Objekt ne podpira lastnosti ali metode Sign: vzroki napake in kako jo odpraviti

Pri delu s programskimi paketi na več ravneh, ki omogočajo poročanje ali izvajanje finančnih transakcij v obliki sledenja statusu računov ali spletnih plačil, je pogosto možno naleteti na pojav programske nesreče z izdajo sporočila, da nek objekt ne podpira lastnosti ali znak. Kaj storiti v takem položaju, ne vsi vedo. Vendar, če pogledate prednosti tega problema, se bo rešitev za njegovo odpravo za mnoge uporabnike zdela zelo preprosta.

Predmet ne podpira lastnosti ali metode Znak: bistvo problema

Končni rezultat je, da za zaupne operacije, povezane s finančnim (in ne samo) poročanjem, ko delajo na internetu zaradi varnosti, uporabljajo posebne digitalnih podpisov (Sign Cab), ki potrjujejo pristnost in zanesljivost načrtovanih ukrepov.
Napaka v napaki »Objekt ne podpira lastnosti ali metoda znaka« kaže, da je tak podpis napačen (kar je precej redka) ali varnostni sistem blokira zahtevani elektronski dokument ali vir, na katerem se nahaja. ali je zavrnitev dostopa povezana s trenutnimi nastavitvami brskalnika, ali pa sistem zaradi pomanjkanja vzpostavljene podpore ne more izvesti posebnih skriptov, ki so potrebni za odpiranje dokumenta.

To so glavni vzroki za neuspeh. Osredotočili se bodo na njih. Virusni vpliv razumevanjaRazlogi niso upoštevani, ker je tako jasno, da bi moral uporabnik sam nadzorovati sistem. O tem se ne razpravlja.

Onemogoči varnostni sistem

Če želite odpraviti napako v napaki »Objekt ne podpira lastnosti ali Sign method«, je najprej treba hitro izklopiti standardni protivirusni program, ki je nameščen v sistemu. V vsaki tovrstni programski opremi je ta funkcija na voljo.
Običajno je dovolj, da preprosto uporabite meni PCM (z desno tipko miške kliknite ikono programa v sistemski vrstici, kjer je dovolj, da izberete varnostno prekinitev za 10 minut, po kateri lahko vidite, se odpre zahtevani dokument.
Poleg tega lahko dostop blokira vaš požarni zid Windows. Prav tako mora biti onemogočen in preveriti, ali je na voljo dostop.
Če te stvari ne delujejo, napaka »Lastnost ne podpira lastnosti ali metoda« izgine, mesto morate postaviti na seznam protivirusnih izključitev in izvesti iste nastavitve v požarnem zidu, vendar že za aplikacijo brskalnika, ki se uporablja v sistemu. celotna pot do izvršljive programske datoteke.

Spreminjamo lastnosti brskalnika

Kot kaže praksa, se ta napaka v večini primerov kaže samo v domačem brskalniku Windows Internet Explorer. Če pogledate lastnosti brskalnika, v katerem je konfigurirana večina nastavitev, je enostavno videti, da je raven varnosti privzeto nastavljena na »nadpovprečno«. Uporaba tega parametra je v večini primerov popolnoma neutemeljena.

V tem primeru lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da nastavite stopnjo zaščite s posebnim drsnikom (fader) na položaj "pod povprečjem".
Opozoriti je treba na podpiranje potekajočih scenarijev in elementov ActiveX, za katere varnostni del zahteva dovoljenje za omogočanje. Prosimo, upoštevajte, da če obstajajo vzorci dodatnih storitev Mail.Ru, "sošolci", ali kaj podobnega, jih je treba odstraniti, vendar se ne smejo uporabljati v ta namen, zaželeno je, da ne boste imeli oddelka programov in komponent sistema Windows, temveč uporabiti posebne pripomočke. Z naprednimi funkcijami (iObit Uninstaller, Revo Uninstaller, itd.)

Uporabljamo drug brskalnik

Če Internet Explorer ne prinese rezultatov, ni nič lažjega, kot da poskusite odpreti zahtevani dokument v drugem programu.
Zdaj je veliko brskalnikov (Chrome, Firefox, Edge, Opera itd.) Kaj točno je programski izdelek, ki ga uporabljate, ni tako pomembno. Če je dostop prejet vsaj v eni od njih, je že zapisano, da z IE ni vse v redu, problem pa ni v digitalnem podpisu.

Počisti predpomnilnik in piškotke

Če odpiranje dokumenta ne bo mogoče in v tem primeru morate najprej odpreti osnovne nastavitve in popolnoma izbrisati vse predpomnilnika, piškotke in zgodovino obiska.
V tem primeru je v katerem koli programu poseben meni, ki je odgovoren za obdobje, določeno za obračun. Za zvestobo je najbolje izbrati možnost "Za celotno obdobje" ali "Od"obisk ". Končno lahko popolnoma ponastavite nastavitve na prvotno stanje (funkcija Reset) z odstranitvijo vseh zgoraj navedenih elementov in shranjenih podatkov.

Posodabljanje ogrodja .NET z ročno registracijo komponent

Še ena od glavnih vprašanj je morda pomanjkanje, napačna namestitev ali staranje določene platforme .NET Framework, brez katere nekatere skripte in izvršljivi spletni programčki. nemogoče.
Če želite namestiti posodobitev (ki je, mimogrede, tudi če je nadgradnja omogočena v centru za nadgradnjo, ni vedno nameščena samodejno), je najbolje, da se obrnete na Microsoftov uradni vir in prenesete namestitveno distro iz razdelka za prenos in nato ročno zaženete namestitev. V nekaterih primerih tudi po integraciji platforme v sistem pravilno uporabo ni vedno mogoče. To je lahko posledica napak samega operacijskega sistema, ki lahko iz lastnih razlogov blokira samo registracijo nekaterih dinamičnih knjižnic, ki so odgovorne za izvajanje JavaScript in Visual Basic jscript.dll in skripte vbscript.dll).
V tem primeru boste morali ročno registrirati skozi ukazno vrstico, ki se izvaja s skrbniškimi pravicami, ki uporablja ukaz regsvr32, in prostor za imena potrebnih knjižnic, kot je prikazano na zgornji sliki. Če pa se operacijski sistem sam ne zruši, takšna dejanja morda niso potrebna.

Sorodne publikacije