Chevrolet El Camino: fotografije, specifikacije, ocene

Chevrolet El Camino (na sliki spodaj) - eden prvih hibridnih avtomobilov v zgodovini avtomobilske industrije, ki združuje praktičnost tovornjaka s statusom avtomobila. Avtomobilski trgovci v Združenih državah Amerike prikazujejo ta starinski model v svojih salonih v pričakovanju možne obnove njegove izdaje.

Prva generacija

Ameriški hibridi so bili predstavljeni leta 1958 kot odgovor na Ford Ranchero. Po govoricah, leta 1932, je avstralska kmetova žena pisala Fordovi tovarni in prosila za vozilo, na katerem bi lahko tedensko hodila v cerkev in ob ponedeljkih dostavljala živino svojega moža na trg. Ne glede na to, ali je res, ali ne, El Camino, leta 1959, je limuzina, ki temelji na Impali, postala interpretacija avstralskega modela, ki je videti dobro in nosi težke tovore. Proizvajalec je avto promoviral kot "najlepšo stvar, ki je kdajkoli izkoristila težko breme." Chevrolet je celo trdil, da se avto vozi in upravlja kot kabriolet, vendar deluje kot najbolj produktivna stvar na kolesih.

Blizu, vendar ne to!

Leta 1952 je glavni oblikovalec podjetja General Motors Harley Earle predlagal, da se razvije kupe-pickup. To se je zgodilo že dolgo, preden je Ford spustil Ranchero. Vendar pa se zdi, da je videz slednjega potisnil "Chevrolet" na akcijo, in leta 1959 je bil predstavljen "El Camino". Na žalost prviavtomobili, za razliko od Forda Feuerleina in Ranchera, niso bili dobro prodani in njihova proizvodnja je bila uradno ustavljena v šestdesetih letih.

El Camino se je vrnil na risalno ploščo

leta 1964, ko je podjetje Chevrolet predstavilo nov model, ki temelji na zasnovi Chevelleja, ki je bil bolj zanesljiv "Impala" in je bil ponujen v opciji Super Sport (SS). Razpon prenosov je ustrezal "Rukhi" in je sestavljen iz 2 6-valjnih motorjev vstopne stopnje (3179 in 3769 kubičnih centimetrov), 464 litrov VC zmogljivosti 19 in 220 litrov. z različicami v 250 ali 300 l. z Predlogi za prenos so vključevali 2-stopenjski avtomatski Powerglide, ročni Muncie, 3-stopenjski ročni in avtomatski TH350 /400.

V njegovem opisu "Chevrolet El Camino" je vroča palica imenovala pravi večnamenski avtomobil: lep videz in limuzina omogočata, da gre na kateri koli kraj, kjer vozijo na navadnem avtomobilu. Voznik ne bo nikoli občutil nevšečnosti - tudi ženske morajo biti zadovoljene.
Leta 1965 se je pojavila bolj produktivna različica z 327-milimetrskim motorjem s kapaciteto 350 litrov. ki je bil prav tako na voljo v Shevel, pod oznako L-79. Večina drugih pogonskih enot je bila dobavljena od leta 1964, vključno s 318 in 377-litrskim Turbo Thriftom, 195-močnim 464-litrskim Turbo-Fire V8 in 537-litrskim Turbo-Fire V8 z zmogljivostjo 250 in 300 litrov. z Leta 1966 je v liniji 325-375-močnih motorjev dodan V8 motor volumen 65 litrov. Nova fronta pločevine, podobno Rukhi, je postala značilnost El Camina leta 1966 in nova armaturna plošča z merilnikom hitrosti s horizontalnim skeniranjem. V standardni izvedbi je majhna notranjost klopi in gumatalna podloga iz osnovne linije Chevelle 300 in Custom je imel višji razred iz Chevelle Malibu s plišasto-vinilnimi ali preprosto vinilnimi sedeži in preproge ali opcijskimi Stratovimi sedeži.
El Camino je ponovil spremembo v stilu "Voroshachi" leta 1967, ko je dobil novo masko hladilnika, sprednji odbijač in trim. Bili so pnevmatski amortizerji, ki vozniku omogočajo, da kompenzira obremenitev. Ponudili so tudi opcijske kolutne zavore, tristopenjski Turbo prenosnik 400 in kompleksen volanski drog. To je bilo dobro leto za model druge generacije. Izdal je 2565 "El Camino" s 65-litrskim motorjem. Ta možnost je vključevala tudi Powerglide, Turbo-Hydro 400 ročni 3-stopenjski avtomatski ali 2 različici s 4-stopenjskim ročnim menjalnikom Muncie. Druge ponudbe vključujejo standardni 377-litrski Turbo-Thrift Six (140 KM) in 464-litrski Turbo-Fire V8 (195 KM) ali 536-litrski Turbo-Fire V8s (275 in 325 KM). .

