Ford Focus 2: pregledi, opisi, lastnosti, prednosti in slabosti

Ford Focus 2 - zelo priljubljen avto v Rusiji. Ta stroj pripada segmentu C. Serijska produkcija druge generacije "Focus" je trajala sedem let. Zadnja kopija je bila izdana leta 2011. Kljub prenehanju proizvodnje je avtomobil še vedno v povpraševanju med vozniki. Naj kupim ta avto na sekundarnem trgu? Mnenja o Ford Focusu 2, tehničnih specifikacijah in še več - v članku.

Oblikovanje

Ta model je bil na voljo v več telesih:
 • limuzina s štirimi vrati.
 • Hatchback s tremi vrati.
 • Hatchback s petimi vrati.
 • Navzven, avto izgleda precej lepo - recimo pregledi. Ampak, da izstopajo iz potoka na tem avtomobilu ste verjetno ne izkaže. Spredaj - dinamična silhueta z bademastimi žarometi in odbijačem. Vetrno steklo rahlo vstopi v streho.
  Razpoznavna značilnost "žarišča" druge generacije - mišičnih lokov. Avtomobilu dajejo bolj značilen videz. Glede na opremo lahko tu namestite 15 ali 16-palčna kolesa. Ampak ljubitelji stylinga uspejo voziti in na 18-palčnih pogonih.

  Ali obstajajo težave s telesom pri Ford Focusu 2?

  Pregledi lastnikov pravijo, da se sčasoma začne korozija v bližini pragov in skritih vratnih odprtin. Čeprav proizvajalec sam trdi, da je telo pocinkano. Najverjetneje je bilo pocinkanje izvedeno s hladno metodo. Prav tako se začne pojavljati rjaven pokrov prtljažnika pod pokrovom. Zdaj o kakovostipremaz za barve in laki. Lak je zmožen mumljati in nereda. To je še posebej opazno v mestih "peskanje" - sprednji odbijač, rob pokrova in pragovi. Mnogi lastniki razbijejo palico, ki gre od grajske ličinke do ključavnice kapuco. Ta del je izdelan iz plastike in ne vzdrži obremenitev. Novi grad stane okoli 65 dolarjev. Toda lastniki se ukvarjajo z bolj ekonomično možnostjo - namestitvijo jekla iz Ford Mondea.

  Salon "Ford Focus 2": opis in vtis

  Notranjost je okrašena skromno in brez pregibov: okrogli zračni deflektorji in stari radio z navigacijo. Presenetljivo je, da je notranjost precej ergonomska - upoštevajte ocene. Barvna paleta se lahko razlikuje glede na opremo. Akustika zveni dobro, vendar mnogi lastniki spreminjajo svoje redne zvočnike v močnejše. Mimogrede, instrumentna plošča na Ford Focusu 2 je bila drugačna. V dragih enotah je bil potovalni računalnik. V vsakem primeru pa je armaturna plošča na Ford Focusu 2 dovolj berljiva in informativna, pravijo lastniki.

  Avto je dobro opremljen s klimatsko napravo. Njegova moč je dovolj, da se ohladi salon v 40-stopinjski toploti - recimo recenzije. Mimogrede, v luksuznih različicah je na voljo klimatska naprava. Kot zaključek se uporabi vložek pod drevesom ali polirani aluminij. Tapetniški sedeži - tkanina ali usnje.
  Fotelji imajo dobro ledveno in bočno podporo, togo in imajo dober razpon prilagoditev. Od zadaj lahko postavite do trioseb Obstaja tudi naslon za roke. Prtljažnik limuzine je namenjen za 467 litrov prtljage. Ta prostornina se lahko poveča za zadnje sedeže zadnjih sedežev. Tako se oblikuje enakomerna tovorna platforma, ki omogoča prevažanje tovora do 930 litrov. Kar zadeva hatchback, so številke skromnejše - 282 litrov. Podeljeno s prepognjenimi naslonjali sedeža, ta številka znaša do 1145 litrov. Kaj pravite na prtljažnik Ford Focus 2? Med prednosti lastnikov upoštevajte nizko nakladalno višino in široke odprtine.

