Kako prenesti sms iz "Android" na "Android"? Možni načini

Sinhronizacija podatkov v sistemu Android -Bright izgleda nekoliko enostransko. Funkcionalnost namizne programske opreme omogoča shranjevanje informacij o zapisih, aplikacijah, stikih in koledarjih, toda tukaj je polnopravno delo na SMS, žal ni na voljo.

Verjetno veliko po nakupu novega pripomočka vprašal, kako prenesti sms iz "Android" na "Android"? Pravzaprav lahko včasih izguba resnično pomembnih sporočil uporabniku doda glavobol in s pomočjo prenosnega računalnika prepiše potrebne podatke iz sms-a, kot da ne bi bilo v naši tehnološki in vsestranski stoletji. Poskušali bomo ugotoviti, kako prenesti sms iz Androida na Android in ga narediti najbolj neboleče tako za pripomoček kot za lastnika. Poglejmo najbolj priljubljene načine, ki so dostopni povprečnemu uporabniku in ne zahtevajo posebnih znanj.

Računalnik

Malo prej, ko so pametni telefoni šele začeli pridobivati ​​trg za mobilne pripomočke, je bil prenos vseh podatkov pravi problem. Toda po pojavu takšnih pametnih naprav je proces migracije veliko enostavnejši, čeprav za to ni vgrajenih orodij.
Pomembno vlogo v tem primeru je imela bolj lojalna sinergija mobilnih naprav z osebnim računalnikom. To pomeni, da za prenos sms na drug telefon, "Android", potrebujete tretjo osebo, to je v našem primeru, da je PC ali laptop. Dovolj je, da uporabite programsko opremo, ki jo je mogoče interpretirati, in težavoodloči v nekaj minutah.

MOBILedit

Torej, razmislimo, kako prenesti sms iz "Android" na računalnik in nato na nov pametni telefon. Kot praktičen primer lahko vzamete več kot razumljiv in na več način kompetenten program MOBILedit. Vgrajeni pomočnik vam bo pomagal razumeti niti menija in opraviti migracijo, ki vas bo vodila korak za korakom v vseh fazah izvoza ali uvoza podatkov. Opazili bomo glavne prednosti te programske opreme. Pros: "
 • program deluje z vsemi vrstami /vrstami telefonov;
 • bogata osnova vgrajenih gonilnikov;
 • možnost sinhronizacije naprav na različnih platformah;
 • razpoložljivost orodij za interakcijo s storitvami v oblaku;
 • urejevalnik ušesnih znamk v pripomočku za zvonjenje;
 • optimizacija stikov.
 • Na splošno so funkcionalnost in zmožnosti programa zelo impresivne in vsestranskost omogoča delo z različnimi tipi naprav. Imejte to v mislih, preden prenašate sms iz iPhone na Android in obratno.
  Očitna pomanjkljivost programske opreme je dejstvo, da je plačljiva. Če pa se pogosto ne selite iz enega mobilnega pripomočka v drugega, lahko uporabite brezplačno poskusno obdobje, ki je omejeno na en mesec dela. Če, na primer, vprašate, kako prenesti sms iz "Nokia" "Android", potem samo namestite program in v 30 dneh izvozite podatke v nov pametni telefon. Leto kasneje bo poskusno obdobje opuščeno, programska oprema pa bo lahko ponovno uporabila mesec. In če zamenjate pametne telefone in tablice več kot enkrat na leto, potem to ni grehporabite za licenčno različico »MOBILELEDYT«.

  Mobilni pripomočki

  Če iz nekega razloga ne morete ali ne želite pritegniti osebnega računalnika za postopek migracije, lahko uporabite mobilne aplikacije, ki so veliko na isti Google Play. Storitev je bogata s tovrstno programsko opremo in tam bodo "težka", plačana orodja in lažje različice, vključno s prostimi.
  Razmislimo o enem izmed najbolj priljubljenih programov za popolno migracijo SMS iz enega telefona na drugega - SMS Backup & amp; Obnovi iz dobro dokazanega razvijalca karbonita. Načelo programske opreme je precej preprosto: arhiv smsov se oblikuje na enem pametnem telefonu, nato pa se prenese v drugega in razpakira. Pripomoček bo na vaši napravi vzel približno dva megabajta, tako da ne boste niti občutili, kako se imenuje.

