Plamen je spor zaradi spora. Značilnosti plamena v runetu

Spletni sleng ni zavajajoč, potrebno je razumeti pomen nekaterih besed, posebnosti njihove uporabe in se naučiti pravilno interpretirati stavke drugih uporabnikov. Na primer, plamen je enak kot poplava ali kaj drugega? Priznati moramo, da se izrazi, ki se pojavljajo v angleškem jeziku na internetu, resno spreminjajo, če ga uporabljajo rusko govoreči uporabniki.

Izvor in pomen besede

Izraz izhaja iz angleškega plamena. Precej poetična primerjava, ker je goreči spor res všeč ogenj in ga je praktično nemogoče nadzorovati. Plamen ni le polemika, ampak je prišel iz nadzora nad nadaljevanjem. Nasprotniki začnejo prepirati, se premakniti na posameznika, namesto da bi se v pogovorih začeli pojavljati napadi. Izkazalo se je, da je sam namen pogovora izgubljen, namesto tega obstaja želja po prevzemu sovražnika.


Ko se spor začne zaradi spora in glede prvotne zamisli pogovora vse pozabi, se to imenuje "plamen". Na večini internetnih virov ga spremljajo moderatorji in se, kolikor je mogoče, razjeda.

Kaj naredi plamen?

Seveda se lahko nekontroliran spor začne sam, brez posebnega namena. Če predmet pogovora vpliva na nekoga drugega, če dvomimo v to, še posebej v nespoštljivi obliki, se je mogoče znebiti in začeti prepirati v strogosti. Ustvarjeno posebej za socialno komunikacijo.Omrežja prevzemajo kakršno koli medsebojno komunikacijo, vključno s spori, vendar je zaželeno, da se vzdržijo nevljudnosti in podobe. Druga stvar je, da se vsi ne držijo tega preprostega pravila.


Anonimnost na internetu vodi do tega, da se veliko uporabnikov čuti nekaznovano, zato dajejo svobodo svojim nagnjenjem. Plamen je najlažji voziček. Ko so strasti odpuščene, lahko sogovornik pride do izraznega čustvenega odziva. Trolovi ga uporabljajo, da se izogibajo, tako da, če vas nekdo izzove v neumni prepir, je z visoko stopnjo verjetnosti namerni poskus "razpuščanja" plamena.

Uporaba besede Runet

Kljub poskusom, da bi uporabili vse izraze pravilno, v popolni skladnosti z izvirnim virom, je izjemno redko, da se izognemo pogovornim spremembam. Za mnoge uporabnike je plamen enak kot poplava - nesmiselni pogovori, ki so daleč od teme. Pravzaprav se poplava imenuje zlonamerni poskus zapolnitve informacijskega prostora z nesmiselnimi sporočili. Zakaj kdo misli, da je smešno? Vprašanje ostaja odprto. Hkrati pa bi bila postavitev znaka enakosti med tema dvema konceptoma napačna, tudi če bi upoštevali spremembo vsebine v Runetu. Običajno imenujemo poplavo le abstraktno brbljanje. Če se pojavlja v veji, ki je namenjena določeni temi, lahko moderatorji ali drugi uporabniki preprosto zahtevajo, da ne poplavijo ali opozorijo. Ampak, če pogovor preide na osebnost in varilne plamenice, potem lahko govorimo o plamenu,čeprav se razširjena vulgarnost pogosto uporablja kot "poševnica". V soc. omrežja za komunikacijo čustvene prepire se pojavljajo tako pogosto, da obstaja občutek, da ljudje uživajo priložnost, da se med seboj združijo negativno.

Plamen ali Hollywood?

Bolj priljubljen izraz, ki ga pogosto zamenjuje beseda "plamen", je "holivar". Kljub nekaterim splošnim odtenkom je to še vedno drugačno. Od angleške besede svete vojne, to je svete vojne v smislu bitke za vero (religijo), je postal priljubljen spletni izraz. Tako plamen kot holivar sta verbalna vojna, v kateri so "vsa sredstva dobra", pomembno vlogo pa ima subjekt sovražnosti. Če je to le burna razprava med podporniki diametralno nasprotnih stališč in je predmet spora mogoče razmeroma enostavno razločiti med sporočili, potem je to holivar. Toda takoj, ko se vse pretvori v absurd in tema vznemirjenja postane povsem nedosegljiva, spor pa gre izključno zaradi samega spora, je to plamen ali, v poenostavljenem jeziku, tipičen »potnik«.

Tehnologija za zaščito pred plamenom

Če zaznavate socialno. omrežje za komuniciranje v izključno pozitivnem ključu, potem je z razvojem plamena v komentarjih edini pravilen način reakcije. Samo zapustiti razpravo, odjaviti se od sporočil in pozabiti. S podobnim komentiranjem plamena se avtomatično strinjate z vsemi negativnimi čustvi, ki jih boste morda imeli pozneje. Če se odločite za sodelovanje v ogreti razpravi s prehodom na osebo, morateupoštevajte možnost trollinga na vašem naslovu. Ne vzemite ga blizu srca - polemika na internetu je samo črke na monitorju, ki nimajo nič skupnega z vašim resničnim življenjem. Iz tega logično sledi naslednje pravilo: ne poskušajte na internetu objaviti svojih resničnih podatkov, prebivališča, kakršnih koli informacij, ki jih lahko uporabite proti vam.

Sorodne publikacije