  Slabosti v kabini

  Z leti se začnejo težave z elektriko. Torej lastniki sedanov pravijo, da je žica električnega pogona prtljažnega prostora zaklenjena. Ogrevanje sedeža in ogledal morda ne bo delovalo. Stroški ogrevanja novih niti za slednje - okoli 55 dolarjev. Možno je obnoviti ogrevanje sedežev za 100 $. Za avtomobile, opremljene s klimatsko napravo, je v kabini zagotovljen temperaturni senzor - tako lahko pride do okvare. Po 50 tisoč kilometrih gori upor motorja peči. Če se ne spremeni v času, bo zavrnil motor. V prvem primeru je strošek popravila 20 dolarjev, v drugem - 300. V starih modelih, ko je peč vklopljena, se na veliki moči pojavi značilna resa. To kaže na obrabo ležajev gredi.
  Po 150 tisoč kilometrih se začne škripati plastika. Mnenja pravijo, da je problem mogoče rešiti z dodatno izolacijo hrupa. Vendar pa namesto vibroplasta potrebujete modulin. Zadnje lepljenje krajev spojev iz plastičnih delov.Težava s škripajočim salonom gre za tem.

  Specifikacije

  "Focus 2" je bil ponujen z več motorji. Linijo so se udeležili:
 • Pet bencinskih motorjev Duratek.
 • "Duratarog" z dizelskim motorjem s turbopolnilnikom.
 • Osnova v seriji je bila 14-litrska enota s 80 konjskimi močmi. Motor je bil opremljen s petstopenjskim ročnim menjalnikom in razpršil avto na stotine v 142 sekundah. Največja hitrost je bila omejena na 166 kilometrov na uro. Edini plus tega motorja, po besedah ​​lastnikov avtomobilov, je nizka poraba goriva. Pri 100 kilometrih poti v mešanem ciklu je motor porabil 66 litrov 92.
  Eden izmed najbolj priljubljenih je 16-litrski motor. Ponudili so ga z več različicami sil. Mlajši so razvili natančno 100 konjskih moči, višji pa 116. Prva enota je bila opremljena z ročnim menjalnikom na petih stopnjah ali s štiri-pasovnim "avtomatom". Kaj ima dinamične značilnosti Ford Focus 2? Pospešek do sto je trajal 11-136 sekund, odvisno od nameščenega menjalnika. Višji motor 116 sil je bil opremljen samo z avtomatskim strojem in je v 108 sekundah zaposloval prvih sto. Največja hitrost avtomobila z motorji tega ravnala je 175-193 kilometrov na uro. Prav tako se je sestava udeležila 18-litrska enota s kapaciteto 125 konjskih moči. Ta motor je razdelil avto na stotine v točno 10 sekundah na MKPP. Ford Focus 2 je porabil 7 litrov bencina v mešanem ciklu.
  Najboljši bencin pri drugem "Focusu" je dvolitrska enota. Je lastnik elektronske injekcije in nadgrajenvžigalni sistem. "Ford Focus 2" z dvolitrskim motorjem je označen z dobro dinamiko - pravijo povratne informacije. Prvih sto avtomobilov je v 93 sekundah dobilo mehaniko. Z AKPP je ta številka nekoliko višja - 109 sekund. Toda poraba goriva je približno enaka - 75 litrov na sto v mešanem ciklu. Dizelski motor ni tako priljubljen v Rusiji, vendar so še vedno na voljo. Ta motor ima neposredno vbrizgavanje in razvija moč 115 kW pri prostornini 18 litrov. "DuraTorg" je morda najbolj ekonomičen motor. Torej, za stoto dizel "Focus" porabi približno 53 litrov goriva. Turbodizel je opremljen le z mehansko škatlo. Pospešek na sto traja 108 sekund. Kot je navedeno v pregledih, "Dyuratrog" ima odlično potisk - navora je na voljo s pol tisoč zavojev. Ta motor je bil opremljen z limuzino Ford Focus 2 in hatchbackom.

