Empire Tau ("Warhammer"): opis, možnosti

Vsak oboževalec vesolja "Warhammer" je znan. Vendar pa so omenjeni veliko manj pogosto kot večina drugih ras, kot so Tyrannies, Orcs ali Nekrons. Ker pa je ta dirka precej izvirna in nenavadna, o njej podrobno povejte, da bo popolnoma nepotrebna.

Zgodovina

Tau je glavna rasa v imperiju Tau, kjer živijo tudi druge vrste inteligentnih bitij. Njena lastnina se nahaja na vzhodu Terryja, v segmentu Ultima. Na glavi je eterični odlomek, ki vodi svoje ljudi na najvišje dobro. Tudi cesarstvo Tau v "Varhammerju 40000" je naseljeno s takimi rasami kot demiurg, vespida, stela, Nissar in nekateri drugi.
Tau Planet se ne more pohvaliti z velikimi velikostmi. Ja, in celina je tukaj le ena, vendar precej velika. Podnebje ni najboljše - puščave, kamnine so prevladujoče, vendar ni preveč globokih oceanov, kot tudi območja, pokrita z gostimi gozdovi.


Tu se je rodila dirka tau. Razmnoženi so bili zelo hitro, bili so prisiljeni naseliti se, zaradi česar so se sorodstvena plemena manifestirala v različnih razmerah, kar kaže na neverjetno sposobnost prilagajanja okolju. Zato so člani različnih kast popolnoma drugačni - o tem bomo govorili podrobneje kasneje. Odprl je novo dirko 789.M35 eksperimentalne flote Adeptus Mekhunikus. V skladu s kodeksom je bilo odločeno, da se planet očisti za nadaljnjo kolonizacijo. Tukaj ni bilo nobenih težav - Aborigini so se pred kratkim naučili, da se obnašajo z ognjem, ustvarili so le primitivneorodja.
pa je šlo vse po načrtih. Po vsem svetu, zlomil VARP močna nevihta, Imperium ne omogoča vojaki priti. In je vzel šest tisoč let. Ko se je ustavil in odšel pomete planetu vojakov, se je izkazalo, da je dirka v relativno kratkem času razvil neverjetno. Na voljo tau niso bili le vesoljske ladje, a močno orožje impulzov, pustimo, da se pridružijo boju proti Imperium. Tako, da ni prinesel zmago, vendar lahek plen za domačine že so.


To se je izkazalo za zelo koristno - v svetu je "Varhammer" Tau Empire večkrat je moral braniti pred Orke in tiranid Kraken iz panja.

od zunaj tau

v zbirki "Varhammer" tau je opisano v nekaterih podrobnostih. Na splošno so humanoid, čeprav nekoliko slabše rasti moških. Usnje sivo-modra in ljudje skoraj ravna. Oči velike, pogosto zasajena, ki zagotavlja lep pogled, ki Tau dobre ostrostrelci. Zanimivost - lobi imajo odprtine. In med ljudmi je preprosto navpično črto. V knjigah vesolja "Varhammer" dekleta čelo tau se reši trikotne oblike, ki spominja na črko W. Navajeni preživeti v pogojih toploto in mraz (prilagojeno spremembam veliko boljše kot pri moških), imajo hrapavo kožo, ki je skoraj vlaga izhlapi. Vohalne organ nahaja v ustih, ki so povezane z Tau kopenske plazilcev. Vsaka noga je le dva prsta, ampak vse od močnih pohoten poganjkov. V rokah - štirimi prsti, kar pane preprečuje njihovega dela z drobno elektroniko ali orožjem. Toda moč in številne druge značilnosti so odvisne predvsem od dejstva, da kasta pripada določenemu predstavniku rase.
Psyclerjeve sposobnosti so popolnoma neznane - med njimi ni nobenih rojenih borcev. Zaradi tega praktično ne morejo uporabljati volka. Njihova vesoljska plovila niso povsem potopljena v osnovo, kar pomeni samo majhne "skoke". Po eni strani to otežuje navigacijo kot celoto, ne da bi vam omogočili, da greste na dolge razdalje. Da, in potopitev traja veliko več časa kot na primer ladje Imperiuma. Po drugi strani pa je potovanje varnejše - ni potrebe po Hellerjevih ščitih, ki ščitijo posadko ladje od prebivalcev osnove.

Kastni sistem

Celotna družba tau je razdeljena na kaste: ogenj, zemlja, voda, zrak in eter. To se je zgodilo zaradi dejstva, da so se različna plemena razvila v različnih razmerah in se jim prilagodila. Posledično se lahko zelo razlikujejo od zunaj. Poleg tega ima vsaka kasta določeno usmerjenost.
Na primer, Casta požari vojake, ki ščitijo prijazna plemena pred kakršno koli grožnjo. Zemeljska kasta je najštevilnejša in je znana po svojih veličastnih graditeljih, delavcih in obrtnikih. Iz Castilla Vode prihajajo najboljši menedžerji, trgovci, diplomati. Predstavniki Casti Air-a nudijo odlične pilote in strokovnjake za servisiranje letal in vesoljskih plovil. Nazadnje, Casta Efira je vodja vseh teh stvari - so prirojeni voditelji, vodijo svoje subjekte v Najvišje Dobro,popolnoma odreči službi ljudem. To pa ustreza popolnemu zaupanju - primeri neposlušnosti etru niso bili zapisani v zgodovini imperija Tau.

Višje dobro

Tako imenovana ideologija združuje vse kastne dirke tau. Ustvaril jo je predstavnik Cast Essential in sestoji iz dejstva, da mora vsako bitje prispevati k imperiju Tau. Toda za tiste, ki ne delijo te ideologije, niso sovražni, temveč bolj začudeni. Hkrati pa tau redko začenjajo bitko z nasprotniki naenkrat - najpogosteje skušajo rešiti problem svetu, povejo več o Najvišjem blagoslovu, v upanju, da bo sovražnik prevzel njihovo stran. Izjema so tiranije, orki in moči kaosa.

Arms

Knjige in igre v seriji Warhammer 40k Tau imajo najsodobnejše orožje. Med ročnimi orožji so puškaste puške, karabine in pištole - eno najnevarnejšega orožja med inteligentnimi rasami. Strelske puške razbijejo tudi najmočnejši oklep, kar predstavlja veliko nevarnost za sovražnika. Cruyoni, tako kot pravi tau zavezniki, sodelujejo tudi v bitkah z uporabo bolj primitivnih orožij - križarskih pušk, izboljšanih taujev.
Dodatno orožje so elektromagnetne in fotonske granate. Osebno se booskafandra ugasne, moč vsakega posameznega vojaka se pripelje na novo raven.

Odnosi z Imperiumom

Žal odnos med imperijem in imperijem Tau ni obstajal. V vesolju se pogosto borijo "Vahammer 40000" tau proti imperiju. Razlog za to je doktrina ljudi, ki ponujajo polnouničenje vseh ksenoz, vključno z dobronamernimi. Tavski ljudje pa so obravnavani veliko bolj humano. Nekateri predstavniki imperija so celo verjeli v najvišje dobro in se pridružili včerajšnjim sovražnikom.
Lahko samo upamo, da se bodo nekega dne dogme mogočnega imperija ublažile, dve rasi pa bosta sklenili vzajemno koristen dogovor, katerega cilj je doseganje skupnih ciljev.

Zaključek

Ta člen se konča. Zdaj veste več o eni najmočnejših in nenavadnih, a nepozabno pozabljenih ras univerzuma "Vahammer" - tau.

Sorodne publikacije