Zaščiteni pametni telefon Blackview BV5000: pregledi

Kot zasičenost telefonskega trga kitajski proizvajalci obupno iščejo brezplačne niše, ki bi jih lahko vzeli. Leta 2015 so se pojavili številni modeli z veliko zmogljivostno baterijo, ki so danes postali običajni z baterijami s kapaciteto 4000 mAh. Še ena niša, ki jo kitajski proizvajalci telefonov še naprej osvajajo, je trg varnih pametnih telefonov. Blackview združuje ta dva pristopa za ustvarjanje elegantnega in trpežnega modela z visoko zmogljivo baterijo. Ali je družba uresničila zamišljeno in kako deluje v resničnem svetu?

Zgodovina modela

Podjetje Blackview je bilo ustanovljeno leta 2013. Začelo se je s proizvodnjo kopij pametnih telefonov iPhone, ki je hitro zavrnilo to idejo in začelo iskati svojo pot na zemljevidu industrije mobilnih telefonov. V letu 2015 se je pojavil model BV5000, ki je uspel pritegniti pozornost do videza terminatorja in certificiranja standarda IP67, ki zagotavlja zaščito pred vlago, prahom in kapljicami.

Glede na Blackview je pametni telefon ustvarjen tako, da je močan in zelo produktiven za vsakodnevno uporabo. Proizvajalec se je želel izogniti dejstvu, da so specifikacije telefona preveč vplivale na njegove stroške, zaradi česar je lahko manj dostopen.

Oblikovanje

Po mnenju lastnikov je mogoče Blackview BV5000 opisati v treh besedah: to je debel, težek in škrt telefon. Teža naprave je 229 m, dimenzije pa so 1507 x 781 x 133 mm, kar je veliko za običajen 5-palčni pametni telefon, vendar je BV5000 zasnovan za ekstremne situacije, ko so udarci in padci v vodonorma. Model je večji od običajnih 55-palčnih telefonov, kot je LG G4. Pred tem je imela naprava z ojačano zasnovo svetlo rumeno obliko z nekaj centimetrov zaslonov in delala pod nadzorom starodavne različice Androida. Blackview je izdal pametni telefon s 5-palčnim 2,5-palčnim zaslonom in operacijskim sistemom Android 5.1 Lollipop. Velika Asahi žična plošča je zaščitena s kovinskim odbijačem in plastiko, varno pritrjena na vijake podvozja, zahvaljujoč elegantnemu dizajnu pametnega telefona, ki je tako popoln. Ko je uporabnik nekje v gozdu in ima umazane mokre roke, je telefon udoben za držanje v rokavicah, čeprav so fizični gumbi za nastavitev glasnosti in moči premajhni, stikalo se nahaja na desni strani, glasbeni nihaj pa je na levi, oba gumba sta na levi strani. luminiscenca, prekrita z aluminijasto šasijo Na žalost so malo pretreseni.

Zaslon iz ukrivljenega stekla se spremeni v črno blaženje robov. Pod njim so kapacitivni gumbi, ki na žalost niso osvetljeni. Na vrhu je glavni telefon in ob njem sprednja kamera. Vogali pametnega telefona so dodatno zaščiteni z odbijači, ki štrlijo s strani, ukrivljeni navznoter do kovinskih stranskih nosilcev levo in desno. Podstavek je skoraj popolnoma prazen, razen luknje za mikrofon, ki je vgrajena v plastiko, poleg zaslona. Standardna 35 mm vtičnica za slušalke in microUSB priključek se nahajata pod vodotesnimi jezički na vrhu Blackview BV5000. Uporabnikom svetujemo, da se prepričajo, da so tesno zaprti, sicer telefon ne bo zaščiten pred vlago.Zaščita iz gume je preblizu USB priključka in samo celoten kabel je dovolj dolg, da zagotavlja povezavo za polnjenje in prenos datotek.
Za hrbtom je telo videti težje kot kdajkoli prej, s teksturirano hrbtno ploščo, ki spominja na Panasonic Toughbook. Zgoraj je glavna kamera z bliskavico pod njo. Spodaj je govornik. Zadnja plošča je odstranljiva, za odstranitev pokrova pa morate odviti 4 vijake. Vključen je majhen izvijač, zato ne pozabite na to, da greste na izlet. Pokrov se trdno drži tudi brez pritrditve, vendar verjetno pomaga vzdržati udarce. Uporabniki, ki potrebujejo hiter dostop do akumulatorja, morda ne bodo privijali vijakov, vendar to postavlja pod vprašaj vodotesnost pametnega telefona. Po drugi strani pa nenehno nošenje izvijača ni zelo priročno. Zadnji pokrov ima gumijasto tesnilo, ki preprečuje vstop vode. Skriva izmenljivo 5000mAh baterijo, režo za dve SIM kartici in microSD kartico. Glede na preglede, v Blackview BV5000 LTE, dimenzije zaščitne blazine ne izpolnjujejo v celoti zahtev: delno presega predvideni prostor, kar lahko povzroči izgubo odpornosti proti vlagi. Zdi se, da večina teže telefona pade na zadnjo ploščo. To je dobra ideja, ker ko pade, obstaja velika verjetnost, da se bo pametni telefon vrnil v zrak in pristal na pokrovu, ne na zaslonu.

