Kamera na Android ne deluje: kaj storiti?

Danes tudi poceni pametni telefoni nameščajo profesionalne fotomodule, ki niso slabši od nekoč priljubljenih "posod z milom". S pomočjo mobilnih pripomočkov se lahko vsak uporabnik počuti kot začetni fotograf. In če namestite posebno aplikacijo za kamero na androidu, lahko igrate z učinki in fotografijam dajete dodaten čar.

Ne glede na to, kako dobro pripomočki delujejo, se nekateri soočajo z dejstvom, da fotomodul naprave preneha delovati brez vidnih razlogov. Poskusimo razumeti ta problem.

Verjetni vzroki

Če kamera na Androidu ne deluje, lahko za to obstaja več razlogov. Na primer, v procesu posodabljanja programske opreme telefona je prišlo do okvare, ki je povzročila kršitev dela fotomodula. Poleg tega nekateri uporabniki poskušajo oddajajo svoje pripomočke, ki so tudi polni posledic. Virusi in zlonamerne datoteke so lahko tudi vzrok za to, kar se je zgodilo, da izklopite aplikacijo za kamero na Androidu.


In seveda lahko pametni telefon zaradi mehanskega udara ne uspe. Spodaj je najpogostejša težava in kako jo rešiti.

Programske napake

Ta kategorija lahko vključuje:
 • Viruse. Da bi se znebili zlonamerne kode, ki bi lahko prekinila program kamere na Androidu, morate namestiti dober protivirusni program in preveriti sistem.
 • Pomanjkanje prostora. Če je vse na pomnilniški kartici ali na samem telefonu napolnjeno pod okcipitalno, lahko povzročiodpoved fotomodula. Za rešitev tega problema je dovolj, da počistite pomnilnik telefona in izbrišete vse nepotrebne ali neuporabljene datoteke.
 • Predpomnilnik. Začasne datoteke se nenehno zbirajo na pametnih telefonih. Če je predpomnilnik poln, lahko povzroči napake. Zato je enostavno izbrisati vse začasne podatke. • Nepravilne nastavitve. Če je bila slika posneta na pomnilniški kartici, ki je bila kasneje izvlečena iz pametnega telefona, potem morate le ponovno zagnati telefon.
 • Če po teh manipulacijah kamera na Androidu ne deluje, potem so lahko težave globalnejše.

  Fizične okvare

  Preden greste v servisni center, je vredno preveriti vse možne vzroke okvare. Tudi če zvenijo absurdno. Če fotoaparat ne deluje na telefonu Android, potem morate preveriti, ali obstaja micro SD kartica. Zelo pogosto se na pametnih telefonih fotografije shranjujejo ne na sami napravi, temveč na miniaturni pogon. Če ni vstavljena v telefon, bo fotoaparat neaktiven. Drugi najpogostejši razlog, da kamera na Android ne deluje, je onesnažen objekt. Zelo pogosto uporabniki kupijo nenavadne primere za pametne telefone, kar uspešno shrani prah in umazanijo. Zato je v primeru okvare vredno preveriti, ali miniaturno oko fotomodula ni umazano.
  Če se kamera med snemanjem prekine in občasno odklopi, jo je treba ponovno nastaviti, tako da sledi pravilnemu zaporedju dejanj.

  Kako prilagoditifotomodul

  Če kamera ne deluje ali občasno zruši android, morate narediti nekaj preprostih korakov:
 • Ponastavite pametni telefon na tovarniške nastavitve. Ponavadi morate iti v meni pripomočka in poiskati zalogo "Backup". Po tem morate izbrati Ponastavitev tovarniških nastavitev. " Pred tem je najbolje shraniti vse pomembne podatke in prenesti stike iz prenosnika na pomnilniško kartico.
 • Prenesite in namestite protivirusni program (preden vam ni treba iti na druga mesta). Po tem morate očistiti sistem. Prenos protivirusne programske opreme je priporočljiv samo v Googlu Play, tako da lahko zagotovite zaščito telefona pred zlonamernimi datotekami.
 • Počisti predpomnilnik. Ta operacija se izvede takoj po izvedbi protivirusnega preverjanja. Če želite počistiti, pojdite na "Add-ons" in poiščite "Camera" tam. Ta meni bo imel gumb "Počisti predpomnilnik".
 • Objektiv temeljito obrišite s posebno optiko.
 • Če slik še vedno ni mogoče, lahko poskusite namestiti drugo aplikacijo kamere. Takšne storitve so ogromen znesek. Obstajajo plačani in brezplačni programi, bolj funkcionalni in tisti, ki omogočajo samo fotografiranje. Če nič ne pomaga, se lahko obrnete samo na servisni center.

  Sorodne publikacije