Android Pay: kako deluje in kako ga uporabljati?

V zadnjem času, maja letos, so se Rusi lahko seznanili s tehnologijo brezkontaktnih plačil na telefonih, ki delujejo pod operacijskim sistemom Android. Glavni konkurenti Apple Pay in Samsung Pay so se začeli pred šestimi meseci, vendar je ogromna pokritost naprav, ki podpirajo Android Pay, lahko igrala na Googlovi roki in ji pomagala pridobiti novo občinstvo. V tem članku bomo preučili novo aplikacijo za pametne telefone Android. Kako Android Pay deluje, kako drugačen je od konkurentov, ali je varna za uporabo in kakšne težave ima uporabnik s storitvijo.


Sistemske zahteve

Za začetek je vaša naloga, da ugotovite, katere naprave uporabljajo Android Pay. Zahteve Googla niso previsoke. Vaš telefon mora imeti čip NFC (za plačila) in Android 4.4 (za namestitev programa Android Pay). Zdi se, da je vse preprosto, vendar dejansko obstajajo številne omejitve, ki vam lahko preprečijo vklop Androida:
 • Prvič, storitev deluje samo na tistih pripomočkih, ki delujejo pod uradno programsko opremo (razvijalci in zbirke majhnih zbirk niso podprti). .
 • Drugič, obstaja seznam pametnih telefonov, ki ne morejo vključevati Android Pay. To je Nexus 7 Elephone P9000 Galaxy Opomba 3 Galaxy Light in S3.
 • Kar zadeva terminale, je tukaj vse preprosto. Za plačilo je primeren kateri koli terminal, ki podpira PayPass ali PayWave. Takšni terminali so nameščeni v skoraj, celo ne najbolj prestižnitrgovina ali prodajno mesto.


  Katere banke in kartice delujejo?

  Tako kot pri drugih plačilnih sistemih se je Android Pay začel s samo delom bank, ki poslujejo v Rusiji. Na srečo, med njimi so vse najbolj priljubljene institucije, ki so v veliko povpraševanje: "Raiffeisen Bank", "Ruski standard", "Roketbank", "Otvoritev", Oschadbank, "Tin'koff", številne druge, manj znane organizacije in plačilne storitve iz "Yandex" " Stanje s trgovinami ni slabše. Skoraj vse priljubljene trgovske mreže so pokazale zanimanje za novo tehnologijo in se zavezale, da bodo podpirale njeno delo. To je povsem naravno, saj ta ista omrežja že delajo z Appleom in Samsungom.

  Kako se povezati?

  Na katerih telefonih je bil obravnavan Android Pay, je treba to storitev povezati. Če ste že plačali za eno od Googlovih storitev in povezali bančno kartico z Google Računom, jih boste našli na seznamu tako, da namestite aplikacijo Android Pay. Če ni vezanih kartic, boste morali sami vnesti vse podrobnosti. Uporabite lahko vgrajen skener za kreditne kartice, vendar je pogosto narobe s številko (ni jasno, zakaj Google ni uspel predstaviti tehnologije). Preden dodate kartico, se prepričajte, da ste nastavili geslo na vaši napravi, sicer bo Android Pay naredil napako in preprečil, da bi se kaj zaračunalo. Ko je zemljevid dodan, ga je treba preveriti. Kartico lahko preverite s pomočjo SMS-a ali tako, da pokličete tehnično podporo banke in potrdite, da kartico povezujetemobilnega plačilnega sistema. Za potrditev boste prejeli 30 rubljev, a čez nekaj časa se boste vrnili.

  Varnost

  Podatki o kartici so shranjeni na Googlovih strežnikih in na njih varno šifrirani. Za plačilo se ne uporabljajo vaše resnične podrobnosti in posebej oblikovani niz številk - žetoni. To ne pomeni, da delo zahteva stalno povezavo s strežniki. Ne, žetoni so ustvarjeni na strežnikih, nato pa so naloženi na vsako ločeno napravo in tam shranjeni, dokler ni opravljeno plačilo. V Appleu in Samsungu so žetoni shranjeni v ločenem fizičnem prostoru, kar močno poveča raven varnosti. Plus, Android Pay, tako ali drugače, bo zahteval dostop do interneta, ko naprava zmanjka žetonov, kar je pomembna pomanjkljivost. Za vsak nakup boste morali bralniku prstnih odtisov vnesti geslo, ključno kodo ali prstni odtis (vse je odvisno od tega, kateri način varovanja se uporablja na vašem telefonu). Če je katerikoli način blokiranja onemogočen, bodo vsi podatki, ki se nanašajo na vaše bančne kartice, uničeni. Če je bil pripomoček izgubljen ali ukraden, lahko na daljavo izbrišete podatke o povezanih karticah. Na splošno ne bi smeli skrbeti za varnost.

  Kako deluje storitev Android Pay?

