Televizija se je prekinila - kaj storiti? Kako poklicati telemasters na hišo

V sodobnem svetu so se ljudje vedno bolj navadili na različne vrste udobja. Na primer, dovolj je, da pritisnete samo en gumb na daljinskem upravljalniku, nato pa lahko uživate v gledanju različnih filmov ali televizijskih oddaj. Kljub temu se zgodi, da televizor ne deluje ali pa so v njegovem delu napake: slika izgine, zvok je razpokan in tako naprej. Takšni problemi se zdijo precej običajni, zato se z njimi lahko boriti. O tem, kaj storiti, če se televizor pokvari, preberite nadaljevanje.

Na kaj naj se opozori?

Tako kot pri vsaki drugi elektronski napravi lahko tudi televizorji ne uspejo. Sploh ni pomembno, da imate ultramoderni model z možnostjo dostopa do interneta ali starega sovjetskega "štorklja". Težave pri delu lahko opazimo tudi pri najbolj znanih blagovnih znamkah.


Imenovani proizvajalci zagotavljajo jamstvo za svoje izdelke, ki v povprečju trajajo od dve do tri leta. V zvezi s tem je popravilo televizorjev razdeljeno na dve vrsti:
 • post-garancija;
 • garancija.
 • Garancija je bolj ali manj jasna - napravo morate samo pripeljati v trgovino, kjer ste jo kupili, nato pa jo poslati na popravilo v servisni center na stroške proizvajalca. Toda na post-garancijski servis je vredno ustaviti bolj podrobno. Kje popraviti televizor, če je potekel garancijski rok? Kateri servisni center je najbolje zaprositi za pomoč? Ali pa mordaAli bo ceneje kupiti novo enoto? Če na televiziji ni signala - kaj storiti? Razumimo.


  Pogoste napake

  Če imate televizor navzdol, se ne mudi, da naletite na servisni center ali pokličete čarovnika do vašega doma. Poskusite se sami lotiti problema.
  Obstaja celoten seznam tipičnih okvar, ki so značilne za vse modele te naprave. Tu so samo najpogostejši izmed njih:
 • Televizor je prenehal z vklopom - povzroča težave z enoto za optično branje ali napajanjem pretvornika.
 • Na TV-ju je zvok in ni slike - problem z matrico, žarnico ali inverterjem.
 • Noben kanal ni vklopljen - napaka v upravljalni enoti, procesorju ali daljinskem upravljalniku iz televizorja.
 • Utripanje zaslona je okvara hladilnega sistema ali osvetljevalne svetilke.
 • Linije na zaslonu - težave s transformatorjem, video procesorjem, matrico, video ojačevalnikom ali enoto za skeniranje.
 • Ni zvoka - zvočna kartica je prekinjena ali ni v stiku s povezovalno zanko.
 • Ovire na zaslonu - Poškodovana antena, kabel ali samo noben signal na televizorju.
 • Kaj storiti, če ena izmed barv izgine? Razumite težave z barvnim modulom, čipi, stiki, ploščo ali video ojačevalnikom.
 • Televizor ne vidi nobene naprave za povezavo - težave z modulom Wi-Fi ali vrati.
 • Do danes je bila večina modelov blokiranih, to pomeni, da je celotno nerazvito vozlišče zamenjano z novim. Na primer, če uimate nekaj težav z enim od mikroprocesorjev na zvočni kartici, potem čarovnik ne bo prestregel procesorja in zamenjal celotno ploščo.

  Izhod matrike

  Če ima vaš televizor zvok in ni slike, potem je celoten primer v matriki, ki ne more normalno prikazati informacij. Praviloma se to zgodi po mehanskih poškodbah, ki so posledica nepravilnega prenosa televizorja. Odprite pokrov naprave in pregledajte površino matrice za poškodbe. Tudi majhna razpoka lahko povzroči izgubo slike. V tem primeru je rešitev za takšen problem s pomočjo popravila v servisni center lahko nedonosna, zato je vredno razmisliti o zamenjavi televizorja v celoti.

