Kako izbrati kamin - vlažilec zraka

Kamin - vlažilec lahko okrasi vsak prostor s čudovitim dizajnom in pomembno funkcijo. Kaj je ta naprava, katera vrsta ognja je lahko in kako deluje? Upoštevajte prednosti, slabosti izdelka in merila za izbor.

Značilnosti naprave

Kupovanje kamina s funkcijo vlažilnika zraka, ne samo, da okrasite prostor, ampak ga tudi segrejete, ne da bi sušili zrak v zaprtih prostorih. Deluje na podlagi navadne vode, ki s posebno tehnologijo ustvarja učinek plamena. V konstrukcijo je vgrajen ultrazvočni generator, ki pretvori vodni tok v hladno paro. Učinek zgorevanja živega ognja, ki ne more izgoreti roko, je posledica dejstva, da halogenske žarnice osvetljujejo razpršene vodne kapljice. Rezervoar se napolni z vodo enkrat na 24 ali 36 ur.


Naprava istočasno opravlja več funkcij: ogrevanje (kot je dodeljena toplota), vlaženje (ne pregrevanje zraka) in dekorativno (lahko dopolni vsako obstoječo notranjost v prostoru). Pri tem je pomembno določiti model namestitve, ki je lahko stacionarni, stenski ali vogalni.

Razvrstitev

Vse kamine - vlažilce zraka lahko razdelimo v dve glavni skupini:
 • z odprtim plamenom (večina tovrstnih instalacij se približuje klasični obliki prostora, poleg tega pa se je mogoče dotakniti jezikov plamena, vendar morate biti previdni. pri opremljanju takšnega kamina z družinami, ki imajo majhneotrok);
 • z zaprtim plamenom (dostop do požara je blokiran ali omejen, lahko je prekrit s steklom ali rešetko, ta naprava je primerna za moderno zasnovo prostora).
 • Porazdelitev naprav na teh dveh skupinah je povsem pogojna, saj je mogoče vse razpoložljive naprave dopolniti z dodatki in jih spremeniti.


  Kako deluje kamin - vlažilec zraka?

  Vedno, ko uporabljate grelne naprave, se vlažnost v zaprtem prostoru zmanjšuje, kar vpliva ne le na zdravstveno stanje osebe, ampak tudi na notranje rastline in leseno pohištvo, kar povzroča njeno poslabšanje. Vlažilec zraka v obliki kamina deluje na osnovi generatorja pare. Istočasno ustvari toplo vzdušje v prostoru in ne posuši zraka. V tem primeru lahko nastavite način zgorevanja. Najbolj priljubljena elektro-kamilica s funkcijo vlažilnika in dodatnim zvokom kurišča drevesa. Na posebnem igralcu, ki je vgrajen v napravo, so posneli takšne zvoke, in če dodajate aromatične sveče, potem lahko celo pomislite, da ni umetnega kamina, ampak naravnega. Pomembno je, da naprava izpolnjuje vse varnostne zahteve. Rezervoar je napolnjen z vodo, tako da ne pade v odprte dele omrežja. Temperatura ogrevalnih žarnic je precej visoka, toda tudi če pod roko položite roke pod umetnim plamenom, oseba ne bo dobila opeklin, saj se bo počutil samo toploto. Kamin je opremljen s časovnikom, ki vam omogoča, da nastavite čas delovanja naprave in ga izklopite ob določenem času.

  Prednosti in. \ Tpomanjkljivosti

  Kot vsak pripomoček ima vlažilec v obliki kamina svoje prednosti in slabosti. Prednosti vključujejo naslednje:
 • široko paleto modelov, odvisno od zasnove, od klasičnih instalacij in konča z otroško in fantazijsko;
 • kompaktnost in enostavnost pri namestitvi in ​​vzdrževanju;
 • ne zahteva, da bi gorivo ali les deloval, oziroma da ne pride do izgorevanja;
 • za nastavitev stopnje ogrevanja in svetlost samega plamena se lahko daljinsko upravlja z daljinskim upravljalnikom;
 • časovnik in več načinov delovanja.
 • Med pomanjkljivostmi naprave je visoka cena, nadzor nad nivojem tekočine v rezervoarju, pa tudi redna zamenjava halogenskih žarnic, ki so v neposrednem stiku z vlago. Rezervoar naj bo vsaj enkrat na dan napolnjen s tekočino s stalnim delovanjem električne komore.

  Merila za izbor

  Pri izbiri vlažilnika zraka za dom je pomembno upoštevati naslednje vidike:
 • Poraba električne energije (manjše halogenske žarnice v napravi, manjša količina porabljene električne energije).
 • Velikost instalacije (za začetek je treba v prostoru določiti posebno mesto, kjer bo kamin stala in šele nato nadaljevati z izbiro modela, ki se lahko bistveno razlikujejo ne samo po obliki, temveč tudi po velikosti).
 • Vrsta namestitve (to ne sme biti samo kamin, temveč tudi varianta stene, potem je potreben dodaten čas in znanje za njeno namestitev).
 • Načelo dela (pri izbiri kamina se morate seznanitinavodila in ne poznajo samo narave dela, ampak tudi pravila delovanja - obrat deluje po načelu vlažilnika Philips Air, ki enakomerno porazdeli vlažen zrak, izklopi v odsotnosti vode v rezervoarju ali sporoči, da je treba zmogljivost napolniti s tekočino za nadaljevanje dela).
 • Dodatne funkcije (to je lahko zvok kurišča ali časovnika, ki bo umetni kamin naredil privlačnejši in ne le koristen).
 • Nakup humidifier - kamin, cena, ki se spreminja od 50.000 do 70.000 rubljev, je vredno pozoren na funkcije naprave in dodatne možnosti. Obstajajo tudi ekskluzivni dekorativni modeli, ki stanejo od 100 tisoč rubljev.

  Sorodne publikacije