Učinkovito upravljanje mesta

Trditev, da vsaka stran zahteva upravljanje, je toliko bolj resnična kot manj kakovostna. Če je bila spletna stran naročena, kar ničesar ne spremeni, je največja količina, ki jo potrebuje, popravek pri spreminjanju gostiteljskih pogojev ali prenos na drugo gostovanje.

Če je spletno mesto trgovina, iskalnik ali druga različica, ki lahko spremeni njeno vsebino in /ali algoritme delovanja, se lahko jezik nanaša na periodično vzdrževanje in stalno upravljanje.


Funkcija spletnega mesta

Spletni vir se lahko nahaja na katerem koli področju uporabe, izkušnje podobnih virov pa vam omogočajo, da določite njegovo funkcionalnost, ki vključuje sistemsko administracijo mesta. Razvijalec lahko na zahtevo stranke ali na lastno pobudo dela na podlagi priljubljenega sistema za upravljanje spletnega mesta (CMS). To je običajna praksa. Najpogosteje, kupec vztraja pri tem načinu ustvarjanja spletnega mesta. V zadnjih letih so številni "obrtniki" ustvarili trdno prepričanje v stranke, da se je bolje osredotočiti na priljubljen CMS kot na samostojno "delo" samotnega avtorja, ki se lahko nenadoma nenadoma "opusti", in ki želijo izboljšati izdelek, ki ga je ustvaril, ne bo mogoče najti. Ta problem je razburljiv spletni studii, vendar v kontekstu nepričakovano izginjanja zaposlenih in varnosti delovnih mest, ki jih lahko nadaljuje še en zaposleni. Razvit na podlagi vseh priljubljenih CMS skoraj vedno ima vgrajeno ploščoupravlja spletno stran, preko katere je opravljeno vse delo.
Pogosto omejite nekaj za funkcionalno CMS, vendar običajno pripravljeni z razvijalci CMS. Ponavadi je potrebno revizija preprosto, enostavno in Zgrajena pri posodabljanju sistem za upravljanje vsebin ni izginila.


spletna uprava

Pri uporabi naprav CMS pomočjo dejansko ustvaril spletno stran. Nekateri sistemi omogočajo podporo za več mest na enem motorju, vendar običajno podpirajo gosti eno, eno in eno spletno stran, CMS - tako zanesljiva in varna. V bistvu je to uprava začne. CMS Developer prilagaja želeni videz, določa uporabo standardnih modulov (izdelkov, mizo, plačilnih sistemov, blogi, komentarji, itd). Sodobna CMS - je dejansko pripravljen strani je potrebno samo spremeniti in prilagoditi videz funkcionalen.
V resnici je začetna faza (namestitev, delovanje in dajanje kraju samem) - postopek ustvarjanja mesto. To ponavadi traja nekaj ur, ampak za najboljše rezultate, vzemite studio nekaj dni, v skrajnih primerih - nekaj tednov. Po stran začela delovati, lahko stranka opravlja samo-upravljanje strani, vendar pa to počne nezaželeno. Najbolje je prvič, da je spletna stran bo delovala pod nadzorom vsaj do trenutka, ko kupec izbere zaposlenega in mu bodo naučili potrebnih veščin.

Vzdrževanje

vzdrževanje kraja -širši pojem kot njegova uprava. Na nivoju varnostne kopije in osnovnih sistemskih funkcij za varnostne namene, hitro obnovitev v primeru okvare, prenos na drugo gostovanje itd., Vzdrževanje je običajno vključeno v upravljanje spletnega mesta, ki ga zagotavlja CMS.
Obstaja pa poseben panel za gostovanje, ki je zelo pomemben za normalno delovanje spletnega vira, ne glede na uporabljeni CMS.
Ustvarjanje in upravljanje spletnih mest je stalen in neposreden stik z gostiteljem, tj. Z organizacijo, ki lastniku mesta zagotavlja spletno mesto za gostovanje. Praksa kaže, da so takšni stiki vzpostavljeni v spletnih studiih, ki svojim kupcem pogosto zagotavljajo lastne gostitelje, s čimer jim preprečujejo reševanje problemov, ki niso jasni vsem.

Splošna zamisel o upravljanju mesta

Upravljanje spletnega mesta ni težka naloga. To lahko obravnava vsak zaposleni. To ni težje kot MS Excel ali MS Word. Morda bi bilo treba opozoriti na posebno zahtevo za urejenost in skrb. Pomembno je opozoriti na pomanjkanje možnosti za vrnitev. Pogosto je preprosto nemogoče, da bi vse spremembe v prvotni položaj, je treba obnoviti kopijo mesta. Tudi videz in funkcionalnost spletnega mesta se lahko spremeni v procesu dela, ne zahteva posebnega kvalifikacijskega delavca ali potrebe po prošnji za pomoč v spletnem studiu. Nekateri CMS zagotavljajo upravljanje blokiranja obiskovalcev ali omejeno uporabo. Stranka lahko prevajaSpletna stran je v načinu "Vzdrževanje" in vsi gostje bodo videli ustrezno opozorilo.
Spreminjanje vsebine in funkcionalnosti spletnega mesta - glavna vsebina procesa njegove uprave. Celoten obseg dejavnosti upravljanja mesta je odvisen od uporabljenega CMS. Pomembno je razumeti, da je vsak sistem upravljanja mesta osredotočen na mesta določene smeri in da določena funkcionalnost nosi izkušnje specifičnega razvoja.

CMS: izbira funkcionalnosti in administracije

Za ustvarjanje iskalnikov lahko uporabite spletno nakupovanje, usmerjeno v CMS, vendar bo izbira specializiranih CMS bolj obetavna tako v smislu upravljanja spletnih strani kot v smislu zahtevane funkcionalnosti. Upoštevati je treba, da je CMS vedno odprt za posredovanje tretjih oseb. Nekateri CMS-ji vključujejo orodja za šifriranje izvorne kode, vendar se to šteje za napačno prakso in se uporablja na posebnih področjih, kjer so posebne zahteve dodane varnostnim zahtevam. Praksa kaže, da administracija spletnega mesta pogosto presega upravno okno CMS. Preprosto povedano, posebnosti področja uporabe lahko zahtevajo obvezno izvajanje tega, kar ne vključuje funkcionalnosti CMS, zaradi česar v upravni plošči ni zahtevanega ukrepa. Po splošnem pravilu lahko uporabnik sam prevzame upravljanje spletnega mesta ali ga zaupa svojemu zaposlenemu, vendar je izguba stika s spletnim studiem še vedno nezaželena.

Človeški dejavnik in uprava

Ustvarjanje in upravljanjeSpletne strani imajo tri glavne naloge, ki jih mora stranka rešiti, preden izberejo razvijalca.
  • raven lastne pristojnosti;
  • raven funkcionalnosti želenega mesta;
  • Stopnja stabilnosti spletnega studia (razvijalec).
  • Samo če so vsa tri mesta na najvišji možni ravni, bo od želenega doseženo vsaj 50%. Področje IT tehnologij se razvija prehitro. Lastništvo spletne strani pomeni imeti lastno ekipo za razvoj in administracijo ali spletni studio drugega partnerja.
    V vsakem primeru je pomemben dejavnik zaupanja. Spletna stran je predvsem ekipa, ki jo ustvarja, spremlja in nenehno skrbi za to. Lahko se imenuje le uprava, vendar je za to, da se mesto dinamično razvija na področju svoje pristojnosti, treba poskrbeti. Ta trenutek se nekoliko razlikuje od čistega upravljanja in vzdrževanja.

    Sorodne publikacije