Akcijska kamera - kaj je to? Akcijska kamera: opis, ocene, cene

Sodobna video oprema se v glavnem razvija v značilnostih notranjega "polnjenja" in njegovega delovanja. Izboljšane lastnosti matričnih modulov, procesorjev in objektivov vam omogočajo, da pridobite materiale kakovostno novega nivoja. Vendar pa so posebnosti delovanja digitalne tehnologije v ekstremnih razmerah privedle do oblikovanja celotnega segmenta naprav druge vrste. Tako je bil kompakten in hkrati udoben pri uporabi akcijske kamere. Kaj je to s stališča neposrednega potrošnika? Najprej, široko paleto zaščitnih naprav, ki ščitijo strukturo pred različnimi zunanjimi vplivi. Toda na tej posebnosti značilnosti modelov te vrste ne konča.


Splošne informacije o akcijski gredi

Večina modelov je kompaktnih fotoaparatov, ki so zaprti v trpežnem in prašnem ohišju. Mimogrede, bogat spekter izolacijskih premazov in lupin tudi v proračunskih modelih vam omogoča zaščito naprave pred polnjenjem tudi iz vode in majhnih delcev prahu. Obstajajo različni in montažni sistemi, ki so že v standardnem popolnem komplementu standardne akcijske kamere. Kaj je ta naprava? Po eni strani gre za tipično napravo za pritrditev telesa na različne dele konstrukcij in celo na oblačila. Po drugi strani pa obstajajo dušilna sredstva, ki ublažijo vibracije leče. Pomembna konstrukcijska značilnost je super-širokokotni objektiv z visoko stopnjo ostrenja. Ta naprava prav tako odpravlja potrebo po uporabi samodejnega ostrenja,ki je sama po sebi občutljiva na vibracijske vplive. Mimogrede, proizvajalci prakticirajo in dobavljajo modele z "ribjimi očmi". Na primer, akcijska kamera GoPro v tretji generaciji vam omogoča, da opravite anketo 170 °.


Lastnosti snemanja

Postopek snemanja se izvaja pri visoki hitrosti - v tem pogledu je to glavna razlika teh kamer pri običajnih modelih. Skoraj vse naprave v tem razredu delujejo pri 60 sličicah na sekundo, medtem ko je za tradicionalni ravnilo značilna hitrost 25-30 fps. Še bolj pomembno je, da format snemanja in ločljivost matrice praktično ne izgubita tradicionalnih naprav. Sonyjeva sodobna akcijska kamera podpira ne le FULL HD način snemanja, temveč tudi sodobno tehnologijo 4K. Druga stvar je, da pogoji delovanja takšnih modelov še vedno nalagajo svoj odtis na končno kakovost videa, ki se včasih radikalno razlikuje od snemanja v običajnem načinu. To je značilno tresenje, vibracije in nihanja. Samo dušilne naprave so namenjene odpravi takšnih negativnih učinkov, vendar njihove funkcije niso dovolj.

Mnenja o modelih Sony

Treba je poudariti, da v tem segmentu japonski proizvajalec ne vodi, čeprav bi lahko pod nekaterimi parametri model pustil za sabo veliko konkurentov. V tem segmentu je najbolj znana Sony HDR akcijska kamera predstavljena v več modifikacijah. Po mnenju uporabnikov so naprave te linije optimalno uresničile glavno idejo video kamer te vrste. To ni možnostsamo varno, a tudi produktivno fotografiranje v ekstremnih pogojih.
Zlasti večina lastnikov takšnih modelov opozarja na kakovostno stabilizacijo, odpravlja iste vibracije in nihanja. O popolni izključitvi takšnih ovir ni treba govoriti, vendar je njihovo resno zmanjšanje že postalo potrjeno dejstvo. Ni prikrajšan za Sonyjevo akcijsko kamero in slabosti, ki so podjetju preprečile trdno trdnost na vrhu tega razreda. Še enkrat, po mnenju uporabnikov je slaba slaba kakovost prenosa barv in materialov pod vodo.

Ocene o modelu Panasonic HX-500E

Razvijalci Panasonica so posebno pozornost namenili osnovni kakovosti fotografiranja, vendar so odpravili ovire, ki se pojavljajo v ekstremnih pogojih. Lastniki modela HX-500E kažejo na premišljeno deljeno zasnovo fotoaparata, v katerem so neposredno leča in glavna enota s krmilnikom in tehnološkim polnjenjem povezani s kabli in pritrjeni na različnih mestih. Ta rešitev vam omogoča izboljšanje kakovosti zapisa in zanesljivost pri ravnanju s tehniko. Vendar pa obstajajo tudi funkcionalne prednosti takih akcijskih kamer. Recenzije, na primer, govorijo o pozitivnih lastnostih krmilnika NFC in modula Wi-Fi.

Pregledi modelov GoPro Hero

Pod blagovno znamko GoPro je prišlo pet generacij fotoaparatov za ekstremno streljanje in do danes ti izdelki niso enaki v tej niši. Še posebej je akcijski fotoaparat Hero že dolgo obvezen atribut za amaterje jahte, freeride, gorske športe itd.Podjetja izkazujejo kakovostno snemanje ne glede na pogoje uporabe.
Stabilizacijski sistemi, pritrdilni elementi in drugi pomožni dodatki se izvajajo na sodobni tehnološki ravni. Skupaj s to akcijsko kamero GoPro aktivno absorbira in najnovejšo funkcionalnost. Lastniki upoštevajo in razmišljajo o implementaciji brezžičnih modulov in prostranih kartic za shranjevanje video materialov ter baterijskih blokov, ki zagotavljajo dolgoročno delo brez prekinitev.

Koliko stane akcijska kamera?

Najbolj cenovno akcijski fotoaparat lahko kupite za 5-7 tisoč rubljev. To so modeli z minimalnim naborom možnosti, ki prav tako ne kažejo najboljših strukturnih ergonomij. Nato, segment 10-12 tisoč, ki je bolj kvalitativno v tehničnem smislu, vendar še vedno slabo v funkcionalno akcijsko kamero. Kaj to pomeni v praksi? V smislu streljanja, bo takšna naprava bistveno popuščala dražjim različicam premije, vendar je v značilnostih zanesljivosti elementne osnove primerna za različne pogoje uporabe. Višji segment pa v vseh pogledih prikazuje privlačne kamere v vzorcu zadnjih generacij GoPro v vrednosti približno 20 tisoč.

Zaključek

Z vsemi razlikami v primerjavi s tradicionalnimi kamkorderji akcijski modeli prikazujejo tudi primer dinamičnega razvoja ločene industrije na področju digitalne tehnologije. Napredni kontrolni sistemi, inteligentni senzorji, brezžični kanali za prenos podatkov - te in druge tehnološke inovacije so že dolgo sprejeli akcijsko kamero. Kaj to daje končnemu uporabniku?Prvič, svoboda delovanja v procesu ustvarjanja video vsebin. Kompleti fiksatorjev vam omogočajo, da fotoaparat varno pritrdite, vendar ne zmanjšajo kakovosti fotografiranja. Poleg tega so nedavne tehnične zamisli upravljavcem akcijskih kamer odvzele rešitev številnih sekundarnih nalog, povezanih s prenosom podatkov v načinu oddaljenega dostopa do omrežja.

Sorodne publikacije