  Pri delu s terminali in plačilom nakupa za znesek ali manj, je dovolj, da vklopite prikaz pripomočka in ga dodate na terminal. V primeru večjih količin morate vnesti geslo ali uporabiti prst na senzorju prstnih odtisov. ZaUporabite lahko tudi pametne urice za bujenje. Android Pay deluje v fizičnih prodajnih mestih in na spletu. Mnogi ljudje sploh ne gredo v trgovine in kupujejo na spletnih straneh ali aplikacijah, Google pa je zaskrbljen zaradi uvedbe tehnologije. Za delovanje sistema Android Pay na spletnem mestu je potrebna podpora lastnika tehnologije. Kupec mora najti gumb z zelenim robotom in besedo "plačaj" in klikni nanj. Takoj zatem bo preusmerjen na samo aplikacijo, kjer bo, tako kot pri plačilu v resničnem življenju, potrebno odstraniti ključavnico in potrditi operacijo. Na tem mestu bo celotno spletno mesto ali aplikacija takoj razumelo, da je naročilo plačano in ga bo naredilo.

  Možna vprašanja

  Najbolj priljubljeno vprašanje, ki se je pojavilo na spletu po uvedbi plačilnega sistema, je "zakaj Android Pay ne deluje na Xiaomi." Problem res obstaja in vsi lastniki kitajskih pripomočkov so naleteli nanj. Da, program Android Pay ne deluje v sistemu Meizu. Razlog za to je mednarodna programska oprema, ki jo uporabniki uporabijo za prevajanje jezika vmesnika v ruski jezik. Drug problem, s katerim se soočajo uporabniki, je vrnitev izdelka. Dejstvo je, da bo žeton, ki skriva vaše podatke, shranjen samo za en terminal, da bi se vrnil, boste morali iskati ta določen terminal.

  Promocije in popusti

  Začetek vsakega plačilnega sistema spremljajo popusti in promocije, ki so namenjeni spodbujanju storitev v množicah in ljudem vsaj enkrat poskusijo. Od znanih današnjih delnic, vrednih 50% popusta na potovanje vMoskva v podzemni železnici. 50% popusta na plačilo vozovnic Aeroexpress in enak popust za nakup kateregakoli burgerja v Burger King fastfood mreži. Deluje vse na ta način - plačate polno ceno za vozovnico ali katerokoli drugo postavko in za nekaj časa vam je na kartici vrnjena polovica zneska. To pomeni, da v odsotnosti potrebnega zneska za uporabo promocije ne bo delovalo.

  Kako vklopiti Android plačilo na zlomljenem telefonu?

  Lastniki nekaterih naprav, ki imajo nestabilno ali vdrto različico operacijskega sistema, so naleteli na številne težave pri vnosu podatkov bančne kartice. Dejstvo je, da Google (iz varnostnih razlogov) prepoveduje uporabo finančne programske opreme v katerem koli sistemu Android, ki ni prvotni. Težavo je mogoče rešiti s prevaro programa Android Pay. Če želite to narediti, morate od nje skriti informacije o zlomnem sistemu. Za začetek boste potrebovali pripomoček Magisk Manager, ki vam bo omogočil namestitev in posodobitev programa Magisk. Ko odprete Magisk, poiščite Magisk Hide in ga aktivirajte. Ponovno naložite pripomoček in znova vklopite upravljalnik Magisk. Videli boste seznam programov, ki lahko skrijejo dejstvo vdora. Poiščite Android Pay in disconnect. Ko to storite, znova zaženite napravo in znova poskusite uporabiti plačilni sistem. V vsakem primeru preverite, ali Android Pay deluje s telefonom (morda Magisk ne bo pomagal).

  Namesto zaključka

  Torej, kaj imamo? Še en plačilni sistem, ki se je začel prepozno ali res vreden izdelka, ki bi bil privlačen ljudem?Nasprotno, druga, ker lahko njeni oboževalci Google enakovredno tekmujejo z Appleom in Samsungom (z dejstvom, da Android Pay deluje na obeh napravah iz Googla samega in napravam Samsung) brez težav. In ljudje sami so pripravljeni na nov korak v tej smeri. Bančne kartice so priročne, vendar je mlajša generacija veliko bolj verjetno, da ima pametni telefon v svojih rokah, zato bo lažje plačati s pomočjo njega. Pomembno vlogo so imeli tudi popusti, morda se bodo promocije ponovile, zanimanje uporabnikov pa se bo že dolgo aktivno ogrevalo. Prednosti storitve:
 • Veliko število naprav, ki delajo z Android Pay.
 • Različne možnosti varstva pri obračunavanju.
 • Popusti in promocije.
 • Potrebe po storitvah:
 • Ne dela na zlomljenih napravah.
 • Plačilni žetoni so shranjeni samo na Googlovih strežnikih.
 • Sorodne publikacije