BFGoodrich g-Force Stud gume: lastnik, specifikacije, dimenzije

Ena od značilnosti začetka zime za voznike je ne le prometno zastoj, temveč tudi čakalne vrste avtomobilov za montažo pnevmatik. Ni skrivnost, da najbolj preudarni vozniki začnejo "prenašati" vozila vnaprej, tudi če povprečna dnevna temperatura doseže +7 stopinj Celzija. Vozniki si prizadevajo najti tehnološko in hkrati cenovno ugodne zimske pnevmatike, ki izpolnjujejo značilnosti potnega lista svojega avtomobila, v stacionarnih trgovinah.

Vendar pa sodobni proizvajalci pnevmatik ciljajo kupce na možnost take zamenjave pri minimalnih negativnih temperaturah. Seveda morajo pri nakupu upoštevati številne tehnološke parametre, navedene v potnem listu vozila. Zlasti velikost pnevmatik je sorazmerna z obročem, ki ima širino manj kot 25-30% od profila pnevmatike.

Obvezna zamenjava zimskih pnevmatik

V zmernih podnebnih območjih, ko se temperatura zraka giblje od -30 0 C do + 30 0 C za eno leto, je zamenjava poletnih pnevmatik v zimskem času v zimskem obdobju, imajo bolj agresivno tekalno plast, je obvezna. Lani pnevmatike niso primerne, če je globina profila manjša od treh milimetrov. Za zimske pnevmatike, za razliko od letnih (razen nekoliko drugačne strukture), so značilne lamele - pogoste periodične cik-cak razpoke, ki zagotavljajo, skupaj s konicami, boljši oprijem na cestišču. Z dotikom sobne temperature so zimske pnevmatike blažje kot starejše.Toda na mrazu se izkaže, da je prvi težji. Pokrovi pnevmatik za zimo so koristni za zagotavljanje maksimalnega stika s ledeno obdano cesto. Razočarali bomo voznike, ki so kupili tako imenovane vse-sezonske pnevmatike, ki jih je treba v januarju in februarju še zamenjati pozimi. Konec koncev, "vse sezone" v njihovem imenu - samo tržno potezo. Dejstvo je, take pnevmatike fizično ne more zagotoviti dostojno togost pri starejših, in na zimskih temperaturah, ki delujejo enakomerno v temperaturnem območju od -5 0 C do +10 0 C (kot "vse sezone" v naših zemljepisnih širinah pomeni le "demisezonnost"). V zahodni Evropi, z zmernejšimi zimami (zahvaljujoč Gulf Streamu), so te pnevmatike res vse sezone.

Zato je z nastopom mraza večina motoristov iskala pnevmatike, ki ustrezajo tehničnim zahtevam svojega avtomobila, zimskim razmeram in primerni kategoriji cen. V zadnjem času je vedno več voznikov zadovoljnih s svojimi značilnostmi, meglenimi zimskimi pnevmatikami Bfgoodrich G-Force Stud. Pritegne tehnološko skladnost z najvišjimi kriteriji varnega prometa, dosežena pa je tudi zanesljivost oprijema s spreminjajočo se pokritostjo cest v zimskem času (ledena ali zasnežena kaša).

O podjetju BFGoodrich

Za varno vožnjo na zimski cesti med vožnjo so sanje vsakega voznika. Predpogoj za reševanje tega zapletenega inženirskega problema je namestitev dobrih zimskih pnevmatik. Vodilni proizvajalci pnevmatik iz Evrope, Amerike in Azije ponujajo širok izbor visokotehnoloških izdelkovizdelkov z impresivnim seznamom tehničnega znanja.
Med vodilnimi na trgu avtomobilov je BFGoodrich iz ZDA videti zelo dostojno. Zdaj je del velike francoske avtomobilske industrije Michelin (v prisotnosti - globalizacije gospodarstva).
V tehničnem smislu pnevmatika podjetja BFGoodrich predstavlja celovit sklop rešitev za učinkovit promet ob progi:
 • enakomerna postavitev štirikratnega konice;
 • prvotna oblika utrjenih konic: v različnih sektorjih tekalne plasti je njihov premer različen;
 • harmonično ponavljanje blokov tekalne plasti;
 • je usmerjen na vzorec tekalne plasti;
 • širok osrednji utor, ki zagotavlja visokohitrostno rokovanje;
 • veliko število prijemajočih robov, ki prispevajo k učinkovitemu zaviranju;
 • Široki in učinkoviti drenažni kanali.
 • Vendar pa ima ameriško podjetje svojo zgodovino pionirja proizvodnje pnevmatik v novem svetu. Od leta 1870 podjetje BFGoodrich izdeluje pnevmatike za ameriške avtomobile, s katerimi je v preteklih letih vzgajalo več generacij nadarjenih inženirjev in inženirjev.