  SMS varnostno kopiranje & amp; Obnovi

  Preden premaknete SMS na vaš novi telefon Android, morate prenesti pripomoček Google Plei ali uradno spletno mesto razvijalca in nato izvesti običajno namestitev. Ko je program zagnan, program samodejno posodobi vaš pametni telefon na prisotnost sporočil SMS in ponuja arhiviranje za nadaljnji izvoz. Za shranjevanje je na voljo notranji pomnilnik pripomočka ali zunanja kartica SD. Izberite želeno možnost in nadaljujte z naslednjo stopnjo.


  Nato, preden premaknete sms iz Androida na Android, morate izbrati točno tisto, ki vas zanima vsebina SMS: redna sporočila, MMS ali, na splošno, seznami klicev. Po odjavidogovorjeno, dogovorite se s postopkom arhiviranja in počakajte na rezultate. Prejeto varnostno kopijo lahko premaknete /kopirate v drug pametni telefon z brezžičnim protokolom "bluetooth", ali pa z uporabo kartice SD. Zdaj v drugem pripomočku sprožite varnostno kopiranje SMS & amp; Obnovi in ​​izvede obratno operacijo - za obnovitev podatkov iz arhiva. Če pred prenosom sms iz "Android" v "Android" pripomoček ni našel backup, potem morate iskati tak meni. V primeru, da obstaja nekaj arhivov, preprosto izberete potrebno ali označite vse na voljo in uvozite. Prav tako je treba opozoriti, da se seznami klicev in SMS arhivirajo v dveh ločenih datotekah, zato je težko med seboj zamenjati.

  Značilnosti programske opreme

  Poleg tega s pomočjo storitve SMS Backup & amp; Obnovi lahko prenese sms iz »Android« v drug telefon s storitvami v oblaku. To so arhivi, ki jih lahko prenesete v Google Drive, Dropbox, e-pošto in druge storitve v oblaku.
  Ena od slabosti te programske opreme je delna lokalizacija. Zdi se, da so glavne veje menija Russified, vendar so veje na voljo v tujem jeziku. Zato je potrebno založiti slovar ali pretresti svoje znanje angleškega jezika. V vsakem primeru so razširitve uporabnosti nejasne in ne bi smelo biti resnih težav.

  Storitve v oblaku

  Drug način prenosa smsov in drugih podatkov iz ene naprave Android v drugo so storitve v oblaku. Veliko jih je, vendar je v Runetu najbolj priljubljen Google Disk, Yandex. Disk », Dropbox in"Applewatch" ali "Aiklaud" od Apple. Slednje ne bomo upoštevali, ampak storitev iz "Yandex" zasluži pozornost.

  «Yandex. Disk »

  Za prenos podatkov iz ene naprave Android v drugo je potrebno namestiti storitev« Yandex. Disk. " Lahko ga prenesete v isti »Google Play« ali bolje neposredno iz samega iskalnika. Programska oprema mora biti nameščena na obeh telefonih. Prav tako morate poskrbeti za registracijo računa v iskalniku, če ni.
  V storitvi je veliko funkcij, vendar nas zanima točka "Premik iz telefona na telefon", ki se nahaja v podružnici "Tinktura". Postopek je več kot preprost: v stari napravi pojdite na Yandexov račun in zaženite "Prenos". Po potrditvi in ​​prejemu kode PIN, ki je že na drugem telefonu, aktivirate isti račun in v istem razdelku vnesite že prejeto kodo. Zdaj na vaši novi napravi so se pojavili isti podatki, to je sinhronizacija, vključno s sporočili SMS.

  Če povzamemo

  Obstaja veliko pripomočkov, ki omogočajo prenos sporočil SMS z ene naprave Android na drugo. Nekateri preprosti, razumljivi, popolnoma lokalizirani in za migracijo je dovolj, da pritisnete nekaj gumbov, vendar s plačano licenco ali naročnino. Drugi morajo narediti nered: tu je dvoštevilčna funkcionalna, morda pokvarjena prevodnost, vendar je vse brezplačno. Obstajajo močna orodja za delo s kakršnimi koli podatki na platformi Android, kot je Titanium Backup, ki izvaža in uvaža vse, kar je v roki. Ampak še enkrat, ne izognite se težavam z nastavitvami, različnimi stvarmi inprisotnost drugega posebnega okolja, ki je del takšnih resnih programov. Tu je veliko odvisno od sposobnosti uporabnika in želje po razumevanju vsega. Vse zgoraj navedene metode ne zahtevajo nobene resne pozornosti in se z njimi ukvarjajo vsi, ki so vsaj enkrat poskušali zmešati s svojim Androidom in ne samo poklicati ali poslati sporočila.

  Sorodne publikacije