Casio CDP-130 digitalni klavir: pregled, specifikacije, primerjave s konkurenti in pregledi.

Leta 2015 je Cacia uvedla nov izdelek na ravni digitalne klavirske linije, ki je zahteval nadomestitev ene izmed najboljših razpoložljivih rešitev, ki jih ponuja proizvajalec, znane kot CDP-120.

Dobro za boljše

Izboljšanje uspešnice med kompaktnimi elektronskimi klavirji je bila zastrašujoča naloga, toda japonska družba je vse ponovno presenetila z uvedbo Casio CDP-130. Digitalni instrument z 88 ključi s klavirsko tipkovnico ponuja vso funkcionalnost prejšnje različice, podvoji količino prenesenih zvokov in dodaja nove zanimive možnosti po še nižji ceni kot njen predhodnik. V tem pregledu so bile kršene glavne značilnosti 130. kompaktnega digitalnega klavirskega modela Cacia, v primerjavi s CDP-120 in drugimi priljubljenimi analogi.

Vsebina paketa

Elektronski klavir Casio CDP-130 stane 399 $ in vključuje naslednje dodatke:
 • pedal SP3;
 • napajalnik;
 • Lutka;
 • uporabniški priročnik.
 • Na voljo tudi za doplačilo:
 • pedal SP-20;
 • posebna omara CS-44P;
 • Trgovina SV-7VK velikosti 600x300h506 mm.
 • Oblikovanje

  Če pogledate digitalni klavir Casio CDP-130, je rahel občutek dejavu, kar lahko pojasnimo z dejstvom, da je podvozje skoraj identično CDP-120. Pravzaprav so ti glasbeni instrumenti uporabljali isto telo, tipkovnico invmesnik, tako da je pri primerjanju podatkovnih modelov eden ob drugem lahko zmeden.
  Kratica CDP v imenu modela pomeni "kompaktni digitalni klavir" in to ni pretiravanje. Z velikostjo 1322h286x129 mm in težo 108 kg je ena najmanjših in najlažjih naprav te vrste. Kompaktnost olajša prenos, na primer, na prizor ali v sobo za vaje. V kompletu je mladiček. Narejena je iz plastike in na žalost izgleda preveč poceni.

  Izdelek je na voljo v dveh različnih možnostih obdelave: srebro v Casio CDP-130 SR in črno v CDP-130 VC. Obe spremembi se lahko pretvorita v kos pohištva, če je nameščen na ustreznem stojalu CS-44P, ki se prodaja ločeno za 119 $. Pritrditev zagotavlja zadostno stabilnost. Zasnova je nekoliko nestabilna, vendar v praksi to ne povzroča težav. Za razliko od konkurenčnih modelov, stojalo ne vključuje pedal, zato ga morate namestiti ločeno. Glede na povratne informacije uporabnika, je pedal vključen zelo majhen in z lahkoto zdrsne pod nogami, zato priporočajo nakup dodatne možnosti.

  Orodje poganja zunanji 12-voltni napajalnik in porabi 18 vatov. Samodejno zaustavitev naprave lahko aktivirate, če je ne uporabljate pol ure.

  Značilnosti in učinki povezave

  Osnovni vmesnik Casio CDP-130 BK vključuje stikalo za vklop /izklop, nadzor glasnosti, predstavitveni način, večfunkcijski in 2 gumba za neposredno klavirsko izbiro alielektrični klavir, nov metronomski način, ki vam omogoča prilagajanje s hitrostjo, in posodobljen odsek reverb, ki vključuje zdaj in globlji model dvorane, ki je lahko koristen za obogatitev zvoka instrumenta. Druge napredne funkcije, kot so občutljivost na dotik, prenos, vgrajen procesor DSP za spreminjanje intenzivnosti odziva in globine zbora ter hitrost metronoma, lahko nadzorujete, pritisnite funkcijsko tipko želene beležke na tipkovnici.
  Na zgornji plošči pod platno in plastično mrežo je par 8-vatnih ovalnih zvočnikov velikosti 120 x 60 mm in drsnik za namestitev cevi, na zadnji plošči pa so na voljo izhod za slušalke, priključek za pedal, USB priključek za bakren priključek za povezavo z omrežno kartico. Druga vtičnica za slušalke za igranje štirih rok, žal, ni prisotna. Prav tako ni ločenega linearnega stereo izhoda. Za priključitev na mešalnik ali ojačevalnik potrebujete poseben adapter ali Y-kabel. Trojnega pedala ni mogoče priključiti. Čeprav USB vrata omogočajo uporabo glasbene programske opreme CDP-130 c v vašem računalniku, zapišete pesmi in nastavite digitalni klavir, za razliko od modelov Casio Privia in Celviano je to nemogoče. Uporabniki trdijo, da obseg akustike ni zelo visok, vendar je dovolj za domačo prakso. Zvok zvočnikov je nekoliko oster in centralno tehtan, prenaša omejen obseg in širino klavirja.