  Težave z motorjem

  Skoraj vsi "Focus" za restyling je imel problem z vlago na sveče. Nastala je zaradi slabe kakovosti pritrditve cevi brisalcev vetrobranskega stekla. Posledično je tekočina udarila neposredno na vodnjak. Po letu 2008 je bila ta težava odpravljena.
  Kot je navedeno v pregledih, je Ford Focus 2 z motorji velikosti 18 in 2 litra (Duratec) nagnjen k pregrevanju. Do 100 tisoč zavrnil termostat, zaradi česar se je temperatura motorja močno povečala. Tudi na motorjih Düratek je zdrsnil generatorski pas. Problem je bil v poenostavljenem napenjalniku. Kar se tiče samega generatorja, služi 200 in več tisoč brez težavkilometrov Toda do 150 potrebujete za zamenjavo ščetke (drugače baterija ne bo prejela polnjenja). Po ocenah je najbolj zanesljiv motor na Ford Focusu 2 16-litrski Duratec. Isti motor je bil nameščen na prvi generaciji "Focus". Ta motor zahteva le redno menjavo potrošnega materiala - olj, filtrov in krmilnega jermena. Toda na 18-litrskem motorju iz linije "Duratek" so se pojavile težave s programsko opremo računalnika-motorja. Zaradi tega bi lahko avtomobil zadel "hladno" in trznelo pri hitrosti tipkanja. Problem je bil rešen s prepisovanjem elektronskega bloka. Enoto dušilnega ventila je treba očistiti vsakih 50.000 kilometrov. V nasprotnem primeru se bodo pojavili problemi s prostim obratom.
  Kar zadeva dizelske motorje, so zanesljivejši. Ampak redko najdemo v prodaji. Med značilnostmi je bližina kakovosti goriva. V nasprotnem primeru lahko "letite" za popravilo črpalke za gorivo. Strošek obnove je 650 dolarjev.

  Ekologija

  Vsi motorji izpolnjujejo standard ne nižji Euro-4. Zato je pri konstrukciji vsakega avtomobila na voljo katalizator (na dizelskih motorjih je dopolnjen s filtrom za delce). Element je zamašen skozi 100 tisoč kilometrov teka. Zavrne tudi UDF ventil (recirkulacijo plina). Seveda ga nihče ne popravlja. Ta ventil se prereže po programu in na motorju se vstavijo škripci. V zvezi s katalizatorji se tudi odstranijo in zavirajo gorenje. Strošek transakcije - približno 10 tisoč rubljev z reflow.

  Kateri motor je bolje izbrati?

  Mnenja ne priporočajo, da se motor 20 vzame kot tukajVgrajen je dvo masni vztrajnik.
  Njegov vir - približno 100 tisoč kilometrov, stroški zamenjave - 700 dolarjev. Optimalna možnost je 16-litrska Duratec enota (100 ali 116 konjskih moči) ali dizelski motor.

  Polje

  V mehanski škatli sčasoma teče tesnila. Če pravočasno ne odpravite težave in ne sledite nivoju olja, se hitrosti in prestavi hitro odpovejo. Do 60 tisoč obrabljenih ležajev. Ampak grip disk gre zelo dolgo - do 120-150 tisoč kilometrov. Nekateri lastniki se soočajo s problemom trkanja orodja. To je posledica šibke napetosti vrvnega mehanizma. problem rešimo z zategovanjem kablov. Avtomatska škatla je bolj zanesljiva, vendar z redno zamenjavo tekočine ATP. To operacijo je treba opraviti enkrat v 60 tisoč kilometrih.

  Mehanizmi upravljanja

  Krmiljenje "Ford Focus 2" je na splošno zanesljivo. Po 65 tisoč nosilnih koles. Stojalo lahko potrka. Prej so se pod garancijo spremenile. Toda pri izbiri avtomobila "iz roke" je bolje, da opustimo takšno kopijo. Hidravlični ojačevalnik lahko zmrzne kondenzacijo v ceveh.
  Na obvodnih ventilih se nabira vlaga. Da bi krmiljenje trajalo dlje časa, je priporočljivo zamenjati GUR tekočino vsakih 50.000 kilometrov.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj ima Ford Focus 2 značilnosti in značilnosti. Kot lahko vidite, ta avto ni brez pomanjkljivosti. Toda na "sekundarnem" lahko še vedno najdemo ne ubijenega primerka. Poleg tega so se že dolgo preučevali vsi problemi in okvare. In stroški zadrževanjaHatchback ali limuzina "Ford Focus 2" bo na ravni "Toyota Corolle" ali "Chevrolet Cruise".

  Sorodne publikacije