nefunkcionalne. Poleg tipk za prilagajanje glasnosti, ki je izpeljana na desni strani, nič drugega. Udobna gugalnica. Zaradi dejstva, da je bistveno za črto telesa, da ga pritisnete enostavno, in celo ne nujno najti svoje oči. Nokia 3120 Classic na ključ se nahaja v privzeti napravi za to blagovno znamko. S kratkim klikom na to možnost lahko uporabnik dobi hiter dostop do menija profila. Na žalost ni posebnega ključa za aktiviranje kamere. Na dnu je proizvajalec postavil skoraj vse pomembne elemente. To je priključek za priključitev avdio naprav, opremljenih s 25 mm vtičem, priključkom microUSB. Slednji je prekrit s silikonsko montažno ploščo. Na njenem obrazu je posebna oznaka. V tem primeru je proizvajalec potegnil priključek za priključitev napravepolnjenje telefona. Prav tako lahko v spodnjem delu, bližje zadnjemu pokrovu, vidite luknjo za pritrditev traku. Lastniki pravijo, da je približno ena sekunda, da se raztegne. Pokrov boste morali odstraniti in preprosto metati plastično kljuko na kabel. Po tem zaprite zadnji del ohišja, tako da se bo slišal značilni klik.

Nokia 3120 Classic: funkcije zaslona

V primerjavi s svojimi predhodniki je telefon dobil dober prikaz. Ko je bil izdelan, so razvijalci uporabljali matriko tipa TFT. Diagonala je seveda majhna - le 2 palca. Največja dovoljena ločljivost, s katero se prikaže slika, je 320 x 240 slikovnih pik. Sposobnost barvanja je vredna spoštovanja. Nekaj ​​telefonov s tipkami (ki ne sodijo v moderne) lahko prikažejo do 16 milijonov odtenkov. Na vsaki Nokia 3120 classic bo vsaka slika videti realistična, sočna in svetla. Obstaja pomanjkanje jasnosti, vendar če upoštevate leto izdaje telefona, se zaslon jasno nanaša na prednosti. Od TFT matrike ne pričakujete visokega kontrasta na soncu. Plastika, ki jo zaslonski ščiti močno razsvetli, povzroči slabo berljivost. Slika je črno-bela. Spremembe pisave so na voljo v nastavitvah po meri. Skupno število je na zaslonu do 11 vrstic: 8 besedil, ostalo - storitev.

Tipkovnica

Telefon Nokia 3120 Classic je opremljen z mehansko tipkovnico. Sestavljen je iz digitalne enote in nadzorne plošče. Takoj pod zaslonom sta dve programski tipki,ki se uporabljajo za delo z menijem telefona. Pod njimi so simetrično prikazani gumbi za ponastavitev in sprejem klica. V sredini je 5-smerna igralna palica. Kondicionirane puščice so narejene v obliki kromiranega okvira. Za digitalni blok se uporabljajo veliki ključi. Vsi so pravokotni, razen "*" in "#". Praktično niso ločeni - razdalja je dobesedno 1 mm. V vodoravni vrstici - 4 tipke, v navpični - 3. Za tiste, ki raje delajo slepo s tipkovnico, obstajata dve posebni padci na "5". Za centralno navpično vrsto je proizvajalec izbral obliko U-oblike. Odlično se združuje s splošnim konceptom primera. Sijajna površina gumbov, ploska. Njihova poteza je precej blaga. Odziv se jasno čuti. Ko kliknete, se sliši tipičen klik. Digitalna enota ima belo osvetlitev ozadja, kar omogoča enostavno uporabo telefona pri razsvetljavi.

Produktivnost in spomin

Nokia 3120 Classic - preprosto sredstvo za klicanje. Za delovanje teh naprav ni potreben noben procesor. O uspešnosti ni bilo povratnih informacij uporabnikov. Naprava deluje tako kot druge podobne naprave. Zelo majhen pomnilniški prostor - samo 30 MB. Približno 5 MB je že vključenih v nameščeno programsko opremo. Uporabniku se lahko prenese samo 25 MB. Vendar te značilnosti finske naprave niso omejene. Razvijalci so predvideli uporabo pomnilniških kartic microSD. Uradno, proizvajalec trdi, da lahko telefon rokuje s pomnilniškimi karticami, ki nisopresega 4 GB.

