Traktor prikolica MAZ 6430: specifikacije, poraba goriva in pregledi

Leta 1997 je Minsk Automobile Plant predstavil svoj novi model - vlačilec MAZ 6430 s kolesno formulo 6 x 4.

Nekaj ​​zgodovine

Prvi trikolesni avtomobil, ki ga je izdelala Ministrska avtomobilska tovarna, se je na začetku osemnajstega leta s traku spustil. To je bil težak traktor MAZ 6422. Namesto tega je prišel z modeli z dvema osema. In šele po mnogih letih, leta 1997, se je podjetje vrnilo v proizvodnjo trikolesnikov. Postal je kopenski traktor z visoko zmogljivostjo MAZ 6430. Njegove značilnosti so bile izboljšane. Razvita je bila že v skladu z evropskimi standardi.
V enajstih letih je družba izdala posodobljen model. Glavna razlika je, da je kabina MAZ 6430 postala bolj udobna.

Pregled karoserije in kabine

Pregled avtomobila vzbuja zaupanje. Pred očesom se namesti rešetka radiatorja, ki izstopa med bogato barvo telesa. Na prednjem odbijaču so tudi žarometi, parkirne luči, rotacije repetitorja. Prednji odbijač je skrival orodjarni. Z vrha kabine lahko dodatno namestite reflektorje in jih povežete z "dimenzijami".

Izboljšano v primerjavi s prejšnjimi modeli in aerodinamiko telesa. Bilo je veliko majhnih zanimivih in privlačnih podrobnosti. Izboljšana razlitja. Boljše zaščito avtomobila pred onesnaženjem, prav tako pa ne dovoljujejo, da bi umazanija letela na straneh okolice.

Ogledala

Značilnosti MAZ 6430 bodo nepopolne, če ne omenjate ogledal. Zadovoljni so. Vzvratna ogledala ustvarjajo dober pregled. V tem primeru je tako imenovana mrtva cona zmanjšana na minimum. Obstajajo ogledala za zadnji pregled in nakladalni okvir. Opremljeni so z električnim krmiljenjem. Obstaja ogledalo spredaj pogled. Omogoča vam, da pred avtomobilom in cesto jasno vidite neposredno pred samim avtomobilom.

Notranjost

MAZ (traktor) 6430 je bolj udoben kot njegovi predhodniki. Velik sedež omogoča vozniku udobno namestitev. Obstajajo stranske blazine, ki podpirajo hrbet. Lahko se uprete naslona za roke, ki ga lahko enostavno preklopite, če je potrebno. In vse to se lahko prilagodi, spreminjanje situacije po vaših željah. Lahko spremenite položaj hrbta, naklon in višino vzglavnika, višino in odhod sedeža. Potniški sedež ima enake funkcije kot identifikacijska kartica.

Poleg nastavitve sedeža lahko nastavite tudi položaj volanskega droga. Spremembe v višini, odhodu, naklonu. Premer volana 40 centimetrov omogoča udobno namestitev. Glavni elementi armaturne plošče se nahajajo za volanom. Vendar to sploh ne vpliva na njihovo uporabo. V temi je plošča označena, kar vam omogoča, da zlahka najdete želeni senzor.
Desno od volana se plošča vrne za štirideset pet stopinj in se približa vozniku. Zaradi tega vam ni treba raztezati do gumbov. Na sredini je zložljiva miza. Delo vseh sistemov je prikazano na zaslonu, ki se nahaja na plošči. Tukaj lahkovse potrebne kazalnike. Višina kabine omogoča vozniku, da stoji v polnem zamahu. Izboljšano in spalno, kjer se voznik lahko mirno in udobno sprostite. Za stvari so primerne zapiralne škatle. Prisotnost hladilnika in plinske peči vam bo omogočilo dobro jesti povsod.
Še ena plus - izolacija hrupa v kabini. To je na visoki ravni zaradi uporabe polimernega zaslona. Kot vozniki traktorja MAZ 6430 zagotavljajo, da tuji zvoki ne motijo ​​več.