  Tambours

  Kot 120. model, digitalni klavir Casio CDP-130 uporablja klasično tehnologijoAHL tonski generator, ki omogoča predvajanje desetih vgrajenih glasov v primerjavi s petimi v CDP-120, ima enako število zvokov (48), ki hkrati oddajajo tone (polifonija). To uporabnikom omogoča, da igrajo kompleksne klasične odlomke, kot so gama ali arpeggi, s pritisnjenim pedalom. Ista funkcija je lahko uporabna pri predvajanju akordov v načinu prekrivanja, brez tveganja izgube zapisov.
  Poleg tega, kot je razvidno iz recenzij, podedovanih s tipkovnico CDP-12088, je polno velika klavirska tipkovnica s prilagodljivo kladivno mehaniko v veliko pomoč tistim, ki se šele začenjajo učiti osnov igranja klavirja in pomembnosti dinamike. sistem viseče mreže brez vzmeti, ki omogoča trši dotik za nizke note in enostaven za visoke vrednosti, enako kot za pravi klavir. Mnogim uporabnikom je res všeč dejstvo, da je možno določiti različne ključne občutke z izbiro ene od treh ravni ali celo izklopiti to funkcijo, če nekdo raje standardni odziv. To je odlično orodje, ki vam omogoča pravilno obvladovanje različne dinamike, ki jo ponuja klavir v bolj tihi ali glasni igri.
  Glede na številne kritike, kljub dejstvu, da klavir Casio CDP-130 pripada vstopni ravni in ima prenosno obliko, model ponuja realistično izkušnjo, ki je odlična ne samo za tiste, ki samo obvladajo igro na tem orodju, ampak tudi profesionalno za glasbenike, ki potrebujejo dober zvok za svoje koncerte, kompaktne in izjemno lahkedigitalni klavir.

  Posebne značilnosti

  Z uvedbo Casio CDP-130 so nekateri trgovci na drobno znižali cene starega CDP-120 tako, da so jih uskladili s stroški novega modela. Ali je vredno porabiti 399 $ za starejši izdelek, ki ponuja manj funkcionalnosti in tonov? Po mnenju uporabnikov je bolje vložiti denar v sodobnejši model, saj vključuje vse značilnosti CDP-120 poleg 5 glasov, metronom in novo odmevnost dvorane. Izbira starejše različice ni priporočljiva, razen če je njena cena bistveno nižja.

  CDP-130 in PX-130

  Stanje z elektronskim klavirjem Casio PX-130 je precej drugačno, kar je najboljša rešitev za srednje glasbene glasbenike in strokovnjake, ki ne želijo porabiti več kot 1.000 $ za velik potencial. Ta model ponuja najboljšo tipkovnico z 88 tipkami in 3 stopnjami občutljivosti na dotik za prilagodljivo mehaniko kladiva, zmogljivejšo tehnologijo tonskega generatorja (linearna morfija AiF s 16 odličnimi zvoki in 128-črkovno polifonijo) ter bolj privlačno kombinacijo možnosti in funkcij, ki omogočajo uporabniki še natančneje prilagajajo zvok svojega orodja in dobijo veliko bolj realistično izkušnjo. Seveda je RH-130 dražji (499 $) in ne vključuje sistema s tremi pedali ali pohištvene police (obe opcijski dodatki). Torej, če želite kupiti celoten paket, morate biti pripravljeni porabiti veliko več, kot bi lahko pričakovali.

  Analog iz Yamahe

  Večna konkurenca med družbami Cacia in Yamaha je povečala visokoVstopni digitalni piano bar je po kakovosti. V zadnjih letih je prišlo do številnih sprememb v funkciji poceni izdelkov, ki se nenehno razvijajo v veliko bolj profesionalna orodja. To velja za CDP-130 in Yamaha P-45: te naprave so se razvile iz prejšnjih modelov z dodajanjem številnih inovacij. Toda kateri digitalni klavir s 88 ključi je boljši za vstopno raven?
  Sodeč po sistemu za generiranje tonov, lahko Yamaha ponudi nekaj več zahvaljujoč stereo transkripcijskemu motorju AWM, ki je hitro postal industrijski standard in ponuja 64-bitno polifonijo (v primerjavi s 32 v P-35). Tako kot digitalni klavir, vam Casio CDP-130 Yamaha P-45 omogoča predvajanje desetih različnih zvokov odlične kakovosti po razumni ceni, čeprav je najboljši zvok seveda akustični klavir s stereo zvokom. Če vam je bolj všeč kakovost tipkovnice, potem lahko Cacio v zvezi s tem ponudi več. 88-ključna skalabilna kladivna mehanika CDP-130 je vsekakor boljša od P-45. Je manj hrupna in njena togost se zmanjšuje s progresivno spremembo, ki ustreza resničnemu instrumentu.

  Naj plačam? Čeprav so značilnosti elektronskih klavir boljše s prehodom na proračunski model Casio PX-130, ki zagotavlja občutljivost na treh ravneh, izbira ene izmed Yamahinih najdražjih naprav po ceni do 700 USD, kot je npr. , ker uporabljajo isto standardno kalibracijo kladiva GHS, kot pri pocenidigitalna orodja. Višje cene P-35 in P-45 so upravičene z več ekskluzivnimi funkcijami, ki omogočajo posnemanje vseh mehanskih zvokov tega klavirja. Med njimi je možnost, da se tipkovnica razdeli na dva ločena dela, kar je zelo koristno za učitelje, ki se želijo igrati s svojimi učenci, kot tudi podporo za pedal, ki je na voljo pri nakupu dodatnega modela FC3-A. Nobena od teh funkcij ni na voljo na Casio CDP-130 ali CDP-120, vendar spet lahko plačate 100 $ in dobite vse te funkcije v digitalnem pionirju PX-130.

  Zaključek

  Družba Cacia je izboljšala elektronski klavir vstopne ravni, razširila funkcionalnost prejšnjega modela in znižala njegovo ceno. Po mnenju uporabnikov, Casio CDP-130 ponuja 10 različnih glasov, lepa 88-ključna tipkovnica s kladivnim mehanizmom in veliko število načinov, vendar da bi bila naprava idealna rešitev za začetnike, bi moral proizvajalec dodati še nekaj drugih pomembnih funkcij, kot je podpora za polovični učinek. - Pritisnite pedal in enega od načinov vadbe. Kljub temu pa lahko v skladu s pregledom orodja sklepamo naslednje: klavir Casio CDP-130 je zagotovo eden najboljših glasbenih inštrumentov za leto 2015 za pionirje.

  Sorodne publikacije