  Protector and lamellae

  Ena najnovejših razvojnih dosežkov tega proizvodnega podjetja so visokotehnološke pnevmatike BFGoodrich g-Force Stud, ki vozniku zagotavljajo največji nadzor nad gibanjem avtomobila, tudi na težkih progah brez ledu. To je takšna značilnost proizvajalcev omenjenega modela. Odlikuje ga agresivna asimetrična zaščita blokov, optimizirana za maksimalno upravljanje in vleko avtomobila, izdelana iz dobre gume, odporne proti obrabi. Zahvaljujoč jekluvzdržuje se stabilnost površine pnevmatike. Smer lamel pnevmatik prispeva k močnemu in učinkovitemu zaviranju avtomobila, ki premaguje zasneženo ali celo zamrznjeno cesto. V tem primeru asimetrična torzijsko ojačana tekalna plast preprosto zdrsne v led. Njene bodice so trdno in varno pritrjene. Pnevmatika BFGoodrich g-Force Stud s širokimi ramenskimi območji in drenažnimi kanali učinkovito in učinkovito očisti od snega in vode, varuje avtomobil pred akvaplaningom.
  Zaradi asimetrije vlečenih pnevmatik se pnevmatike na različnih kolesih razlikujejo med seboj, kar je treba upoštevati pri montaži: dve levi in ​​dve desni. V tem primeru je notranji del pnevmatike označen kot "notri", zunanji pa zunaj.

  Kakovost gume

  Gume so precej odporne proti zmrzali. Ohranja svoje lastnosti viskoznosti tudi pri najnižjih temperaturah, kar zagotavlja maksimalno adhezijo na cesti zaradi prečnih ramenskih razpok. Njegove lastnosti so enako optimizirane za zagon, premikanje in ustavitev. Povečana vzdržljivost pnevmatik, vključno s stalnim osrednjim robom in ojačanjem stranskih sten. To ščiti zimske pnevmatike BFGoodrich g-Force Stud pred deformacijami in morebitnimi mehanskimi poškodbami. Za zaščitnika podjetja je značilna večja togost. Pogosto vozniki v načrtu za zamenjavo poletnih pnevmatik pozimi zamenjujejo zimske snežne odeje. Toda pnevmatike BFGoodrich g-Force Stud r16 častno potrjujejo ta test. Njihove ojačane bodice lahko zdržijo daljši stik z asfaltom. Opozoriti je treba, da se pnevmatika skoraj ne udari, kozaprta avtomobilska okna. Ob odpiranju se lahko sliši samo hrup.

  Pregledi voznikov

  Če v prvih 100-150 km zaradi zob novega gumijastega voznika v kabini zaslišite dodaten hrup, potem gre, in vožnja postane običajno udobna. Prišlo je do tako imenovanega hrupa konic, postopek je obvezen. Avtomobilisti pravijo: ko zaprta avtomobilska okna s pnevmatikami omenjenega podjetja ne slišijo šumenja trnja, niti buzz. Toda zimska vožnja se razlikuje od poletja. In ne bi jih smeli zanemariti. Še posebej izkušeni navdušenci v avtomobilu ponavadi pospešeno pospešujejo pozimi, s čimer se zmanjša problem zdrsa celo na popolnoma ledeno cesto.
  V primerih, ko je voznik v odzivnih zimskih razmerah nenadoma pokazal prepustnost, ki je primerljiva z jeepom srednjega razreda, opremljenim z BFGoodrich g-Force Stud, obstajajo primeri. V pregledih je opisana trdna ledena skorja, ki pokriva cestno tkanino, pod katero se zaznava snežno-kašna kaša, ko so na poti samo SUV-ji, in nekaj nosilcev srednjih avtomobilov, ki so jih nosili v super-avtomobilu. Vendar pa so bolj pragmatični motoristi, ne da bi prišli v skrajne skrajne točke, to imenovali lirično. Z analizo bolj uravnoteženih prednosti in slabosti pnevmatik, obravnavanih v tem članku, razlikujejo svojo konkurenčno prednost: eno najboljših razmerij med ceno in kakovostjo. Njihova cena ni visoka, saj se v ruskem obratu Michelin, ki se nahaja v primestnem naselju Davydovo, izdelujejo BFGoodrich g-Force Stud pnevmatike. Mnenja o njih kažejo na ohranitevstandardov kakovosti po razumni ceni. Proizvodnja S se ne prilagaja iz nič, temveč z uporabo industrijskih prostorov, ki so bili prej v stečaju, proizvajalca kmetijskih strojev. Podjetje letno proizvede do dva milijona pnevmatik. Zanimivo je prebrati o poskusih nekaterih neuspešnih voznikov, najprej zimske pnevmatike iz omenjenega podjetja, jih namerno preizkusiti v težkih pogojih (izzivanje avtomobila na spolzki cesti, premagovanje meteorja itd.). Hkrati pa nekateri od njih preplavljajo in nepremišljeno povzemajo pomanjkanje nadzora nad avtomobilom. Vendar pa absolutna večina pregledov potrjuje: z ustrezno zimsko vožnjo ostaja avtomobil s pnevmatikami BFGoodrich g-Force Stud stabilen, kar pomeni, da "drži cesto". Reviews motoristov z izkušnjami hkrati ironično na naslov kolegov, ki poskušajo nadzorovati TK v zimskem času na enak način kot v poletnih mesecih (slednji priporočajo "spremeniti distančnik med kolesom in sedežem"). Ko vozniki pišejo, z ustreznim izkoriščanjem, omenjene zimske pnevmatike z ojačano stransko steno služijo 4 sezonam in še več.

