KNOX - kako je? Kako odstraniti ali onemogočiti KNOX na Samsungu?

Blagovna znamka Samsung je priljubljena na ozemlju Ruske federacije. Povpraševanje po skoraj vseh gospodinjskih aparatih in seveda mobilnih telefonih. Lastniki pametnih telefonov in tablic te blagovne znamke se srečujejo z aplikacijo, kot je KNOX. Vendar pa samo enote vedo, za kaj je namenjen in kako deluje. Najpogosteje se o tem pogovarjajo v forumih, namenjenih firmware-u na napravah Samsung. KNOX je nameščen preko platforme Android, ki izvaja varnostne funkcije. Mnogi kupci se pritožujejo, da podrobne informacije o tej aplikaciji na prodajnih mestih in uradnih ni mogoče. Prodajalci ne želijo deliti te teme.


Zakaj? To vprašanje je zelo zanimivo. Da bi odgovorili na to vprašanje, morate priti v razpredelnice programske opreme.

KNOX - kaj je to?

Kvalificirani programerji trdijo, da vsi lastniki pametnih telefonov niso zaščiteni pred napadi hekerjev. Njihovi osebni podatki so ogroženi. Ta problem je še posebej pereč za uporabnike segmentov podjetij. Kako se zaščititi? Samsung je lani razvil posebno aplikacijo, ki je v bistvu dodatek operacijskemu sistemu. Njegova glavna naloga je povečati zaščito osebnih podatkov, shranjenih na mobilnih napravah. KNOX je sestavljen iz več razširitev, razvitih na Googlovi platformi. Uporabnik ustvari varno okolje z njihovo pomočjo. Pomembna prednost programa je možnostuporabite izolirano območje, varni zagon in posebno metodo šifriranja.


Ponastavitev KNOX-a, torej ponastavitev števca, morda ni na vseh pametnih telefonih Samsung. Zato je priporočljivo, da je vdelana programska oprema izjemno čista, saj jo aplikacija preprosto ne prepozna kot licenco, kar bo povzročilo popolno okvaro naprave. Z uporabo te aplikacije je lastnik prepričan, da je naprava popolnoma zaščitena pred vohunsko programsko opremo, poškodovanimi omrežji, kopiranjem podatkov s strani tretjih oseb.

Načelo dela

KNOX (ki je zgoraj opisani program) je neodvisna komponenta operacijskega sistema Android. Združljiv z napravami iz modela Galaxy S3. Prejšnje naprave niso uradno nameščene, toda teoretično je to mogoče. Kako deluje ta program? Razmislite o primeru "Skype". Uporabnik se mora prijaviti v program za dostop do funkcij. To storite s predhodno registriranim uporabniškim imenom in geslom. Če pa ima mobilna naprava nameščen KNOX, se ustvari drugi račun (neobvezno). On je v zaščitenem območju. Če se želite prijaviti, morate vnesti drugo geslo prejšnjega ali uporabiti bralnik prstnih odtisov. Račun KNOX je neodvisen. Če v napravi odstranite Skype, bo ta ostala v varni aplikaciji.

Zagon programa

Ko se tablični računalnik ali pametni telefon vključi, se bo Samsung KNOX samodejno zagnal. Na tej točki sistem zažene testiranje jedra za integriteto. Za njoAplikacija zaključi varni prenos. Če ni prišlo do nepooblaščenih prekinitev, se naprava normalno zažene.
Pomembno je razumeti, da je namen KNOXa blokiranje vseh dejanj, ki jih lastnik ne more imeti v lasti.

Pregledi

KNOX, katerih mnenja so dvoumna, ima tako slabosti kot prednosti. V korist potrošnikov so visoka raven zaščite, uporabniku prijazen vmesnik, enostavna uporaba, zaklepanje naprave na daljavo (na primer, ko je izgubljen) in iskanje na daljavo. Vendar pa ni vse tako rožnato. Mnogi lastniki tablet in mobilnih telefonov se pritožujejo zaradi pogostih zrušitev programa. Sporočila, ki obveščajo o nelicenciranem programu ali prenosu iz nepooblaščenega vira, se na zaslonu stalno pojavljajo. Onemogočanje obvestil je dovolj težko. Da bi pomagali lastnikom teh naprav, je v članku opisan način reševanja tega problema.

Kako onemogočiti KNOX?

Na spletu lahko pogosto najdete naslednja vprašanja: "Kako onemogočiti KNOX?" Kaj to pomeni? Aplikacija bo ostala na napravi, vendar se večina sporočil ne bo več prikazala na zaslonu. Če je to prava odločitev, jo lahko uporabite na tri načine:
 • KNOX Disabler. Lahko jih uporabljajo samo lastniki korenskih pravic. V napravi je nameščen pripomoček Disabler. Delo z njo je zelo enostavno. Vse kar morate storiti je namestiti, prijaviti se v program in klikniti Disabler.
 • Varnostno kopiranje titana. Ko se program zažene, se na zaslonu prikaže seznam datotek. V meniju morate izbrati možnost "Freeze" in ponovno zagnatinapravo Če deluje pravilno, lahko preprosto izbrišete te datoteke.
 • Emulator za terminal Android. Namestite program, ga zaženite in v ukazno vrstico vnesite "su pm disable com.sec.KNOX.seandroid". Če želite aktivirati KNOX, morate onemogočiti omogočanje.
 • Kako odstraniti KNOX?

  Za vse lastnike, ki imajo na svojih mobilnih napravah nameščen Android 4.3 in novejši, je aplikacija KNOX ustrezna. Na žalost včasih prinese nekaj nevšečnosti, tako da jih mnogi želijo popolnoma odstraniti. In kako to storiti, ne vem. Poglejmo si več načinov.
 • Brez temeljnih pravic. Primeren samo za tiste, ki imajo nameščeno originalno programsko opremo. Na seznamu aplikacij, nameščenih v telefonu, morate najti KNOX. Prijavite se (zaženite). Zdaj morate poklicati kontekstni meni, ki najde element "Izbriši". Na začetku odstranitve naprava zahteva varnostno kopijo. Potrdite s klikom na »Ustvari kopijo zdaj«. Potem bodo morali nekateri modeli vnesti geslo. Sam proces traja nekaj časa, potem pa se naprava ponovno zažene in aplikacija se izbriše.
 • Brisanje prek pametnega upravljalnika. Lahko se uporablja na vseh novih modelih Galaxy. Prijavite se v meni. Poiščite aplikacijo Smart Manager in jo obiščite. Nato odprite "Device Security". V tem razdelku poiščite "Aktivna KNOX zaščita". Na zaslonu se bo pojavil predlog "Set My KNOX". Ko kliknete na to povezavo, morate klikniti na "Izbriši moj KNOX". Postopek se začne samodejno.
 • Povzetek

  "Naprava je pod KNOX zaščito". Kaj je to?pomeni? Osebni podatki, datoteke in druge informacije niso na voljo tretjim osebam. S to aplikacijo je lahko lastnik pametnega telefona ali tablice 100-odstotno zaščiten pred nepooblaščenim dostopom do naprave. Na žalost ima KNOX nekaj slabosti. Zato članek vsebuje informacije o tem, kako ga onemogočiti ali ga v celoti odstraniti.

  Sorodne publikacije