  Poškodba ali odmik matrične zanke

  Če vaš televizor ne prikaže slike, vendar je bila zaznana poškodba matrike, naprava morda ne bo mogla sprejeti zahtevanega signala iz procesorja za delovanje. Za prenos podatkov in povezavo matrike z oblikovno enoto ali krmilno ploščo ustreza posebni zanki. Je precej nežen in tanek, tako da lahko tudi rahli sunki med prevozom ali nepreviden udarec povzročijo, da se odklopi. V tem primeru boste morali televizor popolnoma razstaviti, potem pa preverite celovitost in povezavo zanke. V primeru premika je dovolj, da ga preprosto ponovno priključite na ploščo. Če je zanka poškodovana, jo bo treba zamenjati z novo. Lahko ga kupite v kateri koli specializirani trgovini za majhno ceno.

  Napaka pretvornika

  Včasih televizor slike ne prikaže, ker osvetlitev zaslona ne deluje pravilno. Naloga osvetlitve je preoblikovanje informacij iz matrike v sliko. Ta postopek ustreza velikemu številu LED-žarnic, kot tudi lastnim pretvornikom moči.
  Napaka enega elementa vodi do tega, da se osvetlitev ozadja ne zažene ali se po nekaj sekundah delovanja preprosto ugasne. V skladu s tem matrika pošlje signal in ne vidimo slike. V tem primeru lahko strokovnjak zamenja ali celo popravi osvetlitev televizorja. Tovrstno delo se šteje za precej zapleteno, zato ga lahko obravnavajo samo dejanski strokovnjaki.

  Katere televizorje je treba popraviti?

  Odkar je bila moda že davno izšla črno-bele televizije, jih večina mojstrov ne bo vzela za popravilo. Pred njimi niso bile najdene nove podrobnosti, pred tem pa so se pojavili pogoji delovanja. V primeru okvare je najbolje, da kupite novo napravo ali jo poskusite popraviti sami. Sodobne televizorje, ki so že izdali garancijsko obdobje, smiselno poskušajo popraviti, vendar je ta postopek zaradi visokih stroškov delov lahko precej drag.
  Če nimate zadostnega znanja in veščin za popravilo televizorjev, bo najboljša rešitev, da vprašate strokovnjaka za pomoč. To lahko storite na dva znana načina: pokličite telemajter doma ali napravo pripeljite v servisni center.

  Popravila v studiu

  Očitno priVsako mesto bo imelo servisni center ali delavnico za popravilo gospodinjskih aparatov in različne elektronike. Podoben postopek je lahko precej drag, vendar učinkovit. Če nimate zadostnega znanja o strukturi in načelih elektronike, se morate zagotovo obrniti na servisni center. Kateri studio naj izbere, če imate TV navzdol? Kje je mogoče čim prej popraviti televizor? Več o tem preberite v nadaljevanju.

  Izbira studia

  Če je televizor zlomljen, morate najprej najti seznam vseh mest telemasterja. To lahko storite z oglasi v časopisih ali na internetu. Podjetja, ki se že dolgo ukvarjajo s storitvami popravil, imajo popoln opis svojih dejavnosti. Vendar pa morate biti pozorni ne samo na to, kako dolgo je podjetje na trgu, temveč tudi na storitve, ki jih opravlja. Prav tako ni odveč brati recenzij. Ni potrebno pričakovati le pohvalnih besed za obravnavo ene ali druge organizacije. Nekateri med njimi v svojih poskusih oglaševanja svojih storitev sami pišejo monotone komentarje o odobritvi.
  Nekateri servisni centri za popravilo gospodinjskih aparatov ali elektronike so specializirani samo za nekatere blagovne znamke televizorjev (LG, Samsung itd.). Najbolje bi bilo, da se obrnete na to podjetje, ker bo popravilo določene blagovne znamke veliko boljše, saj imajo mojstri ozko specializacijo, ki popravlja določeno znamko televizije. V skladišču takšnih delavnic je skoraj vedno veliko število rezervnih delov, kar je pomembnoskrajša čas popravila, ker vam ne bo treba čakati na potrebne podatke.

  Cena in garancija

  Televizijska popravljalna podjetja skoraj vedno zagotavljajo pisno garancijo za uporabo naprave. Vendar, preden se obrnete na tak servisni center, je priporočljivo, da pokličete in pojasnite vse podrobnosti o obdobju popravila, garancijo za delo gospodinjskih aparatov po popravilu in stroške storitev. Treba je omeniti, da nobena samoupravna delavnica vam ne bo vnaprej povedala, kakšni so pogoji in stroški popravila. Če želite začeti, boste morali priskrbeti diagnostično televizijo, katere stroške plačate na kraju samem. Šele po tem, ko čarovnik pregleda napravo in odkrijejo vse težave, kot tudi stroške prihodnjega popravila. Ne pozabite, da je cena novih delov lahko precej visoka, zato bo včasih ceneje preprosto zamenjati televizor z novim. Značilno je, da pritožba na druge delavnice ne zmanjša stroške popravila, tako da tvegate samo porabiti približno 500 rubljev za diagnozo.

