Kdo je čarovnica in kaj lahko stori? Zanimivo o junaku računalniške igre

Witcher je junak računalniške igre, glavni lik serije knjig, obraz prihodnjih serij itd. Zdaj je težko najti osebo, zanima ga filme in igre, ki niso znane vesolju iz Sapkovskega dela. Nekdo je prebral serijo knjig poljskega avtorja, drugi del navijačev se je seznanil s prvimi deli iger v letih 2007 in 2012, nekdo pa se je potopil v fantazijski svet le z izhodom iz skrajnega dela divjega lova. V bližnji prihodnosti bo na to temo objavljena serija Netflixa. Zdaj, eden najprimernejših trenutkov, da spoznate svet, ugotovite, kdo je čarovnica in cenite igrice.


Izvor znaka

Za zdravljenje videza junaka je lahko več strani. Če se oddaljite od kanona igre in knjižnih serij, je čarovnik junak slovanske mitologije. Prvotno beseda "witcher" izhaja iz "čarovnice". Junak ima čarobne sposobnosti in se lahko spremeni v divje živali (volk, konj itd.). Vse čarovnice so razdeljene na naravne in izobražene. Za prirojeno je značilen majhen rep in obrnjen odsev v očeh. Naučeni čarovnik nima nobenih posebnih značilnosti z zunanjega vidika.

Začetki v knjigah

V romanu Andrzeja Sapkowskega o vprašanju, kdo je čarovnik, je podan nekoliko spremenjen odgovor, čeprav se izmišljeno vesolje ni oddaljilo od slovanske mitologije. V središču pozornosti knjige je samo en razum - Geralt of Riva. Na svetuSapkovsky, vse čarovnice so ustvarjene na nenaraven način - v mladosti, otroci izvajajo eksperimente s pomočjo mutacije, tako da dobijo magične sposobnosti in druge spretnosti. V prihodnosti učijo borilne veščine in ravnanje s hladnim orožjem. Tako postane čarovnik lov na pošasti. Svoje delo opravlja le za denar in raje ohranja nevtralnost v osebnih in političnih zadevah.


Običajno družinsko življenje ali delovno življenje v čarovnici se ne oblikuje. Prvič, vse čarovnice so nerodne, in drugič, navadni ljudje verjamejo, da predstavljajo grožnjo za prebivalstvo. Zato je odnos do njih zelo pristranski.

Knjige Wimacka

Andrzej Sapkowski je objavil serijo romanov iz devetih knjig, ki so izšle med letoma 1986 in 2013. Zunaj serije so bile napisane zgodbe »Cesta brez vrnitve« in »Nekaj ​​konca, nekaj se zaène«. Niso neposredno povezani z zgodbo o Geraltu, ampak predstavljajo zgodbo njegovih staršev. V središču knjige dogodkov - nad Giraltom iz Rive. Okoli njega bo veliko karizmatičnih in ključnih likov, ki se osredotočajo na glavno zgodbo. Poleg neprostovoljne udeležbe v političnih demontažah in običajnih naročil za pošasti, Geralt pomaga princesi Cyrus, ki je nepričakovana za otroke. Nehoteno dekle postane središče pozornosti za politike, posteljo čarovnikov in druge. Vse zaradi dejstva, da bo potomec princese sposoben napovedati usodo sveta. Geralt in čarovnik Jennifer sta postala njena rejnika in prenašala junakinosposobnost posedovanja meča in čarovniškega čarovništva. Skupaj z Geraltom Ciri postane glavna junakinja knjig. Poleg dveh omenjenih likov imajo knjige tudi veliko dobro obdelanih znakov: Zhovtets, Zoltan in drugi.

