Kako povečati sistemski pomnilnik za Android? Pomanjkanje sistemskega pomnilnika "Android": kaj storiti?

Veliko lastnikov pametnih telefonov in tabličnih računalnikov se pogosto sprašuje, kako povečati sistemski pomnilnik na Androidu. Problem je, da morate jasno razlikovati pojem tipov spomina. Razmislite o nekaterih možnostih.

Pomanjkanje sistemskega pomnilnika "Android". Kaj storiti v najpreprostejšem primeru?

Najbolj žalostno je, da uporabnik ne razume vedno razlike med spominom sistema in operacijskim sistemom.
Sistemski pomnilnik, kot je že jasno, je notranji pogon, kjer je nameščen operacijski sistem, brez katerega naprava preprosto ne bo delovala. RAM je odgovoren za delovanje sistema, če ne dostopa do pogona v času izvajanja dejanja.


Tako lahko naredimo dvojni zaključek o tem, kako očistiti sistemski pomnilnik na Androidu. Obstajata samo dve možnosti: ali izbrišete datoteke iz vgrajenega pogona ali dokončate procese, ki porabijo preveč sistemskih virov. Praviloma večina uporabnikov običajno shrani grafiko in video, ne da bi sploh razmišljala o tem, kje sistem vrže datoteke. Toda privzeto je notranji pogon, ne SD kartica. In ne gre za prelivanje predpomnilnika in zgodovino obiskov v brskalniku (začasne datoteke za hitre strani za prenos tudi zavzemajo veliko prostora). Zato je zelo vprašanje, kako počistiti sistemski pomnilnik na "Android", sprva zmanjšuje odstranitev "smeti". Ampak daleč ne vsak lastnikpametni telefon ali tablični računalnik ve, kje jih išče.


Kje so datoteke, ki jih je treba izbrisati?

Običajno programi ustvarjajo svoje lastne imenike v notranjem razdelku. To zadeva predvsem socialne mreže, kot je VK, ali programe, kot je Viber. Na notranjem nosilcu so pregledani elementarno (dovolj, da namestite kateri koli upravljalnik datotek ali uporabite sistemska orodja).
Še slabše, če se shranjevanje zgodi v drugi mapi. To je običajno DCIM. Tam sem se moral napiti. Obstaja veliko poganjkov. Vprašanje, kako povečati sistemski pomnilnik na Androidu, je mogoče rešiti prav s to metodo. Vendar to ni vse.

Program ostaja

Kako dodati sistemski pomnilnik Androidu? Zato izbrišite preostale datoteke iz programov, ki so bili odstranjeni. Kolikor lahko ugibate, to ni tako enostavno. Nekateri elementi se lahko naložijo s sistemom, tudi v preostali različici. In tu lahko storite brez odstranjevanja nepotrebnih programskih izdelkov. To lahko storite na dva dokazana načina: ročno odstranite s pomočjo sistema ali pa prosite za pomoč pri posebnih pripomočkih. Prva možnost je bolj zapletena, ker si uporabnik vedno ne predstavi natančno lokacije nameščenega programa. Drugi način je veliko boljši, saj lahko nekateri programi samodejno očistijo sistem brez sodelovanja uporabnikov.

Sistemski pomnilnik na Androidu se je iztekel: sistemska orodja

Zdaj se dotaknemo vprašanj optimizacije neposredno. Prva stvar, ki jo potrebujeteČe želite to narediti, govorimo o reševanju problema, kako povečati sistemski pomnilnik na Androidu, da izbrišete datoteke za smeti.
Če želite začeti, pojdite na nastavitve, izberite želeno aplikacijo in popolnoma počistite predpomnilnik. Kot je jasno, lahko taki predmeti na notranjem pogonu izposojajo veliko prostora. Če uporabnik pogosto uporablja internet, morate tudi počistiti predpomnilnik brskalnika in izbrisati začasne datoteke z zgodovino obiskov.
Nadalje, v vprašanju, kako povečati sistemski pomnilnik na Androidu, lahko ponudimo drugo rešitev, ki je prenos nekaterih datotek na pomnilniško kartico. Običajno, ko prostor postane nezadosten, sistem sam predlaga prenos slik, glasbe in videa na izmenljivo napravo. Če morate to narediti ročno, je najbolje, da namestite kateri koli datotečni upravljalnik in ga uporabite (to bo veliko lažje).
Druga tehnika, ki vam omogoča povečanje količine pomnilnika, je premikanje nameščenih uporabniških aplikacij na pomnilniško kartico (pod pogojem, da naprava podpira ta način). To lahko storite neposredno s sistemskimi orodji v razdelku za aplikacije, vendar je najlažje namestiti aplikacije, kot je App2SD (AppMgr II). Prav tako ne pozabite, da je treba predpomnilnik aplikacije premakniti tudi na izmenljivo napravo (običajno imenik obb v imeniku Android). Če ne želite uporabiti aplikacije za prenos programov na zunanjo napravo, boste morali dobiti potrdilokorensko desno Samo v tem primeru lahko govorimo o uspešnem zaključku prenosa.

Izboljšave optimizacije

Nazadnje, da ne bi obravnavali veliko stvari v ročnem načinu, je priporočljivo, da imate na vozilu program Optimizer. V Googlu Play lahko najdete veliko takšnih stvari.
Najbolj znani so programi, kot so CCleaner, Clean Master, AVG TuneUp, DU Speed ​​Booster, Advanced Task Killer in drugi. Njihova prednost je v tem, da so sposobni ne samo očistiti sistemski pomnilnik, temveč tudi optimizirati "RAM" z razkladanjem nepotrebnih procesov. Z drugimi besedami, eno potiskanje lahko popolnoma optimizira sistem.
Najbolj radikalen način povečanja pomnilnika lahko imenujemo odstranitev dodatnih programov, ki so vključeni v standardni sklop sistema. Res je, da to zahteva korenske pravice. Če na primer uporabnik ne uporablja aplikacije Google+, zakaj je ne shranite na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku z mrtvo težo? V standardnem setu je veliko takšnih programov.

Povzetek

Tukaj na splošno vse to zadeva nekatere možnosti za povečanje količine notranjega pomnilnika, hkrati pa celovito sistemsko oskrbo. Kakšen način uporabe je rešil lastnik samega pripomočka. Toda s praktičnega vidika je priporočljivo, da namestite ustrezne pripomočke za optimizacijo, da ne boste ravnali z vsemi postopki sami. Poleg tega so lastna sredstva sistema v teh zadevah precej omejena. Zato sklepamo o ustreznosti namestitve posebnih avtomatiziranih programov.

Sorodne publikacije