Značilnost baterije

Pri nakupu mobilnega telefona vsak kupec pogleda določene značilnosti. Eden najpomembnejših kriterijev je avtonomija. Naprava je resnično mobilna samo, če je indikator zadosten. Ni padla Nokia 3120 Classic? Baterija je izdelana z litij-ionsko kemijsko sestavo. Model - BL-4U. Zmogljivost ni slaba - 1000 miliamp na uro. Obnovitev vira traja približno 2 do 25 ur, pod pogojem, da je uporabljen originalni naboj. Značilnosti proizvajalca:
 • v stanju pripravljenosti - 300 ur;
 • aktivni pogovor - 35 ur
 • Pregledi lastnikov glede trajanja avtonomije (mobilni operater MTS v Moskvi in ​​regiji):
 • 4 dni - trajanje klicev ne presega 15 minut, število sporočil - približno 10.
 • 3 dni - aktivna komunikacija po telefonu do ene ure na dan.
 • 3-4 dni - z dnevnimi klici do 20 minut in kratkotrajno uporabo drugih funkcij.
 • Pregled fotoaparata

  Funkcije telefona Nokia 3120 Classic dopolnjujejo dve kameri. Pogon je opremljen z 2 Mp modulom. Pri slabi osvetlitvi lahko vklopite bliskavico, deluje tudi samodejno. Ker je leča rahlo vpeta v telo, njena površina ni opraskana. Toda to ima tudi pomanjkljivost. Uporabnik bo opazil, da se pri poglabljanju prah neprestano zbira. Manjka samodejno ostrenje. Ločljivost slik: največja - 1600 x 1200 px, minimalna - 160 x 120. Slednja se uporablja predvsem za namestitev na naročnika v imeniku. VNa voljo so trije načini stiskanja: visoka, osnovna, normalna. Proizvajalec je predvidel standardne učinke. Na voljo je tudi hitri način fotografiranja - do 3 fotografije naenkrat. Obstaja 8x digitalni zoom. Vendar pa lastniki tega telefona ne priporočajo uporabe te funkcije, saj je kakovost motena, slika pa je preprosto obrezana. Če želite shraniti, lahko shranite pomnilniško kartico ali telefon. Kakovost slike je sprejemljiva le pri fotografiranju na ulici ob sončnem vremenu. Z zadnjo kamero lahko snemate video. Format valjev - 3GP. Največja dovoljena ločljivost je 352 x 288 px. Ocenjevanje kakovosti videa je triler. Po mnenju lastnikov ne dosega povprečja. Vse nastavitve kamere lahko uporabite za urejanje videa. Minimalna dolžina videoposnetkov je omejena na velikost za MMS, največja - koliko pomnilnika je dovolj. Sprednja kamera naj bi bila samo za kljukico. Dovoljenje je dovolj za video klice. Uporaba slik ni smiselna, saj je nizka kakovost (VGA).

  Programi, teme, igre

  Vsak uporabnik lahko izbere zanimivo zasnovo zaslona po vaših željah. Teme so preproste, a zelo lepe. Štirje so. Ko izberete določeno temo, se domači zaslon samodejno nastavi, oznake aplikacij in ikone pa se lahko spremenijo. Zahtevni ljubitelji igrajo šest iger. So standardne in že poznajo prejšnje modele. Večina razpoložljivih aplikacij je na zavihku "Zbirke". Za dostop do interneta ponuja priljubljen brskalnik Opera Mini, ki je po vsem svetuura, pretvornik, program za pripomočke. Dober izbor ozadij. Vsak uporabnik bo lahko izbiral glede na svoj okus in barvo. Obstajajo slike narave, morskih rib, cvetja. Pri izbiranju številke se na dnu prikaže bela črta, kjer so prikazane številke. Pisava je precej velika, vendar več znakov, manj postane. Ko se na vrhu zaslona prikaže informacija o dohodnem klicu. Tam lahko vidite besedo "klici" in prikaže se številka ali ime naročnika.

  Komunikacije

  Za prenos podatkov sta za napravo Nokia 3120 Classic na voljo dva vmesnika. Prva je vodilna metoda (USB). Telefon je sinhroniziran s programsko opremo PC Suite in Windows Media Player s priključenim kablom. Drugi vmesnik Bluetooth. Naprava uporablja različico 2.0 z EDR. Lastnikom je na voljo 11 delovnih profilov. Hitrost prenosa datotek, sinhronizacija in povezava niso opazni. Vse deluje brez zrušitev, kar je značilno za pripomočke finskega proizvajalca.

