Napaka, povezana z datoteko XINPUT1_3.dll: kaj je ta napaka in kako jo odpraviti?

Za navdušene igralce se pri izvajanju sodobnih računalniških iger včasih ukvarjate z dejstvom, da se igra ne začne, ampak se na zaslonu pojavi sporočilo, da programa ni mogoče zagnati (ni XINPUT1_3.dll). Kakšna je ta napaka in kako jo odpraviti na najpreprostejši način, bo zdaj prikazana.

Manjkajoča dinamična knjižnica XINPUT1_3.dll: Kaj je ta napaka?

Ta neuspeh, v precej visoki meri, spominja na podobne napake, povezane s pomanjkanjem ene ali več dinamičnih knjižnic v platformi, ki zagotavlja izvedbo same igre.

Ker skoraj vse sodobne igre poleg močne "železne" opreme resnično potrebujejo podporo za katero koli multimedijsko platformo, odsotnost posameznih datotek v samem kompleksu in lahko povzroči takšne napake. To velja tudi za knjižnico XINPUT1_3.dll. Kaj je ta napaka?
Ta napaka programske opreme se nanaša na platformo DirectX (ponavadi se pojavi v deveti različici namestitve ali pri namestitvi posameznih komponent nad višjo spremembo). V sporočilu o napaki je priporočljivo, da ga popravite: "Poskusite znova namestiti program." Toda ta program spet ni na seznamu. To je razlog, zakaj večina uporabnikov takoj hiteti, da ponovno namestiti igro, čeprav je samo v redu z njo. Težave veljajo za DirectX in samo zaradi težav z datoteko XINPUT1_3.dll. Kaj je ta napaka? Prvič, tudi Mangopomanjkanje knjižnice ali njena škoda (vključno z virusnim vplivom, ko protokol vnese sama datoteka v karanteni) ali staranje (nedoslednost različice datoteke nove spremembe programske opreme).

Tako obstaja dva načina za rešitev tega problema: poiščite želeno datoteko in jo vključite v sistem ali pa v celoti namestite celotno platformo.

Napaka XINPUT1_3.dll, kaj storiti? Ročno iskanje in prenos datotek.

V prvem primeru, kot je že jasno, morate najti želeni predmet na internetu in ga prenesti v računalnik. Vendar pa je v tem primeru treba biti zelo previden, saj ni izključeno, da prenos knjižnice dvomljivih virov ne bo dodal virusa uporabniku (razen če je zlonamerna koda že vgrajena v knjižnico) ali po naključju v brskalnik ne namesti dodatne navigacije plošče in promocijski programčki. Toda predpostavimo, da je uporabnik našel »čisto« spletno mesto in prenesel datoteko od tam.
Nato morate premakniti predmet XINPUT1_3.dll. Windows 7 ali novejši, odvisno od arhitekture, vključuje namestitev datoteke na dve različni lokaciji. Za 32-bitne operacijske sisteme, imenik System32 za 64-bitne različice, imenik SysWOW64 (obe mapi v korenu sistema sta glavni imenik Windows).

Komponenta za registracijo

Ampak samo nakladanje in premik knjižnice na pravo mesto ni omejeno na primer. Tudi po tem se lahko ponovno pojavi napaka, kar kaže na težave s komponento XINPUT1_3.dll. Kakšna napaka inzakaj se prikaže sporočilo, ker je datoteka tam, kjer bi morala biti? Dejstvo je, da Windows sam ne more določiti take komponente samo zato, ker ni bila registrirana v sistemu, kar pomeni, da je Windows preprosto ne vidi v datotečni strukturi.

Na tej stopnji je potrebna registracija. To lahko storite v ukazni vrstici ali iz ukazne mize Zaženi, ki mora biti zagnana kot skrbnik. V bistvu je uveden sam ukaz za registracijo resvr32, po katerem se postavi prostor, ki mu sledi uvedba imena knjižnice s pripono. V tem primeru ima naslednjo obliko: regsvr32 xinput1_3.dll. Uporabite lahko dodatne atribute za registracijo, zlasti ko prvič vnesete regsvr32 in regsvr32.exe, vendar to ni obvezen pogoj.

Ponovna namestitev ali nadgradnja platforme DirectX

Vendar zgoraj opisana metoda ne zagotavlja popolnega jamstva, da se bo igra izvajala brez napak in napak. Pravzaprav lahko pride do novih zrušitev, povezanih z drugimi komponentami DirectX. Ali je lažje ponovno namestiti platformo, še posebej, ker je deveta izdaja popolnoma zastarela? Če želite namestiti od Microsofta, lahko prenesete celotno distribucijo in jo sami namestite.
Vendar pa je bolje uporabiti poseben spletni namestitveni program, ki bo platformo namestil v spletnem načinu praktično brez udeleženčeve udeležbe in hkrati posodobil vse komponente paketa. Mimogrede, to je s pomočjo nove namestitve novejše različiceTežava je v tem, da so nekatere zastarele igre neodvisno namestile komponente devete spremembe DirectX-a nad novejšo (čeprav je moral teoretično najprej določiti, da je na računalniku nameščena novejša različica).

Katera metoda dati prednost?

Sklepna ugotovitev je torej sama: ni nujno, da se vključi v samostojno iskanje, prenos in registracijo knjižnice, čeprav zaradi nevarnosti takšnih dejanj, in takoj posodobiti celotno platformo na dejansko različico. To je varnejše in lažje. Poleg tega s tem pristopom lahko ubijete dve ptici: problem in posodobite platformo.

Sorodne publikacije