Kako odpreti urejevalnik registra sistema Windows 7 in zakaj ga potrebujem?

S pojmom sistemskega registra je znak daleč od vsakega uporabnika. Večina (in jih ne potrebujejo) ne predstavljajo vedno, kaj je to, za kaj se uporablja, kako odpreti urejevalnik registra Windows 7 ali drugega sistema, kaj storiti z urejanjem ključev, itd. In žal, ker pogosto brez prilagajanja Vnosi ne morejo spremeniti nekaterih parametrov ali aplikacij po meri.

Kaj je register in zakaj je potreben

Ko govorimo o registru operacijskih sistemov Windows, morate jasno razumeti, da ima program samo urejevalnik. Sam register je posebna in precej obsežna zbirka podatkov, ki vključuje informacije o vseh komponentah sistema, ali so gonilniki naprav namestili programe (in skupaj z operacijskim sistemom) ali njihovo konfiguracijo.

Ta baza podatkov je potrebna najprej za pravilno delovanje operacijskega sistema in programov, da ne omenjam, da lahko celo znova omogoči delovanje sistema pri kritičnih napakah samo z obnovitvijo registra. Nekateri verjamejo, da je varnostna kopija shranjena in da je ključ do okrevanja. To ni res. Tudi sistemske datoteke in mape, tako rekoč, nimajo veliko opraviti z njihovim "računovodstvom". Vendar pa si poglejmo, kako odpreti urejevalnik registra Windows 7, ki je tam in kakšne ukrepe lahko izvedete s tipkami.

Lokacija ključev in vnosov registra

Obstaja en vidik, s katerim večina uporabnikov sploh ne pozna. To je lokacija datotek na trdem disku.
Kje je urednikRegister v sistemu Windows 7? Datoteka, ki je odgovorna za njeno odpiranje, se nahaja v mapi System32. Toda zapisi iz oči uporabnikov so skriti. To je imenik System Volume Information. Če ga želite prikazati v katerem koli upravljalniku datotek, morate omogočiti prikaz skritih map in datotek.

Kako odpreti urejevalnik registra Windows 7 s klasično metodo

Kar se tiče urejevalnika, je v najenostavnejšem primeru uporabljen meni Run, ki uvaja ukaz regedit.
Ampak tukaj je ena "vendar". Dejstvo je, da zagon urejevalnika zahteva samo skrbniške pravice. V nasprotnem primeru se ne bo zagnal ali pa bo urejanje prepovedano (kar je povsem naravno, saj lahko uporabnik vnese nepopravljive spremembe v sistemskih nastavitvah).

Kako se prijaviti v urejevalnik registra Windows 7 s klicem izvršilne datoteke

Z administratorskimi pravicami ni vse tako preprosto. Dejstvo je, da tudi v operacijskem sistemu Windows 7 zagonska vrstica s pravicami skrbnika morda ni vedno prikazana. V tem primeru bo sistem izdal sporočilo, da uporabnik nima ustreznih pravic dostopa.
Kako odpreti urejevalnik registra Windows 7 v tem primeru? Moraš iti v imenik System32 korenske mape sistema, poiskati zagonsko datoteko (regedit.exe) in jo odpreti z desnim klikom na možnost zagona v imenu skrbnika. V večini primerov ta pristop deluje na vseh ravneh, vendar je včasih (zlasti za omrežne terminale) dostop prepovedan. V najpreprostejši situaciji boste morali vnesti skrbniško geslo za omrežje in če se bo zagnalto se zgodi točno na omrežju, in računalnik nima trdega diska, tukaj ne bo nobenih trikov.

Ali bi bilo treba urediti

To vprašanje je precej sporno, saj za razliko od drugih urednikov, kjer se spremembe lahko prekličejo ali ne shranijo, takšne številke ne gredo skozi sistemski register. Brisanje ključa ali zapisa ni mogoče preklicati. Tudi če zaprete urejevalnik, vas sistem ne bo pozval, da shranite spremembe.
Tako je veliko uporabnikov, ki so prvič naleteli na urejanje, pogosto namesto želenega rezultata (na primer, ko so naključno izbrisali tiste, ki bi jih bilo treba urejati), prepuščeni problemu, ki ga Windows preneha delovati. Zato morate le taka dejanja opraviti, če imate ustrezno znanje. Toda tudi začetno usposabljanje ne more zagotoviti, da uporabnik, ki sledi navodilom posebej "pametnih" strokovnjakov, ki objavljajo svoje objave na internetu, ne bo naredil sistema kritičnih sprememb. Hkrati pa je vredno pozoren na trenutek, ki se na začetku operacijskega sistema Windows nanaša na register. Več vnosov in tipk je daljši. Ročno odpravljanje napačnih ali zastarelih vnosov ni priporočljivo. Bolje je uporabiti posebne optimizacijske programe, ki imajo modul za čiščenje in defragmentiranje registra. To naj bi bilo preprostejše in varnejše. Med vsemi optimizatorji lahko ločeno razporedite programe, kot so ASC, CCleaner, Glary Utilities in nekateri drugi. Vsaj urejajooptimizirati in defragmentirati register zelo zanesljivo in varno. In nobenih zrušitev po intervenciji teh appletov v sistemu ni opaziti.

Sorodne publikacije