  Modeli pnevmatik 20555. Srednje velika modifikacija

  Eden izmed najbolj priljubljenih izdelkov je zimski klin za BFGoodrich g-Force Stud 20555. Na primer, poskusili bomo zagotoviti nasvete za začetnike motoristom. Za tako nakupovanje gremo v specializirano trgovino. Bodite pozorni na pomanjkanje nepravilnosti in lastnosti platišča. Razpoke na bočnih površinah pnevmatik lahko kažejo na nepravilno shranjevanje zimskih pnevmatik.Potrebno je paziti na mesec in leto izdaje pnevmatik. Ta parameter je videti kot štiri številke v ovalu (domneva se, da pnevmatike, ki so shranjene šest let ali več, izgubijo svoje obratovalne lastnosti). Pri izbiri prave pnevmatike previdno preglejte njeno oznako, ki je nameščena na bočnici. Podobne oznake izdeluje proizvajalec v skladu z evropskim standardom. To jasno kaže velikost pnevmatik in njihove lastnosti delovanja (pri nakupu naj bo vedno to sam, ne bi se smeli pretirano zanašati na integriteto prodajalca, včasih poskuša uresničiti zastarele in ne povpraševalne izdelke.)
  Najprej opozorimo na formulo 205/55 R16. To ustreza evro-metrični oznaki. Prva številka - 205 - prikazuje širino pnevmatike v milimetrih. Naj spomnimo, da je za vsak model avtomobila določena minimalna in maksimalna širina pnevmatik. Določena širina profila (205 mm) od platišča do zunanjega roba kolesa pnevmatike BFGoodrich g-Force Stud (konica) je značilna za srednje pnevmatike. Tako dobimo kompromis med izboljšanim ravnanjem na ledu, ki je značilen za široke pnevmatike, in odpornostjo proti akvaplaningu na mokrem in snežnem pokrovu, ki je značilen za ozke pnevmatike. Višina profila, izražena v višini in širini, je 55. To dejstvo prispeva k polni uporabi sodobnih zavornih sistemov, kar je pomembno pri uporabi močnih motorjev. Črka R označuje radialno zasnovo pnevmatike, kar pomeni, da so v plasti okvirja nameščena vlakna kablaradialno To je značilno za najbolj priljubljene in priljubljene zdaj pnevmatike (po statističnih podatkih več kot 95% celotne prodaje). Slika 16 v oznaki označuje, da se vodilo uporablja na diskih širokih 16 palcev. Prav tako bodite pozorni na indekse hitrosti in obremenitve. Na podlagi indeksa hitrosti (črka Q, ki je prisotna v oznaki), je pnevmatika ustvarjena za precej široko varne hitrosti na zimski cesti - do 160 km /h. Indeks obremenitve 91 je enak napisu na največji obremenitvi 615 kg, prisotnost napisa Reinforces pa nakazuje okrepitev bočnice. Na voljo so naslednje informacije o proizvodnji pnevmatik BFGoodrich g-Force Stud: proizvajalec, država. Ta znamka zimske gume je izdelana v tovarnah, ki se nahajajo bodisi v Združenih državah Amerike, ali v Angliji ali v Rusiji.

