Quest elementi "Skyrima": Amulet Talos

Danes bomo govorili o eni od "Skyrimovih" iskanj - Talosovim amuletam. Amuleti so kategorija čarobnih predmetov, ki lahko zaščitijo njihovega vladarja in močno povečajo njegove čarobne sposobnosti. Zaradi svojih lastnosti so lahko te stvari koristne za znake absolutno vseh razredov. Talosov amulet z "Skyrim" je blagoslovil sam Talos-zmajar - največji bog-junak in zagovornik človeštva. Očitno je eden od njegovih glavnih učinkov zmanjšanje časa med Tu'umi (Zmajčji poklič) za 20%. Kot smo že povedali, je to ogrlico predmet iskanja, ki jo lahko dosežemo po prehodu več različnih nalog. O njih bomo govorili spodaj.


Iskanje "Iskanje in prijetje"

Prva naloga, pri kateri je mogoče vzpenjati se na amulet Talos, "Skyrime" ponuja mesto Markart. Pojdimo na lokacijo trdnjave Podkamenna, kjer se bomo srečali s Talmorskim Justitiaryjem po Ondolarju. Predlagal bo majhno nalogo, v kateri bomo morali izslediti določen bard. Glavni namen iskanja je najti dokaze, da Bard Ogmund časti Talosa. Dejstvo, da Imperij misli, da je Bog prepovedal Talos, je torej v skladu z Concordetom belega zlata prepovedano čaščenje Talosa. Kljub tem omejitvam številni kraji v Skyrimu še vedno ohranjajo staro vero in ljudje še naprej obiskujejo Sveto.

"Iskanje in aretacija": v iskanjuDokazi

Cilj, ki bo pomagal ogroziti Ogmundo, je seveda amulet Talosa s Skyrimom. Nahaja se v prsih znotraj zasebne hiše znaka, ki se nahaja v Markardu. Priporočamo čakati na trenutek, ko Ogmund odide na lastno podjetje, saj je po odprtju prsnega koša brez pozornosti preprosto nemogoče.


Vzemimo stvar in gremo na sestanek z Ondolemarjem. Čestitamo, mimo enega od "Skyrimovih" nalog z amajlijo Talos bo končano! V nagradi bomo prejeli denarni znesek, ki bo odvisen od stopnje značaja in (morda nekoga) neprijetnega občutka, ker je igral vlogo trkalca. Hkrati se bo odnos z Ondolomarjem bistveno izboljšal - ta bonus bomo zagotovo uporabili pri izpolnjevanju naloge "diplomatske imunitete". Če ne želite poročati Ohmundu, potem lahko poskusite ubiti Ondolemaro - potem se bo iskanje štelo za preklicano. Malo verjetno je, da bi se ta prikritost iztekla, vendar lahko poskusite napadati v času, ko bo cilj v sobi poleg legata, skupaj z dvema drugim vojakom. Na žalost to plemiško dejanje ne bo nihče cenil in lik bo ostal brez vseh zgoraj navedenih nagrad.

Iskanje "Vrnite milost bogov"

Med prvim obiskom Solydyda na glavnih vratih se bo dogajalo prizorišče izvršitve. Izkazalo se je, da se obsodba na glavo imenuje Roggwir, ki je bil obtožen pomoči bratom Buriju. Pogovorimo se z domačini o zločinu in kako se nanašajo na to, kar se je zgodilo.
Naslednji dan po usmrtitvi se bomo srečali z Žviarjevo punco, iz pogovora pa bomo izvedeli, da je bil Roggvyr njen stric. Bruce ne ve, kaj se ji je zgodilo, skrbi jo, da njena mama ne obiskuje več templja bogov, odkar je Roggwir izginil. Gremo na iskanje slabe ženske. Greta se je prenehala pojavljati na mestnih ulicah in je raje v svojem domu. Pogovorimo se z njo in ugotovimo, da sploh ni proti zamisli o vrnitvi v tempelj, toda po usmrtitvi Roggwirja ne more več častiti Talosa. Da bi se ta prepoved nekako znašla, Greta potrebuje poseben amulet.

"Vrnite milost bogov": kje najti amulet Talos v Skyrim?

Do takrat bo telo Gretijevega pokojnega brata že v katakombah. Gremo proti dvorani mrtvih (oznaka se bo pojavila na zemljevidu) in vstopila navzven od mesta. Pazi na katakombe - poleg vhoda, na levi strani, bo krsta ležala s telesom Roggvira. Vzemite amulet Talosa in se vrnite k nam in čakamo na Greto. Hvaležna ženska bo objavila, da se bo zdaj lahko vrnila v tempelj bogov.
Vredno je omeniti, da je včasih prisotna napaka, s katero igralci ne morejo dokončati tega iskanja. Svetujemo vam, da ne izberete Talosa amuleta, da bi se pogovarjali z Greto, sicer ga ne boste mogli vrniti.

Sorodne publikacije