  Pokličite teleplayer doma

  Nekatera podjetja ali zasebni strokovnjaki omogočajo klic čarovnika v hišo za diagnostična in popravila. Takšna storitev bo zelo koristna, če je vaša enota velika in neprimerna za prevoz.

  Kaj morate vedeti?

  Klicanje telehistorja v hišo je lahko zelo poceni, saj bo za udobje potrebno dodatno plačati. Pred prihodom je priporočljivo zbrati čim več informacij o vašempripomoček za lažje delo profesionalca. Če čarovnik poskrbi za svoj ugled, ga bo zanimalo kakovostno popravilo, zato vprašajte lastnika nekaj vprašanj. Priporočljivo je vedeti naslednje:
 • katere težave so se pojavile;
 • število let delovanja;
 • ​​
 • vrsta televizorjev (plazma, LCD, cineskop);
 • model in izdelava naprave.
 • Po zbiranju teh informacij bo lahko specialist začel diagnosticirati in najti razčlenitev. Ne oklevajte, da se odpovete storitvam, če se izkaže, da so popravila previsoka. Dejstvo, da ste poklicali čarovnika v hišo, ne pomeni, da ste se že dogovorili za opravljanje storitev.

  Popravila garancije

  Ali je bil televizor pokvarjen? Kaj bi moral narediti lastnik, da bi popravila popolnoma brezplačna? Prvič, če ima naprava še vedno garancijsko obdobje, je v nobenem primeru ne poskusite popraviti sami. Praviloma je na pokrovih poseben pečat. Če je njegova celovitost zlomljena, potem nihče ne bo izvajal popravil pod garancijo. Kdo ve, kaj ste navijali in poskušali popraviti televizor z lastnimi rokami?
  Ne smemo pozabiti, da popravila po garanciji niso izvedena po mehanskih poškodbah. To je, če ste kupili novo plazmo včeraj, in danes je padla in prenehala delovati, potem jo morate popraviti na lastne stroške. Nepošteni strokovnjaki lahko zavajajo potrošnika in ga obtožijo, da je prekinil televizijo. Najpogostejše zlorabe:
 • majhne praske na telesu;
 • napetost skoka (šttransformator);
 • nepravilno delovanje. Ne pozabite, da lahko zaprosite za pomoč v najbližjem organu Rospotrebnadzorja za neodvisno preiskavo. Kot pravilo, tudi najmanjši namig o možnih težavah z zakonom hladi plamene takšnih "samodelkinyh" in bodo sprejeti za popravilo. Vendar pa za to morate pokazati ne samo garancijsko kartico, ampak tudi škatlo iz naprave, zato ne mečite na noben način. Prav tako ne pozabite, da lahko podaljšate eno in isto televizijo pod garancijo večkrat. Strokovnjaki bodo po popravilu namestili nov pečat, vendar se garancijska doba v tem primeru žal ne nadaljuje.

  Koristni nasveti

  Nekaj ​​pomembnih nasvetov za ljudi, ki so zlomili televizor:
 • Naprave ne vklopite takoj po popravilu, zlasti v hladnem vremenu. Dajte mu nekaj ur, da stoji v zaprtih prostorih, da se ogreje.
 • Če na televizorju ni zvoka, je verjetno zvočna kartica pokvarjena. Stroški takšnega dela so relativno poceni, zato se bodo popravila najbolje izvajala sama.
 • Če vas zanima, kateri kabel za televizor je boljši, je priporočljivo, da raje izberete rusko blagovno znamko RG-6. Centralno jedro bakra z debelino 1 milimetra zagotavlja dolgotrajno delovanje.
 • Če na televizorju nimate slike, je verjetno v matriki. Njeno popravilo je mogoče opraviti v okrogli količini, zato je lažje kupiti nov televizor.
 • To je verjetno vse. Posvetujte se samo s preverjenimi servisnimi centri in ne pozabite na kakršno koli poškodbomogoče odpraviti sami, če ga je treba razumeti v njem.

  Sorodne publikacije