  Widescreen za modifikacijo. Model Go

  Obstajajo podjetja in druge zelo zaželene spremembe zimskih pnevmatik. Zgornja povprečna vrednost je enako dobra tudi pozimi in pri vožnji na spolzki cesti ter na mokri cesti, prekriti s snežno kašo. Vendar pa je v severnih širinah še bolj pomembno, da se pelje na spolzko platno. In v zvezi s tem vozniki ustreznih modelov avtomobilov raje uporabljajo široke pnevmatike.
  Ali je presenetljivo, da koncern Michelin ni ostal izven tega segmenta trga? BFGoodrich g-Force Stud se vrne v to kategorijo širokih pnevmatik (216 mm). S povečanjem širine so inženirji podjetja BFGoodrich zagotovili veliko območje trdega stika s ploščami pnevmatik, prevlečenih z ledom. Druge tehnične značilnosti. \ TNavedene spremembe so standardne (razmerje med globino in višino tekalne plasti je 55%, premer platišča pa 16 palcev). Treba je opozoriti, da tudi na zmerno očiščeni cesti je avto "oblečen" v njih, ne "plavati", ne "praske" s hitrostjo 100 km /h ali več. Hkrati vozniki priporočajo uporabo modifikacije XL, za katero je značilno znatno povečanje stranskih sten. Takšna modifikacija pnevmatik se prednostno razlikuje po ojačani strukturi strani pnevmatike. Če pa je normalna pnevmatika popolnoma poškodovana, BFGoodrich g-Force stud XL še vedno nekaj časa drži obliko zaradi svoje togosti in omogoča, da doseže najbližji bencinski servis. Tako proizvajalci jamčijo za možnost popravila svojih izdelkov. Poleg tega vozniku ni treba nositi rezervne pnevmatike.

  Preskušanje pnevmatik

  Strokovnjaki tradicionalno pravijo, da je treba zaslužiti pohvalo pnevmatik podjetja Michelin. Tehnološko so višje kot njihovi kitajski kolegi. Če primerjamo dve velikosti zgoraj omenjenih sprememb pnevmatik od BFGoodrich G (20555 in Go), so med seboj upoštevali pospeševalno dinamiko, zavorno razdaljo ločeno za led in ohlapno mokro snežno odejo. Hkrati so strokovnjaki priznali, da sta obe seriji zagotavljali dostojno raven nadzora in tesen oprijem na cesti. Razlike zaradi spremenljivih širin pnevmatik so zanemarljive, vendar še vedno obstajajo.
  Po eni strani so zimske pnevmatike BFGoodrich g-Force Stud 20555 (povprečje) slabše od modifikacij "BF"Goodyear Stad Gou "(širok) na spolzkem območju, v zadnjem primeru pa se zazna območje stika z lednimi ploščami, in sicer lamele in zagotavljajo pravilno spenjanje, kar posledično zagotavlja nadzor. zasneženi natečen pokrov, primat v testu pnevmatik se je spremenil: model 20555 je pokazal nekoliko boljše rezultate kot "Go". BFGood pokriva Bogati preizkusi g-Force Stud zagotavljajo manjšo točko dotika s cesto in posledično bolj specifičen pritisk na cesto, tj. S snegom, povprečna guma z žeblji je boljša od široke. Force Stud “se pogosto pojavlja v pregledih avtomobilskih navdušencev: kažejo, da je zaradi izdelkov podjetja vožnja v težkem zimskem okolju varnejša, hkrati pa zagotavlja dober oprijem tudi z ledom in snegom. Simetrična štiri-vrstna napaka v kombinaciji z nasičenimi lamelami, usmerjenimi na zaščito, zagotavlja tako visoko dinamiko zagona kot tudi minimalno zavorno razdaljo.
  Modifikacije pnevmatik BFGoodrich g-Force Stud 20555 so pridobile popularnost med vozniki, zahvaljujoč enako optimalni vožnji na zamrznjeni cesti in na snežni progi. Vozniki so v praksi preizkusili takšne pnevmatike in upoštevali njihovo visoko zmogljivost. Avto z njihovo pomočjo postane še bolj obvladljivpopolnoma ledena cesta. V tem primeru je gumirana guma odporna na lom in ohranja svoje lastnosti v povprečju štirih letnih časov.

  Sorodne publikacije