Dnevi slave

Toda šele leta 1968 je "Chevrolet El Camino", ki je opravil popolno zunanjo obdelavo in prejel močnejši SS motor, sedel, glede na povratne informacije uporabnikov, svoje mesto v kultni liniji ameriških pickupov in tam ostal. konec šestdesetih in v sedemdesetih letih.

1970 LS6454 je opremljen z novim telesom A, motorjem s kapaciteto 7440 kubičnih metrov. cm, pred "Vorushachi" in sprednjimi parkirnimi lučmi "Monte Carlo", je bil na voljo v izvedbah z zmogljivostjo 360 in 450 litrov. z Avto je postal najbolj učinkovit "El Camino" (fotografija predstavljena v tem članku) do danes in je tako postala legenda.

Kratko pravilo

Do 1971Zvezni in zavarovalni predpisi so začeli svojo ofenzivo in omejili produktivnost večnamenskih avtomobilov, zmanjšali moč, kompresijo in splošno zaupanje v El Camino. Motor LS6 je trajal eno leto, leta 1972 pa se je model začel izdajati z motorjem Chevy V8, vključno z nevsiljivim 200jp 307. neosvinčenega goriva in oprijemljivih učinkov nadzora emisij. Posamezni žarometi so zamenjali dvojno in preoblikovali so masko hladilnika.
Leta 1972 so bile narejene majhne spremembe, vendar je moč še naprej upadala. V ponudbi motorja za 1971-72 je bilo 250-6 malih V8 enot 503 in 574 litrov ter 659 in 744-litrski V8. Moč teh motorjev leta 1971 se je gibala od 145 do 365 KM. Leta 1972 so bile meritve prevedene v "čiste" številke, ki so določene po vgradnji v avtomobil vseh naprav in krmilnih naprav. To je privedlo do dejstva, da je moč motorja padla na 110-270 litrov. z Pod blagovno znamko GMC Sprint je El Camino debitiral leta 1971. Model je bil ponujen z motorji in menjalniki, podobnimi Chevroletu. Avtomobili tega obdobja so delili zunanjo in notranjo opremo s Shevelom Malibujem, vključno s sedežno in talno oblogo.

Srednjeročna kriza

Nazadnje, leta 1973 je stil karoserije El Camino še vedno temeljil na šasiji "Voroshachi", revidiran in izdelana je bila najnovejša sprememba pobiranja. Po ocenahuporabniki, nekoč lahki in zmogljivi hitri avtomobili, so se spremenili v šibek in počasen umik z motorji V8 prostornine 574 in 743 litrov. V preostalih 1970-ih je bila ta različica malo spremenjena in ničesar ni dopuščalo, da bi nekdanji vrnil pickup. Leta 1974 je proizvajalec predstavil novo masko in predelavo v modelu Malibu Classic. Izbirno so bili na voljo motorji z zmogljivostjo 574655 in 743 litrov.
Model iz leta 1975, v katerem je bil vgrajen osnovni motor Inline-6 ​​z zmogljivostjo 105 litrov. s., prejel novo masko hladilnika in še en upad zmogljivosti. Glede na povratne informacije uporabnikov, kljub dejstvu, da je bil V8 še vedno uporabljen, je najmočnejši od njih v količini 743 litrov izdal le 215 litrov. z "El Camino Classic" leta 1976 so zaznamovali navpični stacionarni žarometi, vendar je temeljil na istem osnovnem modelu. Volumen 743 L ni bil več na voljo kot možnost ročnega menjalnika za V8. Poleg I-6574 in 655-litrskih motorjev V8, je Chevrolet dodal še 5-litrski 140-litrski motor. z Telo "Colonade" leta 1977 je zagotovilo vse "El Camino" vertikalne luči. Proizvajalec je zapustil 655-litrske motorje v pripravah na nastanek manj močnih modelov leta 1978.

Zadnja generacija

Ponovno, ko je iz "Malibuja" izposodila slog telesa, je sprememba iz leta 1978 ostala praktično nespremenjena, dokler njegova proizvodnja ni bila ustavljena leta 1987. "El Kamino SS" je izginil, prvič je zamenjal model Black Knight in nato Royal Knight. Leta 1982 je bila zadnjič videna z novo masko in štirimi žarometi. Čeprav so se motorji spremenili, ni bilo nič posebnega za tovornjake z A-karoserijo.