Tehnične značilnosti avtomobila

Ta avtomobil je opremljen z zmogljivostjo motorja štiri sto konjskih moči (ali 294 kilovatov). Menjalnik ima šestnajst hitrosti. Pogonski sistem MAZ 6430 6 x 4. Motorni agregat omogoča pospeševanje do sto kilometrov na uro.
Tara vozila je 10050 kilogramov. Avto je sposoben delati kot del vlaka, katerega dovoljena masa ne presega petdeset dva tisoč funtov. Največja dovoljena obremenitev sprednje in zadnje osi je 7100 oziroma 19000 kilogramov. Podporni nosilec. Spredaj je izveden na paraboličnih listih. Zadaj so balanserji prečne stabilnosti. Vse različice MAZ 6430 so opremljene z ogrevanjem motorja, protiblokirnim sistemom, tahografom, spojlerji. Poraba goriva je odvisna od hitrosti vozila. Pri polno naloženi prikolici je pri vožnji vozilo šestdeset kilometrov na uro "poje" 28-30 litrov na sto kilometrov (odvisno od spremembe). Če vozite s hitrostjo 80 kilometrov na uro, se bo poraba goriva povečala na 24-36litra za sto.


Spremembe

Proizvajalec je ves čas predlagal več sprememb na svojem traktorju MAZ 6430:
 • Prvi model, ki je prišel s tekočega traku, je indeks A8. Njegova kolesna shema je 6 x 2. Avtomobil lahko prevaža tovore, ki tehtajo do trideset osem tisoč funtov.
 • Po ponovni vzpostavitvi leta 2008 se je pojavil model MAZ 6430 A9 s kolesno formulo 6x4, ki ustreza standardom Euro 3.
 • Sprememba A5 je bila razvita posebej za gradbena podjetja. Motor je opremljen z zmogljivostjo 243 konjskih moči. Avtomobili v tej različici so bili kupljeni tudi za Nemčijo.
 • Iz leta 2011 je izvedena različica 643018. Kolesni diagram MAZ 6430 v tej različici je 6 x 4.
 • Modeli z indeksom 21 imajo možnost prevoza tovora, ki tehta šestdeset pet tisoč kilogramov. Motor ima zmogljivost 455 konjskih moči. Izpusti do 120 kilometrov na uro.
 • Na MAZ 643026 je vgrajen dizelski motor s turbopolnilnikom.
 • Prednosti tega vozila

  Med prednostmi te prikolice so uporabniki, ki razlikujejo med naslednjimi prednostmi, ki jih ima avto:
 • Kabina vozniku ne omogoča le na priročnem mestu med potovanjem, pa tudi udobno počitek med parkiranjem.
 • Privlačen videz.
 • Moč in zanesljivost pogonske enote. Tudi z veliko vožnjo avtomobili delajo dobro. Kot trdi proizvajalec, lahko traktorski tovornjak tega modelavoziti osemsto tisoč kilometrov brez vzdrževanja in popravil.
 • Še ena pomembna pozitivna točka tega avtomobila je prihranek finančnih sredstev. Novi traktor lahko kupite pri uradnem trgovcu za samo štiri milijone rubljev. Če govorimo o avtomobilih z kilometrino, potem je njihova cena manj kot dva ali večkrat. Lahko jih kupite po ceni od štiri sto do dva milijona rubljev. Poleg tega so rezervni deli na voljo po ceni. Na voljo so v številnih trgovinah. Ne bi smelo biti težav z njihovim nakupom in namestitvijo, namesto rasonoshennyh.
 • Kot lahko vidimo, beloruski vlačilec MAZ 6430 lahko ustvari resnično konkurenco s svojimi kolegi drugih proizvajalcev. Ima nekaj, kar jim lahko nasprotuje.

  Sorodne publikacije