Seznam najboljših iger RPG od prve osebe na osebnem računalniku

RPG-i, ki se pogosto imenujejo samo RPG-i, so postali polni milijonov igralcev. To ni presenetljivo, saj dajejo priložnost za vstop v čarobni svet, kjer je nadaljnji razvoj ploskve odvisen od odločitev junaka. Samo vi se morate odločiti, ali bo vaš navidezni varovanec vitez v sijajnem oklepu ali postal grenak lopov. Ločeno, je vredno poudariti RPG od prve osebe, ki vam omogoča, da vidite vse, kar se dogaja v očeh protagonista in se res navadite na vlogo. Prav te igre so namenjene temu članku.

Kingdom Come: Deliverance

Navdušenje nad to RPG od prve osebe na osebnem računalniku se je začelo od njegove objave. In moram reči, da so za to obstajali objektivni razlogi. Razvijalci odločil, da bo projekt neke vrste odrešitve življenja v srednjem veku, in ne ustvarjajo drugo igro o zmaji in vilini, so že uspeli rodila vse. Tudi tu v vlogi protagonista ni standardna izbira, ampak sin navadnega kovača, ki je v volji dogodka sredi razburljivih dogodkov.


Poleg tega se Kingdom Come: Deliverance ponaša s kompleksnim, vendar še bolj zanimivim sistemom boja. Tu ne boste morali klicati sovražnika z miško. Samo pismeni trenutki in sposobnost napovedati sovražne ukrepe vam bodo pomagali zmagati v bitkah. Mimogrede, izbor bitk v igri je prav tako precej raznolik. V dvoboju boste morali sodelovati enako, kot tudi v soočenju med sovražnimi vojskami.

Serija Elder Scrolls

Verjetno najbolj prepoznavna RPGod prve osebe. Igre serije Elder Scrolls se razlikujejo po tem, da vam dajejo skoraj popolno svobodo delovanja. Ni nujno ali celo nezaželeno, da samo sledite zgodbi, saj je vredno, da se iz nje izpelje, saj takoj odkrijete veliko stranskih problemov, vstopite v zabavne situacije in se samo seznanite z zgodovino sveta iger in njegovih prebivalcev.


Še ena prednost TES je, da je v tej seriji veliko število navijačev. Mimogrede, ne sedijo neupravičeno, temveč občasno sprostijo igre za spremembo, ki jih korenito spreminjajo. Zaradi tega se bo zgodba, za katero se zdi, da se preučuje skupaj, lahko igrala z novimi barvami.

Bioshock Series

Namesto, ne RPG od prve osebe, in strelec z elementi igre vlog. Vendar pa se ne bi spomnili na to serijo, ki bi bila bogokletna. Čeprav je v Bioshocku poudarek na streljanju in drugih akcijah, gre za razvoj lika, nelinearno ploskev, odvisno od dejanj junaka, pa tudi parcele. Preprosto povedano, v tej igri so vse komponente visoke kakovosti RPG.
Drugič, kot katerikoli del Bioshocka potrebuje dušo, je to edinstveno okolje. Razvijalci fantazije lahko samo zavidajo, ker so v treh igrah, ki so se pojavile v franšizi, uspeli najprej poslati junake, da bi osvojili morske globine, nato pa so se premaknili v nebo. Na splošno, kontrast. No, in končno, mimo katerekoli igre iz serije, boste našli podrobne elaborirane znake. Vsaka od njih ima svojo zgodovino, katere razvoj je zelo zanimiv. To je malo verjetnopustite nekoga ravnodušnega.

Fallout 3 4 New Vegas

RPG igre na osebnem računalniku, ki govorijo o preživetju v postapokaliptičnem svetu. Serija Fallout, ne glede na njen del, je znana po svoji izčrpni zgodbi, sistemu za globok razvoj osebnosti in blagovni črni humor.
Na voljo vam bo ogromen odprt svet, poln uničenih mest, majhnih naselij, uveljavljenih preživelih, pa tudi prebivalcev, vključno z ljudmi, pa tudi mutanti, ki so bili izpostavljeni sevanju. V teh okoliščinah se razkrije glavni lik. Potem pa lahko pomaga, da pride v težave ali se obogati z uporabo svoje nemoči. Na srečo, igra vas ne omejuje na izbiro, tako da lahko preprosto delate kot slab fant, če želite.

Borderlands 1 2

Ponovno je seznam RPG-ov prve osebe dopolnjen z ne-običajnim predstavnikom žanra. V Borderlandsu boste morali resnično ustreliti veliko, vendar to nima škodljivega učinka na zaplet ali vlogo. Mimogrede, razvoj značaja v igri je nestandarden. Izboljšali boste lastnosti ali ne sposobnost junaka, ampak črpali eno ali drugo orožje. Mimogrede, obstajajo številne razlike v razvoju vsake pištole, tako da ne boste ostali brez spremembe.
Kar zadeva zaplet, je on, kot igre spadajo v ta žanr, nelinearna. Vsaka od vaših odločitev bo imela posledice, zato zelo skrbno sprejemajte odločitve. Poleg tega igra vzdržuje način sodelovanja, tako da bo razvoj parcele in prehod teh ali drugih lokacijodvisni ne le od vas, ampak tudi od vašega partnerja.