Nacionalni avtomobil

Zahvaljujoč skupnim prizadevanjem Chevroleta in Choo Choo Customs iz Chattanooge v Tennesseeju leta 1984 se je El Camino SS kmalu vrnil. Kot "Monte Carlo SS" in opremljen z identičnimi motorji V8 z močjo 190 KM in 5 litrov, proizvodnja se je preselila v Mehiko. V primerjavi z drugimi modeli je El Camino izšel relativno kratko, vendar je bil široko zastopan v kinu, na televiziji in glasbi, med ljubitelji avtomobilov pa je ostal kultna klasika. Ta avto nima stereotipnega voznika. Predsednik, kriminalec in kaskader ni slab začetek šal, ampak kratek, a prepoznaven seznam slavnih, če ne celo zloglasnih, pomembnih lastnikov: Bill Clinton, David Cores in Ivel Knivel, ki so leta 1964 nosili svoja motorna kolesa na belem El Caminu. Pogosto povezano z geslom Billyja Reya Cyrusa, umetnikovega "časa, časa, ure", ni presenetljivo, da je "El Camino" postal hit med izvajalci v državi. Alan Jackson je v lasti 1971 SS-454 in Dwight Yokam rad imenuje svoj čudovito izboljšan model 1978 za smeti.

Toy Story

Govori se, da je ustanovitelj Mattel, Elliot Hendler, opazil oblikovalca Harryja Bradleya El Camina na sedežu podjetja in poimenoval avto "vroča kolesa", ki je dala ime novi seriji Toy Cars Hot Wheels. Hkrati je bil tako navdušen nad avtomobilom, ki je vztrajal, da ga najprej sprostijo. Na voljo so različne tehtnice modelov El Camino Molded: 1/24 1/43 1/64 1/18 in druge.

Prenehanje proizvodnje

Leta 1987Letos je Chevrolet uradno ustavil proizvodnjo El Camino, in čeprav se je govorilo, da načrtuje nadaljevanje proizvodnje v letu 2016, cenejši uvoz pickupov iz Tajske je očitno raztrgal te načrte. Zdi se, da so kompaktni tovornjaki, kot sta Ford Ranger in Chevrolet S-10, ki sta zapolnili avtomobilski trg, izpolnili potrebo po neposredni zamenjavi modela. Mnogi "El Camino" se še vedno uporabljajo za vsakodnevno potovanje, nekateri - v različnih tekmovalnih tekmovanjih. Različica iz leta 1980 je najpogostejša med vsemi generacijami stilov karoserije, čeprav so modeli poznih 60-ih let najvišje cene in navdihujejo ustvarjanje večine kopij Hot Wheels, Matchbox in Johnny Lightning. Program Discovery Channel Monster Garage je model preoblikoval v dirkalni avto Slika-8, imenovan Hell-Camino (v članku je predstavljen foto avto). El Camino, 1986, uporablja Drift Team Bubba Drift kot edini drsni tovornjak. Nenavadno je, da se namesto ročnega menjalnika uporablja avtomatski menjalnik.

Obnova proizvodnje?

Govori se, da lahko General Motors vrne El Camino. Leta 1995 je imel GM koncept modela, ki temelji na univerzalni univerzalni Caprice, ki uporablja vmesno mrežo Impala SS v letih 1994-1996, ki je bila namenjena proizvodnji, vendar je bila zavrnjena v korist donosnih SUV vozil. General Motors v Avstraliji proizvaja avtomobil Holden Ute, ki zahteva nekaj manjših sprememb v ZDA. Po govoricah naj bi "Holden Ute" najprej vstopil v Združene države v obliki koncepta,in potem kot G8ST. Ampak morda je bila ta zamisel zavrnjena, ker Subaru Baja, edini pickup v ZDA, sploh ni prodal, po letu 2006 pa je bila njegova sprostitev prekinjena. Poleg tega je bil Pontiac GTO, ki ga je Holden proizvajal in izvažal v Pontiac, oddaljeno spomnil na Holden Ute, prav tako slabo kupljen in ponujen le 3 leta do leta 2006 z nadgradnjo platforme, na kateri je temeljil. Južna Afrika prodaja Chevroletov pickup Lumina Ute.

Pridi, vendar ne pozabljen

Kompaktni tovornjaki, opremljeni s servo volanom in klimatsko napravo, so bolj praktični in razkošni v primerjavi s svojimi predhodniki, Ranchero in Chevrolet El Camino. Lastnikova povratna informacija pravi, da so cenejši od hibridnih avtomobilov in tovornjakov, zato so lahko učinkovito tekmovali v praktičnosti, čeprav ne karizmi. Ikona avtomobila je pridobila nesmrtnost na cestah in na velikem platnu kot eno izmed legendarnih kultnih klasičnih vozil.

Sorodne publikacije