Svet knjig

Knjige Sapkovskogo, kjer imajo čarovnice pomembno vlogo, se zelo razlikujejo od običajne domišljije. Avtor postavi sodobnejši model človeškega vedenja v tradicionalni žanr kulise, ki ustvarja zanimivo kombinacijo. Zaradi tega se lahko bralec zlahka primerja s knjižnimi junaki, kjer čarovnice niso tuje človeškim občutkom in dvomom, svet vlada pohlepom, kjer je trčenje prebivalstva in ras, pa tudi vse politične zarote itd. Presenetljivo je - na prvi obravnavi se lahko zmedete v številnih rasah, organizacijah, državah in še bolj v njihovi interakciji (kdo s kom "prijatelji", ki urejajo zarote, itd.). Zaradi tega je za svet značilna ekstremna nestabilnost. Vsi ključni liki so na cevki pištole in se bojijo izdaje, umora, atentata. Avtor v ozadju vse nestabilnosti kaže, da je nemogoče razdeliti svet na "črno" in "belo". Vsa dejanja lahko razdelimo le na sive odtenke, tako da ni povsem pozitivnih junakov, v akcijah zločincev pa lahko najdete tudi osebno motivacijo in vzroke njihovih dejanj. Ni bilo v romanu brez svetle linije ljubezni s spletkami, s stalno potrebo po izbiri in celo z veliko humorja. Na splošno Sapkovskii v svoji knjigi prikazuje vse aktualne probleme, ki jih prepletajo z mitologijo in fantazijo,ki se pretaka v celovit izdelek. Leta 2010 je avtor napovedal nadaljevanje serije, saj ima nove ideje in ideje, ki jih je mogoče utelešiti v knjigi. Leta 2013 je izšel zadnji roman "Sanje sanj". Poleg glavne knjige je izšla tudi serija stripov iz 6 številk. Leta 2001 se je na romanu pojavil celovečerni film in serija, leta 2017 pa je bil uveden uradni razvoj televizijske serije za knjige. Zdaj je projekt v fazi pisanja scenarija in izbire igralske kompozicije. Andrzej Sapkowski je postal svetovalec pri svojem ustvarjanju.

Serija iger

Leta 2007 je poljski studio CD Projekt RED izdal prvi del serije The Witcher. V tistem času razvijalci niso imeli izkušenj pri ustvarjanju iger, zato je prvi del prejel dvoumne ocene. Sčasoma pa je igralna skupnost priznala igro vlog in postala klasika. Projekt je bil izdan v žanru Role Playing Game. Dogodki plotov se razvijejo takoj po koncu vrstice knjige. Igralec začne svojo pustolovščino v Caer Morhene - domu za vse čarovnice, kjer rastejo in se usposabljajo. Geralt je izgubil spomin, zato se bo moral spomniti in spomniti vse dogodke sam in s pomočjo prijateljev. Poleg te težave skozi igro boste morali rešiti uganko skupine Salamander in poiskati ukradene skrivnosti čarovnic.

Drugi del: Kings Killer

Serija se je leta 2012 nadaljevala z novim motorjem in novimi funkcijami. V tem času, razvijalci v lasti velik proračun inizkušnje, zato se je izkazalo, da je novost lepša in izpopolnjena. Vendar pa so bili vsi razvajeni vtisi slaba optimizacija na računalniku in pomanjkanje modov za čarovnice. Zgodba se začne po dogodkih prvega dela. Geralt še ni veliko vrnil spomina in po neuspelem poskusu atentata na kralja Fooltesa je postal njegov osebni skrbnik. Med naslednjo bitko na kralja, ki ga je napadel skrivnostni morilec v kaseti in zasleduje svoj cilj. Geralta so našli na kraju zločina, zaradi česar je bil obtožen atentata. Čarovnik ni pridržan v zaporu zaradi pobega begunca. Od zdaj naprej se začne iskati morilca Foltest.

"Divji lov"

Najbolj priljubljen in večji del serije Čarovnik je svet videl leta 2015. Ogromen prosti svet, boljša grafika v času izdaje in nadaljevanje najljubše ploskve z znanimi junaki. "Divji lov" je prejel nekaj najvišjih ocen v zgodovini industrije od večine izdaj in kritikov. Igra se začne z Belim vrtom, kjer se Geralt in Vesemir ustavita ponoči. Zaradi dogodkov v tej vasi morajo junaki ostati in pomagati prebivalcem, da se znebijo pošasti, in na poti, da vstopijo v trenutne razmere z vojno in stranmi. Na koncu poglavja se Geralt sreča z Jennifer, ki se začne z iskanjem Cyrusa. Vse "Divji lov" je vezano na zgodbo o Cirillu in njenih dogodivščinah. Na neki točki boste morali igrati za junakino. Geralt pa ostaja glavni igralec. V njegovem podjetju raziskujete velika mesta, pomagate ljudem, dobite službopolitiki, obiščite čudovit otok in še veliko več.

Povzetek

Zdaj veste, kdo je ta čarovnica in kje se sreča. Po tretjem delu igre, občinstvo ljubiteljev vesolja Sapkovskogo znatno razširil. Mnogi ljubitelji Witcherja so začeli brati romane Poljaka in se srečali tudi s klasičnimi deli igre Witcher. Če vas zanima zgodovina Geralta, kupite knjige ali namestite The Witcher!

Sorodne publikacije