Kaj naj storim, če telefon zmočim? Koristni namigi in nasveti

Verjetno je vsaka oseba vsaj enkrat v življenju spustila telefon v vodo. V večini primerov se takšna pustolovščina konča poredna. Za novo napravo morate iti v trgovino. Toda, ali je tako slabo, da se zdi na prvi pogled? Strokovnjaki dajejo dobre nasvete za pomoč pri rehabilitaciji naprave.

Nasvet # 1

Kaj naj naredim, če zmočim telefon na dotik? Najprej ga takoj izklopite. Manj časa bo porabila za vodo, večja je verjetnost, da bo deloval še naprej. Mokrega telefona ne morete vključiti - lahko pride do kratkega stika.

Nasvet # 2

Takoj, ko se telefon izvleče iz vode, je priporočljivo, da odstranite vse odstranljive dele, če je mogoče. Govorimo o bateriji, škrbinah pristanišč, slotih (v pametnih telefonih) itd. Če je primer lahko razumljiv, ga lahko odstranite. To bo preprečilo kopičenje vlage na notranjih vezjih.


Nasvet # 3

Ne smemo pozabiti na SIM in pomnilniške kartice. Preden napravo postavite v suho stanje, jo morate odstraniti. Pomembno je, da vse dele obrišete s prtičkom ali mehko krpo. Po razpršitvi na papirnato brisačo na dobro prezračevanem mestu.

Nasvet # 4

Kaj naj storim, če svoj zvočnik potopim v telefon? Nekateri uporabniki priporočajo, da se posuši s sesalcem. Razstrelite del približno 20 minut. To bo pomagalo odstraniti ostanke vode, če so že ušli v notranjost. Vendar pa moramo biti pripravljeni zamenjati govornika znovo Najpogosteje po namakanju zacne vzdihniti in hripati.

Nasvet # 5

V nobenem primeru ne smete uporabiti sušilnika za lase za sušenje pripomočka. Celo hladen zrak je lahko škodljiv. Preprosto potisne globjo kapljico vode, tako da lahko zlahka prodrejo v čip. In to bo povzročilo okvaro elektronskih delov. Po tem se telefon ne more obnoviti.


Številka odbora 6

Uporabnih lastnosti riža ni mogoče podcenjevati. To ni le hranljiv proizvod, ampak tudi hlapen izdelek. Vas zanima, kaj storiti, če boste mokri telefon? Potrebno je pripraviti posodo takšnih velikosti, da bo naprava tam prilegala. Spustite se z rižem. Napravo potopite vsaj 2-3 dni. Ne mudi se. Riž počasi absorbira vlago, vendar je učinkovit. Edina stvar, ki jo je treba narediti je, da se občasno obrnemo. Če ni riža ali samo ne verjamete v njegove lastnosti, lahko uporabite silikagel. Ta vpojni material je vstavljen v čevlje za absorpcijo vlage. Ta gel zdravi boljši riž. Z vklopom telefona boste potrebovali čas vsako uro, preverjanje, ne kopičenje na površini kapljic vode. Če so, potem bodo morali znova obrisati kovček s papirnato brisačo. Po tem postopku telefon ponovno potopi v silikagel.

Nasvet # 7

Kaj naj storim, če zmočim telefon? Najprej izpolnite zgoraj navedene zahteve. Po tem lahko napravo postavite na okensko polico, kjer prodrejo sončni žarki. To je potrebno za sušenje globokih odprtin. Vendar pa je pomembno, da spremljate telefonni preveč vroče. To lahko poškoduje nekatere dele.

Nasvet # 8

V razstavljenem stanju mora biti telefon sušen vsaj 24 ur. Potem ga morate natančno preučiti, zlasti priključke, predelke in druge votline. Ko se prepričate, da ni vlage, lahko namestite baterijo in jo vklopite. Zaželeno je poslušati, če so v notranjosti ohišja zunanji zvoki, kot je npr. To pomeni, da nekateri deli ne delujejo pravilno.

Nasvet # 9

Telefon namočite? Ne vklopi? Kaj storiti? Vse zgoraj opisane metode so že preizkušene, vendar to ne pomaga? Glavna stvar - ne izgubite samokontrole. Najpogostejši razlog je prazna baterija. Pred povezovanjem v omrežje se prepričajte, da je telefon popolnoma suh. Ponovno mora biti omogočen prej kot v 5-10 minutah. Če naprava ne daje znakov življenja, potem samo servisni center.

Sklep

Torej, kaj storiti, če je bilo že povedano, da je bilo omočeno telefon. Zdaj, v zaključku, več priporočil:
  • Zaželeno je, da kupite poseben "reševalni" komplet za naprave, v katerih je dobil vlago.
  • Če telefon "potopi" v slano vodo, je treba obrisati stike, na primer z alkoholom. Za te namene lahko uporabite čisto svežo vodo.
  • V nobenem primeru se telefon ne more priključiti na polnilnik po namakanju.
  • Baterije ne izpostavljajte daljšemu segrevanju.
  • Nezaželeno je razstaviti napravo brez spretnosti.Vprašaš, kaj naj narediš, če boš zmočil telefon? Za zaupanje tega podjetja strokovnjakom.
  • Sorodne publikacije