Povezljivost

Pametni telefon lahko deluje na 4G omrežjih, je odklenjen in podpira več kot ducat jezikov, vključno s perzijskimi,brki, latvijščina in madžarščina. Naprava vam omogoča namestitev dveh SIM kartic, ki zagotavlja dvojno stanje pripravljenosti. Dual SIM bistveno razširja funkcionalnost telefona. Omrežna podpora modela je v primerjavi z drugimi pametnimi telefoni tega cenovnega razreda povsem zadovoljiva. Obstaja Wi-Fi, Bluetooth 4.0 GPS in A-GPS brezžična tehnologija, kot tudi 2G, 3G in 4G omrežja. Na voljo v 35-mm vtičnici za slušalke, mikrofonu in zvočniku. Obstajajo senzorji osvetlitve, približevanja in gravitacije. Brskalnik WAP, diktafon je ena od mnogih funkcij naprave.

Življenjska doba baterije

160 USD, ki jo proizvajalec zahteva za Blackview BV5000 LTE, lastnike poziva k pošteni ceni za 5000 mAh baterijo. Fizična velikost baterije je ogromna in dvakratna debelina večine drugih baterij. Tudi če ni 5000 mAh (dejanska zmogljivost je 4700 mAh), je precej blizu te vrednosti, življenjska doba baterije in čas pripravljenosti pa sta preprosto impresivna!
Baterija Blackview BV5000, po mnenju lastnikov, zagotavlja 3 dni uporabe v običajnem načinu, vendar jo lahko še bolj stisnete. Dolga življenjska doba baterije je natanko to, kar potrebujete za visoko zmogljiv telefon, ta model pa to počne. Proizvajalec meni, da kabel USB OTG omogoča tudi obratno polnjenje drugih prenosnih naprav USB.

Zaslon

Zaslon, pokrit z rahlo upognjenim 2,5-D-steklom, ima ločljivost 1280 x 720 in je zelo prijeten, vendar prenos barve ni dovolj - namesto običajnih 16 milijonov odtenkovprenaša le 260 tisoč, postane opazen tudi, ko gledamo ikone, da ne omenjamo fotografij. Barve so zatemnjene, manjkajo živahnost in globina črne barve ni dovolj. Zaslonski senzor deluje, vendar je njegova občutljivost previsoka. Matrika IPS zagotavlja dobre kote gledanja. Precej svetel zaslon za prikaz slike pod neposredno sončno svetlobo. Zaslon Blackview BV5000 4G se imenuje zelo odziven: reagira celo na rahel dotik, ki izboljša vtis hitrosti sistema in omogoča uporabo naprave v rokavicah, lahko pa tudi povzroči nenamerne sprožitve.

Kakovost zvoka

Zvok zadnjega zvočnika je glasen, vendar ne dovolj podroben. Če se želite zabavati med kampiranjem, priporočamo, da lastniki uporabljajo Bluetooth zvočnike. Kakovost zvoka med telefonskim klicem je dobra. Sogovornik jasno sliši, nasprotna stran pa se ne pritožuje ničesar.

Zmogljivost

Jedro procesorja je zasnovano na 64-bitnem MediaTek MTK6735P, standardu za kitajske pametne telefone, katerih zmogljivost ne dosega niti sredine testnih ocen. To je procesor popolnoma začetne ravni. Količina pomnilnika RAM je 2 GB, ROM pa 16 GB. Poleg tega ima uporabnik možnost razširiti podatkovno skladišče, namestiti kartico TF do 32 GB. Graf je podan v grafični kartici Mali T720. V strojni opremi je nameščen Android 5.1 Lollipop. Črka P na koncu naziva procesorskega modela pomeni, da je njena frekvenca enaka samo 1 GHz, kar spodbuja polnjenje akumulatorja, vendar zapre sposobnost za zagon mnogihigre Glede na ocene, Blackview BV500016GB v testu Antutu pridobi samo 20.000 točk. Toda ne bodite presenečeni nad tem. Ta telefon je namenjen za delo v ekstremnih vremenskih razmerah, ki lahko zadržijo in pokažejo najboljšo življenjsko dobo baterije. Ne bi ga smeli kupiti, potem pa zasmehovati o nizki produktivnosti. Pametni telefon bo ustrezal poznavalcem trajne montaže in dolgoročnega dela.