  Konkurenti in analogi

  Nokia 3120 Classic na začetku prodaje je zahtevala približno 6.000 rubljev. Da bi razumeli, ali je ta vrednost upravičena, upoštevajte naprave, zaradi katerih je bil finski telefon neposredno konkurenčen. Glavni parametri primerjave so funkcionalnost in cena. Najsvetlejših konkurentov lahko imenujemo štiri modele: dva od njih iste blagovne znamke, ostalo - Sony Ericsson. Zasedajo pozicije v srednjem cenovnem segmentu. Sony Ericsson K800 ima številne nedvomne prednosti. Prvič, to je kamera in večopravilnost. Opisani model je bistveno slabši odteh parametrov. Druge značilnosti so skoraj enake. Toda v vrednosti vrednosti finski stroj je uspelo - razlika je 1000-1500 rubljev v korist Nokia. Sony Ericsson G502 ima svetlo in lepo obliko. Tudi proizvajalec je v napravi uporabil optiko samodejnega ostrenja. In seveda, vse isto večopravilnost. Čeprav je Nokia 6300 prišla v prodajo nekaj let prej kot 3120 Classic, bi lahko bila v konkurenci z njo. Prav je bil imenovan za vodilnega, saj je proizvajalec prvič izdal tanek (do leta 2006-2008 standard) telefon. Oprema nove naprave se ni spremenila, uporabljena je bila samo druga različica platforme. Definitivno je 6300 pozicioniran kot elegantna slikovna naprava, Nokia 3120 Classic pa je tipična "srednja nota". In zadnji svetli konkurent je Nokia 6120 Classic. Spomnimo se, da ta telefon ni pametni telefon, ki deluje na platformi Symbian. Cena obeh naprav je enaka, vendar je funkcionalnost slednjega precej višja. Druge razlike so zanemarljive.

  Demontaža naprave Nokia 3120 Classic

  V večini primerov, ko lastnik ne uporablja pokrova, se v telo telefona vdira prah, majhni delci peska in druge umazanije. To lahko povzroči okvaro. Da bi preprečili poškodbe, ki zahtevajo popravilo pristojbine, je potrebno očistiti. Demontaža naprave ne zahteva posebnega znanja, zato lahko prihranite denar s svojim delom. To bo zahtevalo orodje. Bodite prepričani, da uporabite izvijač in tanko, trdo kovinsko rezilo, kot je skalpel. Če delujete previdno, ga lahko zamenjatecelo običajna plastična kartica. Tak objekt je zelo primeren za odpiranje posebnih zaklepnih zapahov. Nadaljujmo z analizo:
 • Odstranite zadnji pokrov.
 • Odstranite baterijo, zunanji pogon kartice SIM.
 • Nežno odstranite sprednjo ploščo, pri čemer upoštevajte prisotnost plastičnih vijakov. Odprite ključavnice morajo biti zelo previdni, saj se zlahka zlomijo.
 • Odstranitev sprednje plošče, ki omogoča dostop do notranjega "polnila". Plošča se drži na vijakih. Skupaj 6. Ko odstranite zgornje štiri, lahko odstranite kovinsko ploščo, pod katero je priključek.
 • Sprostite priključek in odstranite zaslon.
 • Po teh preprostih manipulacijah je treba drgniti prah in sestaviti stroj v obratnem vrstnem redu.

  Ocene

  Po mnenju lastnikov naprava za funkcionalnost ne dosega cenovne kategorije 7000 rubljev. Bolj privlačna stane - največ 5.000 rubljev. Funkcije, ki so opremljene s telefonom, so osnovne. Privlačen dizajn, klasika. Pri uporabi je naprava preprosta in intuitivna. Hranite v rokah, nosite ga s seboj zelo priročno. Zvočnik govori za čist zvok. Med klicem se jasno sliši jezik govorca. Ovire, hrup, razpoke popolnoma manjkajo. Stereo dinamika tudi nima pripomb. Zvok dohodnega klica je dobro slišati tudi na najbolj glasnih mestih. Ocenite delo govornikov lahko štiri plus, to je nadpovprečno. Možnost vibracijskega signala ni popolna. Na svoji ravni ni dovolj močna. Na primer, v ženski torbici čutite ali slišitevibracije je praktično nemogoče. Komunikacija, kot vedno, na višini. Signal mobilnega operaterja je stabilen, napake so redke. Prednosti vključujejo tudi čas trajanja baterije in barvni zaslon. Vendar pa je kamera postala maščobni minus. O sprednji strani sploh ni smiselno govoriti, glavni pa je opremljen s šibkim modulom.

  Sorodne publikacije