Serija Deus Ex

Morda najboljša RPG od prve osebe v kiberpunku. Če verjamete, da je igra v bližnji prihodnosti močno napredovala na področju modifikacij človeškega telesa. Namesto običajnih zobnih protez so prišli visokotehnološki vsadki, ki niso slabši od teh organov in jih včasih celo presežejo. Toda, kot se ponavadi dogaja, so se izumi, ustvarjeni v korist, spremenili v orožje.
V Deus Ex morate igrati za spremenjeno osebo. Razmnoževanje tu poteka kot namestitev ali nadgradnja vsadkov, kar odpira nove spretnosti. Hkrati pa preučevanje absolutno vseh sposobnosti ne bo delovalo, zato je vredno odgovornega pristopa k temu procesu. Poleg tega je igra znana po svoji variabilnosti. Torej, ena in ista naloga se lahko "na čelo", streljanje vse sovražnike, pridobivanje na želeno točko, ne pritegne pozornost, ali celo popolnoma prepričati svoje nasprotnike, z uporabo govornih sposobnosti.

Legenda o Grimrocku 1

Ta RPG od prvega človeka se odlikuje po tem, da tukaj potrebujete ne enega, ampak samo štiri junake. V vlogi ste zapornikov, ki so bili v najbolj neprijetni situaciji. Torej, v prvem delu znakov so postavljeni v zapor, ki je v središču gore, in v drugem junaku in popolnoma pade na skrivnostni otok.

Poleg standardnih komponent igranja vlog, kot so črpanje in iskanje opreme, ima Legend of Grimrock tudi uganke. Dobro se boste morali prebiti, reševati,vendar nagrada povsem upravičuje vsa vložena prizadevanja. Poleg tega, v igri lahko ne samo boj s številnimi pošasti, temveč tudi sodelujejo pri ribolovu, ribolovu, zakladu in lokacijo raziskav.

The Elder Scrolls Online

Se spomnite vsega, kar je bilo omenjeno v tem članku o seriji The Elder Scrolls? Velik odprt svet, zanimiva parcela, veliko različnih gostov in tako naprej. Zdaj pa si predstavljate enako, toda na lestvici za več igralcev bo to Elder Scrolls Online. Tukaj ste pripravljeni na velika dela, vendar večinoma ne boste sami, ampak v družbi z zvestimi tovariši. Poleg tega, tudi če vam ni všeč multiplayer projektov, bo TESO šel dobro kot kakovosten single. V zgodovini je zanimivo gledati, sodelovati in do neke mere celo vplivati. Poleg tega razvijalci redno dodajajo nove vsebine, zato se zgodba o igri razvije pred vašimi očmi.
Edina stvar, ki vas lahko prestraši je, da je projekt razdeljen na plačan način. Vsak nov dodatek boste morali kupiti, če želite sodelovati v vseh dogodivščinah.

Vampire: The Masqerade - Bloodlines

Eden izmed redkih iger vampirjev v prvi osebi. Igra se začne z nepričakovanim ugrizom, po katerem morate razumeti vse nianse nočnega življenja. Omeniti je treba, da so lokalnim vampirjem, za razliko od svojih knjig, in celo več bratov kinematografov, odvzete vse vrste slabosti klišejev, kot so strah pred križi, česnom in sveto vodo. Vendar jih sonce še vedno ubija.
Hero, ki je šele pred kratkim postal vampir, se bo moral naučiti v svoji novi vlogi, zato mu boste na vsak način pomagali na tej težki poti. V teku tečaja, boste opravili različne quests, ki, na srečo, se ne zmanjša za "prinašajo-ubiti", kot tudi spoznavanje novih. Posledično bo zgodba, ki se je začela precej banalno, prerasla v obsežen konflikt, v katerem imaš, seveda, ključno vlogo.

Nehrim

Težko je verjeti, vendar Nehrim ni igra z velikim proračunom, ki ga je razvil slavni studio, ampak le globalna sprememba za TES IV: Oblivion. Moram reči, da so ustvarjalci te RPG iz prve osebe poskušali slaviti in jo narediti popolnoma drugačno od izvirnika. Nehrim ima popolnoma drugačen sistem prenosov, izboljšano grafiko, svet, poln priložnostnih dogodkov in povsem netrivijalno ploskev. Kaj naj rečem, če vsak razvijalec ročno slikal, namesto da bi uporabil proceduralno generacijo. Poleg tega je celotno ozračje v Nehrimu precej temnejše kot Oblivion. Na primer, pri opravljanju enega od nalog boste morali pasti v suženjstvo in doživeti vse stiske ropskega življenja. Zgodba se vrti okoli želje ljudi, da ne slepo spoštujejo volje bogov, temveč samostojno dokončajo svoje usode.

Deus Ex: The Fall

Odlična RPG od prve osebe "Android". Padec je podružnica računalniške različice Deus Ex, prilagojene mobilnim napravam. Kljub temu je projekt popolnoma neodvisen in v nobenem primeru ne ponavlja izvirnika.
Dejanje igre poteka v enakem prepoznavno futurističnem okolju, zaplet pa je večinoma posvečenspremenjenih ljudi. Kot v originalni Deus Ex, boste našli zanimive naloge, zapletene situacije z različnimi možnostmi, kot tudi številne izdelane dialoge. Omeniti je treba tudi globok razvojni sistem protagonista, s katerim je mogoče uresničiti popolnoma različne možnosti dostave.

In še malo več o Androidu

Prav tako ne pozabite, da lahko na telefon s sistemom Android namestite tako imenovani emulator. To je poseben program, ki vam omogoča, da igrate igre na mobilni napravi iz različnih konzol in konzol. Na primer, tudi na starem pametnem telefonu bodo delale odlične igre iz PlayStationa 1 in celo zmogljive igre iz PlayStationa 2 in PSP bodo šle na močne modele. Z drugimi besedami, paleta RPG-ov od prve osebe ni omejena na tiste projekte, ki so se pojavili za Android.

Sorodne publikacije