Foto in video

Parametri modelov kamer v primerjavi z drugimi specifikacijami se zdijo nekoliko neustrezni. Zadnje tipalo ima ločljivost 8 milijonov slikovnih pik, prednji pa 2 milijona slikovnih pik. Komora za pnevmatike je precej dobra, vendar ne zajame zajemanja. Slike, ki jih proizvaja, so primerne za uporabo na socialnih omrežjih itd., Vendar ne več. Lepo je videti, da specifikacije kažejo dejansko ločljivost senzorja, kljub dejstvu, da pametni telefon omogoča interpolacijo fotografije do 12 Mp. To ne izboljša kakovosti slike, lahko pa izboljša njene podrobnosti - algoritem poskuša narediti dele bolj natančne. 8-milijona slikovnih pik senzor Blackview BV5000, ki temelji na povratnih informacijah lastnika, dobro deluje v pogojih močne svetlobe in s pomanjkanjem fokusa upočasni in pojavi se hrup. Telefon je odličen za snemanje na gorsko kolesarjenje na sončen dan. Dobite lahko odlične slike slapov, jam ali cvetja (dovolj svetlobe). Vendar bo zajetje hitrega prometa težko. V skladu s pregledi, Blackview BV5000 4G pametni se lahko uporablja v rokavicah. Drugi telefoni ponujajo tudi to funkcijo, vendar nobeden od njih ni tako dober v tem cenovnem razredu.Glavna kamera ima bliskavico in samodejno ostrenje. Sprednji senzor ima ločljivost 2 Mp (interpolirano na 5 Mp), kar je povsem zadovoljivo za napravo tega cenovnega razpona. Poleg tega lahko resolucijo zadnje kamere interpolirate do 16 Mp. Možno je snemanje videa, prisotnost osvetlitve pa omogoča, da se naredi na manj svetlih mestih.
Kakovost slik telefona Blackview BV5000 se imenuje zadovoljiva. Fotografije so jasne, ni izkrivljanja. Pametni telefon podpira slikovne formate PNG, JPEG in GIF ter videe v H. 253 3GP, MP4 in H. 264. Vmesnik kamere je podoben drugim kitajskim telefonom. Obstaja veliko ročnih nastavitev za fotografije in video posnetke, kot tudi več načinov fotografiranja - normalno, slika na sliki (omogoča posnetek glavnega in sprednjega senzorja), gibanje sledenja (več hitrih slik v vrsti), panoramski posnetki, fotografije v živo in več kotih, Napiše kratek GIF.

Programska oprema

Pametni telefon deluje na platformi Android 5.1. Teme in uporabniški vmesnik so zelo nesrečni. Na srečo telefon podpira Googlove storitve in v nekaj sekundah lahko namestite alternativno programsko opremo. Čeprav je frekvenca procesorja 1 GHz, se programske zamude ne čutijo. V skladu s pregledi, Blackview BV5000 pametni telefon deluje stabilno in brezhibno. In dejstvo, da razpoložljive posodobitve kažejo na nadaljnje izboljšanje telefona.

Prednosti in slabosti

Pregledi Blackview BV5000 se imenujejo pošten pametni telefon. To je velika, iznajdljiva, robustna naprava z zmogljivo baterijo. Tako pravi proizvajalec, in to je res. Čeprav telefon ni grafičenta model nikoli ni zahteval. Stabilno potegne in brez tresenja prenaša nekaj minut potopitev v vedro vode. V industriji, kjer je običajno podati lažne izjave o specifikacijah baterije in fotoaparata, je lepo videti, da so resnične. Hkrati zaslon, ki prikazuje samo 260 tisoč barv, ne ustreza sodobnim standardom in razlika je res opazna. Osnovna zmogljivost.

Zaključek

Zaščiteni pametni telefoni Blackview BV5000 4G se imenujejo zanimiva naprava. Čeprav ni mogoče zagotoviti, da bo tako trden, kot izgleda na papirju, izgleda prepričljivo. Model ponuja nekaj odličnih funkcij, vendar ne ustrezajo vsem. Telefon je velik in težak in je namenjen ljudem, ki postavijo vzdržljivost na vrh vogala.

Sorodne publikacije