Fashion Portal 2 ali kako podaljšati življenje drugih iger

"Portal 2" - legendarna računalniška igra iz studia Valve. Igra z veliko črko, ki zajema misli milijonov igralcev po vsem svetu. Odlična zgodba, odličen motor in logične rešitve za naloge na vseh ravneh - za vse to je igro hitro ljubil igralce iz vsega sveta. Fashion Portal 2 je moral podaljšati življenjsko dobo igre, vendar se to ni zgodilo. Vendar so še naprej živeli z drugimi igrami.

Priročen portal

Portal ali portalska pištola - potreben igralni objekt vseh iger portala. Kot že ime pove, to ni orožje. Njena pištola je bila imenovana le pogojno. Gre za prenosno napravo za ustvarjanje portalov na posebnih portalnih površinah. Načelo naprave je zelo preprosto. Z desno tipko miške kliknite računalniško miško, ki odpre teleporter, ki ne vodi nikamor. Povezan mora biti z drugim barvnim teleportom, ki ga je mogoče odpreti s klikom na levi gumb miške. Oba portala sta povezana. Z enim od njih bo znak prišel iz drugega. Tudi v pištoli je bil izdelan manipulator z ničelno energijo. Če je lažje govoriti, potem je to tudi "Gravipuška". Ni tako kot slavni Half Life 2, ampak tudi zelo zanimivo.


Na podlagi načela delovanja te pištole in na podlagi njene interakcije z igralnim svetom je zgrajena celotna ploskev igre.

Neuspešni modding

Moda v portalu 2 se ni nikoli uporabila. Za to obstaja veliko razlogov. Najprej je nemogoče spremeniti koncept te igre. Če dodate sovražnike in orožje, bo to popolnoma drugačna igra.Dodajanje nove zgodbe prav tako ni smiselno, saj je v igri samo konstruktor ravni. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite svoje uganke in se igrate na tistih lokacijah, ki so jih ustvarili drugi igralci.

Univerzalni koncept

Vendar pa koncept portalne naprave popolnoma sodi v katerokoli drugo igro, v kateri fizični motor omogoča takšno interakcijo s svetom. Nenadoma se je izkazalo, da prisotnost portala ne pokvari igre drugih žanrov, ampak, nasprotno, jih dopolnjuje, širi priložnosti. To je privedlo do dejstva, da so ustrezne spremembe začele dodajati portalno napravo v različnih igrah.

"Mainkraft"

To je zelo obetaven peskovnik z ogromnim potencialom. Mod Portal 2 "Maincraft" se tako dobro prilega, da je postal osnovna sprememba za tisoče uporabniških zbirk. Dejansko, ki imajo tako pištolo v igri s programiranim svetu - to je kul. Vedno se lahko takoj vrnete v bazo, razložite inventar in prav tako hitro vrnete na kraj pridobivanja virov.

Sorodne publikacije