Aion, sistemske zahteve: vznemirljiva pustolovščina na slabih računalnikih

Aion je ena najnovejših kultnih iger v žanru MMORPG. Zdaj je priljubljenost projekta nekoliko upadla v ozadju velikega števila visokokakovostnih mladih konkurentov, vendar se navdušujoče okolje vztrajno dopolnjuje na račun novih igralcev. In tu ne gre samo za prvotno vesolje ali igro Aion, minimalne sistemske zahteve so precej demokratične in vam omogočajo, da igrate brez posebnih težav na šibkih, zastarelih računalnikih. Medtem ko je večina sodobnih projektov v tem žanru izjemno zahtevna v sistemskih virih, ima Aion še vedno nekaj potenciala in lastnega občinstva.

Nekaj ​​zgodovine

Na korejski strani so bili strežniki odprti leta 2008, Rusija pa je izboljšano različico Aiona videla šele konec leta 2009. Igra, sistemske zahteve, za katere tudi v tistem času niso bile previsoke, je ena izmed prvih, ki je ponudila možnost letov, tako hitro pridobila popularnost med igralci. Različica 1.5 "Shadow Balaurov" je bila nameščena na uradnih ruskih strežnikih in ni zahtevala procesorjev z dvojnim jedrom, tudi za visoko grafične nastavitve. Ob upoštevanju podpore "Vindous XP" je bil za udobno preživljanje dovolj 1 GB RAM-a. Res je, da vgrajeni grafični čipi niso zdržali obremenitve, igra na njih pravkar ni začela, vendar pa top-ne zahtevane kartice, proračunske možnosti v tem času bi lahko uspešno obvladovale obdelavo grafike.

Naš čas

Sedaj je toliko globalnih posodobitevvse spremembe in se ne boste spominjali. Seveda projekt ne stoji in se razvija v ostri konkurenci. Stranka je zrasla 2-krat, do 40 GB, v primerjavi s prvimi različicami, kar pomeni nove nevarnosti, lokacije in pošasti. Razvijalci so tudi trdo delali na Aionovi grafiki, katere sistemske zahteve so rasle skupaj s spremembami. Kaj se je spremenilo? Zdaj na uradnem ruskem strežniku Aion sistemske zahteve vodijo dvojedrni procesor in najnovejše različice Vindousa, z izjemo 10 seveda. Poleg tega razvijalci omenjajo podporo sistemov Linux in MacOS zaman, vendar je stabilna igra iz teh operacijskih sistemov možna le za napredne uporabnike po dolgih ali ne zelo gladkih operacijah. Kakšne so težave z Vindous 10? Dejansko je to standardna praksa Microsofta, ko programi v stari različici OS ne delujejo v novem. Vendar pa podpora za 7. in 8. različico ni zaprta, XP pa se lahko še vedno uporablja z nekaterimi opozorili, zato je malo verjetno, da bodo razvijalci igre v najkrajšem možnem času zelo previdno izostrili projekt na deset.
Drugi parametri sistema
Poleg procesorja, OS-a in prostora na trdem disku bo za igro potrebovali 2 GB RAM-a, video adapter pa ni slabši od GeForce 6600 GT in različice 11 Internet Explorer za stabilno delovanje zaganjalnika. Mimogrede, Aion, sistemske zahteve, ki tako nejasno precenjujejo uradne predstavnike, lahko deluje na računalnikih in šibkejše. To dejstvo potrjuje številne preglede na svetovnem spletu. Poleg tega neuradni strežniki kažejo, da so zahteve sistema Aion veliko nižje. Seveda so "pirati" zastarelirazličice, vendar ne dovolj, da bi se radikalno razlikovale od slednjih. Ob upoštevanju rastočega odjemalca iger lahko sodobni trdi diski visoke hitrosti in stabilna internetna povezava omogočijo zagon na starejših računalnikih. Aion je še vedno sposoben, da svojim oboževalcem prinese veliko pozitivnih čustev.

Sorodne publikacije